X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    U nas tak było a teraz przeszło. Co prawda nie wytrzyma w wózku 3h ale godzinkę spokojnie. Doradca mówiła że w chuscie nie dłużej niż 5h.
    Łoooo 5h dziennie w takiej pozycji to wydaje mi się o wiele za dużo, nawet jak jest rozłożone na kilka razy.
    Nam doradca mówiła, że jeśli codziennie nosimy dziecko w chuscie na spacery, to max 1,5h a 2h, to już jest dużo. Ale właśnie przede wszystkim chce się kierować tym co powie fizjo.

Godzina w wozku byłaby dla mnie satysfakcjonujaca 😁
    Obecnie jesteśmy na takim etapie, że od kilku dni nawet nie próbuje. Może po kilku dniach przerwy coś ruszy. Bo teraz sama pewnie kojarzy wózek z płaczem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 11:10

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obaj chłopcy mega katar odkurzacza praktycznie nie wyłączam.

Właśnie piję z moim P. Kawkę i mamy przemyslenia. Moje życie skurczyło się do gotowania, sprzatania, prasowania, pieluch i tego całego domowego bajzlu. Wyjscie na zakupy na godzinę jest dla mnie jak najlepszy Zanzibar świata, moglabym wyskoczyć sobie gdzie po poludniu jak P. Jest po pracy bo ogarnie dziecki bez problemu ale po prostu nie chce mi się i nie mam na siły. Nawet jechać gdzieś z dziećmi na cały dzień nie mamy opcji bo matki nie zostawisz dłużej niż na dwie godziny.
    Przepraszam za moje smęty :(
    Inni mają wakacje, wycieczki i naromalne zycie ja mam garczki i chorą matkę od ktorej jeszcze dodatkowo nawet grosza wdziecznosci nie zaznaje

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia pozdrawia

20210904-094939.jpg

received-397050181937518.jpg

20210901-180440.jpg

A taką pamiątkę kupili sobie rodzice

20210902-205056.jpg

kic83, Inaa89, Ladyo, LaBellePerle, Suszarka, emdar, Clover, asias86, Lalia, kiniusia270, Wik89, Ania81, Enigvaa, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula
    Dużo zdrówka dla Julka!
    Jaki on jest cudny! Taki słodki okruszek 😚

Ulaa lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    U nas obaj chłopcy mega katar odkurzacza praktycznie nie wyłączam.

Właśnie piję z moim P. Kawkę i mamy przemyslenia. Moje życie skurczyło się do gotowania, sprzatania, prasowania, pieluch i tego całego domowego bajzlu. Wyjscie na zakupy na godzinę jest dla mnie jak najlepszy Zanzibar świata, moglabym wyskoczyć sobie gdzie po poludniu jak P. Jest po pracy bo ogarnie dziecki bez problemu ale po prostu nie chce mi się i nie mam na siły. Nawet jechać gdzieś z dziećmi na cały dzień nie mamy opcji bo matki nie zostawisz dłużej niż na dwie godziny.
    Przepraszam za moje smęty :(
    Inni mają wakacje, wycieczki i naromalne zycie ja mam garczki i chorą matkę od ktorej jeszcze dodatkowo nawet grosza wdziecznosci nie zaznaje
    Moja przyjaciółka miała podobnie i po prostu znaleźli opiekunkę do mamy. To nie dziecko, nie potrzebuje adaptacji, więc moglibyście znaleźć kogoś kto będzie z doskoku, np przyjdzie posiedzieć 1 dzień, żeby sobie dorobić, dotrzymać mamie towarzystwa a Wy wtedy możecie wyskoczyć gdzieś. Co do wychodzenia gdzieś to chyba każda mama wieczorem pada. Ja też zmuszam się fizycznie, żeby wyjść np na ta siłownię, ale robię to dla swojej psychiki. Spróbuj zobaczysz, że się lepiej poczujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 11:26

age.png

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Kic, gratulacje, ile masz wzrostu? Ja zawsze ważyłam 50 kg i nigdy nie mogłam przytyć, aż do ciąży 😁 Póki co trzymam wymarzone 60 kg przy 173 cm wzrostu 😁 (wiadomo, z flakiem na brzuchu ale waga się zgadza 🤣).

159 cm, ale zawsze mówię że 160 cm :)

Lalia, kar_oliv, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność

Wysłany: 4 września 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec- na pewno nie jest to łatwe. Ale jeśli Twoja mama jest ciężko chora, to może spróbuj spędzić z nią te chwilę najelpeije jak się da i jakoś przymknąć oko na niektóre teksty. Ludzie w obliczu ciężkiej choroby często zachowują się właśnie w taki sposób.
    Żeby później nie żałować.
    Wakacje jeszcze sobie sto razy zdazycie odbić;)

O albo tak jak Ounai mowi-może jakaś opiekunka byłaby wyjściem. Chociaż domyślam się, że pewnie nie będzie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 11:24

Ladyo lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja przyjaciółka miała podobnie i po prostu znaleźli opiekunkę do mamy. To nie dziecko, nie potrzebuje adaptacji, więc moglibyście znaleźć kogoś kto będzie z doskoku, np przyjdzie posiedzieć 1 dzień, żeby sobie dorobić, dotrzymać mamie towarzystwa a Wy wtedy możecie wyskoczyć gdzieś. Co do wychodzenia gdzieś to chyba każda mama wieczorem pada. Ja też zmuszam się fizycznie, żeby wyjść np na ta siłownię, ale robię to dla swojej psychiki. Spróbuj zobaczysz, że się lepiej poczujesz :)
    Btw, jesteś pewna, że chcesz to 3-cie dziecko ;)

Co dziecka nie mam wątpliwości. Bedzie ciężko ale kto jak nie ja.
    I nie żebym miała problem z opieką nad matką bo uwazam że to jest natutalna kolej rzeczy najpierw rodzice opiekuje się nami a potem my nimi, ale chciałbym zaznać odrobinę wdzięczności. Miłe słowo, a ty słyszę wieczne pretensję i narzekania jeszcze nigdy nic nie zrobiłam dobrze i to mnie boli. Mężowi jak ugotuje to nawet jak mi się coś nie uda to zawsze słyszę dziękuję było pyszne kochanie a matce nawet najlepsza zupa swiata ma jakiś mankament.
    Wczoraj wieczorem miałam gosci. Siedzielismy u mnie w salonie o 21 już miałam pretensje że oni są a ona jest chora,i musi miec spokój, a to nie było głośna impreza tylko zwykłe ploteczki przy bezalkoholowym .
    Moje zycie poza kuchnią umarło.

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas

Wysłany: 4 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec A jakie rokowania dają lekarze Twojej mamie ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko - ja tez miałam taki moment ze nakręciłam się na to co pisze cienwiatrupl, tzn ze absolutnie nie można spać z dzieckiem w łóżku a ja Malke biorę do nas nas ranem i miałam straszne wyrzuty sumienia bo ona mówi ze absolutnie nie można… ale potem stwierdziłam ze ona rzeczywiście jest strasznie kategoryczna, coś jeat albo białe albo czarne dla niej, a tak w życiu nigdy nie jest. Wiec traktuje jej posty tylko jako porady :)

dmg111 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024

Wysłany: 4 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo ja już odpuszczam jej profil. Walczymy z mężem o drzemki od ponad 2tyg, mąż nawet wziął urlop aby mi w tym pomóc bo mi plecy wysiadaja od bujania 😁i nic z tego. Nadal jej maksymalna drzemka, to 30minut. Za nic nie udaje nam się sprawić aby spała chociaż godzinę ciągiem.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 4 września 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widziałam, że co do spania z rodzicem, to jest mocno na nie. Ale to chyba ze względu na SIDS. Akurat te posty pominęłam bo u nas i tak Mała śpi w dostawce obok A nie z nami.

klz9df9hix7ly771.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jednorożec A jakie rokowania dają lekarze Twojej mamie ?

Lekarz nic nie powie dopóki nie bedzie miał kopletu badań, a zlecił jej jeszcze TK i scyntygrafie potem będzie decyzja o dalszym postepowaniu

Dawniej Biedrona89

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

• Clover Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mało się ostatnio odzywam, trochę Was podczytywałam tylko. Olek czworakuje już coraz płynniej ale zachowuje się tak, jakby samo czworakowanie mu nie wystarczało i co chwilę wymyśla nowe wygibasy, przyprawiając mnie tym samym o stan przedzawałowy. Zamiast poruszać się normalnie na kolanach, on sobie trochę przejdzie w ten sposób, a później próbuje prostować nogi. I później jeszcze w takiej pozycji podnosi jedną rękę jak najwyżej w górę. Czasem uda mu się usiąść z podporem, ale częściej traci równowagę i przewala się na bok, spadając oczywiście prosto na głowę. Pół biedy jeśli to się zdarzy na macie, ale w 90% przypadków są to panele lub płytki. Później tak płacze, że muszę go uspokajać kilka minut... Wiem, że nie mogę temu zapobiec, ale jest mi go tak strasznie szkoda 😔 Myślimy o zakupie kojca, bo w salonie mamy takie podwyższenie na podłodze na około 12 cm, jakby schodek - jest tam belka, a gdybyśmy chcieli zrobić wszędzie na równo to musielibyśmy podnieść podłogę w całym mieszkaniu o te 12 cm, co byłoby rozwiązaniem kosztownym i czasochłonnym. Olek sobie ubzdurał że będzie się wspinał na to i ciągle go muszę stamtąd zabierać, żeby sobie krzywdy nie zrobił. Masakra 😖

Nocki mamy już lepsze niż ostatnio, ale za to z zasypianiem jest dramat. Wczoraj wieczorem trwało to godzinę i 40 minut. Najpierw wyrywał się z rąk i lał mnie po twarzy, później płakał, później się trochę uspokoił i wreszcie zasnął, ale każda próba odłożenia kończyła się tak, że po chwili się przewracał na brzuch i wstawał na czworaki, niezależnie od tego, ile czasu leżał u mnie na rękach zanim go odłożyłam. W ciągu dnia nie chciał za bardzo w ogóle spać, dwie drzemki po 20 minut. Dzisiaj wcale nie wygląda na to, żeby miało być lepiej 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 11:47

06.02.2021 👶💙

age.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai. Martusia to już takie duże dziecko, szok! Jak te dzieciuchy nam porosły! Blond włoski prześliczne! <3

Ounai lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też już totalnie dość. Dzisiejsza noc to była jakaś porażka. Iga zasnęła ok. 20:30, przebudziła się po 15 minutach z takim strasznym płaczem, że uspokajalam ją z 20min. Potem jeszcze zaczęła się kręcić po 22, ale jak wzięłam ją na ręce to zasnęła. Ja też poszłam spać, i o 23 obudził mnie znów ten przeraźliwy płacz. Nie dało się jej niczym uspokoić, płakała dosłownie wniebogłosy, aż pies na podwórku zaczął szczekać 🙈 ten płacz trwał z pół godziny, w końcu mąż zapalił wszędzie światło i zaczął jej opowiadać różne rzeczy to się trochę uspokoiła...zasnęła gdzieś koło północy. O 1:30 powtórka z rozrywki. Chwała mojemu mężowi za to że się z nią pobawił godzinę bo ja już nie byłam w stanie wstać z łóżka. Po godzinie chciałam dać jej mleko i uśpić, ale podczas karmienia mnie okropnie zemdliło i musiałam biec do toalety... Ostatecznie ok. 3 się położyłam, potem były jeszcze 3-4 pobudki. Co z tego że dospala do 9 potem, jak spala tak niespokojnie że ja przy niej prawie wcale nie spałam. A dzisiaj od rana mnie mdli, boli mnie brzuch, blizna po CC, nie jestem w stanie nic przełknąć. Juz się zdążyłam popłakać z bezsilności. Czekam aż mąż wróci z budowy, aktualnie dogorywam na kanapie a Iga się bawi ale już coraz bardziej wkurzona :(
    Od wczoraj Iga wstaje przy meblach więc wszystkie 3 umiejętności ma już zaliczone.

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Co dziecka nie mam wątpliwości. Bedzie ciężko ale kto jak nie ja.
    I nie żebym miała problem z opieką nad matką bo uwazam że to jest natutalna kolej rzeczy najpierw rodzice opiekuje się nami a potem my nimi, ale chciałbym zaznać odrobinę wdzięczności. Miłe słowo, a ty słyszę wieczne pretensję i narzekania jeszcze nigdy nic nie zrobiłam dobrze i to mnie boli. Mężowi jak ugotuje to nawet jak mi się coś nie uda to zawsze słyszę dziękuję było pyszne kochanie a matce nawet najlepsza zupa swiata ma jakiś mankament.
    Wczoraj wieczorem miałam gosci. Siedzielismy u mnie w salonie o 21 już miałam pretensje że oni są a ona jest chora,i musi miec spokój, a to nie było głośna impreza tylko zwykłe ploteczki przy bezalkoholowym .
    Moje zycie poza kuchnią umarło.
    Niestety ona się już nie zmieni. A może po prostu któregoś dnia usiądź z nią i powiedz jej wprost "mamo, dlaczego nigdy nie doceniasz tego co robię? Dlaczego za każdym razem mnie krytykujesz?" Może ona tak była wychowana, może jej rodzice robili tak samo? Pogadaj z nią. Ale na spokojnie, bez wyrzutów.
    A o opiekunce nie mówię na stałe, tylko od czasu do czasu, żebyście mogli wyjśc gdzieś na dłużej niż 2h.

age.png

age.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Ja mam też już totalnie dość. Dzisiejsza noc to była jakaś porażka. Iga zasnęła ok. 20:30, przebudziła się po 15 minutach z takim strasznym płaczem, że uspokajalam ją z 20min. Potem jeszcze zaczęła się kręcić po 22, ale jak wzięłam ją na ręce to zasnęła. Ja też poszłam spać, i o 23 obudził mnie znów ten przeraźliwy płacz. Nie dało się jej niczym uspokoić, płakała dosłownie wniebogłosy, aż pies na podwórku zaczął szczekać 🙈 ten płacz trwał z pół godziny, w końcu mąż zapalił wszędzie światło i zaczął jej opowiadać różne rzeczy to się trochę uspokoiła...zasnęła gdzieś koło północy. O 1:30 powtórka z rozrywki. Chwała mojemu mężowi za to że się z nią pobawił godzinę bo ja już nie byłam w stanie wstać z łóżka. Po godzinie chciałam dać jej mleko i uśpić, ale podczas karmienia mnie okropnie zemdliło i musiałam biec do toalety... Ostatecznie ok. 3 się położyłam, potem były jeszcze 3-4 pobudki. Co z tego że dospala do 9 potem, jak spala tak niespokojnie że ja przy niej prawie wcale nie spałam. A dzisiaj od rana mnie mdli, boli mnie brzuch, blizna po CC, nie jestem w stanie nic przełknąć. Juz się zdążyłam popłakać z bezsilności. Czekam aż mąż wróci z budowy, aktualnie dogorywam na kanapie a Iga się bawi ale już coraz bardziej wkurzona :(
    Od wczoraj Iga wstaje przy meblach więc wszystkie 3 umiejętności ma już zaliczone.

oeasu, ja pamiętam początki mojej ciąy przy Wiki, ten dramat... a Wiki już wtedy spała całe noce, tylko w dzień dawała do wiwatu. Bardzo Ci wsółczuję, wiem jaka to mordęga :( no ale wiesz też, że u mnie końcówka a wcale nie jest lepiej...

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia śliczna a jakie usta

Ounai lubi tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, polubiłam za to że Iga wstaje 😘
    Naprawdę musi być Ci ciężko 😔 mam nadzieję że jakoś przetrwasz do powrotu męża i będziesz mogła odpocząć 😘

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 4082 4083 4084 4085 4086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ