Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, współczuję ciężkich nocek i dolegliwości chorobowo - ząbkowych waszych maluchów 😔
U nas już sama nie wiem, co jest przyczyną złego humoru Olka. Niby dziąsła opuchnięte, ale są już takie od dawna a nowych zębów nie widać. Jakiś czas temu pisałam o tym, że górna jedynka się przebija bo już było widać białe, a teraz okazało się, że to jednak nie ząb 🤷♀️ Ale ślina się leje cały czas i Olek pakuje wszystko do buzi, więc pewnie wkrótce się pojawi kolejny ząb. Jeśli dzisiaj znowu będą takie cyrki z zaśnięciem to nie wiem już co robić, nie mam siły się z nim szarpać, jest duży i silny i czasem to się boję, że w końcu sobie zrobi jakąś krzywdę. Wczoraj tak odgiął głowę do tyłu, że aż mu coś chrupnęło, a ja od razu pomyślałam, że na pewno sobie coś uszkodził i poleciałam z rykiem po męża. Czasem mam wrazenie, że już mi zaczyna odbijać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 13:31
-
Dziś sobota więc wrzucam raport. W tym tygodniu waga niestety w górę. Okres już chyba tuż za rogiem i czuję się i wyglądam jak balon, ciągle też mi wylatuje z głowy że powinnam pić o wiele więcej wody. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będzie lepiej
17.07 81,55 kg
24.07 80,95 kg (-0,6 kg)
31.07 80,2 kg (-0,75 kg)
06.08 79,95 kg (-0,25 kg)
14.08 80,3 kg (+0,35 kg)
21.08 79,55 kg (-0,75 kg)
28.08 78,35 kg (-1,2 kg)
04.09 78,8 kg (+0,45 kg)dmg111 lubi tę wiadomość
-
LaBelle- taki szew McDonalda jaki to jest koszt? I na jakim etapie ciąży się go zakłada?
Nie słyszałam o tym A być może mamy szansę na jeszcze jedno bobo w przyszłości jeśli istnieją takie metodyU mnie pessar wytrzymał raptem kilka dni A szew chyba ma większa skuteczność.
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy wasze maluszki mialy nagle napady drgawek? Haris mial juz tak 2.razy.nagle zaczal sie caly trzasc, nic nie pomaga. Tule go, wolam po imieniu, i dopiero po chwili przechodzi.
Naczytalam sie co to moze oznaczac i juz zaczynam miec czarne wizje. Ja osiwieje z tych zmartwien do konca.
Mial tak 2 razy w odstepie kilku dni. Podczas karmienia piersia i probie zasnie ia. -
LaBelle, Olkowi właśnie wychodzą górne jedynki i dolna dwójka. Stałych rzeczy nie chce wcale, a karmiony piersią je, ale mruczy przy tym i pojękuje. Mam nadzieję że dzisiaj, jutro max i chociaż jeden ten ząb wyjdzie bo masakra, tak mi go szkoda 🥺
-
Cześć Dziewczyny, dzięki za ostatnie dobre słowa. Widzę, że morale słabe. U nas podobnie. Matylda wczoraj pół wieczora 🤮 nie wiem, czy coś jej zaszkodziło, czy to jakiś nowy ząb. Przed przebiciem poprzednich dwóch też wymiotowała. Strasznie ją wczoraj rwało, potem zasnęła na mnie, a jak się obudziła późnym wieczorem to już wszystko było ok i chętnie zjadła z piersi. Dziś miałam do prania połowę chaty, rogal, dywanik, ubranka, swoja piżamę, nawet nosidła nie oszczędziła. Dziś oficjalne przesiadła się na spacerówkę na płasko. Spacer klasycznie 35 minut, z czego 15 na rękach 🤣 dla mnie obrazek spacerującej mamy z wózkiem, który widać we wszystkich reklamach, gazetach itd to największa ściema'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ania81 wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki mialy nagle napady drgawek? Haris mial juz tak 2.razy.nagle zaczal sie caly trzasc, nic nie pomaga. Tule go, wolam po imieniu, i dopiero po chwili przechodzi.
Naczytalam sie co to moze oznaczac i juz zaczynam miec czarne wizje. Ja osiwieje z tych zmartwien do konca.
Mial tak 2 razy w odstepie kilku dni. Podczas karmienia piersia i probie zasnie ia. -
Ania81 wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki mialy nagle napady drgawek? Haris mial juz tak 2.razy.nagle zaczal sie caly trzasc, nic nie pomaga. Tule go, wolam po imieniu, i dopiero po chwili przechodzi.
Mial tak 2 razy w odstepie kilku dni. Podczas karmienia piersia i probie zasnie ia.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Suszarko, dużo siły dla Ciebie. Masz szansę, by ktoś Ci pomógł jak już ogłoście ciążę? Wiem, że Twoi rodzice pracują, a teściowa? Mogłaby wpadać od czasu do czasu, żeby posiedzieć z Igą? Jeśli masz taką możliwość to nie wstydź się poprosić o pomoc. Do mnie przychodzi raz w tyg mama i dla mnie to jest OGROMNA pomoc. To taka mała forma adaptacji przed moim powrotem do pracy. Ja w tygodniu często jestem sama i jak mama wpadnie na pół dnia i posiedzi z Mati, to wreszcie mogę w spokoju coś ogarnąć, zrobić zakupy, czy po prostu napić się kawy jak one są na spacerze.'90
06.05.2020 r. II 🦄
Ania, moja koleżanka miała coś podobnego i ponoć to był niedojrzały układ nerwowy i mieściło się to do jakiegoś wieku w normie, ale moim zdaniem powinnaś to zdecydowanie skonsultować z lekarzem.
-
Ounai, matko ale historia z Martą. Nie dziwie się, że miałaś zawał. Te dzieciaki to są łobuzy. Sekunda a już coś wymyślą, ehhh.
A jak tam ogólnie urlop?
Martunia cudowna! Ona jest taka śliczna!Ounai lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Suszarko, dużo siły dla Ciebie. Masz szansę, by ktoś Ci pomógł jak już ogłoście ciążę? Wiem, że Twoi rodzice pracują, a teściowa? Mogłaby wpadać od czasu do czasu, żeby posiedzieć z Igą? Jeśli masz taką możliwość to nie wstydź się poprosić o pomoc. Do mnie przychodzi raz w tyg mama i dla mnie to jest OGROMNA pomoc. To taka mała forma adaptacji przed moim powrotem do pracy. Ja w tygodniu często jestem sama i jak mama wpadnie na pół dnia i posiedzi z Mati, to wreszcie mogę w spokoju coś ogarnąć, zrobić zakupy, czy po prostu napić się kawy jak one są na spacerze.
Dziękuję Wam za ojojanie, już mi trochę lepiej.
Mama mnie dzisiaj wprost zapytała czy jestem w ciąży, ale powiedziałam że jak będę i będę chciała ją poinformować to zrobię to sama.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, matki to jednak wszystko czują 🤣 rozumiem, też bym nie chciała łaski. Tak tylko zapytałam, bo czasem inni są chętni do pomocy, a my się przed tą pomocą sami wzbraniamy. Kiedy masz wizytę?
Suszarka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
kar_oliv wrote:Maja ogólnie nie siedzi jeszcze, ma problem z jedzeniem kawałków takich serio małych. Robi coś takiego, że jak wyczuje na języku kawałek to otwiera szeroko buzię, wywija język i wygląda jakby miała wymiotiować. Część połknie ale nie chce nic rozdrabniać. Ma już 8msc...hmm
Konsultowałaś to z jakimś lekarzem?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Meggi110818 wrote:Wybierz się do neurlogopedy, sprawdzi czy wędzidełko ok, albo czy nie ma nadwrażliwości w buzi, może punkt odpowiedzialny za odruch wymiotny się dalej nie przesunął. Dużo jest możliwościm
U Nas też średnio szło RD, dzień po podcięciu je tylko kawałki, kromkę chleba czy bułkę z serkiem zjada na luzie, a przebija się dopiero jeden ząb
Jedynym problemem okazało się wędzidełko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 19:42
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Mąż mi wykupil voucher do tureckiej łaźni. Jutro będę mieć godzinę tylko dla siebie. W cenie jest m.in. mycie calego ciała, pilling, masaż, maseczka na twarz. Pełen relaks!
Suszarka, Lalia, Ewa88 , Wik89, emdar, Clover, kar_oliv, Inaa89, LaBellePerle, dmg111 lubią tę wiadomość