Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny dziękuję za życzenia dla Mikołaja.
Nie wiem kiedy ten rok zleciał. Czy to był łatwy rok? Nie. Czy tak go sobie wyobrażałam? Nie. Czy cokolwiek bym zmieniła? Też nie. Macierzyństwo nie okazało się tak bajkowe jak sądziłam, ale kocham tą już-nie-taką-małą istotkę całym sercem. Obserwowanie jak z nieporadnego noworodka zamienia się w śmiejącego się niemowlaka, a teraz już w próbującego chodzić chłopczyka to najpiękniejsza przygoda mojego życia.
A zdjęcie solenizanta z sesji wrzucę tylko jak dostanę gotowe zdjęcia, bo wczoraj wybierałam dopiero, które chce.
Mikołaj na roczek od matki dostał w prezencie szczepienie na ospę wietrzną. 😆Iryska, Lalia, Suszarka, Ladyo, KarolinaMaria, emdar, kar_oliv, Wik89, ZielonaHerbata, kic83, Ania81, Inaa89, Clover, SzalonaOna, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia gratulacje dla Olka z powodu ząbków, przegonił Mikołajka.
Kar, Majeczka to urocza pannica.
Suszarko, Igunia to słodka rozrabiaka!
Kic, no ja myślę, że Maks taki aktywny po mamie co do ostatnich dni ciąży fitness 100 razy dziennie miała to i synowi od małego ruch wpoiłaś.
Inaa, dużo zdrowia dla Tymka.
Moti dużo zdrowia dla twoich dzieciaków. Przykro mi, że Z. podniosła na Ciebie rękę, mam nadzieje, że przy pomocy psychologa uda Wam się jakoś stworzyć poprawne relacje. :*Lalia, Suszarka, kar_oliv, kic83, Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, Najlepszego dla Mikołaja na roczek 🎁🎉 Mnóstwa miłości i pięknych dni!
Suszarko, piękny kropek ❤Będzie wszystko dobrze, zobaczysz ❤
Nie nadrobię Was, przepraszam. U nas słabo, ja i Julek chorzy. Ja ledwie żyję, Julek też widzę że słabo. Idę z nim zaraz do lekarza. Kurde, spodziewałam się że będzie chorował, ale nie że po paru dniach w żłobku ☹Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 14:06
Annia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Hej Dziewczyny,
Annia, wszystkiego naaajlepszego dla Mikolaja 🥳🥳🥳 fajnie napisalas o tym roku 😀 mam podobne odczucia
Motylku, zdrowia dla Matyldy! Ehhh zlobkowe choroby sie zaczynaja. Oby szybko minelo! Szkoda tylko, ze nie odpoczniesz sobie
Suszarko, gratuluje dobrych wiesci! 🥳Suszarka, Annia, SzalonaOna lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zdrowia dla wszystkich maluchów! Emdar, 3 dni w żłobku i baza wirusów od razu zaktualizowana ;/
Herbatko, Mati nigdy nie ma zmienionych dziąseł przed wyjściem zęba. Widzę tutaj po forum, ze ile dzieci tyle objawów ząbkowania. Chce być więcej na rękach i przy piersi, wymiotuje na 1-3 dni (kilka rzygów w czasie godziny) przed przebiciem zęba i tyle. Naprawdę znośne to nasze ząbkowanie. To taka równowaga do słabych nocy i buntu wózkowego.
Zapisałam ją dzisiaj na sesję świąteczną na końcówkę listopada. Winter is coming! 😆
Lalia, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia wrote:Hahaha 🤭 bardzo się cieszę, że pomogłam 😁
Jeśli Tomson lubi borówki amerykańskie, to ja kroiłam je na połówki i wciskałam po 2-3 połówki przed odwróceniem placka na drugą stronę 👍Lalia lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Zdrowia dla wszystkich maluchów! Emdar, 3 dni w żłobku i baza wirusów od razu zaktualizowana ;/
Herbatko, Mati nigdy nie ma zmienionych dziąseł przed wyjściem zęba. Widzę tutaj po forum, ze ile dzieci tyle objawów ząbkowania. Chce być więcej na rękach i przy piersi, wymiotuje na 1-3 dni (kilka rzygów w czasie godziny) przed przebiciem zęba i tyle. Naprawdę znośne to nasze ząbkowanie. To taka równowaga do słabych nocy i buntu wózkowego.
Zapisałam ją dzisiaj na sesję świąteczną na końcówkę listopada. Winter is coming! 😆
Zgadzam się, co dziecko to inne objawy ząbkowania. Polka też nie ma opuchniętych dziąseł, tylko na kilka dni przed wybiciem robią się takie jakby dziurki. No i jest marudna i taka ostro nakręcona (jeszcze bardziej niż zwykle)
-
nick nieaktualny
-
Zulu, my lecimy z biura. Kupowałam już któryś raz na wakacje.pl bo mają identyczne oferty jak w biurach, w sensie cenowym.
Podobno w tym roku nie ma.lastów (w polsce w ogole cieżko z lastami). My w piątek chcieliśny zarezerować termin, rano była oferta, wieczorem już nie było i w sobote rano znowu się pojawiła (musiał komuś minąć czas rezerwacji tymczasowej) i udało nam się kupić to co chcieliśmy, ale teraz już nie ma tej oferty w terminie naszym ani kolejnym, także one się szybko rozchodzą, no i z Wrocławia również jest mało ofert niestety. Podobno sporo hoteli zamyka się w październiku więc dlatego też jest mniej ofertZulugula lubi tę wiadomość
-
Motylku, współczuje przebojów z Z. wyobrażam sobie jakie to dla Ciebie musi być wykańczające. Dobrze, że idziecie do psychologa, oby tylko ten ktoś pomógł. Niestety myślę, że musi sporo czasu minąć aż uda się opanować tą sytuację.
SzalonaOna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania sto lat dla Mikołaja! 🎂🥳
Dopiero co był małym bobaskiem, a tu już roczny chłopczyk 🥰 dużo zdrówka!
Początek roku szkolnego, dzieci w żłobkach, przedszkolach no i się zaczęły choróbska 😔
Ale trzymam kciuki za wszystkie nasze forumowe chorowitki żeby szybko zdrowiały 🙏
Motylku dobra decyzja z psychoterapią, życzę Ci aby Wam pomogła, rozjaśniła wszystkim obecną sytuację i przyniosła rozwiązania 😘
U nas każdy dzień to postęp Juliana, dzisiaj karmiłam go pierwszy raz piersią 🥰❤️ wspaniałe uczucie! I malutki też pięknie ssał, najadl się i słodko zasnął 🥰😍
Kolejna baza zdobyta!
Antybiotyk odstawiony, usg płuc nie pokazało już żadnych zmian, dostaje teraz tylko wit D i probiotyk doustnie 🙏 czekamy na dobre przybieranie na wadze i możemy już powoli nastawiać się na wypis ze szpitala 🥰
Ania81, Annia, kic83, Inaa89, Belie, Clover, Zulugula, kar_oliv, emdar, Ladyo, Lalia, Ounai, asias86, SzalonaOna, kiniusia270, Ewa88 , Lulu83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My po bilansie. Pola jest poniżej 3 centyla. Mamy ją obserwować i jak nie wskoczy na 3 centyl do roku to czeka nas jeszcze wizyta u kardiologa. Poza tym to jest pięknie rozwinięta - ksżdy jest pod wrażeniem jak dużo potrafi na 9 miesięczniaka.
Wg lekarki nic w tym wieku zrobić nie możemy. Wszelka diagnostyka zaczyna się po 2r.ż - endokrynolog itp.
Poza tym mamy jeszcze skierowanie do chirurga dziecięcego bo Pola ma naczyniaka między pośladkami i wg mnie on rośnie.