Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria, ja się ostatnio cieszyłam że jadę do dentysty i uznałam to za małe Zanzi 😂 A kiedyś unikałam tych wizyt jak ognia 😂
Ladyo, gratulacje dla Amelki! 😁
Ounai, ja też myślałam, że chodzi o "I know".Powodzenia dla Martusi w żłobku!
Ladyo, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:My z mężem pracujemy w języku angielskim a nie zaczailismy. Te pierwsze słowa są bardzo niewyraźne. Tymek np mówił "janioł". To bylo po angielsku. Stawiam piwo zero tej która mi powie co to za angielskie słowa
Brzmi troche jak „I know” 🤣
Edit: doczytalam, Haha. Nie pomyślałabym ze to „oh.No” 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 14:53
🔸28 lat
My dzis bylysmy u pediatry. Oczywiscie nerw od rana, 20min dzwonilam i sie nie dodzwoniłam, a ciagle bylam pierwsza na linii. Maz byl na budowie wiec podskoczyl, chcieli wcisnac teleporade, ale sie nie dal i o 11 mialysmy wizyte. Osłuchowo czysto, gardlo zaczerwienione, kaszel mokry. Mamy inhalacje z soli hipertonicznej i syrop na kaszel żeby nawilżyć gardło.
Dziś pierwszy raz gadala przez sen. Zawsze tylko jęczy a dziś było i ma i ba i nawet udalo się przypadkiem mama, machała przez sen tak jak robi papa 🤣Lalia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ale....mamy pierwszego ząbka!! Dolna lewa jedynka:)
Może dlatego te noce takie sobie ostatnio....
Dzisiaj miałam pierwsza dawkę pfizera,już boli ręka...
A jutro Maja ma bexsero. Nie wiem czy w sumie nie za szybko....
Myślimy dzisiaj znowu u fizjo, wprowadził vojty, płakała prawie całą godzinę. Nie mogłam patrzeć, ryczałam razem z nią. Nie wiem czy dam radę to ćwiczyć.....ale to na tą obręcz barkową...I na obroty, ale już w prawo o na brzuszek pięknie się przewraca, odkąd się nauczyła to cały czas, na plecach już nie uleży i przewinąć czy ubrać ciężko 😊Lalia, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Brzmi troche jak „I know” 🤣
Edit: doczytalam, Haha. Nie pomyślałabym ze to „oh.No” 🤣Lalia, Enigvaa, Wik89, Nowastaraczka, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Teściowa od wczoraj mnie unika, bo jej odpowiedziałam w podobnym tonie jak ona odzywa się do mnie 🤷♀️ Wczoraj przed południem pytała, czy będziemy chcieli robić grilla w ogrodzie, bo ona ma ochotę na kiełbasę z grilla. Mówię, że nie, bo odwiedzają nas moi rodzice (w sumie to i tak byśmy nie chcieli z nią grillować, bo ona nigdy nic sama nie przygotuje tylko czeka, aż się jej pod nos wszystko podstawi i jeszcze narzeka). No a ona do mnie z taką pretensją "a co to za okazja?", tak, jakby nie mogli mnie rodzice odwiedzić 🤦♀️ Mówię, że żadna okazja i że po prostu na kawę przyjeżdżają. Po obiedzie poszłam na dwór wynieść śmieci, teściowa siedziała pod domem i do mnie z tekstem "chyba was wystawili twoi rodzice, bo coś ich nie widać, ha, ha" 😑 A ja na to, że umówiliśmy się na 17, więc pewnie za chwilę będą. A ona z taką pretensją "to skąd mam wiedzieć, jak mi przecież nie powiedzieliście na którą przyjeżdżają!". No to już nie wytrzymałam i mówię, że nie będę jej się ze wszystkiego spowiadała i że nasi goście to nasza sprawa, poza tym nie podoba mi się ton w jakim się do mnie odzywa i nie życzę sobie tego, bo praktycznie każde zdanie jest wypowiedziane z pogardą albo pretensją. No i przyszedł jeszcze mój mąż bo usłyszał przez okno i ją zrypał. Wiecznie jej wszystko przeszkadza, poza tym ona nie lubi moich rodziców i nie mam pojęcia czemu, skoro właściwie to bardzo słabo się nie znają. Ale ona w sumie nikogo nie lubi, każdy jej przeszkadza... Tylko skoro ich nie lubi, to nie wiem po co zawsze przy nich udaje, że jest taka miła i sympatyczna. Fałszywe babsko.
-
Pokłóciłam się z kuzynka a teraz siedzę i płacze bo jest glupią debilką którą nic nie umie uszanować, ale może od początku jak moja babcia umarła to moja ciotka a jej matka zabrała od nas z domu trochę rzeczy po mojej babci bo dogadali się z tatą że po prostu jej się należy nie było to jakieś mega cennne ale swoją wartość sentymentalna i dla mnie i dla ojca miało jakieś kryształy, piękną porcelana z Chodzieży i całą masę starych pamiątkowych zdjęć i jeszcze kilka drobiazgów, pięć lat temu ciotka zmarła z ta debilka wiadomo odziedziczyła mieszkanie wtedy tata chciał to wszytko jakoś odzyskać bo wiadome było że ona predzej czy później się tego pozbedzie ale go zbywała teraz jak tata umarł ja ją napastowałam w końcu zadzwoniła do mnie tydzień temu że robi remont mieszkania wywala wszystko i w dzisiaj mam wpaść żeby jak ona to określiła zabrać te graty, pojechałam z rana a tam puste mieszkanie same ściany zostały pytam czy mi to spakowła gdzieś a ona że jej się nie chciało w sobotę miała ludzi do sprzątania i wszytko poszło do kontenera na wysypiskoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 09:19
Tajka, KarolinaMaria, ZielonaHerbata, Zulugula, Lalia, Ladyo, SzalonaOna, Ounai, Inaa89, Ewa88 , Nowastaraczka, kiniusia270, emdar, Belie, Ania81, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Tajka wrote:Zdrówka dla wszystkich 😘😘
U nas dziś ciężka nocka, od 2 do 4 Maja nie spała, później do 6 z wieloma pobudkami...
Ale....mamy pierwszego ząbka!! Dolna lewa jedynka:)
Może dlatego te noce takie sobie ostatnio....
Dzisiaj miałam pierwsza dawkę pfizera,już boli ręka...
A jutro Maja ma bexsero. Nie wiem czy w sumie nie za szybko....
Myślimy dzisiaj znowu u fizjo, wprowadził vojty, płakała prawie całą godzinę. Nie mogłam patrzeć, ryczałam razem z nią. Nie wiem czy dam radę to ćwiczyć.....ale to na tą obręcz barkową...I na obroty, ale już w prawo o na brzuszek pięknie się przewraca, odkąd się nauczyła to cały czas, na plecach już nie uleży i przewinąć czy ubrać ciężko 😊
Tajka A nie lepiej dac czas Mai i nie przyspieszać Vojta plus dodać Bobatha? Bobath tez daje fajne efekty a jest bardzo przyjazny.
My dużo chodzimy po specjalistach z racji wczesniactwa i wiele razy pytałam o Vojte i wszyscy u nas są zgodni, że nie ma co męczyć dziecka Vojta i na siłę przyspieszać i właśnie stosować Bobatha. I ze czesro rodzice zapisują dzieci na Vojte bo dziecko nie robi czegoś na już A to jest błąd.
Ale to wiadomo Wasza decyzja
-
Ounai wrote:A przy mocnych przebarwieniach na twarzy to pomoże?
Ja miałam przebarwienia takie raczej średnie 😁
I ładnie mi wszystko poschodzilo. Plus zawsze po zabiegi serum z witaminą C i w domu to samo. -
Herbatko, bobatha też mamy kilka ćwiczeń, a jedno vojty ,no ale nie wiem właśnie co z tym vojty,mam mieszane uczucia ....Tylko tu czas chyba nie da, bo vojty mamy na obręcz barkową akurat , a nie na obroty
Ale mam właśnie bardzo mieszane uczucianie chce jej tak męczyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 16:35
-
Tajka, moja fizjo mówi że następuje zmierzch metody Vojty, bo rodzice są coraz bardziej świadomi i nie chcą narażać dziecka na płacz. W wielu miastach nie ma już terapeutów od tej metody. Dziecko musi płakać żeby ta metoda była skuteczna, wtedy bobas spina mięśnie i ćwiczenie ma sens 🤷 zgadzam się z Herbatą, że takie niewielkie trudności można z powodzeniem wyprowadzić Bobathem. Na obroty z pleców na brzuch jest czas do 6 m.ż.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Wik89 wrote:Kicku, czy braliscie architekta do calego mieszkania, czy tylko czesciowo do rozplanowania instalacji elektrycznej, kuchni, itp? Czy w ogole obyliscie sie bez tego?
Pytam, bo za chwile bedziemy chyba przed tymi decyzjami stawac
Wik
mój Mąż to złota rączka i zna się na takich technicznych rzeczach, a jak się nie zna to się doszkala czytając i potrafi pouczać ekipę, że coś źle zrobiła 😂
Mamy jedną ekipę, która kompleksowo robi nam wszystko.
My mamy mieszkanie z rynku wtórnego, jeden właściciel tam mieszkał i on nam dał swoje plany gdzie było wszystko co gdzie jest, co gdzie zrobił.
Teraz po wyburzeniu jednej łazienki i salonu z kuchnią to mój Mąż zaplanował co gdzie trzeba zrobić.
Jak ktoś jest ogarnięty to myślę, że da radę to zrobić bez architekta. Ceny architekta to kilkanaście tysięcy złotych za projekt, więc sobie darowaliśmy, i to projekt pomieszczenia, a nie całego mieszkania.
W łazience np zaplanowaliśmy baterie trzyotoworową podtynkowa, plus deszczownicę, elektrykę do lustra jak ma iść gdzie ma być razem ustaliliśmy, że chcemy dodatkowo kinkiety po bokach, lampki w suficie podwieszanym Mąż policzył, a raczej obliczył odległości i ile tego powinno być. Przyłącza hydrauliczne razem ustaliliśmy że tu ma iść do WC a tu do pralki i suszarki, a tu do umywalki. Ogólnie rzecz biorąc dużo decyzji podjęliśmy i wszystko przekazaliśmy ekipie. Łatwo nie było, nie jest. Teraz powstał problem czy ościeżnica od drzwi łamanych - takie będą w łazience w naszej sypialni się - się zmieści jak postawimy tak a nie inaczej wannę.
Te zaoszczędzone pieniądze wolę wydać na dobre sprzęty do kuchni, na klimę, więc myślę że są to dobrze zaoszczędzone pieniądze. Natomiast jest i było i będzie - bo decyzję są jeszcze wszędzie nie podjęte- czasochłonne. Ja jestem wciąż sama, ale taki podział podział obowiązków obraliśmy, że Mąż jest "na budowie", a ja zajmuję się dziećmi.
Kupujecie coś Wik?Wik89, Lalia, Suszarka, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność