X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, kciuki za adaptację Marty✊. U nas dziś ( po weekendzie i kilku dniach nieobecności z powodu przeziębienia) było słabo 😪 Panie mówiły że szybko się uspokoił, a jak po niego przyszliśmy ( teraz w okresie adaptacji będziemy po niego przychodzić oboje,będzie zostawał na razie na około 4 h) to się uśmiechał nawet,ale serio mam wrażenie że oczy miał smutne z takim spojrzeniem "dlaczego mnie tu zostawiacie"☹. Mąż mówi,że mi hormony walą na głowę,bo jego zdaniem wzrok miał taki jak zawsze,i tak racjonalnie to myślę że mąż ma rację,ale wiecie jak to serce matki 🥰. Poza tym, Julek zdrowy już zupełnie, nawet gila już nie ma; ja natomiast chyba wychodzę na prostą, ale dawno nie byłam taka przeziębiona:(

Kic, super ze remont tak szybko postępuje👏. Wik, gdzie znalezliscie mieszkanie? Jak my z mężem nie lubimy remontów to masakra🤦‍♀️Pierwsze mieszkanie kupiliśmy urządzone,gotowe do zamieszkania; drugie urządziliśmy sami od podstaw i zgodnie stwierdziliśmy,że to był pierwszy i ostatni raz. Kolejnego też będziemy szukać urządzonego, wiem że to wychodzi sporo drożej, ale serio urządzanie tego mieszkania oboje wspominamy jako koszmar ( wiecie jak typowi humaniści po 3 minutach słuchania o wyższości jednej farby nad drugą mamy dość 🤣). Ja mogę się spotkać i w tygodniu, ale ja to bym tak po południu wolała ( po żłobku Julka), taka 14:00-15:00 wchodzi w grę?

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W sumie to i po polsku pierwsze słowa ciężko zrozumieć 😄
    O to, to😊U nas tata to..."kaka"🤣🤣🤣

Lalia lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Cześć dziewczyny
    U nas dziś pierwsze leżakowanie w żłobku. Dziś chyba był najgorszy dzień jeżeli chodzi o reakcję Kuby na zostanie w żłobku ☹️.
    Zdrówka dla dzieciaków
    Asia, łącze się w bólu 😌Podobno poniedziałki przez długi czas są wyjątkowo słabe... Na ile godzin zostawiasz już Kubę w żłobku?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Właśnie też nam tak pediatra mówił 🤔
    Tak Wam napisalam, bo tak mam na karcie wypis owej że szpitala 🤔 ale macie rację, 5 dni brzmi rozsądniej...

dc7bdd3d6774.jpg

Ewa88 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, jak sytuacja? Wyszliście do domu?

Motyl, jak Twoje małe? Lepiej coś?

Inaa89, widziałam ze pisałaś że Tymek lepiej:) super!

Enigvaa, Malwinka cudo ❤ Bardzo chora czy już jej przechodzi?

Ladyo, gratulacje dla Amelki 👏👏👏 Jak to któraś napisała " rodzice, przygotujcie się,lepiej już było"🤣🤣🤣( dziś zapomniałam przypiąć Julka w antilopie, wyszłam na dosłownie 2 sekundy z kuchni, wchodzę a ten wylazł już z niego i stoi na stole i się cieszy🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️). Oczy to trzeba mieć naprawdę w tyłku nawet😘

SzalonaOna, Zulugula, Lalia, Ladyo, Inaa89 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, nie zazdroszczę zębów i nocy z tym związanych 😒😒😒U nas był total dramat ☹ Za to zazdroszczę Zanzi 😚Ja jutro jak rasowa "madka"odstawiam Julka do żłobka i idę na...masaż 🏝🥳( taki Zanzibar we wtorek o 9:00😊).

Annia, Zulugula, Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was na spokojnie :) ale... Bede miec czas, bo Matylda zasnela o 18.30 i wstala po drzemce o 20 🤣 chyba długa noc mi się szykuje 🤣

Ogólnie widzę bardzo duża poprawę u niej. Kaszle już sporadycznie, gluty nie lecą z nosa, tylko jak ściągam po inhalacji to coś tam jest.

Kornelia też lepiej, leciutki kaszel.

Nie zapeszam, zobaczę jaka nocka będzie 🤐

Ja ogólnie mam tylko nawracającą chrypke, ale to już nic w porównaniu z tym co było... Takze lajcik.

Powrót do pracy po 2 tyg laby - ciężki. Ale mamy luzik. Szkolenie jeszcze przez tydzień i dopiero od 21.09 wchodzę w prawidłowy trans :)

Ogólnie to ja w tym tyg mam 2x Zanzi. W piątek paznokcie, a w sobotę nareszcie fryzjer. Idę, bo musi ciut poprawić mój blondzik no i chce jakąś fryzurkę, odrobine je podciąć bo są już podniszczone.

Na zabiegach na twarz się nie znam, aż wstyd 🤔 może po 30 się za to wezmę 🤣 hahah 🤣

Co do remontów - nie cierpie. Nasz się ciągnie juz 2 tyg, przez pracę mojego męża. Robi to w czasie wolnym. A to tylko 1 pokój. Echhh. Marze, żeby skończył do niedzieli, bo mam urodziny i chciałabym jednak przyjąć gości w normalnych warunkach 🤣 także ja jestem z #teamemdar i wolę tak na gotowca ✌️

Jutro maz ma nocke, więc cały dzień jak pracuje ogarnie dzieci, a ja się skupię na szkoleniu. Uffff. No i podjedzie z Matylda na kontrolę do lekarza 👏 trzymajmy kciuki za dobre wiesci!

Ounai - trzymam kciuki za zlobek jutro, ale jesttem dobrej myśli, poradzicie sobie!

Emdar - takie uczucia są zawsze. Czy to pierwszy raz, czy setny. Ja zawsze mam z tyłu głowy, że dziecko jest mega smutne jak je zostawiam... 😭 Ale to nasza wyobraźnia. Serio! I zazdroszczę pozytywnie wyzdrowienia.

Dermapen - nie wiem, nie uzywalam. Ale slyszalam, że ku****sko boli 🤔 Annia podziwiam za odwagę!

Zulu - jak Tomcio?

Ounai - jak Tymek? A no i brawa dla męża za utratę kg! :)

Inaa - dobrze, że małemu już lepiej 💙 moje serduszko kochane!

Milego wieczorku wszystkim życzę!

emdar, Wik89, Inaa89, Gagatka, Ania81 lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, dobrze ze dziewczyny Ci zdrowieją:) No i Ty też oczywiście!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A mogę zapytać ile masz lat? :) Tak, temat kremów i serum mam ogarniety, dzieki! Ja właściwie nigdy nic nie robiłam na twarz i szyję więc to mój debiut. :D

Ounai, gratki dla Was! :)

Annia- 31 😶🙊🙊
    Oj ja mega uwielbiam różne zabiegi i masaże.
    Jeśli chodzi o twarz, to ja walczyłam z przebarwiebiami (kiedyś nie wiedziałam co to SPF)tzn. wiedzialam ale nie stosowalam prawidłowo i się dorobilam przebarwień plus przetluszczajaca strefa T. I dermapen rozwiązał u mnie wszystkie problemy;) tak to zachwalam jakby mi ktoś za to zapłacił 😅😅

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a można wiedzieć jakie serum, kremy stosujesz?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek zdrów jak ryba. Rano mówił że go boli brzuch ale jak powiedziałam, że zostaje (matka z biegunką więc ryzyko było) to stwoerdzil, że w sumie już mu przeszło 😂

Emdar, po dłuższej przerwie zawsze są dramaty, ale nie martw się, szybko się zaadaptuje od nowa.

Ja jutro też idę zrobić coś dla siebie jak Marta będzie w żłobku, a mianowicie zakupy spożywcze, żeby móc wrócić do diety 😂

Wik89, Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Aniu a można wiedzieć jakie serum, kremy stosujesz?
    Ewa odpisze jutro na spokojnie, bo uśpiłam Mikołaja i lecę tez spac zanim zaczniemy serie 100 pobudek. 😣

Zielona, to my rownolatki! ;)

Ewa88 , ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, kciuki za adaptację Marty✊. U nas dziś ( po weekendzie i kilku dniach nieobecności z powodu przeziębienia) było słabo 😪 Panie mówiły że szybko się uspokoił, a jak po niego przyszliśmy ( teraz w okresie adaptacji będziemy po niego przychodzić oboje,będzie zostawał na razie na około 4 h) to się uśmiechał nawet,ale serio mam wrażenie że oczy miał smutne z takim spojrzeniem "dlaczego mnie tu zostawiacie"☹. Mąż mówi,że mi hormony walą na głowę,bo jego zdaniem wzrok miał taki jak zawsze,i tak racjonalnie to myślę że mąż ma rację,ale wiecie jak to serce matki 🥰. Poza tym, Julek zdrowy już zupełnie, nawet gila już nie ma; ja natomiast chyba wychodzę na prostą, ale dawno nie byłam taka przeziębiona:(

Kic, super ze remont tak szybko postępuje👏. Wik, gdzie znalezliscie mieszkanie? Jak my z mężem nie lubimy remontów to masakra🤦‍♀️Pierwsze mieszkanie kupiliśmy urządzone,gotowe do zamieszkania; drugie urządziliśmy sami od podstaw i zgodnie stwierdziliśmy,że to był pierwszy i ostatni raz. Kolejnego też będziemy szukać urządzonego, wiem że to wychodzi sporo drożej, ale serio urządzanie tego mieszkania oboje wspominamy jako koszmar ( wiecie jak typowi humaniści po 3 minutach słuchania o wyższości jednej farby nad drugą mamy dość 🤣). Ja mogę się spotkać i w tygodniu, ale ja to bym tak po południu wolała ( po żłobku Julka), taka 14:00-15:00 wchodzi w grę?

Emdar
    U nas drzemka jest o 15:00 :( i Maks typ, że w aucie się drze - nie uśnie, i w wózku będzie tylko jęczał, a nie zaśnie :(
    U nas spacer najchętniej w godzinach 11:30 do 14:30/15:00 max, żebym jeszcze zdążyła z nim wrócić do domu.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długa historia z dzisiejszym dniem, ale tak w skrócie - zmieniła się lekarz prowadząca Julka i chyba mieli w szpitalu słaby przepływ informacji, bo ustalane rzeczy w piątek z poprzednią prowadzącą nie zostały przekazane nowej 🤦‍♀️

Więc musieli dziś zrobić badania krwi, aby móc zaszczepić małego, dodatkowo jeszcze raz usg płuc i usg główki - wszystko wyszło bez zarzutu, młody zaszczepiony na gruźlicę i WZW b, wypis jutro 🙏🥰

Ale nie obyło się bez rozmowy z kierownikiem oddziału przełożoną lekarzy na oiomie, szczerze mówiąc trochę mną nerwy szarpnęły, bo nastawiliśmy się już na dzisiejszy dzień, wchodzimy na oddział, a tu zonk, dziecko nieprzygotowane do wypisu 😐

Najważniejsze, że udało się wszystko załatwić, na cito wykonali wszystkie potrzebne badania i jutro z czystym sumieniem możemy przyjechać po Synka

Lalia, KarolinaMaria, Ania81, Wik89, SzalonaOna, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, to bardzo przykre, że musieliście przejść przez taką sytuację.
    Ale najważniejsze, że jutro Julek będzie już w domu i pozna starszych braci 💙
    Jak chłopcy, nie mogą się już doczekać?

Ulaa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ula, to bardzo przykre, że musieliście przejść przez taką sytuację.
    Ale najważniejsze, że jutro Julek będzie już w domu i pozna starszych braci 💙
    Jak chłopcy, nie mogą się już doczekać?

Chłopcy nie mogą doczekać się Julka, już od 2 tygodni pytają codziennie kiedy ich mały braciszek będzie w domu. Wczoraj mówiliśmy im, że dzisiaj już zabierzemy go ze szpitala, tak się cieszyli, moja mama odebrała ich ze szkoły i przedszkola, przychodzą a tu nie ma Julka 🥺
    Bardzo było im smutno, ale czekają dzielnie. Wytłumaczyliśmy im dlaczego jeszcze mały musiał zostać jeden dzień dłużej, zrozumieli i czekają dalej 😔

Gagatka lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz Malutek Kochany 🥰

IMG-20210913-WA0001.jpg

Lalia, KarolinaMaria, Ania81, Wik89, SzalonaOna, Clover, Ounai, Zulugula, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Chłopcy nie mogą doczekać się Julka, już od 2 tygodni pytają codziennie kiedy ich mały braciszek będzie w domu. Wczoraj mówiliśmy im, że dzisiaj już zabierzemy go ze szpitala, tak się cieszyli, moja mama odebrała ich ze szkoły i przedszkola, przychodzą a tu nie ma Julka 🥺
    Bardzo było im smutno, ale czekają dzielnie. Wytłumaczyliśmy im dlaczego jeszcze mały musiał zostać jeden dzień dłużej, zrozumieli i czekają dalej 😔

Ula, mogę się tylko domyślać jak Wam wszystkim ciężko 😔😘 ale Julek jest niesamowicie dzielny i na pewno ma to po rodzicach, więc myślę że dacie radę ten jeden dzień 💪 odezwij się koniecznie jak już będziecie w domku i nacieszycie się sobą 💙 dobrze pamiętam, że macie trio: Felek, Olek i Julek? 🤭😍

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ula, mogę się tylko domyślać jak Wam wszystkim ciężko 😔😘 ale Julek jest niesamowicie dzielny i na pewno ma to po rodzicach, więc myślę że dacie radę ten jeden dzień 💪 odezwij się koniecznie jak już będziecie w domku i nacieszycie się sobą 💙 dobrze pamiętam, że macie trio: Felek, Olek i Julek? 🤭😍

Dokładnie tak, dobrze pamiętasz 🥰
    Olek, Felek i Julek ❤️
    Trzech super dzielnych chłopców 😊

Dziękuję i odezwę się na pewno 🥰

Lalia lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was lub z Waszych bliskich ma w łazience czarną armaturę, w sensie krany? I/lub kabinę prysznicową z czarnymi ramami?
    Czy czarne są trudniejsze w utrzymaniu, można je myć takimi samymi środkami jak zwykłe baterie?
    Odradzacie lub polecacie jakis producentów?

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 4126 4127 4128 4129 4130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ