Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, kciuki za adaptację Marty✊. U nas dziś ( po weekendzie i kilku dniach nieobecności z powodu przeziębienia) było słabo 😪 Panie mówiły że szybko się uspokoił, a jak po niego przyszliśmy ( teraz w okresie adaptacji będziemy po niego przychodzić oboje,będzie zostawał na razie na około 4 h) to się uśmiechał nawet,ale serio mam wrażenie że oczy miał smutne z takim spojrzeniem "dlaczego mnie tu zostawiacie"☹. Mąż mówi,że mi hormony walą na głowę,bo jego zdaniem wzrok miał taki jak zawsze,i tak racjonalnie to myślę że mąż ma rację,ale wiecie jak to serce matki 🥰. Poza tym, Julek zdrowy już zupełnie, nawet gila już nie ma; ja natomiast chyba wychodzę na prostą, ale dawno nie byłam taka przeziębiona:(
Kic, super ze remont tak szybko postępuje👏. Wik, gdzie znalezliscie mieszkanie? Jak my z mężem nie lubimy remontów to masakra🤦♀️Pierwsze mieszkanie kupiliśmy urządzone,gotowe do zamieszkania; drugie urządziliśmy sami od podstaw i zgodnie stwierdziliśmy,że to był pierwszy i ostatni raz. Kolejnego też będziemy szukać urządzonego, wiem że to wychodzi sporo drożej, ale serio urządzanie tego mieszkania oboje wspominamy jako koszmar ( wiecie jak typowi humaniści po 3 minutach słuchania o wyższości jednej farby nad drugą mamy dość 🤣). Ja mogę się spotkać i w tygodniu, ale ja to bym tak po południu wolała ( po żłobku Julka), taka 14:00-15:00 wchodzi w grę?Wik89 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
asias86 wrote:Cześć dziewczyny
U nas dziś pierwsze leżakowanie w żłobku. Dziś chyba był najgorszy dzień jeżeli chodzi o reakcję Kuby na zostanie w żłobku ☹️.
Zdrówka dla dzieciaków42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualny
-
Ula, jak sytuacja? Wyszliście do domu?
Motyl, jak Twoje małe? Lepiej coś?
Inaa89, widziałam ze pisałaś że Tymek lepiej:) super!
Enigvaa, Malwinka cudo ❤ Bardzo chora czy już jej przechodzi?
Ladyo, gratulacje dla Amelki 👏👏👏 Jak to któraś napisała " rodzice, przygotujcie się,lepiej już było"🤣🤣🤣( dziś zapomniałam przypiąć Julka w antilopie, wyszłam na dosłownie 2 sekundy z kuchni, wchodzę a ten wylazł już z niego i stoi na stole i się cieszy🤦♀️🤦♀️🤦♀️). Oczy to trzeba mieć naprawdę w tyłku nawet😘SzalonaOna, Zulugula, Lalia, Ladyo, Inaa89 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Annia, nie zazdroszczę zębów i nocy z tym związanych 😒😒😒U nas był total dramat ☹ Za to zazdroszczę Zanzi 😚Ja jutro jak rasowa "madka"odstawiam Julka do żłobka i idę na...masaż 🏝🥳( taki Zanzibar we wtorek o 9:00😊).
Annia, Zulugula, Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyNadrobiłam Was na spokojnie
ale... Bede miec czas, bo Matylda zasnela o 18.30 i wstala po drzemce o 20 🤣 chyba długa noc mi się szykuje 🤣
Ogólnie widzę bardzo duża poprawę u niej. Kaszle już sporadycznie, gluty nie lecą z nosa, tylko jak ściągam po inhalacji to coś tam jest.
Kornelia też lepiej, leciutki kaszel.
Nie zapeszam, zobaczę jaka nocka będzie 🤐
Ja ogólnie mam tylko nawracającą chrypke, ale to już nic w porównaniu z tym co było... Takze lajcik.
Powrót do pracy po 2 tyg laby - ciężki. Ale mamy luzik. Szkolenie jeszcze przez tydzień i dopiero od 21.09 wchodzę w prawidłowy trans
Ogólnie to ja w tym tyg mam 2x Zanzi. W piątek paznokcie, a w sobotę nareszcie fryzjer. Idę, bo musi ciut poprawić mój blondzik no i chce jakąś fryzurkę, odrobine je podciąć bo są już podniszczone.
Na zabiegach na twarz się nie znam, aż wstyd 🤔 może po 30 się za to wezmę 🤣 hahah 🤣
Co do remontów - nie cierpie. Nasz się ciągnie juz 2 tyg, przez pracę mojego męża. Robi to w czasie wolnym. A to tylko 1 pokój. Echhh. Marze, żeby skończył do niedzieli, bo mam urodziny i chciałabym jednak przyjąć gości w normalnych warunkach 🤣 także ja jestem z #teamemdar i wolę tak na gotowca ✌️
Jutro maz ma nocke, więc cały dzień jak pracuje ogarnie dzieci, a ja się skupię na szkoleniu. Uffff. No i podjedzie z Matylda na kontrolę do lekarza 👏 trzymajmy kciuki za dobre wiesci!
Ounai - trzymam kciuki za zlobek jutro, ale jesttem dobrej myśli, poradzicie sobie!
Emdar - takie uczucia są zawsze. Czy to pierwszy raz, czy setny. Ja zawsze mam z tyłu głowy, że dziecko jest mega smutne jak je zostawiam... 😭 Ale to nasza wyobraźnia. Serio! I zazdroszczę pozytywnie wyzdrowienia.
Dermapen - nie wiem, nie uzywalam. Ale slyszalam, że ku****sko boli 🤔 Annia podziwiam za odwagę!
Zulu - jak Tomcio?
Ounai - jak Tymek? A no i brawa dla męża za utratę kg!
Inaa - dobrze, że małemu już lepiej 💙 moje serduszko kochane!
Milego wieczorku wszystkim życzę!emdar, Wik89, Inaa89, Gagatka, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:A mogę zapytać ile masz lat?
Tak, temat kremów i serum mam ogarniety, dzieki! Ja właściwie nigdy nic nie robiłam na twarz i szyję więc to mój debiut.
Ounai, gratki dla Was!
Annia- 31 😶🙊🙊
Oj ja mega uwielbiam różne zabiegi i masaże.
Jeśli chodzi o twarz, to ja walczyłam z przebarwiebiami (kiedyś nie wiedziałam co to SPF)tzn. wiedzialam ale nie stosowalam prawidłowo i się dorobilam przebarwień plus przetluszczajaca strefa T. I dermapen rozwiązał u mnie wszystkie problemy;) tak to zachwalam jakby mi ktoś za to zapłacił 😅😅 -
Tymek zdrów jak ryba. Rano mówił że go boli brzuch ale jak powiedziałam, że zostaje (matka z biegunką więc ryzyko było) to stwoerdzil, że w sumie już mu przeszło 😂
Emdar, po dłuższej przerwie zawsze są dramaty, ale nie martw się, szybko się zaadaptuje od nowa.
Ja jutro też idę zrobić coś dla siebie jak Marta będzie w żłobku, a mianowicie zakupy spożywcze, żeby móc wrócić do diety 😂Wik89, Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Aniu a można wiedzieć jakie serum, kremy stosujesz?
Zielona, to my rownolatki!Ewa88 , ZielonaHerbata lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:Ounai, kciuki za adaptację Marty✊. U nas dziś ( po weekendzie i kilku dniach nieobecności z powodu przeziębienia) było słabo 😪 Panie mówiły że szybko się uspokoił, a jak po niego przyszliśmy ( teraz w okresie adaptacji będziemy po niego przychodzić oboje,będzie zostawał na razie na około 4 h) to się uśmiechał nawet,ale serio mam wrażenie że oczy miał smutne z takim spojrzeniem "dlaczego mnie tu zostawiacie"☹. Mąż mówi,że mi hormony walą na głowę,bo jego zdaniem wzrok miał taki jak zawsze,i tak racjonalnie to myślę że mąż ma rację,ale wiecie jak to serce matki 🥰. Poza tym, Julek zdrowy już zupełnie, nawet gila już nie ma; ja natomiast chyba wychodzę na prostą, ale dawno nie byłam taka przeziębiona:(
Kic, super ze remont tak szybko postępuje👏. Wik, gdzie znalezliscie mieszkanie? Jak my z mężem nie lubimy remontów to masakra🤦♀️Pierwsze mieszkanie kupiliśmy urządzone,gotowe do zamieszkania; drugie urządziliśmy sami od podstaw i zgodnie stwierdziliśmy,że to był pierwszy i ostatni raz. Kolejnego też będziemy szukać urządzonego, wiem że to wychodzi sporo drożej, ale serio urządzanie tego mieszkania oboje wspominamy jako koszmar ( wiecie jak typowi humaniści po 3 minutach słuchania o wyższości jednej farby nad drugą mamy dość 🤣). Ja mogę się spotkać i w tygodniu, ale ja to bym tak po południu wolała ( po żłobku Julka), taka 14:00-15:00 wchodzi w grę?
Emdar
U nas drzemka jest o 15:00i Maks typ, że w aucie się drze - nie uśnie, i w wózku będzie tylko jęczał, a nie zaśnie
U nas spacer najchętniej w godzinach 11:30 do 14:30/15:00 max, żebym jeszcze zdążyła z nim wrócić do domu.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Długa historia z dzisiejszym dniem, ale tak w skrócie - zmieniła się lekarz prowadząca Julka i chyba mieli w szpitalu słaby przepływ informacji, bo ustalane rzeczy w piątek z poprzednią prowadzącą nie zostały przekazane nowej 🤦♀️
Więc musieli dziś zrobić badania krwi, aby móc zaszczepić małego, dodatkowo jeszcze raz usg płuc i usg główki - wszystko wyszło bez zarzutu, młody zaszczepiony na gruźlicę i WZW b, wypis jutro 🙏🥰
Ale nie obyło się bez rozmowy z kierownikiem oddziału przełożoną lekarzy na oiomie, szczerze mówiąc trochę mną nerwy szarpnęły, bo nastawiliśmy się już na dzisiejszy dzień, wchodzimy na oddział, a tu zonk, dziecko nieprzygotowane do wypisu 😐
Najważniejsze, że udało się wszystko załatwić, na cito wykonali wszystkie potrzebne badania i jutro z czystym sumieniem możemy przyjechać po SynkaLalia, KarolinaMaria, Ania81, Wik89, SzalonaOna, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ula, to bardzo przykre, że musieliście przejść przez taką sytuację.
Ale najważniejsze, że jutro Julek będzie już w domu i pozna starszych braci 💙
Jak chłopcy, nie mogą się już doczekać?Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ula, to bardzo przykre, że musieliście przejść przez taką sytuację.
Ale najważniejsze, że jutro Julek będzie już w domu i pozna starszych braci 💙
Jak chłopcy, nie mogą się już doczekać?
Chłopcy nie mogą doczekać się Julka, już od 2 tygodni pytają codziennie kiedy ich mały braciszek będzie w domu. Wczoraj mówiliśmy im, że dzisiaj już zabierzemy go ze szpitala, tak się cieszyli, moja mama odebrała ich ze szkoły i przedszkola, przychodzą a tu nie ma Julka 🥺
Bardzo było im smutno, ale czekają dzielnie. Wytłumaczyliśmy im dlaczego jeszcze mały musiał zostać jeden dzień dłużej, zrozumieli i czekają dalej 😔Gagatka lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Chłopcy nie mogą doczekać się Julka, już od 2 tygodni pytają codziennie kiedy ich mały braciszek będzie w domu. Wczoraj mówiliśmy im, że dzisiaj już zabierzemy go ze szpitala, tak się cieszyli, moja mama odebrała ich ze szkoły i przedszkola, przychodzą a tu nie ma Julka 🥺
Bardzo było im smutno, ale czekają dzielnie. Wytłumaczyliśmy im dlaczego jeszcze mały musiał zostać jeden dzień dłużej, zrozumieli i czekają dalej 😔
Ula, mogę się tylko domyślać jak Wam wszystkim ciężko 😔😘 ale Julek jest niesamowicie dzielny i na pewno ma to po rodzicach, więc myślę że dacie radę ten jeden dzień 💪 odezwij się koniecznie jak już będziecie w domku i nacieszycie się sobą 💙 dobrze pamiętam, że macie trio: Felek, Olek i Julek? 🤭😍 -
Lalia wrote:Ula, mogę się tylko domyślać jak Wam wszystkim ciężko 😔😘 ale Julek jest niesamowicie dzielny i na pewno ma to po rodzicach, więc myślę że dacie radę ten jeden dzień 💪 odezwij się koniecznie jak już będziecie w domku i nacieszycie się sobą 💙 dobrze pamiętam, że macie trio: Felek, Olek i Julek? 🤭😍
Dokładnie tak, dobrze pamiętasz 🥰
Olek, Felek i Julek ❤️
Trzech super dzielnych chłopców 😊
Dziękuję i odezwę się na pewno 🥰Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was lub z Waszych bliskich ma w łazience czarną armaturę, w sensie krany? I/lub kabinę prysznicową z czarnymi ramami?
Czy czarne są trudniejsze w utrzymaniu, można je myć takimi samymi środkami jak zwykłe baterie?
Odradzacie lub polecacie jakis producentów?