X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, kciuki za adaptację Marty✊. U nas dziś ( po weekendzie i kilku dniach nieobecności z powodu przeziębienia) było słabo 😪 Panie mówiły że szybko się uspokoił, a jak po niego przyszliśmy ( teraz w okresie adaptacji będziemy po niego przychodzić oboje,będzie zostawał na razie na około 4 h) to się uśmiechał nawet,ale serio mam wrażenie że oczy miał smutne z takim spojrzeniem "dlaczego mnie tu zostawiacie"☹. Mąż mówi,że mi hormony walą na głowę,bo jego zdaniem wzrok miał taki jak zawsze,i tak racjonalnie to myślę że mąż ma rację,ale wiecie jak to serce matki 🥰. Poza tym, Julek zdrowy już zupełnie, nawet gila już nie ma; ja natomiast chyba wychodzę na prostą, ale dawno nie byłam taka przeziębiona:(

Kic, super ze remont tak szybko postępuje👏. Wik, gdzie znalezliscie mieszkanie? Jak my z mężem nie lubimy remontów to masakra🤦‍♀️Pierwsze mieszkanie kupiliśmy urządzone,gotowe do zamieszkania; drugie urządziliśmy sami od podstaw i zgodnie stwierdziliśmy,że to był pierwszy i ostatni raz. Kolejnego też będziemy szukać urządzonego, wiem że to wychodzi sporo drożej, ale serio urządzanie tego mieszkania oboje wspominamy jako koszmar ( wiecie jak typowi humaniści po 3 minutach słuchania o wyższości jednej farby nad drugą mamy dość 🤣). Ja mogę się spotkać i w tygodniu, ale ja to bym tak po południu wolała ( po żłobku Julka), taka 14:00-15:00 wchodzi w grę?

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    W sumie to i po polsku pierwsze słowa ciężko zrozumieć 😄
    O to, to😊U nas tata to..."kaka"🤣🤣🤣

Lalia lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Cześć dziewczyny
    U nas dziś pierwsze leżakowanie w żłobku. Dziś chyba był najgorszy dzień jeżeli chodzi o reakcję Kuby na zostanie w żłobku ☹️.
    Zdrówka dla dzieciaków
    Asia, łącze się w bólu 😌Podobno poniedziałki przez długi czas są wyjątkowo słabe... Na ile godzin zostawiasz już Kubę w żłobku?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Właśnie też nam tak pediatra mówił 🤔
    Tak Wam napisalam, bo tak mam na karcie wypis owej że szpitala 🤔 ale macie rację, 5 dni brzmi rozsądniej...

dc7bdd3d6774.jpg

Ewa88 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, jak sytuacja? Wyszliście do domu?

Motyl, jak Twoje małe? Lepiej coś?

Inaa89, widziałam ze pisałaś że Tymek lepiej:) super!

Enigvaa, Malwinka cudo ❤ Bardzo chora czy już jej przechodzi?

Ladyo, gratulacje dla Amelki 👏👏👏 Jak to któraś napisała " rodzice, przygotujcie się,lepiej już było"🤣🤣🤣( dziś zapomniałam przypiąć Julka w antilopie, wyszłam na dosłownie 2 sekundy z kuchni, wchodzę a ten wylazł już z niego i stoi na stole i się cieszy🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️). Oczy to trzeba mieć naprawdę w tyłku nawet😘

SzalonaOna, Zulugula, Lalia, Ladyo, Inaa89 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, nie zazdroszczę zębów i nocy z tym związanych 😒😒😒U nas był total dramat ☹ Za to zazdroszczę Zanzi 😚Ja jutro jak rasowa "madka"odstawiam Julka do żłobka i idę na...masaż 🏝🥳( taki Zanzibar we wtorek o 9:00😊).

Annia, Zulugula, Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was na spokojnie :) ale... Bede miec czas, bo Matylda zasnela o 18.30 i wstala po drzemce o 20 🤣 chyba długa noc mi się szykuje 🤣

Ogólnie widzę bardzo duża poprawę u niej. Kaszle już sporadycznie, gluty nie lecą z nosa, tylko jak ściągam po inhalacji to coś tam jest.

Kornelia też lepiej, leciutki kaszel.

Nie zapeszam, zobaczę jaka nocka będzie 🤐

Ja ogólnie mam tylko nawracającą chrypke, ale to już nic w porównaniu z tym co było... Takze lajcik.

Powrót do pracy po 2 tyg laby - ciężki. Ale mamy luzik. Szkolenie jeszcze przez tydzień i dopiero od 21.09 wchodzę w prawidłowy trans :)

Ogólnie to ja w tym tyg mam 2x Zanzi. W piątek paznokcie, a w sobotę nareszcie fryzjer. Idę, bo musi ciut poprawić mój blondzik no i chce jakąś fryzurkę, odrobine je podciąć bo są już podniszczone.

Na zabiegach na twarz się nie znam, aż wstyd 🤔 może po 30 się za to wezmę 🤣 hahah 🤣

Co do remontów - nie cierpie. Nasz się ciągnie juz 2 tyg, przez pracę mojego męża. Robi to w czasie wolnym. A to tylko 1 pokój. Echhh. Marze, żeby skończył do niedzieli, bo mam urodziny i chciałabym jednak przyjąć gości w normalnych warunkach 🤣 także ja jestem z #teamemdar i wolę tak na gotowca ✌️

Jutro maz ma nocke, więc cały dzień jak pracuje ogarnie dzieci, a ja się skupię na szkoleniu. Uffff. No i podjedzie z Matylda na kontrolę do lekarza 👏 trzymajmy kciuki za dobre wiesci!

Ounai - trzymam kciuki za zlobek jutro, ale jesttem dobrej myśli, poradzicie sobie!

Emdar - takie uczucia są zawsze. Czy to pierwszy raz, czy setny. Ja zawsze mam z tyłu głowy, że dziecko jest mega smutne jak je zostawiam... 😭 Ale to nasza wyobraźnia. Serio! I zazdroszczę pozytywnie wyzdrowienia.

Dermapen - nie wiem, nie uzywalam. Ale slyszalam, że ku****sko boli 🤔 Annia podziwiam za odwagę!

Zulu - jak Tomcio?

Ounai - jak Tymek? A no i brawa dla męża za utratę kg! :)

Inaa - dobrze, że małemu już lepiej 💙 moje serduszko kochane!

Milego wieczorku wszystkim życzę!

emdar, Wik89, Inaa89, Gagatka, Ania81 lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, dobrze ze dziewczyny Ci zdrowieją:) No i Ty też oczywiście!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    A mogę zapytać ile masz lat? :) Tak, temat kremów i serum mam ogarniety, dzieki! Ja właściwie nigdy nic nie robiłam na twarz i szyję więc to mój debiut. :D

Ounai, gratki dla Was! :)

Annia- 31 😶🙊🙊
    Oj ja mega uwielbiam różne zabiegi i masaże.
    Jeśli chodzi o twarz, to ja walczyłam z przebarwiebiami (kiedyś nie wiedziałam co to SPF)tzn. wiedzialam ale nie stosowalam prawidłowo i się dorobilam przebarwień plus przetluszczajaca strefa T. I dermapen rozwiązał u mnie wszystkie problemy;) tak to zachwalam jakby mi ktoś za to zapłacił 😅😅

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a można wiedzieć jakie serum, kremy stosujesz?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek zdrów jak ryba. Rano mówił że go boli brzuch ale jak powiedziałam, że zostaje (matka z biegunką więc ryzyko było) to stwoerdzil, że w sumie już mu przeszło 😂

Emdar, po dłuższej przerwie zawsze są dramaty, ale nie martw się, szybko się zaadaptuje od nowa.

Ja jutro też idę zrobić coś dla siebie jak Marta będzie w żłobku, a mianowicie zakupy spożywcze, żeby móc wrócić do diety 😂

Wik89, Lalia, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Aniu a można wiedzieć jakie serum, kremy stosujesz?
    Ewa odpisze jutro na spokojnie, bo uśpiłam Mikołaja i lecę tez spac zanim zaczniemy serie 100 pobudek. 😣

Zielona, to my rownolatki! ;)

Ewa88 , ZielonaHerbata lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, kciuki za adaptację Marty✊. U nas dziś ( po weekendzie i kilku dniach nieobecności z powodu przeziębienia) było słabo 😪 Panie mówiły że szybko się uspokoił, a jak po niego przyszliśmy ( teraz w okresie adaptacji będziemy po niego przychodzić oboje,będzie zostawał na razie na około 4 h) to się uśmiechał nawet,ale serio mam wrażenie że oczy miał smutne z takim spojrzeniem "dlaczego mnie tu zostawiacie"☹. Mąż mówi,że mi hormony walą na głowę,bo jego zdaniem wzrok miał taki jak zawsze,i tak racjonalnie to myślę że mąż ma rację,ale wiecie jak to serce matki 🥰. Poza tym, Julek zdrowy już zupełnie, nawet gila już nie ma; ja natomiast chyba wychodzę na prostą, ale dawno nie byłam taka przeziębiona:(

Kic, super ze remont tak szybko postępuje👏. Wik, gdzie znalezliscie mieszkanie? Jak my z mężem nie lubimy remontów to masakra🤦‍♀️Pierwsze mieszkanie kupiliśmy urządzone,gotowe do zamieszkania; drugie urządziliśmy sami od podstaw i zgodnie stwierdziliśmy,że to był pierwszy i ostatni raz. Kolejnego też będziemy szukać urządzonego, wiem że to wychodzi sporo drożej, ale serio urządzanie tego mieszkania oboje wspominamy jako koszmar ( wiecie jak typowi humaniści po 3 minutach słuchania o wyższości jednej farby nad drugą mamy dość 🤣). Ja mogę się spotkać i w tygodniu, ale ja to bym tak po południu wolała ( po żłobku Julka), taka 14:00-15:00 wchodzi w grę?

Emdar
    U nas drzemka jest o 15:00 :( i Maks typ, że w aucie się drze - nie uśnie, i w wózku będzie tylko jęczał, a nie zaśnie :(
    U nas spacer najchętniej w godzinach 11:30 do 14:30/15:00 max, żebym jeszcze zdążyła z nim wrócić do domu.

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długa historia z dzisiejszym dniem, ale tak w skrócie - zmieniła się lekarz prowadząca Julka i chyba mieli w szpitalu słaby przepływ informacji, bo ustalane rzeczy w piątek z poprzednią prowadzącą nie zostały przekazane nowej 🤦‍♀️

Więc musieli dziś zrobić badania krwi, aby móc zaszczepić małego, dodatkowo jeszcze raz usg płuc i usg główki - wszystko wyszło bez zarzutu, młody zaszczepiony na gruźlicę i WZW b, wypis jutro 🙏🥰

Ale nie obyło się bez rozmowy z kierownikiem oddziału przełożoną lekarzy na oiomie, szczerze mówiąc trochę mną nerwy szarpnęły, bo nastawiliśmy się już na dzisiejszy dzień, wchodzimy na oddział, a tu zonk, dziecko nieprzygotowane do wypisu 😐

Najważniejsze, że udało się wszystko załatwić, na cito wykonali wszystkie potrzebne badania i jutro z czystym sumieniem możemy przyjechać po Synka

Lalia, KarolinaMaria, Ania81, Wik89, SzalonaOna, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, to bardzo przykre, że musieliście przejść przez taką sytuację.
    Ale najważniejsze, że jutro Julek będzie już w domu i pozna starszych braci 💙
    Jak chłopcy, nie mogą się już doczekać?

Ulaa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ula, to bardzo przykre, że musieliście przejść przez taką sytuację.
    Ale najważniejsze, że jutro Julek będzie już w domu i pozna starszych braci 💙
    Jak chłopcy, nie mogą się już doczekać?

Chłopcy nie mogą doczekać się Julka, już od 2 tygodni pytają codziennie kiedy ich mały braciszek będzie w domu. Wczoraj mówiliśmy im, że dzisiaj już zabierzemy go ze szpitala, tak się cieszyli, moja mama odebrała ich ze szkoły i przedszkola, przychodzą a tu nie ma Julka 🥺
    Bardzo było im smutno, ale czekają dzielnie. Wytłumaczyliśmy im dlaczego jeszcze mały musiał zostać jeden dzień dłużej, zrozumieli i czekają dalej 😔

Gagatka lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz Malutek Kochany 🥰

IMG-20210913-WA0001.jpg

Lalia, KarolinaMaria, Ania81, Wik89, SzalonaOna, Clover, Ounai, Zulugula, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Chłopcy nie mogą doczekać się Julka, już od 2 tygodni pytają codziennie kiedy ich mały braciszek będzie w domu. Wczoraj mówiliśmy im, że dzisiaj już zabierzemy go ze szpitala, tak się cieszyli, moja mama odebrała ich ze szkoły i przedszkola, przychodzą a tu nie ma Julka 🥺
    Bardzo było im smutno, ale czekają dzielnie. Wytłumaczyliśmy im dlaczego jeszcze mały musiał zostać jeden dzień dłużej, zrozumieli i czekają dalej 😔

Ula, mogę się tylko domyślać jak Wam wszystkim ciężko 😔😘 ale Julek jest niesamowicie dzielny i na pewno ma to po rodzicach, więc myślę że dacie radę ten jeden dzień 💪 odezwij się koniecznie jak już będziecie w domku i nacieszycie się sobą 💙 dobrze pamiętam, że macie trio: Felek, Olek i Julek? 🤭😍

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ula, mogę się tylko domyślać jak Wam wszystkim ciężko 😔😘 ale Julek jest niesamowicie dzielny i na pewno ma to po rodzicach, więc myślę że dacie radę ten jeden dzień 💪 odezwij się koniecznie jak już będziecie w domku i nacieszycie się sobą 💙 dobrze pamiętam, że macie trio: Felek, Olek i Julek? 🤭😍

Dokładnie tak, dobrze pamiętasz 🥰
    Olek, Felek i Julek ❤️
    Trzech super dzielnych chłopców 😊

Dziękuję i odezwę się na pewno 🥰

Lalia lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was lub z Waszych bliskich ma w łazience czarną armaturę, w sensie krany? I/lub kabinę prysznicową z czarnymi ramami?
    Czy czarne są trudniejsze w utrzymaniu, można je myć takimi samymi środkami jak zwykłe baterie?
    Odradzacie lub polecacie jakis producentów?

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
‹‹ 4126 4127 4128 4129 4130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ