Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, ja mam czarne krany i czarną podłogę (nie mój pomysł z tą podłogą
). Podłogi zdecydowanie nie polecam, wiedziałam, że będzie się szybko brudzić, i tak właśnie jest. A co do kranów, to hmm osadza się kamień i pewnie jest trochę bardziej widoczny niż na srebrnej armaturze, ale nie mam jakichś dużych problemów z czyszczeniem tego
Lalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ula Julek jest wspaniały ❤️ Taki bohater już od pierwszych dni życia, niesamowity! Już jutro będziecie wszyscy razem, nie dziwie się ze braciszkowie nie mogą się doczekać! Emdar Twój Julek to również zuch chłopak ❤️ Z każdym dniem w żłobku będzie coraz lepiej. Na pewno mu się trochę przykrzy, bo to nowe miejsce i nowa sytuacja, ale ma nowych kolegów, nowe Panie i same przygody przed nim
będzie pięknie!
-
Dzięki Wik 😘
My planujemy remont łazienki w przyszłym roku, bo łazienka to jedyne pomieszczenie które nie było ruszane w tym mieszkaniu i zdecydowanie odstaje od reszty. Całe mieszkanie ma trochę loftowy charakter, tzn dużo drewna, kolorów ziemii i czarnych elementów. Łazienkę mamy malutką więc nie chcemy jej dodatkowo optycznie pomniejszać. Szukamy jakiś inspiracji i na razie nr jeden to coś takiego, stąd pytanie o te czarne krany 😅
P.s. oczywiście chodzi głównie o kolorystykę, bo nasza "norka" ma totalnie inny układ 🤣
Czekam na więcej opinii 👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2021, 23:07
Clover, Ladyo, Ania81 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Emdar
U nas drzemka jest o 15:00i Maks typ, że w aucie się drze - nie uśnie, i w wózku będzie tylko jęczał, a nie zaśnie
U nas spacer najchętniej w godzinach 11:30 do 14:30/15:00 max, żebym jeszcze zdążyła z nim wrócić do domu. -
Lalia, ja wprawdzie w łazience nie mam, ale w kuchni mam czarny kran (właściwie to czarno - srebrny) plus czarny zlew z konglomeratu. I niestety bardzo szybko widać kamień. Wiadomo, że zwykłe srebrne by się tak samo szybko zakamieniały, ale na czarnym jednak moim zdaniem gorzej to wygląda
Tylko u nas jest jeszcze taka sprawa, że woda jest bardzo twarda i dlatego kamień się szybko pojawia. Ale wątpię, że drugi raz bym wybrała inny zlew, bo taką miałam wizję i ogólnie to mi się podoba, haha 🤣
Swoją drogą, łazienka której zdjęcie wstawiłaś bardzo w moim stylu! 👍Lalia lubi tę wiadomość
-
Enigvaa, Malwinka jest śliczna! 😍
Ulaa, przykro mi z powodu zamieszania z wypisem Julka. Super, że jutro nareszcie będziecie mogli go zabrać do domu. Cudny jest! 😍
Ounai, gratulacje dla Ciebie i męża z powodu utraty wagi! 💪Mój mąż jest na podobnym etapie co Twój, bo zrzucił 6 kg, ale od tygodnia waga stoi w miejscu. Ogólnie to u nas w domu ostatnio trochę spadło morale jeśli chodzi o odchudzanie i ciężko nam się zmobilizować 😬 -
Olek zaczął wspinać się po meblach. Na razie robi to klęcząc na kolanach. Teraz to już naprawdę nic nie mogę zrobić w domu tylko ciągle go pilnuję, chyba, że śpi albo na chwilę da się oszukać wsadzeniem go do krzesełka. Zabawki ma w nosie, tzn. bawi się, ale kilka sekund, po czym już wypatruje miejsca, gdzie mógłby poćwiczyć wspinaczkę 😵 Dosłownie wszystko go interesuje. Dzisiaj ledwo się odwróciłam na kilka sekund, a ten już rozbraja zgrzewkę wody. Na dodatek ciągle dokazują razem z naszą kotką 😂 Ona najpierw była ostrożna kiedy Olek zaczął raczkować i trzymała dystans, a teraz ciągle za nim łazi albo się ganiają po mieszkaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2021, 00:06
Ladyo, Lalia, Ania81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Strasznie mnie ta waga męczy 😣
Mała przybrała w 12 dni tylko 40g.
Czasami uda się jej przybrać w dwa tygodnie ze110 ale takie coś to było ostatni raz z 2miesoace temu. A tak to właśnie po 40-60g w około 10-12 dni.
Cały czas kp. Je normalnie tak jak zawsze jadła, nie wydaje się żeby jadła mało. -
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Strasznie mnie ta waga męczy 😣
Czasami uda się jej przybrać w dwa tygodnie ze110 ale takie coś to było ostatni raz z 2miesoace temu. A tak to właśnie po 40-60g w około 10-12 dni.
Cały czas kp. Je normalnie tak jak zawsze jadła, nie wydaje się żeby jadła mało. -
nick nieaktualnyZielonaHerbata wrote:Tak i to dość sporo. Jakis czas temu pisałam o tym na forum i chyba większość dziewczyn stwierdziła, że ulewanie jest normalne i to fizjologia. W sumie to samo mówiła pediatra.
Wczesniaczki też mają tendencje do refluksu. Takze może warto sprawdzić? -
Cześć Mamusie, u nas dziś pierwsza słaba nocka Amelki i do tego pobudka o 6 rano… teraz wcina cycusia i chyba szykuje się do drzemki. Maz mnie wkurzył i się z nim pokłóciłam… Herbatko może Twoja mała jest po prostu drobna, tak jak Pola Anetki? Skoro lekarz nie ma zastrzeżeń
w którym centylu jest?
-
Lalia wrote:Dzięki Wik 😘
My planujemy remont łazienki w przyszłym roku, bo łazienka to jedyne pomieszczenie które nie było ruszane w tym mieszkaniu i zdecydowanie odstaje od reszty. Całe mieszkanie ma trochę loftowy charakter, tzn dużo drewna, kolorów ziemii i czarnych elementów. Łazienkę mamy malutką więc nie chcemy jej dodatkowo optycznie pomniejszać. Szukamy jakiś inspiracji i na razie nr jeden to coś takiego, stąd pytanie o te czarne krany 😅
P.s. oczywiście chodzi głównie o kolorystykę, bo nasza "norka" ma totalnie inny układ 🤣
Czekam na więcej opinii 👌
W sumie wcześniej na srebrnych mieliśmy też dużo kamienia.Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Clover wrote:Olek zaczął wspinać się po meblach. Na razie robi to klęcząc na kolanach. Teraz to już naprawdę nic nie mogę zrobić w domu tylko ciągle go pilnuję, chyba, że śpi albo na chwilę da się oszukać wsadzeniem go do krzesełka. Zabawki ma w nosie, tzn. bawi się, ale kilka sekund, po czym już wypatruje miejsca, gdzie mógłby poćwiczyć wspinaczkę 😵 Dosłownie wszystko go interesuje. Dzisiaj ledwo się odwróciłam na kilka sekund, a ten już rozbraja zgrzewkę wody. Na dodatek ciągle dokazują razem z naszą kotką 😂 Ona najpierw była ostrożna kiedy Olek zaczął raczkować i trzymała dystans, a teraz ciągle za nim łazi albo się ganiają po mieszkaniu.
Gratulacje dla OlciaClover lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny porobiły mi się spore popękaniai rany na sutkach do krwi aż. Strasznie bolą, a jak mały pije to już wg tragedia. Od czego to może być? Mały ssie prawidłowo tak jak dotychczas, nie gryzie mnie, nie szarpie się itp.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
ZielonaHerbata wrote:Strasznie mnie ta waga męczy 😣
Cały czas kp. Je normalnie tak jak zawsze jadła, nie wydaje się żeby jadła mało.
Jeśli masz wątpliwoścj sciagnij sobie apkę Moje Dziecko (zielona ) i wprowadzaj tam pomiary na siatki.
Pola wczoraj ważyła 7160g (tyle samo w domu i u lekarza) także poprzedni pomiar to był błąd bo u mnie na wadze miała przed wizytą tydzień temu już 7kg a tam pokazało 6870.
Zero NOPa u nas, dałam profilaktycznie paracetamol 2x ale później juz nie dawałam bo widziałam ze temperatura nie rośnie. Tylko boli Polcie miejsce wkłucia ponieważ płakała jak nacisnęłam (kazano nam rozmasowywać) -
Inaa89 wrote:Dziewczyny porobiły mi się spore popękaniai rany na sutkach do krwi aż. Strasznie bolą, a jak mały pije to już wg tragedia. Od czego to może być? Mały ssie prawidłowo tak jak dotychczas, nie gryzie mnie, nie szarpie się itp.
Ounai lubi tę wiadomość