WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Mialyscie może otulacz do fotelika Baby steps?

Ja mam 😊 bardzo polecam

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ząbki pierwsze myłyście normalna szczoteczka dla dzidzi ? Bo mam taką silikonową co na palec się nakłada i nie wiem czy jest ok 🤔

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, w rosku są takie fajne zestawy szczoteczka + pasta Elmex. Tata stomatolog na IG poleca normalne szczoteczki dla dzieci, a nie te silikonowe.

http://www.rossmann.pl/Produkt/Szczoteczki-do-zebow/Elmex-Kids-szczoteczka-do-zebow-dla-dzieci-0-3-lat-miekka-i-pasta-do-zebow-12-ml-1-szt,178442,8588

My mamy taką fioletową, Mati lubi rzuć tę przyssawkę 🤣

Gofrownicę mam z dezela 305.1. Polecam, ale szykuj się na gofry co drugi dzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 14:39

Tajka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    W kwestii bycia patomatką, mogłam przyjechać do Mikołaja o 13.30, ale pojadę na 14.30 bo chcę w spokoju wypić herbatę u rodziców. 🙈

Ja natomiast rozumiem o co chodziło Lalii, Ounai i Inie, że terapia psychologiczna przez telefon to dziwnie brzmi. Przecież ocena psychologiczna/psychiatryczna, to ocena gestów, mimiki, reakcji... Nie tylko tego co się mówi. Rozumiem też Motylka, że ze względów organizacyjnych i tego, że sami nie są psychologami nie mogą podważyć takiej decyzji terapeutki. To, że opieka psychologiczno-psychiatryczna dzieci niemal leży, bo tych specjalistów po prostu nie ma na pewno też nie ułatwia zmiany terapeutki.

Kic, a ten Hiszpan przystojny? Weź nam go tutaj trochę opisz, pofantazjujemy wszystkie o tym masażu. :D

Hahaha
    z 185 cm wzrostu, dobrze zbudowany, jak to Hiszpan ciemna karnacja, młody, dużo sportu uprawia 🔥👨‍🚒

Annia, Nowastaraczka, SzalonaOna, emdar, Clover lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj zaczął płakać jak niania wyszła. 🙈 Chyba można uznać adaptację za udaną. Jeszcze się mnie pytała "czy Mikołaj w ogóle płacze? Bo to dziecko co w ogóle nie płacze". 🤣 Szkoda, że nie widziała go w nocy. :P

Kickuuuuu... 🤭 Me gusta. ;)

Ounai, kic83, Zulugula, Ladyo, Ewa88 , Nowastaraczka, emdar, Clover, Wik89, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    już dawno mi tak dobrze nikt nie zrobił 💆‍♀️😂

Annia, Zulugula, kiniusia270, Suszarka, Ounai, KarolinaMaria, Ewa88 , Nowastaraczka, doomi03, Enigvaa, emdar, Clover, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kickuuuu, zazdrooo 🔥🔥🔥

Ja ostatnio męża zapisałam na masaż do młodej, ładnej ukrainki, ale był tak zestresowany że chyba nie mógł się wyluzować 🤣

Natomiast ja od wczoraj chodze na rehabilitacje ręki do młodego fizjoterapeuty iiiii aż się zaczęłam rumienić jak mnie masował :D

Kicku, jak treningi?

Lalia, jak Twoje treningi? Dalej regularnie chodzisz na siłownie?

Ja niestety tylko biegam i czuje że moje ciało potrzebuje wzmocnienia treningiem siłowym. Muszę zebrać się w sobie i zacząć coś robić bo jestem wiotka jak 🦠🦠🦠🦠

Ladyo, kic83, Zulugula lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie z tymi masażami i fizjoterapeutami 😂 mnie za to mój trener dzisiaj ponaciągał jak mu powiedziałam ze czuje permanentny ból kręgosłupa od ponad miesiąca… No nie powiem, nawet coś pomogło :) Was tez tak kręgosłupy bolą? Co chwile się schylamy do dzieci, podnosimy, nachylamy… jeszcze śpię taka powykręcana pół nocy jak już wezmę Melke do nas. Nawet nie chce myśleć jakby mnie bolało jakbym nie ćwiczyła.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do dyskusji… wiecie, my tu jesteśmy same baby, trudno żebyśmy się raz na jakiś czas nie pokłóciły :D Każda ma inny charakter, inne podejście do pewnych spraw i stad każdą razi co innego. Ja żadnej wypowiedzi nie odebrałam jako nagonkę na Motylka a właśnie jako konstruktywna krytykę bo nikt nie powiedział „jesteś głupia ze wybierasz taka terapie” tylko wręcz przeciwnie.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak macie zamiar ubierać dziecko do otulacza lub śpiworka zimą?? Normalnie kurtka lub kombinezon?? Chodzi mi o takie dzieci już chodzące, które np będą chciały wyjść na chwilę na spacerze z wózka itp🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 16:17

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kickuuuu, zazdrooo 🔥🔥🔥

Ja ostatnio męża zapisałam na masaż do młodej, ładnej ukrainki, ale był tak zestresowany że chyba nie mógł się wyluzować 🤣

Natomiast ja od wczoraj chodze na rehabilitacje ręki do młodego fizjoterapeuty iiiii aż się zaczęłam rumienić jak mnie masował :D

Kicku, jak treningi?

Ja niestety tylko biegam i czuje że moje ciało potrzebuje wzmocnienia treningiem siłowym. Muszę zebrać się w sobie i zacząć coś robić bo jestem wiotka jak 🦠🦠🦠🦠

Anetka
    staram się wciąż 6/7 dni trenować, ale nie oszukujmy się, nie są to takie treningi jak kiedyś, jakie bym sobie życzyła 🤷 Nie mam tyle siły i czasu jak kiedyś. Mam cichą nadzieję, że jak Maks pójdzie do żłobka, a ja jeszcze nie wrócę do pracy to wtedy wydłuże sobie treningi i będą bardziej efektywne. Dziś masażysta mówił, że plecy mnie bolą od treningów z hantlami, rozmasował je więc mogę cisnąć dalej.
    A chcesz w domu czy będziesz szła na siłownię?

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ten post chyba z dziesiąty raz przed dodaniem, bo naprawdę mi zależy żeby absolutnie nikogo nie urazić, ale też chciałabym pozostać szczera.

Myślę, że każda z nas się zgodzi, że to forum, a zwłaszcza ten wątek jest ogromnym źródłem wsparcia i wiedzy. Zdrowie, życie rodzinne i zawodowe, kwestie finansowe i mieszkaniowe to tylko ogólne tematy w których możemy liczyć na siebie, a nasze rady oparte są na wiedzy, doświadczeniu, intuicji i zawsze dobrych intencjach.
    Jeśli chodzi o wiedzę, to wielokrotnie już było podkreślane że mamy prawo wszystkiego nie wiedzieć. Jednak chętnie się tutaj tą wiedzą wymieniamy, podsyłamy strony, artykuły itd.
    Kolejna sprawa, to ustaliłyśmy już, że życie, a zwłaszcza macierzyństwo nie jest zero jedynkowe, a oczekiwania vs. rzeczywistość nie mają ze sobą wiele wspólnego.
    Myślę, że ważne jest również to, co padło dzisiaj, czyli że na forum dajemy się poznać tylko tyle, na ile chcemy i to jest wycinek nas i naszego życia.

Po tym przydługim wstępie, przejdę do sedna.

Motylku, uważam, że te ostre wymiany zdań skupiają się głównie wokół Twojej osoby, ponieważ bardzo często to, co piszesz jest dość.. kontrowersyjne.
    Nie mam zamiaru wytykać Ci niczego, ale przytoczę kilka Twoich wypowiedzi żeby łatwiej mi było wyjaśnić co mam na myśli.
    Bieganie i ćwiczenia: rozumiem że fizjoterapeuta uroginekologiczny to jest "nowość", nie każdy ma go w swoim mieście, nie każdego na niego stać, a nawet nie każdy musi chcieć z tych usług skorzystać. ALE wszędzie i wszyscy mówią, że do biegania/ćwiczeń można wrócić 3 miesiące po porodzie SN oraz 6 miesięcy po CC. To jest wiedza ktora wyskakuje w pierwszym lepszym artykule w google. Co więcej, po takim czasie zaczęły biegać/ćwiczyć dziewczyny które robiły to wcześniej praktycznie "wyczynowo", mam tu na myśli Sylwuche, Anetke czy Kic. Oczywiście, można zacząć wcześniej ale jeśli pozwoli na to specjalista. Mimo, że wiele dziewczyn pisało tutaj że powinnaś zaczekać z aktywnością fizyczną, bo po pierwsze to było Twoje trzecie CC, po drugie nie byłaś u specjalisty który dał zgodę, a po trzecie nie odczekałaś czasu który jest wyznaczony uniwersalnie. Jeśli o mnie chodzi, to moim zdaniem nie miałaś ani jednego argumentu który by mnie przekonał o tym, że nie działasz wbrew swojemu zdrowiu.
    Zuzia: absolutnie uważam, że nie każda dziewczyna i to młoda i to jeszcze po przejściach i to jeszcze posiadająca własne dzieci, zdecydowałaby się na stanie się macochą dla dziecka swojego partnera, dlatego uważam że tutaj należą Ci się słowa uznania i nikt Ci nie może odebrać tego, że to piękne że postanowiłaś stać się dla Zuzi niejako mamą. Ta sytuacja na pewno nie jest łatwa dla nikogo i wiąże się z licznymi problemami. Ale za każdym razem kiedy piszesz o trudnościach z Zuza to stawiasz w roli ofiary tylko siebie. Oczywiście że masz prawo mieć dość, być zmęczona i czuć się wręcz bezsilna i zniechęcona, ale uwierz mi, z wszystkich Twoich wypowiedzi czuć bardzo dużą niechęć do Zuzy, nigdy (oprócz dzisiejszych postów) nie napisałaś o niej nic dobrego, bardzo często pisałaś jak Zuza Ci dokucza, pyskuje, robi na złość i dla mnie, jako osoby postronnej czytało się to tak, jakbyś Ty "duża dziewczynka" skarżyła się na Zuze "małą dziewczynkę" zapominając całkowicie o tym że Ty jesteś dorosła, masz swoją wiedzę, doświadczenie, dojrzałość i odpowiedzialność, a ona jest dzieckiem i nawet jej mózg nie potrafi w tym wieku tak "działać" jak osoby dorosłej. Jesteście z mężem w związku kilka lat, problemy z Zuza są już od ponad roku bo jeszcze w ciąży pisałaś że masz "tej gówniary dość" (bardzo mi ten zwrot zapadł w pamięci) a na terapię zdecydowaliście się kilka tygodni temu i to jeszcze zdalnie, co samo w sobie jest tak niewiarygodne że aż trudno w to uwierzyć że jakikolwiek psycholog pracuje z dzieckiem przez telefon i to na głośnomówiącym, co każdy jeden psycholog pracuje z każdym dzieckiem za zamkniętymi drzwiami a z rodzicem omawia wszystko na osobności, rodzic nie jest świadkiem terapii.
    Matylda: każda z nas pamięta Twój nagły poród, strach o Matyldę, próbę pomocy w tej sytuacji, radość jak w końcu wróciłyście do domu. A tu pewnego dnia, jak ja zapytałam o ochraniacze do łóżeczka, piszesz "że zaraz zostaniesz zlinczowana ale Matylda od małego spala na poduszeczce bo lubi". Motylku, no nie wiem jak bardzo chciałabym być uprzejma i wyrozumiała, ale totalnie nie rozumiem tej sytuacji: Matylda, wcześniak, pod aparaturą, zalecany monitor oddechu, konsultacje z kadriologiem, ale śpi na poduszce bo lubi?
    To są tylko niektóre Twoje kontrowersyjne wypowiedzi, jeśli nie możesz mi przyznać racji że na to nie da się odpisać "brawo Motylku, masz rację!" to proszę napisz mi i wytłumacz dlaczego się mylę i dlaczego moje reakcje były niewłaściwe.

Co do Ounai, zgadzam się że jest bardzo bezpośrednia, szczera do bólu, nie owija słów w bawełnę i nie bawi się w polsrodki. Myślę, że jej to nie usprawiedliwia przed tym żeby się nie zastanawiać w jaki sposób ubiera myśli w słowa i czasami może powinna wziąć pod uwagę to jak jej posty mogą być odebrane przez innych. Jednak jestem pewna że ma dobre intencje, tylko świadomie lub nieświadomie ubiera je w bardzo dosadne słowa.
    Sama nie wierzę, że w końcu się do tego przyznaję, ale o ile forum to wycinek naszego życia, o tyle muszę zgodzić się z Ounai, że czasami Motylku ja też się gubię w tym Twoim małym wycinku którym się z nami dzielisz. Jeszcze miesiąc temu pytałaś czy żłobek dla Matyldy to nie za wcześnie, pocieszałaś się że to tylko raz w tygodniu, a ostatnio napisałaś że rozmawiałaś z paniami że najlepiej dla Matyldy to być od 8-15/16 (nie pamiętam) i 4 dni. Czy to dużo, absolutnie że nie! Ale w kontekście poprzednich wypowiedzi to każdy ma taki ZONK . Pisałaś że przestałaś ćwiczyć z Chodakowską bo to nie dla Ciebie a kilka dni później na Instagramie udostępniasz post że dołączasz do wyzwania z Ewą. Nie raz już pisałaś jaką masz trudną relacje z rodzicami, ale równie często piszesz że Twoje dzieci są u dziadków, a nawet że mama wzięła Matyldę żebyś mogła pójść z z Zuzią pierwszego września na lody na babskie wyjście. Więc teoretycznie masz większe wsparcie w "dziadkach" niż Clover czy Enigva które mieszkają z dziadkami swoich dzieci.

Zgadzam się, że nie możemy się wzajemnie oceniać kto jest jaką mama czy żoną. Zgadzam się że forum jest tylko mała częścią życia każdego z nas. Zgadzam się że życie weryfikuje to co mówią książki i internet. Zgadzam się że jesteśmy tu żeby się wspierać i dzielić wiedzą.

Ale nie zgadzam się że mamy być dla siebie słodko-pierdzące i przyklaskiwac sobie i usprawiedliwiać każdą wypowiedź żeby przypadkiem kogoś nie urazić.

Ja jestem panikarą jeśli chodzi o rozwój fizyczny Olka, już milion razy chciałam jechać z nim do fizjo i pewnie jeszcze nie raz mi odbije. Ale czy pisząc tutaj o swoich obawach oczekuje odpowiedzi "Natalia, jaka z Ciebie zajebista matka, jedź do specjalisty najlepiej od razu'?! Absolutnie, potrzebuje sprowadzenia na ziemię i napisania żebym zluzowała gumę w majtach. I jedne z Was to pisały bardziej wprost a inne bardziej subtelnie.

Brzmi to absurdalnie głupio, ale może ustalmy że od dzisiaj będziemy starały się pisać w taki sposób żeby nikogo nie urazić, nie ocenić, okazać szacunek i zrozumienie, ALE również napisać jeśli nam się coś nie podoba, nie zgadzamy się czy naszym zdaniem ktoś robi coś źle, ale to jego sprawa co z naszymi radami zrobi??

Nie twórzmy tu sobie zakłamanego grona "psiółek' które będą kółkiem wzajemnej adoracji i tylko się ojoiwać, użalać nad sobą, albo wychwalać pod niebiosa. Bądźmy wobec siebie szczere, pomocne, uprzejme, ale gdy trzeba to miejmy odwagę powiedzieć, ale też usłyszeć "weź się ogarnij".

Starajmy się też dobierać słowa pisząc oraz uzbroić w dystans czytając, bo pamiętajcie że forum odziera nas z intonacji głosu intonacji głosu i mimiki twarzy, co utrudnia komunikację.

Ladyo, SzalonaOna, Inaa89, Anet.kaa, doomi03, Ounai, Enigvaa, Tajka, Suszarka, AgataAgatka, emdar, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kickuuuu, zazdrooo 🔥🔥🔥

Kicku, jak treningi?

Anetka, od czerwca chodzę na siłownię trzy razy w tygodniu: jeden trening na plecy, drugi na nogi i pośladki, a trzeci klatka, barki, biceps i triceps. Miałam tydzień przerwy w sierpniu jak byliśmy nad morzem i pierwszy tydzień września bo byłam zmęczona, zniechęcona i musiałam zebrać nowe siły 😅

EBa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lalia, u twierdziłaś mnie tylko w tym, że to nie jest miejsce dla mnie :)

Dziekuje Wam za wszystko, trzymajcie się cieplutko ❤️

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym psychologiem chodziło mi o to, że dziecko w tym wieku moim zdaniem jest za małe na konsultacje telefoniczną, poprostu ja akurat bym się nie zgodziła na coś takiego. Niewiem czy ja jako osoba dorosła potrafiłabym tak przez tel omawiać problemy a co dopiero dziecko. Nie chciałam krytykować Motylka, tylko wyrazić swoją opinię. Kuba nie ma zajęć z psychologiem w mojej obecności , wchodzi sam do gabinetu ja czekam za drzwiami. Później rozmawiam z Panią sam na sam bez obecności dziecka. Bo tak wygląda właśnie terapia. Dla mnie nie ma czegoś takiego bo jest pandemia zróbmy terapię przez tel. Poprostu dla dziecka się nie da. U nas już nie ma teleporad u specjalistów, raczej wszystko się pootwieralo na pacjentów.
    Ja akurat muszę też dojeżdżać. Moje Miasto nie jest małe ale niestety brak specjalistów dla dzieci więc musimy jeździć do Poznania ponad 50km co zabiera nam godzinę drogi czasem nawet 2 jak są korki. No ale jak trzeba to trzeba. Jeździmy 2 razy w miesiącu co 2 tyg.
    Ja bynajmniej niechciałaam skrytykować, każdy robi jak uważa za słuszne, poprostu uważam że terapia telefoniczną dla dziecka jest nie do przyjęcia. Nie każde dziecko się odezwie wg, a w cztery oczy idzie zdziałać o wiele więcej właśnie poprzez to ze wykonuje się różne ćwiczenia itp. I w trakcie zabaw właśnie wywodzi się rozmowa z dzieckiem.

Ladyo, ZielonaHerbata, Ounai, Lalia, emdar lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niestety zle 😔 byliśmy u pediatry. Bartek silne pseudokrup, już ciężki oddech miał, dostał zastrzyk w przychodni i silniejsze leki do inhalacji.
    A Tymek? W poniedziałek jeszcze osluchowo był czyściutki a dziś? Masakra, tak świszczy że koniec. Do tego ta wysypka. Również dostał zastrzyk w przychodni i dodatkowo zastrzyki na jutro I piątek w domu. Do tego inhalacje i leki. W piątek musimy się obowiązkowo pokazać u pediatry. Muszę teraz załatwić pielęgniarkę która będzie przychodziła do domu robić zastrzyki.. tak mi żal mojego maluszka 😔 ciężko patrzeć jak dziecko cierpi...

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam, że im mniej prywaty na takich forach tym lepiej. Bo później właśnie jest jak jest. Coś ktoś źle zrozumie i niepotrzebne konflikty gotowe.
    Dlatego ja się nie dzielę swoim życiem prywtnym, tym co jadłam, gdzie pojechałam, ile dziś Zrobiłam, jaki mam plan na jutro, czy na weekend bo później jest ocenianie przez pryzmat kilku wypowiedzi. A też nie mam takiej potrzeby aby się aż tak uzewnetrzniac.

Nadzieja94 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Inaa89, a jak Tymek się czuje? Marudny bardziej albo coś? Mój Julek to już chyba ozdrowiał zupełnie, bo od rana go po prostu nosi po całym mieszkaniu. Rozwalił już stoliczek edukacyjny ( chciał wejść na niego od spodu i ułamał zaczep od jednej z nóg- nie pytajcie jak to zrobił 🤷‍♀️), urwał misiowi ucho, wylał wodę z kubka, i siku z nocnika 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Czekam żłobka jak zbawienia 🤩
    Tak jest marudny bardziej, często płacze, chce na ręce. Słabiej je bo go boli buźka. Ahhh nie mam już siły 😒

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Inaaa no ale Was się uczepilo! Może Tymek ma obniżoną odporność przez te antybiotyki ?
    Dużo zdrowia dla Twoich chłopców i siły dla Ciebie!

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 22 września 2021, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia jak Olek się czuje po bexsero ?

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 4162 4163 4164 4165 4166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ