Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Hiszpan?😎💃🌋
TakKarolinaMaria, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyOunai wrote:Ja mam 2 dzieci a Inaa 6 i też powiedziałam że nie zgodziłaby się na taką terapię. Ale pewnie Inaa też ma łatwiej...
I dobrze wiem, że to nie jest jedyny problem jaki do mnie masz.
Za każde Wasze opinie dziękuję. Kazde. Ale krytyka? Właściwie przy każdym temacie? Na to nie muszę się zgadzać. -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😊
Tak, chodzimy do fizjo, ćwiczymy też coś tam w domu, ale vojty nie podjęliśmy.
Wizytę u neurologa mamy, ale dopiero 18.10 ,bo na NFZ. Więc w sumie i tak szybko, zapisywalam tydzień temu.
Być może właśnie taki egzemplarz nam się trafiłjeśli tak, to ok, damy radę, tylko dobrze by było wiedzieć, czy rzeczywiście"ten typ tak ma" ,czy może coś jej dolega, bo trochę się niepokoje. A i jej żyło by się lepiej, gdyby była spokojna. Pediatra też ostatnio zauważyła, jak badała Majeczke na plecach,że się tak spina, rączki energicznie napina wzdłuż ciała. Ale oczywiście, jak to pediatra, nic nie powiedziała, tylko wskazała neurologa. Lepiej już będzie, jak będzie taka energiczna i ruchliwa ,ale będzie chodzić albo raczkować i wszędzie jej będzie pełno, A teraz tak się wygina i nie wiadomo o co chodzi...
Ladyo, oczywiście że pozytywnie Ci zazdrościmy 😊 nam się jedno wyjście udało ostatnio że znajomymi, to byłam w szoku bo zasnęła w wózku bez wrzasków i później też była jako tako spokojna, ale przy kimś zawsze inaczej....A jak jesteśmy sami to diabełek mały 😊 ale muszę też ją pochwalić, bo naprawiła się trochę na spacerach (tfu tfu) i od kilku dni zasypia bez wrzasków i śpi 2-3godziny, z pobudka oczywiście po 30 min, ale idę na kamienie i zaraz zasypiacodziennie robimy 8-10 km ....Nie wiem co zrobię jak będzie padać czy będzie śnieg 😁 ogólnie i tak już jest tak zimno, że odpaliłam mufki do wózka, a Maje ubieram tak, że maz pyta, jak bede ubierac zimą 😁
Ladyo, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Wchodzę raz na jakiś czas zerknąć co u Was z czystej ciekawości a co wejdę to jest najazd na Motylka..
Wchodzenie z buciorami w czyjeś życie jest nie fajne. Ciężko czytać to wszystko.
Motylku przykro mi, że stajesz na głowie żeby ogarnąć wszystko a zostajesz biczowana. Każdy ma swoje metody wychowawcze (co ja tam wiem, nie mam jeszcze dzieci) ale wyrażenie subiektywnej opinii a wieczna krytyka to już dwie różne rzeczy. Rozumiem, że nie każdy zgadza się z Twoimi wyborami Motylku, nie neguje tego. Ale pamiętajmy, że to jest tylko forum. Tylko a może aż, czasami lepiej ugryźć się w język lub ominąć post aniżeli kogoś krzywdzić.
Każdy rodzic wie najlepiej co jest dobre dla ich dzieci i nikt nie ma prawa tego krytykować.
Trzymaj się Moti, jesteś najlepszą mamą dla swoich dzieci i dla Z (mimo, że ciężko Wam teraz) 😘SzalonaOna, Suszarka, Clover, Agaciorka, KarolinaMaria, kiniusia270, Nowastaraczka, Ewa88 , emdar, Pcosik_2, dmg111 lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Zulu, hahaha no wstrzeliłaś się 😁 już pożegnałam się nawet z lancuszkiem złotym, co dostałam od męża na narodziny Majeczki. Muszę oddać do jubilera na zespawanie czy coś tam, ale bez sensu teraz i tak nie założę 😁
U nas o walce przy cycu to nawet nie wspominamjuż odpuściłam, daje jej tylko na śpiocha, więc po spacerze od razu chata 😁 i w nocy też ładnie je
A tak to nie ma opcji, jeden łyk i szarpanina. Przy butli też ciężko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2021, 13:33
-
nick nieaktualnyDzudi wrote:Wchodzę raz na jakiś czas zerknąć co u Was z czystej ciekawości a co wejdę to jest najazd na Motylka..
Wchodzenie z buciorami w czyjeś życie jest nie fajne. Ciężko czytać to wszystko.
Motylku przykro mi, że stajesz na głowie żeby ogarnąć wszystko a zostajesz biczowana. Każdy ma swoje metody wychowawcze (co ja tam wiem, nie mam jeszcze dzieci) ale wyrażenie subiektywnej opinii a wieczna krytyka to już dwie różne rzeczy. Rozumiem, że nie każdy zgadza się z Twoimi wyborami Motylku, nie neguje tego. Ale pamiętajmy, że to jest tylko forum. Tylko a może aż, czasami lepiej ugryźć się w język lub ominąć post aniżeli kogoś krzywdzić.
Każdy rodzic wie najlepiej co jest dobre dla ich dzieci i nikt nie ma prawa tego krytykować.
Trzymaj się Moti, jesteś najlepszą mamą dla swoich dzieci i dla Z (mimo, że ciężko Wam teraz) 😘Dzudi, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Jaką paste pocecacie na pierwsze ząbki?
Polecałyście też kiedyś gofrownice, przypomnijcie jaką 😊 mój mąż się napalił, bo w hotelu na śniadaniu przypomniał sobie o istnieniu nutelli A on jest fanem czekolady i chce jeść gofry z Nutellą...A i przy rd się przyda -
Dziewczyny - Motylku, Ounai, widze te spiecia miedzy Wami i mam nadzieje, ze sie uda ich uniknac w przyszlosci po dzisiejszej wymianie postów. Ounai, zapewne nie masz zlych intencji wyrazajac swoje zdanie, ale zobacz, ze forma tez ma znaczenie. Mozna napisac cos jako sugestie do rozwazenia/ciekawy pomysl, jakos doradzic, ale tak pozytywnie, a nie zeby krytykowac druga osobe za np wybor specjalisty czy formy terapii (przeciez musimy wziac poprawke na to, ze to forum i ze znamy tylko wycinek calej sytuacji i powodow, dla ktorych ktos np chodzi na terapie w danej formie, a nie innej). Fajnie, ze chcesz wyrazic swoje zdanie, ja doceniam czesto Twoje wpisy za to, ale uwazam ze czasami (rzadko!) przybiera to forme zbednej (nieproszonej) krytyki
Mam nadzieje, ze nie odbierzecie mojego wpisu źle
Peace!!! 😊
Suszarka, SzalonaOna, Dzudi, Clover, Zulugula, kiniusia270, Nowastaraczka, Ewa88 , emdar, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Tajka wrote:Jaką paste pocecacie na pierwsze ząbki?
Polecałyście też kiedyś gofrownice, przypomnijcie jaką 😊 mój mąż się napalił, bo w hotelu na śniadaniu przypomniał sobie o istnieniu nutelli A on jest fanem czekolady i chce jeść gofry z Nutellą...A i przy rd się przyda
A gofrownicę dziewczyny polecały Dezal, dużo dobrego o niej słyszałam i chyba też sobie kiedyś kupię 🤤Wik89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Co do wyjść to we wtorek idę do gina bo infekcja się ciągnie i to jest dla mnie Zanzibar ( więm jestem psychiczna )
SzalonaOna lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dobrze Motylku, już nie będę w ogóle komentować Twoich wypowiedzi, bo serio, mi się to kupy nie trzyma. Raz piszesz że Filip co 2 tydzień jest u taty a Kornelia nie, za chwilę piszesz, że wcale nie jeździ bo tata go nie chce. Raz jest że masz 4 dzieci i Zuzia jest tylko na Twojej głowie, potem nagle okazuje się że połowę miesiąca to w sumie ona jest u mamy która niby jej nie chce ale jednak te 2 tygodnie się nia opiekuje. Raz mówisz, że Matylda będzie chodzić do zlobka raz w miesiącu potem jeździ codziennie i mam wrażenie, że ta wersja to tak plynnie się zmienia w zależności od tego jak chcesz się pokazać. I takich sytuacji gdzie wersja zmieniała sie jesli którakolwiek dziewczyna zwróciła Ci uwagę było mnóstwo. I szczerze myślę, że Ty wiele rzeczy nam nie mówisz i naginasz prawdę tak, żeby wyszło na Twoje. Jest jedna rzecz której nie lubię- kłamstwom. A jak Ty nam coś opowiadasz to ja przez te wiecznie zmieniające się wersje nigdy nie wiem gdzie kończy się prawda a gdzie zaczyna fantazja.
Kończąc mój wywód, nie musisz się obawiać więcej przytyków z mojej strony, to już moja ostatnia wypowiedź -
Suszarka wrote:Pasta Elmex z 1000ppm fluoru
A gofrownicę dziewczyny polecały Dezal, dużo dobrego o niej słyszałam i chyba też sobie kiedyś kupię 🤤
Dziękuję
No mąż taki łasuch, że już ubiera buty i jedzie do euro rtv bo akurat jest promka...tylko pytanie, czy macie model 4 czy 5 ? -
W kwestii bycia patomatką, mogłam przyjechać do Mikołaja o 13.30, ale pojadę na 14.30 bo chcę w spokoju wypić herbatę u rodziców. 🙈
Ja natomiast rozumiem o co chodziło Lalii, Ounai i Inie, że terapia psychologiczna przez telefon to dziwnie brzmi. Przecież ocena psychologiczna/psychiatryczna, to ocena gestów, mimiki, reakcji... Nie tylko tego co się mówi. Rozumiem też Motylka, że ze względów organizacyjnych i tego, że sami nie są psychologami nie mogą podważyć takiej decyzji terapeutki. To, że opieka psychologiczno-psychiatryczna dzieci niemal leży, bo tych specjalistów po prostu nie ma na pewno też nie ułatwia zmiany terapeutki.
Kic, a ten Hiszpan przystojny? Weź nam go tutaj trochę opisz, pofantazjujemy wszystkie o tym masażu.Zulugula, Ladyo, Maminka89, SzalonaOna, kic83, Ewa88 , Inaa89, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
emdar wrote:Tajka, a małą widział neurolog? Kurde, trochę faktycznie dużo się spina, wygina itd 🤔
Ula, cudowne zdjęcia❤ Widać że wszyscy zakochani w Julku ❤. A Ty jak się czujesz?
Ounai, też uważam że samotne matki (albo ojcowie, bo przecież też się zdarzają) to jest jakiś high level organizacji 🤯🤯🤯. Chociaż przy większej ilości dzieci jest myślę podobnie. Moja przyjaciółka ma trójkę maluchów ( 4, 6,8 latki) i mówi że już koło środy właśnie to ma dość wszystkiego...
Jest trochę roboty z trójką dzieci, ale daję radę 😊
Damian też mi bardzo pomaga, angażuje się we wszystko także jest mi łatwiej 💪
A tak poza tym to spoczko, po porodzie śladu już nie ma 🤭Lalia, emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOunai wrote:Dobrze Motylku, już nie będę w ogóle komentować Twoich wypowiedzi, bo serio, mi się to kupy nie trzyma. Raz piszesz że Filip co 2 tydzień jest u taty a Kornelia nie, za chwilę piszesz, że wcale nie jeździ bo tata go nie chce. Raz jest że masz 4 dzieci i Zuzia jest tylko na Twojej głowie, potem nagle okazuje się że połowę miesiąca to w sumie ona jest u mamy która niby jej nie chce ale jednak te 2 tygodnie się nia opiekuje. Raz mówisz, że Matylda będzie chodzić do zlobka raz w miesiącu potem jeździ codziennie i mam wrażenie, że ta wersja to tak plynnie się zmienia w zależności od tego jak chcesz się pokazać. I takich sytuacji gdzie wersja zmieniała sie jesli którakolwiek dziewczyna zwróciła Ci uwagę było mnóstwo. I szczerze myślę, że Ty wiele rzeczy nam nie mówisz i naginasz prawdę tak, żeby wyszło na Twoje. Jest jedna rzecz której nie lubię- kłamstwom. A jak Ty nam coś opowiadasz to ja przez te wiecznie zmieniające się wersje nigdy nie wiem gdzie kończy się prawda a gdzie zaczyna fantazja.
Kończąc mój wywód, nie musisz się obawiać więcej przytyków z mojej strony, to już moja ostatnia wypowiedź
Forum to tylko urywek z naszego życia. Może Ty jesteś osobą, która ma wszystko co do minuty zaplanowane. Fajnie. Ja mimo planów nie jestem w stanie wszystkiego utrzymać w sztywnych ryzach bo zwyczajnie jest to niewykonalne.
Chodzi o sam wydźwięk wypowiedzi, które piszesz. Bo można dać komuś radę, ale pozytywna, tak jak napisała Wik.
Ja choć mam ciut większe doświadczenie w macierzyństwie, niż niektóre z nas tutaj, nigdy nie wypowiedziałam się negatywnie. Nie biegam po lekarzach z każdym jednym katarkiem, nie biegam do fizjo bo moje dziecko źle położy nogę, czy źle usiądzie przez chwilę (żeby nie było - macie prawo to konsultować). Ale czy w takim przypadku napisalam kiedykolwiek "oszalalas, po co będziesz tak biegać. Daj sobie i dziecku na luz. Przesadzasz. Ja na pewno bym nie poszła do lekarza"? Nie. Nigdy, przynajmniej nie pamiętam, żebym kiedykolwiek kogoś skrytykowała za jakiś wybór.
I chodzi mi tylko o to.
Konstruktywna opinia - TAK!
Krytyka - NIE!