Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, a w temacie ciąż to słyszałam już tyle historii, że mało co mnie jest w stanie mnie zszokować. Np.moja osobista przyjaciółka która zaszła w trzecią ciążę przy takich oto okolicznościach: to był pierwszy bzyk po poprzednim porodzie( 6 mscy po), trzeci dzień okresu, stosunek przerywany, miała dwa plamienia w okolicy następnych dwóch okresów🤷♀️🤦♀️. Ciąża jak ta lala,zdrowa, bezproblemowa,poród szybki i łatwy. Albo np. ja sama; moja mama zawsze mówi,że ja poczęłam się dzień przed okresem 🤷♀️.
Edit: ale chciałabyś być teraz w ciąży czy niekoniecznie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 16:24
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
dmg111 wrote:U nas było podejrzenie na bmk, po tym jak dałam modyfikowane i wyszła jej alergia kontaktowa (na buzi zacieki czerwone), jelitowo nic - wszystko normalnie, przeszłam na dietę bez bmk - bez zmian. Poszłam z młodą do alergologa, bo już mnie to męczyło (ile można jeść Oreo?!) i kazała zrobić testy - wyszło, że Jula ma faktycznie alergię na betalaktoglobuline (składnik bmk), na mleko i na jajo. Powiedziała, że testy są niezbędne do przepisania mleka - albo Bebilon pepti albo nutramigen w zależności od wyników. U nas po wynikach dobrano nutramigen. Powiedziałam jej, że od miesiąca jem wszystko i nic jej nie jest i kazała dalej wszystko jeść i karmić piersią, okazjonalnie nutramigen jak gdzieś wychodzę lub po prostu by nie zapomniała butli. Więc jakaś dziwna ta alergia
Teraz robiliśmy próby i może już jeść jajko i pomidora, została papryka, mleko, owies i kaszą jaglana (te rzeczy nie wyszły na testach a ma po nich wysypki).
Tajka, a czy mówiąc o rzucaniu się w nocy masz na myśli kręcenie główka na prawo i lewo? Bo Jula miala taki etap, konsultowałam z neurologiem i trzema pediatrami i wyszło, że taki etap lub odreagowanie dnia - przeszło samo! 😘
Aha, to faktycznie dziwne....No nas na żadne testy nie skierowała...A Jula ile miała jak miała testy ? Może jeszcze za wcześnie dla nas...
Mi kazała tylko odstawić nabiał. Dziwne, że tylko po objawach niepokoju stwierdziła alergię...No ale spróbujemy, nie zaszkodzi raczej.
A co na tej diecie jadłaś ? Ja to słabo u mnie widzę, jak mam nie jeść czekolady?! Czy gofrow w nowej gofrownicy?! Wegańskie...
Maja się rzuca, tzn tak kręci główka na prawo i lewo, ale też rzuca nogami do góry, strasznie je wtedy kurczy, rączkami macha ,po twarzy się tak jakby nimi bije, ociera nimi twarz no i się tak kręci, głównie jak się przebudza, wtedy daje smoczka i układam ją na bok ,to jest chwila spokoju, a później znowu i tak cała noc....
W ogóle tak wszystko przeżywa całą sobą, jak leży na plecach to rączki tak spina ,prostuje wzdłuż ciała machając nimi, nogi też tak prostuje.
A może kołyskę już jej nie pasuje...bo w sumie na spacerach w gondoli ostatnio leży na plecach, jakoś zasypia i śpi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 16:28
-
Tajka, ja jem gorfy na mleku owsianym i powiem Ci, że mój L jako nadworny tester nie widzi różnicy między nimi a takimi na mleku i jajkach. Robimy tylko wegańskie
Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Tajka, ja jem gorfy na mleku owsianym i powiem Ci, że mój L jako nadworny tester nie widzi różnicy między nimi a takimi na mleku i jajkach. Robimy tylko wegańskie
O, a masz jakiś super przepis ?Annia lubi tę wiadomość
-
Melduję, że czuję się lepiej, jestem w stanie funkcjonować normalnie. Trochę mnie jeszcze ćmi ale to może 1/10 tego co było rano. Czekam aż mąż wróci z pracy i może uda mi się na chwilę położyć.
Iga pije mleko w nocy 2-3 razy, jak sobie dobrze poje w dzień to 2x, a jak słabo to 3x. Co ciekawe, tak się dzieje od niedawna. Był już okres że budziła się tylko raz, nawet 3 noce przespała w całości. Potem przyszedł regres snu i wszystko wzięło w łeb. Może też jest tak że jak się rusza non stop to ma większe zapotrzebowanie na kalorie? Nawet przed tym regresem było tak że zasypiała o 20, a pierwsza pobudka na mleko była między 2 a 3. Teraz pierwsza pobudka jest o między 23 a północą 🙈 ta moja córka to jest najlepszy dowód na to, że sen dzieci jest bardzo zmienny, jako bobasek spala świetnie, wszyscy nam zazdrościli, a teraz jest zazwyczaj albo źle albo koszmarnie 😂Wik89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
emdar wrote:Ounai, a w temacie ciąż to słyszałam już tyle historii, że mało co mnie jest w stanie mnie zszokować. Np.moja osobista przyjaciółka która zaszła w trzecią ciążę przy takich oto okolicznościach: to był pierwszy bzyk po poprzednim porodzie( 6 mscy po), trzeci dzień okresu, stosunek przerywany, miała dwa plamienia w okolicy następnych dwóch okresów🤷♀️🤦♀️. Ciąża jak ta lala,zdrowa, bezproblemowa,poród szybki i łatwy. Albo np. ja sama; moja mama zawsze mówi,że ja poczęłam się dzień przed okresem 🤷♀️.
Edit: ale chciałabyś być teraz w ciąży czy niekoniecznie?
Nadal u mnie to jednak już byłoby przegięcie żeby z gumką dzieci robić 😂 -
Tajka, 3 szklanki napoju owsianego, 3,5 szklanki mąki, 1/3 szklanki oleju, odrobina soli, 2 płaskie łyzeczki proszki do pieczenia, cukier wg uznania (ja daję 2-3 łyżeczki), wszystko miksuję w TM. Możesz zrobić na pół porcji, bo z tego przepisu wychodzi duuuuzo gofrów.
Tajka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Suszarka, dobrze że lepiej się czujesz. Uważaj na siebie.
Ounai, tak dziewczynka, ma trzy córki co (prawie)dwa lata. Mąż ją namawia na 4 bo liczy na syna,ale ona mówi że po jej trupie🤣.
U nas na pewno nie będzie drugiego. Nie żebym o tym nie myślała, ale czuję że już zwyczajnie za późno (ja mam 40, mąż 45) i po prostu nie mamy siły 😟. Tak, wiem że są babki co spokojnie rodzą i drugie i kolejne dzieci po 40, ale czuję ze to po prostu nie dla mnie. To,że w ogóle zdecydowaliśmy się na Julka to już jest dla nas "wyczyn" bo my totalnie nigdy nie byliśmy dzieciowi,i serio już myślałam że nie będziemy mieć dzieci. No i jak to w życiu bywa, zaskoczyło nas ono mocno, i mamy Julka, którego kochamy nad życie i już nie pamiętamy jak to było bez niego( a jesteśmy razem 22 lata, więc trochę razem przeżyliśmy),ale zdecydowanie na nim poprzestaniemy 🙂Ounai, Wik89, Gagatka, Lulu83 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
A, Emdar, przepraszam, widziałam, że pytałaś się o tatę. Dziękuję, że pamiętasz. Na razie chemia "zahamowała" chorobę. I tym żyjemy, tego się trzymamy, nie myślimy co będzie za rok. Jakkolwiek dziwnie to zabrzmi, to żyjemy chwilą. Teraz tata czuje się dobrze, spędza BARDZO dużo czasu z Mikołajem i to jest najważniejsze. Oby jak najdłużej.
Nadzieja, ale słodziak.
Dziewczyny, a Stokrotka też dawno nie zaglądała, prawda?Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
PS. Nie wiem czy któraś z Was ogląda, ale nowy sezon Sex Education na Netflixie jest wyborny.
(Jestem dopiero w połowie, proszę nie spoilować co będzie dalej!
)
KarolinaMaria, emdar, emdar, Clover, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, dobrze że tata póki co ok. Nie to nie brzmi dziwnie, uważam że należy żyć chwilą. Zamartwianie się na zapas nic nie da, a często powoduje tylko frustrację. Zdrowia dla taty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 18:08
Annia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Suszarka, dobrze że lepiej się czujesz. Uważaj na siebie.
Ounai, tak dziewczynka, ma trzy córki co (prawie)dwa lata. Mąż ją namawia na 4 bo liczy na syna,ale ona mówi że po jej trupie🤣.
U nas na pewno nie będzie drugiego. Nie żebym o tym nie myślała, ale czuję że już zwyczajnie za późno (ja mam 40, mąż 45) i po prostu nie mamy siły 😟. Tak, wiem że są babki co spokojnie rodzą i drugie i kolejne dzieci po 40, ale czuję ze to po prostu nie dla mnie. To,że w ogóle zdecydowaliśmy się na Julka to już jest dla nas "wyczyn" bo my totalnie nigdy nie byliśmy dzieciowi,i serio już myślałam że nie będziemy mieć dzieci. No i jak to w życiu bywa, zaskoczyło nas ono mocno, i mamy Julka, którego kochamy nad życie i już nie pamiętamy jak to było bez niego( a jesteśmy razem 22 lata, więc trochę razem przeżyliśmy),ale zdecydowanie na nim poprzestaniemy 🙂
Marta już 38 stopni (38,7 w uchu). Dostała paracetamol bo ibuprom nie zbił i poszła w ciuchach spać. Tak że tyle jesli chodzi o żłobek i szczepienie.