Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj nocke przespał ładnie od 22 do 7 może wrocił do swojego trybu. Ja za to czuję już na maksa że będę chora zaczyna się katar i kaszel i uczucie zderzenia z pociągiem dobrze że jest weekend to stary za mnie coś ogarnie jak mnie rozłożyDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Hej wpadliśmy się przywitać
U nas dzisiaj ciężka noc pobudki co 2 godziny z płaczem w końcu podaliśmy pedicytamol bo wyglądało jakby coś mu dokuczało:(
Mamy już 4 ząbki może idą kolejne 🤷♀️
Marudny od wczoraj już synek albo nas coś łapie albo zęby.
Byłam ostatnio u giną i okazało się że ja już owuluje miałam piękne 2 pęcherzyki na jajniku oczywiście było małe co nie co ale bez napięcia na luzie. Podjęliśmy decyzję o powiększeniu naszej rodzinki ale podchodzimy na luzie co będzie to będzie jak narazie:)
Cały czas karmimy się cycolkiem +rd
Ciężki czas ostatnio mamy ciężkie nocki i dużo marudzenia ale pocieszam się że TK w końcu minieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 09:15
kiniusia270, Enigvaa, dmg111, Zulugula, Annia, Lalia, Ladyo, Ounai, Nowastaraczka, kic83, emdar, Clover lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Ja wiem, że dzieci różnie spia i wszystko się zmienia.
U nas Mała zawsze w nocy bardzo ładnie spala. Dwie pobudki na szybkie karmienie i nadal sen. Do tej pory ani razu nam w nocy nie plakala.
A ten tydzień to horror.
Tak, wiem że sen dziecka,to jedna wielka zmienna i nie ma się co przyzwyczajać ale tu ewidentnie ja coś boli bo w nocy płacze i to nie nie jest normalny płacz tylko typowo ma ból.
I moje niewyspanie, to jedno A drugie to jest to że się martwię bo ewidentnie o co chodzi a ja nie wiem o co.
Dziś byliśmy u pediatry i wszystko w porządku. Uszy, gardło, osluchowo ok. Mocz zawieziony do badania. No nie ma się czego przyczepić.
-
Ounai wrote:Nam neurologopeda powiedziała to samo. Identycznie. I ze slomka ma się kończyć na ustach a nie na języku. I że poleca reflosmart albo kubeczek treningowy skip hop. Reflo jest trochę gorszy ze względu na wytrzymałości
mówiła że pęka przy upadku. Absolutnie NIE magic cup ani avent 360 bo one nadal utrwalają złe nawyki.
Ten ferlo podobno jest słaby, bo raz upadnie i już zniszczony. Zobaczę sobie ten drugi.
Teraz zamówiłam jadalne pieniądze bo mam jej na podniebienie przyklejać żeby ściągała sobie, żeby język do góry pracował. A język idzie za boćcem, tak jak my w zębach mamy coś 😁
Bibsy ponoć to zło, bo sa wąskie a później ta kulka, coś z podniebiem górnym może się robić,że za wysokie będzie czy coś tam. Jak słuchałam jak mówiła, bo w sumie juz na wylocie mieliśmy smoczek.O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:U nas też długo było rzucanie się w nocy, kręcenie głową na prawo i lewo itp. Przyczyny niestety nie znalazłam ale już przeszło 🤔🤔 teraz za to są jęki i poplakiwania przez sen 😒😒
Też mieliśmy takie kręcenie głową, samo przeszłoO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ten ferlo podobno jest słaby, bo raz upadnie i już zniszczony. Zobaczę sobie ten drugi.
Teraz zamówiłam jadalne pieniądze bo mam jej na podniebienie przyklejać żeby ściągała sobie, żeby język do góry pracował. A język idzie za boćcem, tak jak my w zębach mamy coś 😁
Bibsy ponoć to zło, bo sa wąskie a później ta kulka, coś z podniebiem górnym może się robić,że za wysokie będzie czy coś tam. Jak słuchałam jak mówiła, bo w sumie juz na wylocie mieliśmy smoczek.
Na bibsy ogolnie jest nagonka. Nasza logopeda nie rozumie czemu. Nam powiedziala ze jesli dziecko wybrało ten smoczek,‚odrzucając inne to widocznie ten jest dla niej odpowiedni. Pilnowac wymiany, zrezygnowac w odpowiednim czasie i powinno byc dobrze.
Ja troche zaluje ze sie ugielam i dalam smoczka. Moze wystarczylo troche przeczekac? No ale teraz to juz za pozno 🤷🏻♂️
🔸28 lat
U nas takie krecenie pojawialo sie w momencie skoków. Probowala sie wyciszyc lub dobodzcowac. Teraz wlasnie jeczy i placze, potrafi 20min tak plakac 🙄 to ma zwiazek ze zmiana fazy snu, tez czesto w okresie skoków to sie ujawnia mocno.🔸28 lat
rano mnie złapał dość mocny ból w dole brzucha i w krzyżu, nie byłam w stanie wziąć głębszego oddechu. Wzięłam nospę, dwie tabletki magnezu i na szczęście mi ulżyło 😭 moja gin jest na urlopie, w razie czego chyba tylko IP mi zostaje...oby już się to nie powtórzyło
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Enigvaa wrote:Na bibsy ogolnie jest nagonka. Nasza logopeda nie rozumie czemu. Nam powiedziala ze jesli dziecko wybrało ten smoczek,‚odrzucając inne to widocznie ten jest dla niej odpowiedni. Pilnowac wymiany, zrezygnowac w odpowiednim czasie i powinno byc dobrze.
Ja troche zaluje ze sie ugielam i dalam smoczka. Moze wystarczylo troche przeczekac? No ale teraz to juz za pozno 🤷🏻♂️
Jak dziecko ma duży odruch ssania to dobrze dać, reguluje się wtedy. Nam na początku terapii neurlogopeda nawet mówiła żeby dawać, żeby córka sobie sama trochę wyregulowa napięcie w buzi, bo ma mocno wzmożone.
Tyle zeby wlansie nie był bibis bo wlansie przez ten okrągły kształt, żeby nie pogłębiało się wysokie podniebienie czy jakoś tak. My mielismy używać smoczka 0-3 żeby miał jak najmniejszą powierzchnie.
Ale to w naszym przypadku, jak dziecko nie ma żadnych problemów, to myślę że nic z umiarem nie zaszkodzi.
Może nie będzie tak źle z odstawieniem. Też myślalam ze nie uśnie bez smoczka. A tutaj dwa dni trochę pojeczala przed snem, trochę dłużej się pokosila (takie wywracanie, turlanie) i jakoś się udało.O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:Ounai widzę że robiłaś rozeznanie w fotelikach 😉 to które 2 są lepsze od sirony? Rozumiem, że baza zostaja ta sama?
https://centrumfotelikow.pl/pl/blog/AKTUALIZACJA-Ranking-Najlepszy-fotelik-obrotowy-wg-Centrum-Fotelikow-2020-1/57
No chyba że baza będzie potrzebna gdzie indziej, bo od kilku dni czuję się jak na początku ciąży z Martą 😂 choć nie wierzę w to bo miałam okres i używaliśmy gumki. Za to mąż mi wkręca że można mieć okres i być w ciąży, a gumkę przecież nie od razu ubierał 😂 A tak serio to nie wiem co jest, ale mam bóle głowy, cała twarz i dekolt w pryszczach, zawroty głowy i jestem ciągle głodna. Zmęczenie też daje popalić, wczoraj o 18 ledwo oczy otwarte trzymałam.
Marta dziś nie płakała jak ja odebrałam, ale nadal prowadzi strajk głodowy. Mąż wybiera zaległy urlop, bo Pani mówi że niestety w jej przypadku 3 tygodnie na adaptację to za mało. Zazdrości tym, których dzieci adaptują się w kilka dni. Dla mnie to brzmi jak science fiction, bo po 3 tygodniach moje dziecko zostaje na 3h 😬Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Ten ferlo podobno jest słaby, bo raz upadnie i już zniszczony. Zobaczę sobie ten drugi.
Bibsy ponoć to zło, bo sa wąskie a później ta kulka, coś z podniebiem górnym może się robić,że za wysokie będzie czy coś tam. Jak słuchałam jak mówiła, bo w sumie juz na wylocie mieliśmy smoczek.
My znowu mamy męczyć łyżeczkę w zimnej wodzie żeby stymulować język, ale nie pomaga i bede musiała znowu ją umówić na wizytę.