WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, zapomniałem. Tak, baza od Cloud Z pasuje do Sirony Z.

Ewa88 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, zabraniam Ci mieć wyrzuty z powodu smoczka! Na pewno nieraz się przydał. Matylda jest bezsmoczkowa i nawet nie wiesz jak chciałabym mieć takie narzędzie, żeby choć na chwilę ją uspokoić u lekarza, albo w aucie. Gdzie się nie pojawię z tą syreną (przychodnia, rehabilitacja) to zawsze pada pytanie 'a może smoczek?' 🤦‍♀️🤣 ważne, że jesteś świadoma i nie chcesz by ciumkała go do 3 rż.

Suszarko, może to taki straszak. Ja z początku ciąży pamiętam bóle różnego typu, coś jak okres, albo rozciąganie. Dużo odpoczywaj!

W ogóle moja koleżanka jest teraz na końcówce ciąży i zdałam sobie sprawę jak mało już pamiętam z ciązy, przecież porównywałyśmy tutaj centyle, gadałyśmy o badaniach do porodu itd., a teraz mam pustkę w głowie.

Nowastaraczka, Wik89, Clover lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dokładnie to samo mówiła nasza neurologopeda i też mówiła ze lepiej skip hop bo nie pęka. I też to samo mówiła o bibsach. Ale też właśnie dodała że pomijajac już szkodliwości tej kulki, to właśnie wszyscy myślą że jak wymienia po miesiacu jest ok a kauczuk juz po pierwszym włożeniu do buzi puchnie i dwa tygodnie to absolutne minimum na wymianę, a najlepiej to w ogóle co tydzień, więc one dodatkowo jeszcze szkodzą bo praktycznie nikt ich tak czesto nie wymienia.
    My znowu mamy męczyć łyżeczkę w zimnej wodzie żeby stymulować język, ale nie pomaga i bede musiała znowu ją umówić na wizytę.

Polecam kupić cewnik, grosze w aptece i jego końcówkę w boki, tam gdzie kończą się żeby i żeby córka nagryzala. Lepiej się sprawdza niż 100 innych gryzaków za 50 zł.
    Córka sama go bierze w boki i sobie gryzie, język wtedy idzie za nim i ćwiczy boki

Ounai lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian. Właśnie pędzimy na kontrolna wizytę u lekarza. Tymczasem taka wczoraj wieczorem sytuacja 😊 a dziś sam stanal w łóżeczku. Jeszcze bardzo chwiejnie ale jednak 😄

fc5dd5310552.jpg

Suszarka, Maminka89, Zulugula, Ladyo, Nowastaraczka, LaBellePerle, Wik89, emdar, Ounai, Meggi110818, Tajka, Lalia, dmg111, Angie1985, Clover, asias86, Gagatka, kic83 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigva, zabraniam Ci mieć wyrzuty z powodu smoczka! Na pewno nieraz się przydał. Matylda jest bezsmoczkowa i nawet nie wiesz jak chciałabym mieć takie narzędzie, żeby choć na chwilę ją uspokoić u lekarza, albo w aucie. Gdzie się nie pojawię z tą syreną (przychodnia, rehabilitacja) to zawsze pada pytanie 'a może smoczek?' 🤦‍♀️🤣 ważne, że jesteś świadoma i nie chcesz by ciumkała go do 3 rż.

Ja mam wrazenie ze troche pod naciskiem otoczenia dalismy jej smoczka. Ciagle mam w glowie ze moglam jeszcze poczekac, moze by nie miala. Widze ze to juz przyzwyczajenie, bo jak tylko go zobaczy to od razu bierze do buzi, ale nie upomina sie jak go nie ma. Do spania tylko. A jak sie rozryczy to juz koniec, nawet smoczek i cycek nie pomaga 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 14:13

🔸28 lat

Wysłany: 24 września 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Polecam kupić cewnik, grosze w aptece i jego końcówkę w boki, tam gdzie kończą się żeby i żeby córka nagryzala. Lepiej się sprawdza niż 100 innych gryzaków za 50 zł.
    Córka sama go bierze w boki i sobie gryzie, język wtedy idzie za nim i ćwiczy boki
    To Marta tak robi z różnymi przedmiotami, ale u niej problemem jest obniżone napięcie w buzi i wypychanie języka.
    Ale o cewnik nie pomyślałam a on jest miękki, dzieki!

Ojej, Tymus, brawo!

Ale słodkich chłopców dziś tu mamy:)

age.png

age.png
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uwierzycie, co ja wczoraj odwaliłam - poślizgnęłam się wychodząc z łazienki i wywinęłam orła. Na szczęście upadłam na tyłek, ale noga wywinęła mi się mocno do tyłu. Dziś rano pojechaliśmy do ortopedy i co, mocno skręcona, gips założyli... Po prostu dramat :(

Gagatka lubi tę wiadomość

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymuś, wow, brawo 😍 zdrowka dla Ciebie slodziaku!

Ojej, Belle, przykro mi :( na jak dlugo ten gips?
    Moze Ci wlrotce zmieni na taki elastyczny „gips”, jest szansa?

KarolinaMaria, mam dokladnie to samo jesli chodzi o stan mojej wiedzy na temat przebiegu ciazy 😅

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • LaBellePerle Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, gips do 8 października... nie wiem, czy jest szansa, lekarz powiedział, że to wysoka ciąża i muszę mieć porzadne podparcie :(

preg.png

17.04.2023 14:00 - Amelia, 4060g, 51 cm SN
    14.10.2021 13:54 - Oliwia, 4150g 53cm SN
    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm CC

"Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Gucio byl bezsmoczkowy az do przelomu lipca i sierpnia… i wyrzucam sobie, bo to ja go do tego smoczka przyzwyczailam, bylam kilka dni bez meza i normalnie jak Gucio sie przebudzal to nosilismy go troche i sie w miare szybko uspokajal, a jak bylam sama i plecy wysiadaly to w koncu dalam smoczka (a ze nie karmilam juz piersia, to zalapal - wczesniej w czasie kp, gdy probowalam pare razy dac, to w zaadzie odrzucal). Bez sensu, no ale juz sie przyzwyczail. Do tego ma 2 pobudki na mleko noc w noc i tez sie tym troche martwie w kontekscie zebow. Chcialabym mu zostawic butelke na noc przed kapiela, a oduczyc od tych nocnych, ale boje sie placzu. Mam jeszcze cicha nadzieje, ze sam zacznie rezygnowac z tych nocnych butli, ale poki co żłopie je tak, ze to chyba jeszcze piesn przyszlosci 😂

Emdar, a Julek ma nadal pobudki na butelke? Ile razy w nocy?

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Moj Gucio byl bezsmoczkowy az do przelomu lipca i sierpnia… i wyrzucam sobie, bo to ja go do tego smoczka przyzwyczailam, bylam kilka dni bez meza i normalnie jak Gucio sie przebudzal to nosilismy go troche i sie w miare szybko uspokajal, a jak bylam sama i plecy wysiadaly to w koncu dalam smoczka (a ze nie karmilam juz piersia, to zalapal - wczesniej w czasie kp, gdy probowalam pare razy dac, to w zaadzie odrzucal). Bez sensu, no ale juz sie przyzwyczail. Do tego ma 2 pobudki na mleko noc w noc i tez sie tym troche martwie w kontekscie zebow. Chcialabym mu zostawic butelke na noc przed kapiela, a oduczyc od tych nocnych, ale boje sie placzu. Mam jeszcze cicha nadzieje, ze sam zacznie rezygnowac z tych nocnych butli, ale poki co żłopie je tak, ze to chyba jeszcze piesn przyszlosci 😂

Emdar, a Julek ma nadal pobudki na butelke? Ile razy w nocy?

A próbowałaś dawać ciepłą wodę?
    Moja raz wstaje i to rzadko już, ale zauważyłam że jak raz wstaje to nawet pół porcji nie wypija i myślę że spróbuję z tą wodą.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    To Marta tak robi z różnymi przedmiotami, ale u niej problemem jest obniżone napięcie w buzi i wypychanie języka.
    Ale o cewnik nie pomyślałam a on jest miękki, dzieki!

Ojej, Tymus, brawo!

Ale słodkich chłopców dziś tu mamy:)

Przez takie ciągle żucie nagryzanie to właśnie pracują mięśnie. To kosztuje chyba mniej niż 50 groszy, ale miną Pani w aptece bezcenna 😁 t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2021, 15:22

O ❤️
    Z ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, La Belle ale niefart na końcówce ciąży:(

Suszarko,oby to jakieś "zwykłe" rozciągania macicy albo więzadeł. Daj potem znać jak się czujesz.

Ounai, czy Ty chcesz nam coś powiedzieć 👶😊?

Inna, Tymek nie wygląda na chorego:) Gratulacje z okazji nowych umiejętności 👏👏👏 A jak reszta Twoich chłopaków? zdrowieją?

My po lekarzu, wszystko ok. Kaszel od spływających smarków,ale od wczoraj wieczór jakoś odczuwalnie mniejszy. W pn idziemy do żłobka 🥺🥺🥺

Ej,u Was też tak wieje?🌬🌪 normalne myślałam że mi łeb urwie....

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik, niestety tak. Budzi się na mleko 2 albo 3 razy,i zupełnie nie ma póki co opcji na oszukanie go wodą. Nie są to duże ilości, bo pije po 80-100 ml,no ale trzeba wstać, zrobić,jakieś tam zamieszanie jest. Ale jak dobra noc( poza chorobą ostatnio znaczna większość) to całość trwa 5-7 min i idzie dalej spać,więc aż tak bardzo męczące to nie jest. Rozmawiałam nawet dziś z naszą pediatrą o tych jego nocnych pobudkach na mm; powiedziała że są czasem takie dzieci i zadne cuda na kiju na nich nie działają. Pilnować tylko higieny zębów rano. Powiedziała,że jak za ro k o tej porze będziemy o tym rozmawiać to będzie można radykalniej podejść do tematu,a chwilowo się tym nie schizować.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    nie uwierzycie, co ja wczoraj odwaliłam - poślizgnęłam się wychodząc z łazienki i wywinęłam orła. Na szczęście upadłam na tyłek, ale noga wywinęła mi się mocno do tyłu. Dziś rano pojechaliśmy do ortopedy i co, mocno skręcona, gips założyli... Po prostu dramat :(
    Moja kolej zrobiła dokładnie to samo ale skręciła kolano. Jej ze względu na poród założyli ortezę.

Emdar, ja wiem, że zdarzają się wpadki z gumką wiem że można krwawić na początku ciąży, ale nie słyszałam jeszcze żeby ktoś raz się bzyknął z gumką, wpadł przy tym i jeszcze normalnie miał 7-miodniowe krwawienie idealnie w terminie miesiączki. Więc chcę Wam po wiedzieć, że chyba jestem przemęczona 😂 wiem, że wolałybyście jakieś ciekawsze info no ale na razie takich nie mam ;)

Z mniej ciekawych inf Marta ma już 37,6...

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mam pectodrill na rozrzedzenie wydzieliny i mam tez dicortineff u zastanawiam się czy nie dać, bo mamy w środę mmr. Jak teraz jej nie zaszczepię to wiesz co będzie. Choroba za chorobą i pewnie dostanie to za rok. A ja się boję, bo przez tych głupich ludzi co nie szczepią coraz częściej slyszy się o odrze.
    Mhm, sama nie wiem....Ale ja to chyba też bym dała coś mocniejszego żeby dalej nie poszło. No wiem jak to z tymi szczepieniami jest; jedno wypadnie po coś i potem ciężko nadrobić:( A wraca odra, wraca, nawet dziś rozmawiałam o tym z pediatrą. Powiedziała że ruchy antyszczepionkowe mogą na tym polu świętować sukces. Nam się na szczęście udało przed żłobkiem zrobić wszystkie szczepienia,ale to tylko dlatego że Julek rozpoczął przygodę ze żłobkiem jak miał 18 mscy. A Marta w żłobku nawet nie próbuje jeść? Całkowity strajk? Ja też jak słyszę o dzieciach które się zaadaptowały do żłobka w parę dni to czuję się jakbym miała kosmitę w domu (Julek po 2,5 tygodniach zostawał na maks 4h). Wiem dobrze,że to zależy wszystko od dziecka, ale byłam serio przekonana że on naprawdę będzie z tych "hej,żłobek, nadchodzę!",a tu kolejne macierzyńskie zdziwko 🙄

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Wik, niestety tak. Budzi się na mleko 2 albo 3 razy,i zupełnie nie ma póki co opcji na oszukanie go wodą. Nie są to duże ilości, bo pije po 80-100 ml,no ale trzeba wstać, zrobić,jakieś tam zamieszanie jest. Ale jak dobra noc( poza chorobą ostatnio znaczna większość) to całość trwa 5-7 min i idzie dalej spać,więc aż tak bardzo męczące to nie jest. Rozmawiałam nawet dziś z naszą pediatrą o tych jego nocnych pobudkach na mm; powiedziała że są czasem takie dzieci i zadne cuda na kiju na nich nie działają. Pilnować tylko higieny zębów rano. Powiedziała,że jak za ro k o tej porze będziemy o tym rozmawiać to będzie można radykalniej podejść do tematu,a chwilowo się tym nie schizować.
    Tymek tak miał do 2rz. Kombinowalam, zmniejszalam ilość mm w tej samej ilosci wody i nic. On musiał mieć mleko i koniec. Wode wyplul, rozbudził się i płakał o mleko. On w ogóle był taki jak Twój Julek. A jak już sobie ładnie spał to zmontowaliśmy sobie Martę 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Mhm, sama nie wiem....Ale ja to chyba też bym dała coś mocniejszego żeby dalej nie poszło. No wiem jak to z tymi szczepieniami jest; jedno wypadnie po coś i potem ciężko nadrobić:( A wraca odra, wraca, nawet dziś rozmawiałam o tym z pediatrą. Powiedziała że ruchy antyszczepionkowe mogą na tym polu świętować sukces. Nam się na szczęście udało przed żłobkiem zrobić wszystkie szczepienia,ale to tylko dlatego że Julek rozpoczął przygodę ze żłobkiem jak miał 18 mscy. A Marta w żłobku nawet nie próbuje jeść? Całkowity strajk? Ja też jak słyszę o dzieciach które się zaadaptowały do żłobka w parę dni to czuję się jakbym miała kosmitę w domu (Julek po 2,5 tygodniach zostawał na maks 4h). Wiem dobrze,że to zależy wszystko od dziecka, ale byłam serio przekonana że on naprawdę będzie z tych "hej,żłobek, nadchodzę!",a tu kolejne macierzyńskie zdziwko 🙄
    Ja też myślałam że skoro Martę rozsadza energia, wszystko je to z radością tam pójdzie i adaptacja będzie tylko formalnością, a tu wczoraj ciocia odrywała ją od mojej bluzy bo tak płakała dziś zjadła 4 płatki śniadaniowe więc nie byl calkowity strajk a przy obiedzie przysypiała w krzesełku 😂

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, bliźniaczki mojej psiapsiolki piły mleko w nocy do niemal 3 lat i żadne cuda, rozwadnianie, przekupstwo nie pomagało. Dopiero same zrezygnowały.

Suszarko, jak się czujesz?

LaBellePerle, współczuję przygód z nogą.

Ounai, biedna Marta. Pewnie coś w żłobku podłapała :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, sugerujesz że koło wiosny najdzie mnie ochota na drugie bobo😁?

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4177 4178 4179 4180 4181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ