Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się znad wiadra kawy ☕. Julek spał dobrze, za to mnie złapał jakiś gigant skurcz brzucha( niestrawność czy co) i myślałam że zejdę. Nie wiem czy spałam ze 2h😒. Mąż coś kończył w nocy do pracy, zaraz wstaje,a ja idę spać bo ledwie żyję... Spokojnego (zdrowego!) Dnia wszystkim!42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A teraz trochę żal post.
Po ok pół roku teściowej się już się znudziła wnuczka. Minęło pierwsze zauroczenie czy trzeba się ją więcej zajmować bo już tylko nie leży. Sama nie wiem.
Pola miała lekarza w naszym rodzinnym mieście rodzinnym i przyjechałyśmy później do teściów bo sama nas zaprosiła teściowa, żebyśmy przyjechały. To tylko siedziała i patrzyła, a ja musiałam latać za Polą, bo wszystkiego była ciekawa. To nie wiem po co mnie zaprasza chyba żeby tylko popatrzeć, a dla mnie to żadna przyjemność. Wolę to robić w domu.
W tym tygodniu mieli przyjechać do szwagierki po południu. Mieszka od nas 10min na pieszo, 3 min samochodem na tym samym osiedlu. Poniedziałek zadzwonił teść że chcieli by przyjechać w środę ok 14, a ja że mąż ma na drugą zmianę to on że tak wcześnie to oni nie przyjadą. A mają urlop. Już w podziałek się źle czułam- zapalenie cewki moczowej. Teściowa dzwoni we wtorek wieczorem i mówię że nie najlepiej się czuje to stwierdziła, że w takim razie do nas nie przyjadą tylko do szwagierki. I do kochanej wnuczki nie przyjechała. A kiedyś to chciałby codziennie przyjeżdżać, żeby zdjęcia wysyłać.
Teraz to czeka na to az jej córka będzie w ciąży i czeka na tego wnuczka.
Ale mówi że ona dzieci traktuje tak samo 😐
Po tym wszystkim muszę stwierdzić, że moja teściowa nie będzie nigdy moją mama, a szwagierka nigdy nie będzie moją siostrą.
Koniec mojego żal postu02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Lalia wrote:Dzień dobry ☀️
U nas w końcu lepsza noc 💪 co prawda budził się między 19:30 a 22:30 chyba cztery razy, ale ululany na rękach spał dalej, a później karmienia 22:30, 3:30, 5:30 i pobudka o 8👍
Czuje się jak nowka sztuka😁😁Lalia, emdar lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Mieliśmy kupić Marcie buty, fotelik, Tymkowi bieliznę termoaktywna i wysokie skarpety do łyżew na hokeja i nic z tego, Marta nadal gorączkuje.
U nas doskonała noc. Zasnął o 20.45, o 00.45 się obudził i wystarczyło, że wzieliśmy go do łóżka i zasnął, obudził się p 5.10, też wystarczyło, że go polulałam w łózku i spaliśmy do 8.10.Ounai, Suszarka, Clover, Wik89, Lalia, emdar, Ewa88 , Inaa89, kic83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Maja z okazji 9 miesięcy zrobiła podejście do czworaków i przeszła tak na razie 2 razy oraz zrobiła sobie guza na czole (przybębniła w kaloryfer) 🤣 dlatego zdjęcia będą w innym terminie 🤣🤣🤣🤣
Ounai, Annia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Suszarka, Clover, Enigvaa, Wik89, calanthe, Ladyo, Lalia, Maminka89, asias86, AgataAgatka, emdar, Ewa88 , Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Coś oprócz gorączki? Katar, kaszel?
U nas doskonała noc. Zasnął o 20.45, o 00.45 się obudził i wystarczyło, że wzieliśmy go do łóżka i zasnął, obudził się p 5.10, też wystarczyło, że go polulałam w łózku i spaliśmy do 8.10. -
Ounai wrote:Katar i odkasłuje ten katar. Mam dicortineff więc spróbuję jej dać. Przebija się jej też górna dwójka, ale wcześniej nie gorączkowała od zębów więc jej nie podejrzewam.
Emdar, a jak Twój brzuch, już ok?
A ktoś oglądał na Netflixie to Sex Life? Warto?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Agatka, z teściowymi już tak jest. Moja to miła i dobra kobieta, ale chce być babcią tylko na jej zasadach, czyli to my mamy przyjeżdżać, a nie oni do nas. Mają wielkie plany, że zbudują jej u siebie plac zabaw, że będzie do nich przyjeżdżać na wakacje itd. Mamy do siebie 30 km, oni mają auto, pracują na własnej działalności z domu, nie mają twardych godzin pracy, żaden problem, by do nas przyjechać. Ja się trochę wycofałam i przestałam tam jeździć, bo z dzieckiem to wyprawa i żaden odpoczynek. Wysyłamy im filmiki z Matyldzią i teściowa za każdym razem przez tel tak przeżywa te filmiki, jakby mieszkała w USA i mogła widywać dziecko tylko na Skype 😂 zawsze jej wtedy mówię 'przecież możecie przyjechać...'. Wg mnie o relację muszą dbać dwie strony, jeśli teraz nie zbudują relacji z Mati, to ona tam nie będzie chciała zostawać. Na razie traktują ją jako dziecko bez rozumu, jest mała to przecież nie będzie pamiętała, że dziadkowie jej nie odwiedzali 🙄 ja jestem trochę innego zdania, bo widzę jak ona reaguje na moją mamę czy brata, który wpada do nas na szybką kawę co 2 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 10:24
Suszarka, Clover, AgataAgatka, Wik89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
AgataAgatka, rozumiem Twoje rozczarowanie teściową. Mojej się znudziły wnuki jeszcze zanim Olek się urodził. Niby mieszkamy w jednym budynku, a w sumie nie zajęła się nim ani razu. Nie oczekuję tego od niej, bo to nie jest jej dziecko, tylko moje i to nie jest jej obowiązek się nim zajmować, ale ja mam wrażenie, że ona w ogóle się nie interesuje nim. Wczoraj byliśmy u niej na kawie, to wzięła Olka na chwilę i zaraz mi oddała, "bo on jest taki ciężki". To prawie 2-letni syn mojej szwagierki jest jej oczkiem w głowie, jemu wszystko wolno, nawet jak Olka leje albo mu próbuje palec w oko władować to nie można mu uwagi zwrócić, bo teściowa zaraz mówi takim piskliwym głosem "ja jestem jesce malutki, ja nie loziumiem". Jeśli nie muszę, to w ogóle nie chodzę tam, bo po co sobie ciśnienie podnosić. Teściowa tylko ciągle chce, żeby jej zdjęcia Olka wysyłać, a jak kiedyś powiedziałam, że po co jej tyle jego zdjęć skoro mieszkamy w jednym domu i mogłaby po prostu przyjść go obejrzeć, to się obraziła. Mąż mnie później oświecił, że te zdjęcia są po to, żeby mogła je później koleżankom w pracy pokazywać i przy okazji opowiadać, jaka to z niej wspaniała babcia...
Kiedy jestem u mojej mamy, to też nigdy nie oczekuję, że ona się zajmie Olkiem i większość rzeczy robię przy nim sama, ale moja mama sama z siebie bierze go na ręce, pokazuje mu dom/ogród, bawi się z nim, a do mnie mówi "wypij sobie spokojnie kawę". Całkiem inne podejście.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Trochę wygląda, że macie chyba pierwszą infekcje żłobkową. A spada temp po lekach? Jak samopoczucie Marty?
Emdar, a jak Twój brzuch, już ok?
A ktoś oglądał na Netflixie to Sex Life? Warto? -
Clover, przechwałka zdjęciami to norma i właśnie dlatego się wycofałam. Moja teściowa rozsyła foty małej do wszystkich świętych, a ani razu nie wzięła jej nawet na spacer pod nasz blok. Mamy ogrodzony blok, ławeczkę, moja mama raz w tygodniu na niej przesiaduje z wózkiem, aż się mnie ostatnio sąsiadka pytała, czy mamy nianię ;P nie oczekuję pomocy od teściowej, tylko po co ten fałszywy obraz super babci. Kiedyś mieliśmy tam przyjechać na noc, ale musieliśmy odwołać, to mi powiedziała przez tel 'szkoda, bo ja już sąsiadom powiedziałam, że Matylda będzie u nas spać', po takim tekście szybko tam nie przenocuję
Edit dodam jeszcze, że mój L ma totalnie wywalone na to wszystko. To ja dzwonię do tesciowej, to ja proponuję wyjazdy, on ma to gdzieś, więc naprawdę odpuściłam, bo nie mogę odpowiadać za relacje wszystkich wokół.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2021, 11:38
Clover lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dzisiaj znowu przydałaby się kroplówka z kawy 🤦♀️ Wczorajsza nocka w porównaniu do przedwczorajszej była całkiem spoko, bo Olek szybko zasypiał po przebudzeniu, ale dzisiaj była znowu przerwa 3h w spaniu 😬 Usypialiśmy go na zmianę z mężem i nic, cały czas awantura na rękach, wrzaski, wyrywanie się. Kiedy po jakimś czasie w końcu usypiał, to odłożony natychmiast się budził, chociaż na rękach spał już np. 20 minut. Przy wieczornym usypianiu nie ma takiego problemu - normalnie bujamy go na rękach, kiedy śpi już 3-5 minut, to przestajemy bujać, czekamy kolejne 3-5 minut i odkładamy go. A w nocy może nawet pół godziny na rękach spać, a po odłożeniu się budzi, tak, jakby miał problem z zapadnięciem w głębszy sen. Strasznie to uciążliwe 😫
-
U mnie choroba rozkręca się na całego na szczęście mogę soboe poleżeć w łóżku bo mąż wszytko wzorowo ogarnia. Właśnie myje łazienkę i gotuje zdrowotny rosołek dla mnie jedynie będę musiała na chwilę się pozbierać bo lodówka pusta więc pojdzie na zakupy w tym czasie dzieci będą mojeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas