Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
calanthe wrote:Meggi, Wera miała teraz tak samo, gęsty katar. Też inhalujemy i mamy robione krople do nosa. Gile schodzą takie, że nie mam pojęcia gdzie jej się to mieści.
Co do wizyt u lekarza, my byliśmy Werą dwa dni z rzędu. W końcu oni po to są by pomóc i jeśli domowe sposoby nie pomagają, to dać coś lepszego na receptę bądź coś czego nie znamy. Lepiej w tą stronę niż miałoby się to gorzej skończyć. I gdybym miała iść kolejny raz, to bym poszła.
Ladyo, ależ Wy jesteście piękne! 🤩
Ounai, to Martusię wzięło. Niech szybko przechodzi, zdrówka!
A często inhalujecie? Przez jaki czas?
Moja panna nie daje mi nałożyć maseczki i muszę taką końcówką pod nos jej pokładać. Bajki, telefony nic nie dają, jak widzi maseczkę to wyrywa albo chce ją zjeść.
Edit. Udało się, kilka minut z maseczka, musiałam dać jej smycz psa.
Po jakim czasie po inhalacji ściągacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 16:32
O ❤️
Z ❤️ -
calanthe wrote:U nas jest dwa do trzech razy dziennie. Albo zwykłą solą, albo hipertoniczną (ta jest u takich dzieci max do 17:00, bo pobudza odruch kaszlu). Czekamy tak z 10min czasem dłużej i dopiero odciagamy.
Inhalacja Wery wygląda różnie, raz da sobie zrobić bez problemu innym razem się wyrywa. Najlepiej działa smok edzio, wtedy siedzi jak zahipnotyzowana 🙂
Kurde odczekaliśmy 20 minut i nic się nie odciągnęło, a słychać katar jak chrumka. Jutro wyślę męża bo co innego do pediatryO ❤️
Z ❤️ -
Jesteśmy przed wyborem spacerówki. Jakie macie i jakie możecie polecić?
Ja skłaniam się do Valco Snap 4 Sport. Jednak mąż chce przeanalizować inne jeszcze. Jutro się wybieramy do sklepu i chce mieć też inne typy.
Koniecznie chcemy pompowane koła i żeby pozycja dziecka była ok. Obecnie w xlanderze zjezdza nam córka w dół i muszę ją co chwilę poprawić w górę.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Jesteśmy przed wyborem spacerówki. Jakie macie i jakie możecie polecić?
Ja skłaniam się do Valco Snap 4 Sport. Jednak mąż chce przeanalizować inne jeszcze. Jutro się wybieramy do sklepu i chce mieć też inne typy.
Koniecznie chcemy pompowane koła i żeby pozycja dziecka była ok. Obecnie w xlanderze zjezdza nam córka w dół i muszę ją co chwilę poprawić w górę. -
Meggi110818 wrote:Jesteśmy przed wyborem spacerówki. Jakie macie i jakie możecie polecić?
Koniecznie chcemy pompowane koła i żeby pozycja dziecka była ok. Obecnie w xlanderze zjezdza nam córka w dół i muszę ją co chwilę poprawić w górę.
Ja mam petite&mars street +. Ogolnie wydaje mi sie ze jest spoko, ale musielismy wrocic do tej od 2w1. Dlugo w niej nie jezdzila, bo od razu marudzila.🔸28 lat
Meggi, w spacerowce jezdzila max.20min ale to tylko przy ruchliwej ulicy. A w tej 2w1 moge ja miec przodem i jezdzi normalnie. W koncu mozemy isc na spacer normalnej dlugosci, a nie z dusza na ramieniu czy wroci normalnie czy musze brac nosidlo, a potem bol kregoslupa 😅🔸28 lat
Enigvaa wrote:Meggi, w spacerowce jezdzila max.20min ale to tylko przy ruchliwej ulicy. A w tej 2w1 moge ja miec przodem i jezdzi normalnie. W koncu mozemy isc na spacer normalnej dlugosci, a nie z dusza na ramieniu czy wroci normalnie czy musze brac nosidlo, a potem bol kregoslupa 😅
Mojej właśnie bez różnicy jak jeździ, ja wolę też mieć ja przodem, bo ona na spacerach często chrupki albo skórki z chleba je. I miałam docelowo w tej 2w1 jeszcze długo ją jeździć, ale nie mogę znieść jak ona się zsuwa z tego siedzickaO ❤️
Z ❤️ -
Koniecznie chcemy pompowane koła i żeby pozycja dziecka była ok. Obecnie w xlanderze zjezdza nam córka w dół i muszę ją co chwilę poprawić w górę.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Mamuski, babcia chyba przekarmiła mi Leo i ma biedak zaparcie, juz 4dzien bez 💩😑, normalnie zazwyczaj bez paniki czekam ale dzis biedny widzialam ze cisnal bez skutku i caly dzień niespokojny. Probowalam dac jogurt, trovhe jabluszka tartego i odrobone zjadl musu gruszka sliwka ale bez efektu. Cos jeszcze moze pomoc czy udac sie jutro juz do apteki po jakiś syrop, bo czopkow wolalabym uniknac 😔
-
ZielonaHerbata wrote:Nowastaraczka a może wlewka miodowa?
U nas po tym zawsze była ekspresowa kupa a swojego czasu uzywalisny dość często.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022