Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Dziewczyny a jakie mogą byc konsekwencje tej otwartej buzi?
Mój bratanek mial wiecznie otwarte usta, tylko że chyba bez wypchnietego języka, nic z tym nie robili, dzis ma 5lat i buzia ładnie zamknięta, nic się nie dzieje. Pytanie czy faktycznie czy tylko pozornie -
Suszarko zawsze miałam big stary i pasowały ale chyba u mnie poszło więcej w uda i biodra i proporcje jakieś dziwne się zrobiły albo tak źle je skroili ale aż 7 par? Przecież nie jestem jak beczka żeby takie cyrku były, będę musiała wypróbować inne firmy 😁
-
veritaa wrote:Zielona jak bylismy u Brzozowskiego to syn byl maly mial 4 tyg. Wtedy wszysrko bylo super. Teraz idziemy drugi raz ale w grudniu
bo terminy sa jakie sa.
My też "profilaktycznie "jesteśmy na grudzień 😁
Ale możesz polować, bardzo często zwalniają się u niego terminy ale to trzeba z kilka razy dziennie wchodzić na znanegolekarza. -
kar_oliv wrote:A ja z innej beczki, odnośnie figury...
Poszłam z rozmiarem jeansów o 3 rozmiary wzwyż niż przed ciąża i może to kogoś rozbawi ale jakie spodnie bym nie zmierzyła to... strzelają, pykają mi w kroku!! Nie wiem o co chodzi, mam za szerokie biodra, uda czy ch wie co ale już mnie kur+×÷ bierze przecież to uciagliwe jeansy z elastanem i żaden model nie pasuje. Może nadal chodzę jak kaczka. A jak są już mega duze to tracą fason np. Slim. Chyba będę musiała schudnąć? Żeby nie pykać?!?!?!? 🤣🤣🤣🤣🤣 Nie mam w czym chodzić. -
Mój bratanek mial wiecznie otwarte usta, tylko że chyba bez wypchnietego języka, nic z tym nie robili, dzis ma 5lat i buzia ładnie zamknięta, nic się nie dzieje. Pytanie czy faktycznie czy tylko pozornie -
Mój bratanek mial wiecznie otwarte usta, tylko że chyba bez wypchnietego języka, nic z tym nie robili, dzis ma 5lat i buzia ładnie zamknięta, nic się nie dzieje. Pytanie czy faktycznie czy tylko pozornie
Problemy z mową, otwarty zgryz, zaburzony tor oddychania, a co za tym idzie infekcje, cofniętą żuchwa, ogólnie nieprawidłowy rozwój twarzo czaszki.O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Meggi, Herbatko, ja myślałam, że u nas temat neurologopedy już zamknięty, ale skłaniam się do tego, żeby znowu iść na wizytę
A co się dzieje?
Wydaje mi się że w trakcie rozwoju napięcie jednak się zmienia. Dlatego u Nas też to jest zmienne. Co wypracujemy brzuch i buzię to wchodzi w nową umiejętność i znowu to okazuje się za słabe i znowu leci efektO ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Mój syn tak robił. Teraz już mija pół roku jak jeździmy dwa razy w tygodniu do logopedy. Mówił późno, ma problemy z mówieniem pewnych głosek, sepleni. Będziemy jeszcze 2 lata jeździć do logopedy. Więc konsekwencje są spore.
-
ZielonaHerbata wrote:Ounai Twój syn od niemowlaka miał otwarta buzie ? Czy to pojawiło się później?
z perspektywy czasu myślę, że to, plus zbyt długo smoczek i butelka złożyły się na problemy które mamy. Syn też krzywi nogi a podobno jest to powiązane z wadami zgryzu.
-
Ouanai a u was te problemy z mową nie wynikają też z tego że syn miał długo smoczka?
Ja się martwię smoczkiem Michałka, chyba ciężko będzie go oduczyć. Zaś z drugiej strony jak go oducze, to czy ja nie stanę się jego smoczkiem? Może lepiej najpierw odstawić od piersi a potem smoczka?
Kar, wiem co czujesz z tymi niepasującymi spodniami. Ja mam taki kłopot ze mam nogi szczupłe i wąskie biodra, wszystkie spodnie na mnie wiszą i strasznie ciężko mi znaleźć jakieś sensowne 😐 to samo z spódnicami, nawet najmniejszy rozmiar na biodrach wygląda jak worek.
Edit: Ouanai widzę post wyżej 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 08:28
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
kar_oliv wrote:Ounai to z big stara spodnie.
Witam się z okresem, parę msc temu myślałam że wrócił bo miałam plamienie tylko ze było jednorazowe a teraz mnie zalało totalnie, a coś czułam ostatnio że śluz się zmienił i podbrzusze kręci no i przyszla 🙈Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Iryska, Marta nie ma smoczka i jak jest chora albo przeżywa żłobek to w nocy ja jestem smoczkiem. Na odstawienie masz czas do 2rż. Jesli on kocha smoczek to jeszcze bym nie naciskała.
A u mojego syna smoczek zrobił większość złej roboty. Ale logopedzi podejrzewają, że pierwotnie winne było napięcie, zwłaszcza, że chodził mając 9 miesięcy i tydzień, siadał mając 5 miesięcy i prawdopodobnie to było wynikiem zbyt dużego napięcia mięśniowego.
Teraz już nie ma co sobie wyrzucać, ale pewnie gdybyśmy to wypracowali jak był malutki to teraz nie musielibyśmy dwa razy w tygodniu jeździć mając już dwójkę dzieci, bo jak nie ma męża to muszę zabierać obydwoje i jechać a to jest męczące dla wszystkich.
Edit Iryska, a patrzyłaś na krój mom? One w biodrach sa luźne i wyglądają dobrze na każdym typie sylwetkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 08:47
Iryska lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Szczerze mówiąc nie pamiętam, bo wtedy myślałam że tak po prostu jest. Nie przyszło mi do głowy, że to coś nieprawidłowego
z perspektywy czasu myślę, że to, plus zbyt długo smoczek i butelka złożyły się na problemy które mamy. Syn też krzywi nogi a podobno jest to powiązane z wadami zgryzu.
Koślawość związana właśnie jest ze słabym brzuchem (fizjo nazywają to centrum), a to też powiązane z buzią.O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Iryska, Marta nie ma smoczka i jak jest chora albo przeżywa żłobek to w nocy ja jestem smoczkiem. Na odstawienie masz czas do 2rż. Jesli on kocha smoczek to jeszcze bym nie naciskała.
A u mojego syna smoczek zrobił większość złej roboty. Ale logopedzi podejrzewają, że pierwotnie winne było napięcie, zwłaszcza, że chodził mając 9 miesięcy i tydzień, siadał mając 5 miesięcy i prawdopodobnie to było wynikiem zbyt dużego napięcia mięśniowego.
Teraz już nie ma co sobie wyrzucać, ale pewnie gdybyśmy to wypracowali jak był malutki to teraz nie musielibyśmy dwa razy w tygodniu jeździć mając już dwójkę dzieci, bo jak nie ma męża to muszę zabierać obydwoje i jechać a to jest męczące dla wszystkich.
Edit Iryska, a patrzyłaś na krój mom? One w biodrach sa luźne i wyglądają dobrze na każdym typie sylwetki
Tak terapeuta mówił mi wczoraj że dzieci na dwa sposoby radzą sobie z problemami. Albo idzie ro w tą stronę że są słabe i w wieku roku nawet nie pełzają, albo właśnie idą za szybko. Oliwka też idzie za szybko, niby w ramach tych zakresów, ale pełzać powinna że 3 miesiące, a ona po miesiącu przeszła w czwartki już, a zaraz w stanie. Dla Dzieci napięciowych dlatego te pełzanie i długie czworakowanie jest ważne, ale trudno je zatrzymać, bo lubią wysokie pozycje 😑
O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:A składałaś reklamację? Ja bym składała, niemożliwe zęby Ci spodnie pękały z powodu tuszy. Chyba że się przecierają od ocierania ud o siebie. Ale to też nie powinny w takim tempie jak opisujesz. Jeśli chodzi o jakość materiału to zdecydowanie polecam levis i medicine. Moim zdaniem to sa spodnie nie do zdarcia.
Irysko, a probowałaś np kupować nie z normalnych linii tylko np z Zalando serie Petite? Tam jest cały dział ubrań dla drobnych osób.Iryska lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kurczę. Po Waszych wpisach utwierdziłam się w przekonaniu, że też nas czeka wizyta u neurologopedy. Olek często ma otwartą buzię i język w nieprawidłowej pozycji - na dole lub między zębami. Śpi różnie, raz z otwartą buzią a raz z zamkniętą, no ale jednak często ma otwartą. No i ogólnie chciałabym, żeby ktoś fachowo ocenił wędzidełko, bo niby położne w szpitalu, a później położna w domu i pediatra twierdziły że jest w porządku, ale jednak moim zdaniem niekoniecznie tak jest, bo skoro przez te 3,5 miesiąca kiedy karmiłam Olka piersią non stop bolały mnie brodawki, to raczej coś musi być nie tak. Kolejny raz tu z forum dowiaduję się rzeczy, o których raczej nie powie lekarz... 🤷♀️
-
Meggi110818 wrote:Tak terapeuta mówił mi wczoraj że dzieci na dwa sposoby radzą sobie z problemami. Albo idzie ro w tą stronę że są słabe i w wieku roku nawet nie pełzają, albo właśnie idą za szybko. Oliwka też idzie za szybko, niby w ramach tych zakresów, ale pełzać powinna że 3 miesiące, a ona po miesiącu przeszła w czwartki już, a zaraz w stanie. Dla Dzieci napięciowych dlatego te pełzanie i długie czworakowanie jest ważne, ale trudno je zatrzymać, bo lubią wysokie pozycje 😑
Meggi Ale skoro ona tak szybko wszytsko robi A chyba do tych rzeczy potrzeby jest mocny brzuch, to raczej nie ma aż tak obnizonego napięcia w takim razie?
Bo mówiłaś, że ma słabe napiecie w osi głowa-tułów. I przez to takie problemy z buzia.
Chociaż chyba tak jak pisalas- to wszystko jest dość mocno posrane 😁