Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szefowa za jednym razem wciaga caly słoiczek 80g😯to nie jest za dużo jak na początek?
Czy może dawać jej mniej?
Cały czas otwiera buzie, mruczy i się trzęsie tak jej smakuje.
Kupy są ok, nie wymiotuje, brzuch też ja po tym nie boli. Ale nie Wiem, czy to nie za duża ilość.Lalia lubi tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ja się martwię smoczkiem Michałka, chyba ciężko będzie go oduczyć. Zaś z drugiej strony jak go oducze, to czy ja nie stanę się jego smoczkiem? Może lepiej najpierw odstawić od piersi a potem smoczka?
Polecam metodę odcinania końcówki.u nas lepiej zasypia, nie ciumka tak tego cycka i nie męczy na zmiane ze smoczkiem, tylko zjada, odwraca się i zasypia. Więc zmiana na plus
Ale u nas smoczek nie pomagał jakoś dużo. W nocy i tak ciumkała cyckaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 10:20
🔸28 lat
Ja sama miałam smoczek do 1,5 roku. Na szczęście nie mam żadnych wad zgryzu a zęby proste i rowne jak u świstaka 😁Lalia lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Meggi Ale skoro ona tak szybko wszytsko robi A chyba do tych rzeczy potrzeby jest mocny brzuch, to raczej nie ma aż tak obnizonego napięcia w takim razie?
Bo mówiłaś, że ma słabe napiecie w osi głowa-tułów. I przez to takie problemy z buzia.
Chociaż chyba tak jak pisalas- to wszystko jest dość mocno posrane 😁
Taaaak mimo że robi wszystko to brzuch ma wlansie słaby. Siada z czworakow, ale nie z leżenia, bo ma za słabe mięśnie skośne. Ona ma dodatkowo wyprost ( głowę odchyla od tyłu i czasami broni się opychając ramionami do tyłu), on powoduje że linia ta prosta od buzi i brzucha jest słaba, bo ciągnie listwa grzbietowa. Staram się to jakoś wytłumaczyć, ale czasami wiem o co chodzi ale nie wiem jak to nazwać 🙈. Ale tak Herbatko ogólnie rzecz biorąc to jest mega posrane i w sumie nikt mi chyba odpowiedzi konretnej nie da, a wersje "specjalistów" różnią się w zeznaniach, więc takie oooo.
A tak robi wszystko szybko bo nakręca ja wnm w barkach i wyprost.
Ogólnie dziecko powinno mieć równowagę między listwą przednia i tylnia. Kurde niby tyle już wiemy, niby ćwiczymy, a dupa. Raz efekty jest taki że Wow, buzia zamknieta pięknie w każdej pozycji, a teraz przyszedł tydzień (nie wiem czy to nie wina kataru który był) że nie mogę patrzeć się, no buzia cały czas otwarta i język między dziąsłami leży. Nie mam już siły płakać nawetWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 10:40
O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Clover jeszcze warto wybrać się do laryngologa. Często otwarta buzia jest z powodów laryngologicznyxh i dobrze to wykluczyć no i wiadomo neurologopeda.
Często jest to przerost migdałów, ale niby do roku czasu tego nie diagnozuje się u takich małych dzieci. Ale też na forum mamy się wypowiadały, że po wycięciu nic się nie zmieniło, nadal buzia została otwarta.O ❤️
Z ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:Engi fajnie, że udało się Wam tak bezproblemowo odstawić.
U nas Mała mogłaby ciumkac całe dnie. Słyszałam, że niby wcześniaki dość często mają duży odruch ssania.
Ja sama miałam smoczek do 1,5 roku. Na szczęście nie mam żadnych wad zgryzu a zęby proste i rowne jak u świstaka 😁
U nas to juz bylo przyzwyczajenie po prostu.
Ja mialam do 6rż smoczek, a butelke do 7🙄 Taak, w podstawowce przed szkola wypijalam butle z mlekiem, ale tylko poczatek pierwszej klasy. Potem mi odstawili. No i mam co mam z zębami 🙄🔸28 lat
Cały czas jesteście pod kontrolą. Wiem, że czasem ręce opadają ale Wasza córka dobrze się rozwija i przecież może mimo tego wszystkiego żadnego poważne konsekwencje nie będą jej dotyczyły. Pewnie co innego gdyby człowiek nic z tym nie robił a Ty robisz i to bardzo dużo!
-
Annia wrote:Zgadzam się. Ja od pewnego czasu kupuje tylko Levisy. Może jednorazowo to jest większy wydatek, ale one naprawdę są na lata. Spodnie z Zary przecieraly mi się na przyśrodkowej części ud w jeden sezon, z Levisa po kilku latach.
Irysko, a probowałaś np kupować nie z normalnych linii tylko np z Zalando serie Petite? Tam jest cały dział ubrań dla drobnych osób.
Clover, ja właśnie z takich powodów umówiłam Martę. Czekałam czy sama to ogarnie, ale się nie udało i faktycznie okazało się że ma problem.Clover lubi tę wiadomość
-
Meggi jak opisujesz swoją córkę to jakbym widziala swojego synka.
Aczkolwiek u nas fizjo naprawdę nie ma zarzutow co do brzucha wiec serio nie rozumiem juz tego w ogole skad te problemy.
Clover pojdzcie, u nas polozne 2, pediatrzy oceniali wedzidelko i oczywiscie bylo wszystko super wg nich. A jak neurologopeda zajrzala do buzi to powiedziala ze na cito do podciecia a kp udalo nam sie tylko dlatego ze mam wyciągnięte brodawki po karmieniu corki..Clover lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
A ja mam czwarty dzień brązowy śluz i nic więcej małpiszon za nic nie chce się rozkręcićDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:A ja mam czwarty dzień brązowy śluz i nic więcej małpiszon za nic nie chce się rozkręcić
-
Herbatko, ja na początku dawałam Olkowi po pół słoiczka dziennie, bo mieliśmy obserwować, czy nic go nie uczula. Ale właśnie jak zapytałam naszej alergolog czy może zjeść cały słoiczek to ona powiedziała, że nie widzi przeciwwskazań jeśli Olek wyraża chęć jedzenia i jeśli wiem, że dane warzywo go nie uczula. On wszystko bardzo chętnie zjadał i aż się trząsł jak widział łyżeczkę. Kiedy na początku zjadał już te pół słoiczka i zabierałam to tak się darł, że masakra 🤭 Oczywiście dawałam mu jeszcze wtedy mleko, żeby się najadł do syta
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Meggi, myślę o ponownej wizycie u naszej logopedki, bo martwi mnie brak postępu w jedzeniu grudek i słabo pije z bboxa.
My właśnie wróciliśmy z weekendu na Dolnym Śląsku. Byliśmy u babci mojego narzeczonego, Matylda sprawiła prababci przyjemność i dziś rano usiadła bez podporu 😌🥳Iryska, Ounai, Lalia, Annia, Zulugula, Suszarka, kar_oliv, Ladyo, Clover, dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Clover, jeśli coś Cię martwi to warto się wybrać do neurologopedy. Tylko takiego dobrego od niemowlaków. Jesteś z okolicy Wro? Dziewczyny na pewno Ci kogoś polecą. Mówię o dobrym, bo my byliśmy też raz na NFZ w ramach naszej fizjoterapii w tej szalonej przychodni, gdzie musiałam się wykłócać o rehab. Kobieta robiła wywiad w stylu: czy mała gaworzy, czy lubi smoczek itd., ale nie potrafiła małej zbadać. Sami jej gadaliśmy, że mała ma stwierdzone zaburzenia napięcia w okolicy warg, że robimy masaże, a ona to sobie wpisała w kartę, jakby to była jej diagnoza. Nie mówię, że ta babeczka była złym logopedą, pewnie jest dobra dla starszych dzieci, ktore już mówią. To tak jak nie każdy pediatra ogarnia niemowlaki.
Verita, Mati miała sprawdzane wędzidełko w szpitalu, a potem przez CDL i wszystko miało być super. Dopiero neurologopeda zaleciła podcięcie. Efekt był od razu. Nakarmiłam ją 5 minut po wyjściu z gabinetu chirurga i od razu poczułam różnicę. Przestała też spać z otwartą buzią. Mówi się, że teraz jest moda na podcięcie wędzidełka. Wg mnie to nieprawda, przecięcie tej małej błonki robi różnicę i nawet jeśli miałoby się to robić 'na wyrost' to dziecku to nie zaszkodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 14:48
Clover lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
veritaa wrote:Meggi jak opisujesz swoją córkę to jakbym widziala swojego synka.
Aczkolwiek u nas fizjo naprawdę nie ma zarzutow co do brzucha wiec serio nie rozumiem juz tego w ogole skad te problemy.
Clover pojdzcie, u nas polozne 2, pediatrzy oceniali wedzidelko i oczywiscie bylo wszystko super wg nich. A jak neurologopeda zajrzala do buzi to powiedziala ze na cito do podciecia a kp udalo nam sie tylko dlatego ze mam wyciągnięte brodawki po karmieniu corki..
Veritaa ani pediatra ani położna, to nie specjalista od wedziedelka. Moze jakaś tam wiedzę mają Ale nie opoeralabym się na ich diagnozie. Tym bardziej, że chyba typ 3, czy 4 jest ciężki do rozpoznania. Ale to już Megi jest specem w tych tematach 😁
Niby też warto skontrolować wrdzidelko po 4m. Jest dużo przypadków, że wszytsko było ok do 4m a po 4m nagle trzeba podcinac. Niby jakoś od 3-4m szybciej rośnie buzia i wtedy mogą pojawiać się wedzidelkowe problemy. Tak nam mówiła nasza fizjo.