Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Meggi, myślę o ponownej wizycie u naszej logopedki, bo martwi mnie brak postępu w jedzeniu grudek i słabo pije z bboxa.
My właśnie wróciliśmy z weekendu na Dolnym Śląsku. Byliśmy u babci mojego narzeczonego, Matylda sprawiła prababci przyjemność i dziś rano usiadła bez podporu 😌🥳
Gratulacje dla Matyldy!🙂KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
To nie jest azs. Albo trzydniowka, albo alergiczne. Zmiany azs wyglądają zupełnie inaczej.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Iryska wrote:Michałek też jeszcze nie załapał bidona. Ale nie wiem, czy to powód do zmartwienia? Myślałam że jedno dziecko łapie szybciej, inne wolniej.
Gratulacje dla Matyldy!🙂
Myślę, że nie jest to powód do zmartwienia, ale był czas, że ona już go łapała, a teraz jakby regres 🤔🦄 2021 r. -
veritaa wrote:Meggi jak opisujesz swoją córkę to jakbym widziala swojego synka.
Aczkolwiek u nas fizjo naprawdę nie ma zarzutow co do brzucha wiec serio nie rozumiem juz tego w ogole skad te problemy.
Clover pojdzcie, u nas polozne 2, pediatrzy oceniali wedzidelko i oczywiscie bylo wszystko super wg nich. A jak neurologopeda zajrzala do buzi to powiedziala ze na cito do podciecia a kp udalo nam sie tylko dlatego ze mam wyciągnięte brodawki po karmieniu corki..
U Nas piersza fizjo powiedziała żebysmy nie przychodzili bo jets ok wszystko. Druga powiedziała, że bierze Nas że względu na to że buzia otwarta, bo słaby brzuch jest u większości niemowląt, a teraz nagle każdy widzi słaby brzuch...O ❤️
Z ❤️ -
Inga28 wrote:Miał 3 dniówkę dwa tygodnie temu i wtedy miał inną wysypkę
No nic zobaczymy co jutro lekarz powie
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Przy azs miałby takie bardziej placki. Tych trzydniowek jest mnóstwo, więc teraz możesz mieć zupełnie inną.
Tylko gorączkę miał jeden dzień, wczoraj już nie i dzisiaj też. Tak myśle, że pierwszy raz podawaliśmy mu nurofen i może tam na jakiś składnik jest uczulonydmg111 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za Wasze opinie, doświadczenia.
KarolinaMaria najprawdopodobniej bedziemy podcinac, stwierdzilam ze nie mam nic do stracenia w tym momencie, jedynie chyba to ze syn by odrzucil piers. Wiem ze jest to rzadkie ale zdarza sie. Boje sie masazy po podcięciu ale jak mus to mus.
Ja nie korzystalam z rad CDL bo po prostu od początku idzie to u nas bezproblemowo.
Moj syn spi z zamknieta buzia i to jest dla mnie tez dziwne bo wlasnie spi prawidlowo a w ciafu dnia otwarta 80 % czasu. Praktycznie nie gaworzy...
Herbata mi akurat nie musisz pisac ze pediatra sie nie zna bo to wiem 🤣🤣 ja pediatrom w ogole nie ufam przyznam, albo na slabych trafiam po prostu.jak corka mi chorowala to chodzilam tylko zeby osłuchać i sie dowiedzieć czy czysto czy nie. Reszte doslownie leczylam sama...
I tak przez 3 lata jej zycia raz miala zapalenie oskrzeli i 2 razy brala antybiotyk.. A chodzila do zlobka od 12 miesiaca. Nie choruje praktycznie w ogole.
We Wrocławiu jest jakas masakra do góru od podciecia Babiaka wyznaczyli mi termin na 23.02.2023...
Aaa co do bionu w ogole bym sie nie martwiła. W koncu zalapie. Picie z otwartego kubka o wielw ważniejsze jest.
Moja córka zaczaila bidon jakos na 10 miesiecy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 19:49
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Dzieki dziewczyny za Wasze opinie, doświadczenia.
KarolinaMaria najprawdopodobniej bedziemy podcinac, stwierdzilam ze nie mam nic do stracenia w tym momencie, jedynie chyba to ze syn by odrzucil piers. Wiem ze jest to rzadkie ale zdarza sie. Boje sie masazy po podcięciu ale jak mus to mus.
Ja nie korzystalam z rad CDL bo po prostu od początku idzie to u nas bezproblemowo.
Moj syn spi z zamknieta buzia i to jest dla mnie tez dziwne bo wlasnie spi prawidlowo a w ciafu dnia otwarta 80 % czasu. Praktycznie nie gaworzy...
Herbata mi akurat nie musisz pisac ze pediatra sie nie zna bo to wiem 🤣🤣 ja pediatrom w ogole nie ufam przyznam, albo na slabych trafiam po prostu.jak corka mi chorowala to chodzilam tylko zeby osłuchać i sie dowiedzieć czy czysto czy nie. Reszte doslownie leczylam sama...
I tak przez 3 lata jej zycia raz miala zapalenie oskrzeli i 2 razy brala antybiotyk.. A chodzila do zlobka od 12 miesiaca. Nie choruje praktycznie w ogole.
We Wrocławiu jest jakas masakra do góru od podciecia Babiaka wyznaczyli mi termin na 23.02.2023...
Aaa co do bionu w ogole bym sie nie martwiła. W koncu zalapie. Picie z otwartego kubka o wielw ważniejsze jest.
Moja córka zaczaila bidon jakos na 10 miesiecy
Pamiętaj że trzeba też masować i ćwiczyć przez zabiegiem. Masaże po... tak masakra, jak dziecko już duże i kumate... Ucieka mi Oliwka, czasami czymś ja zabawie, a czasami trochę siłowo... Czasami na drzemkach dziennych jesli ma mocne też próbuje.
Gliwice Szczotka? Też długie terminy, ale lepiej tnie😉
Taaaaa pediatrzy są tylko od kataru i to takiego lekkiego, bo przy bardziej zaawansowanym przeziebieniu też masakra.... Przynajmniej ja na takich trafiała na nfz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2021, 20:21
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi a jakie cwiczenia i masaze przed? Bo ta nasza neuro nam strasznie malo tego dala
Szczotka lepiej tnie? Hmmm pewnie bede lokalnego chirurga wspierac i zostane u Babiaka ale mam nadzieje ze do konca roku ten temat zalatwieCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Verita u nas tez nie bylo zadnych oznak. Dopiero w 4msc zycia byly jazdy przy cycku,afery. Nałożył sie skok rozwojowy,kryzys laktacyjny i wtedy wyszly problemy z wedzidelkiem. Mimo ze kp bezproblemowo do tej pory to po podcieciu czulam roznice w tym jak ssie cyca. Gaworzy, blw idzie tez nam bardzo dobrze. Nie wiem co by bylo bez podciecia
a masaze nie takie straszne, tez sie balam i denerwowałam. Ale jakos to poszlo!
🔸28 lat
mój chrześniak urodzony 28.01 miał podcięte dosłownie 3 tygodnie temu. Też ani pediatra, ani położna, ani nawet fizjo nie zwrócili uwagi na sygnały, dopiero...neurolog 🤦
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
veritaa wrote:Meggi a jakie cwiczenia i masaze przed? Bo ta nasza neuro nam strasznie malo tego dala
Szczotka lepiej tnie? Hmmm pewnie bede lokalnego chirurga wspierac i zostane u Babiaka ale mam nadzieje ze do konca roku ten temat zalatwie
My robiliśmy przez 2 miesiące, prawie co tydzień widziałam nas neurologopeda i dobierała nowe, w samej buzi to było rozluźnianie podniebienia dolnego takimi pik pik palcem, wymiatywanie wędzidełka, masowanie policzków, stymulowanie górnego podniebienia, przesuwanie palcem języka na boki, bo sam nie chciał iść, tak żeby mięsień języka przyzwyczaił się do ruchów jak zostanie uwolniony. Na zewnątrz buzi mieliśmy więcej, ale to niciski konkretne punkty i rozciągnięcia na twarzy. Co wizyte zawsze coś nowego dokładane miała. My jeszcze na barki wzm (podniesione, bo to idzie z wędzidełkiem) mieliśmy masaże lecznicze i osteopate żeby przed podcięciem rozluźnić, bo to jest sprzężone że sobą.
Aaaa masowaliśmy jeszcze ręce i stopy w specjalny sposób, stopy od środka do dużego palca z odgięciem jego.
Aleeee neurologopeda powinna dobrać ćwiczenia do "stanu buzi".O ❤️
Z ❤️ -
Meggi dzięki. My podobnie ćwiczymy w zasadzie. Chociaz ja na spiocha nic nie daje rady robic bo sie wybudza
Nam mowila ze wazne zebym nawrt cokolwiek w tej buzi paluchami masowala zeby po prostu syna przyzwyczajac do dotyku w buzi i masazy po.
Przepraszam ze tak ciagle o tym wedzidelku tu pisze.
Bardzo Wam dziekuje za podzielenie sie Waszymi doswiadczeniami w tym temacieCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Suszarka wrote:Skąd macie prześcieradła do łóżeczka? Szukam czegoś godnego polecenia, najlepiej gładkiego lub w bardzo delikatny wzór. Mam z Ikei ale są beznadziejne, wyglądają już jak szmata do podłogi
Suszareczko, ja mam z miminu i jestem zadowolona 🙂Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:A składałaś reklamację? Ja bym składała, niemożliwe zęby Ci spodnie pękały z powodu tuszy. Chyba że się przecierają od ocierania ud o siebie. Ale to też nie powinny w takim tempie jak opisujesz. Jeśli chodzi o jakość materiału to zdecydowanie polecam levis i medicine. Moim zdaniem to sa spodnie nie do zdarcia.
Tu jest jakby inny problem przymierzyłam 12 par i wszystkie pykają mi nie pękają, tak dźwiękowo jakby strzelają gdy się w nich idzie. Mam chyba szerokie biodra do talii. Chciałam takie przylegające z wysokim stanem ale chyba w mojej pociazowej sylwetce mogę sobie tylko popykać 🤣 Zwróciłam już je i zamawiam inne, zobaczę 😆 -
Suszarka wrote:Skąd macie prześcieradła do łóżeczka? Szukam czegoś godnego polecenia, najlepiej gładkiego lub w bardzo delikatny wzór. Mam z Ikei ale są beznadziejne, wyglądają już jak szmata do podłogi
Suszarka lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔