WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:29

Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka, emdar, Clover, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dokładnie. Są 3 metody nauki samodzielnego zasypiania 1) metoda "cry it out", czyli całkowity brak reakcji na płacz dziecka zostawionego w łóżeczku, wypłakuje się i zasypia w końcu samo 2) metoda, kiedy obieramy sobie jakiś czas, po którym idziemy do dziecka np.5 czy 10 min i dopiero po tym czasie reagujemy na płacz dziecka 3) metoda "bumerangu", czyli idziesz do dziecka za każdym pierwszym jęknięciem /zawołaniem, robisz ciii, dotykasz, kołyszesz, jak nie pomaga to bierzesz i tulasz, odkładasz, wychodzisz i znowu jak zawiła to natychmiast idziesz i to powtarzasz

My zaczęliśmy stosować metodę ostatnią. Zostawiam Maję po prostu W kołysce, potrafi polezec 5-10min bez zawołania, bawi się, kręci, aż w końcu zajęknie, na początku pewnie z nudów. Nie wyobrażam sobie zostawić dziecko płaczące i na to nie zareagować.Nigdy świadomie byśmy nie dopuścili do sytuacji, w ktorej Maja traci poczucie bezpieczeństwa. Od samego początku reaguję od razu na każde zajęknięcie Mai😊 Nie doprowadzamy nawet do jej płaczu, bo reakcja następuje od razu. Też nie jestem zwolenniczką pozostałych metod.
    W ogóle bym tego nie robiła, bo lubię ją usypiać na rękach, wiec nie robię tego dla swojej wygody, ale jeśli to ma pomóc w jej dłuższym i spokojniejszym spaniu (A podobno tak),to próbuję. Nie potrafi przejść w fazę snu głębokiego, budzi się po równo 30min, a potem po godzinie znowu jest zmęczona. Nie chcę, żeby się tak męczyła.

Lalia, Ounai, Nowastaraczka, Ewa88 , Iryska, Ladyo, Annia, emdar, Clover, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, bo to o to chodzi, żeby dwie strony były dogadane, a nie, że ktoś się czuje wyrzucony z sypialni, albo śpi na siłę w nogach ;) mój chłop wysypia się na delegacjach 🤪

Byłam wczoraj rozejrzeć się za lekką i małą spacerówką i siedzi mi w głowie kolejny cybex. Oglądałam też foteliki, jeszcze w tym miesiącu kupimy nowy z obracaną bazą. Moje plecy na pewno mi za to podziękują.

Zulugula, Suszarka, Nowastaraczka, Clover, kiniusia270, Ladyo, Ewa88 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat wczoraj niespodziewanie pojawił się w Polsce nic nie mówił że przyjeżdża bo chciał zrobić niespodziankę mamie.
    No super. Tylko jakby powiedział to ja bym dzisiaj pewnie była gdzieś gdzie jest ciepło i nic mnie nie obchodzi a tak to duuupa

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczko, hmm nigdy chyba sie nie uderzyl, a czesto wstaje (ale nie skacze w lozeczku, przynajmniej nie zauwazylam). Przy zasypianiu najpierw go przytulam i troche sie z nim kolysze, zeby go tak wyciszyc, cos tam mu nuce chwilke, i potem dopiero odkladam do lozeczka.

Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec chyba musisz sie z bratem w koncu rozmowić bo on nie rozkminia za bardzo problemu.

Co do spania to my spimy we 3, mamy dostawkę ale tam leo spi jakies 10% nocki tylko . Jak stary pozno wraca czy wczas ma wstac to ja ogarniam a tak to czasem go telepne zeby on sie ruszyl bo sam z siebie to udaje ze go nie ma 🤪 w sumie to spoko nam sie sprawdza we 3 bo mam pewnosc ze leo nie spadnie z lozka z jego strony i ja sie czuje psychicznie lepiej ze mam kogos w razie czego 🤷‍♀️ ale uwazam ze kazdy ma inne potrzeby i wazne zeby sie z tym dobrze czuć ❣

KarolinaMaria tez sie przymierzam do obrotowego fotelika myslalam ze dzis podjedziemy ale w krk kolejki to sie wybierzemy w tygodniu 😁

Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjechaliśmy dzieciom po buty i 500zł poszło. Ale Marcie wzięliśmy jesienno zimowe, więc prawdopodobnie do wiosny już nie będziemy kupować. Tymek ma z membraną więc też kałuże nam nie straszne.

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai myślisz że jedne buty wystarczą Marcie do wiosny? W sensie że noga jej tak szybko nie urośnie?
    Kurcze buty to faktycznie niezły wydatek dla takiego malucha😱

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopóki Kuba nie usiądzie w łóżeczku to go ignorujemy 😂. Dopiero jak usiądzie to już nie da się położyć i trzeba go brać do nas do łóżka

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ouinai myślisz że jedne buty wystarczą Marcie do wiosny? W sensie że noga jej tak szybko nie urośnie?
    Kurcze buty to faktycznie niezły wydatek dla takiego malucha😱
    My kupiliśmy 3 pary. Kapcie za 50zl i 2 pary dla dzieci. Pani mówiła, że zimą dzieciom wolniej rosną nogi. Sandały 20 jeszcze sa dobre na nia, te nowe ma 21 bo dochodzi gruba skarpetka. Jak wyrośnie to kupimy nowe, ale ona jeszcze nie chodzi bardzo dużo na swoich nogach jak jesteśmy na spacerach więc lekkie ocieplenie powinno wystarczyć.

Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, rzeczywiście plotłam takie durnoty?? O ja, ale byłam naiwna. 🤣 To prawda, macierzyństwo mnie trochę pokiereszowalo jako kobietę i jako żonę. W ogóle, to mój mąż dużo mi pomaga, bo jakoś wyszedł na zwyrodnialca... 😏 Prawie codziennie rano przynoszę mu małego do łóżka na pół godziny. W tym czasie albo dosypiam albo się ogarniam. Często robi nam kolację. Gdy idę do pracy, zostaje z dzieckiem. Gdy mam problem uspac Olka, to przychodzi i mówi, że on z nim polezy. Wczoraj przyniósł mi kwiaty, bo zrobiłam mu awanturę, że wszędzie zostawia wykałaczki i pastylki musujące, które Olek może zjeść.
    Annia, tak, jest to dla mnie odskocznia, ale chciałabym więcej i częściej...
    Choć chyba sama nie wiem, czego chcę... 😏

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20211002-154402.jpg

20211002-154332.jpg

20211002-154224.jpg

20211002-154250.jpg

Takie łupy :D Te sówki są z brokatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 15:50

Lalia, Ewa88 , edyciak., Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20% w h&m 🤗🤗🤗

Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    20% w h&m 🤗🤗🤗

Już zamówiłam, a ledwo mi ostanie zamówienie przyszło 🙈

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W la millou też jest 20% 😉 ktoś chyba chciał śpiworek

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo

Wysłany: 2 października 2021, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Już zamówiłam, a ledwo mi ostanie zamówienie przyszło 🙈
    Ja też 😅😅

Meggi u Was jest obniżone napięcie w buzi, tak ? Jak u Was przy tym przebiega rozszerzenie diety ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja też 😅😅

Meggi u Was jest obniżone napięcie w buzi, tak ? Jak u Was przy tym przebiega rozszerzenie diety ?
    U nas jest obniżonej napięcie i wypychanie języka. Jeśli daję papkę mam moczyć łyżeczkę w zimnej wodzie, żeby była chłodna. A do jedzenia im twardsze tym lepiej. Takie zalecenia mamy od neurologopedy.

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja też 😅😅

My tak naprawdę zaczęliśmy dopiero po plastyce wędzidełka, czyli 1.5 miesiąca temu, bo wcześniej język na boki nie chodził i wypychanie języka było tylko.
    Dzień po plastyce dostała pół bulki z masłem i ja zjadała 🙈 więc je normalnie, daje jej to co my jemy. Raz zje sporo, raz połowę, a czasami 2 leżeczki albo ro rączki tylko weźmie. Ostanio mniej w rączki bierze, bardziej otwiera buzię żeby z łyżeczki jej dawać. Ładnie wargami zgarta, zamyka buzię i sobie męmla. Nam dopiero zęby zaczęły wychodzić 🙈 3 się przebiły a jednego mamy 1/3

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 2 października 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny;)
    No właśnie ja widzę, że Mała chyba nie je prawidłowo. Nie potrafi zamknąć do końca buzi ale jak widzi lyzeczke, to otwiera szeroko buzie i az sie trzesie no i zjada papki ze smakiem i to spore ilości.
    Teraz w poniedziałek mamy wizytę neurologopedy i czuje, że coś będzie nie tak z tym napięciem w buzi.
    Mimo, że wcześniejsza neurologopeda mówiła, że wrdzidelko ok i napięcie ok a ja jednak mam obawy, ze nie do końca ok więc chce to skontrolować jeszcze u kogoś innego.
    No nic zobaczymy co powie druga babeczka.

Ahhh z tymi lekarzami 😑

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, daj jej chwilę. Nie od razu dzieci potrafią zgarniać z łyżeczki. To umiejętność, której muszą się nauczyć, tak jak wstawać, chodzić, itd

age.png

age.png
‹‹ 4213 4214 4215 4216 4217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ