Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, dokładnie. Są 3 metody nauki samodzielnego zasypiania 1) metoda "cry it out", czyli całkowity brak reakcji na płacz dziecka zostawionego w łóżeczku, wypłakuje się i zasypia w końcu samo 2) metoda, kiedy obieramy sobie jakiś czas, po którym idziemy do dziecka np.5 czy 10 min i dopiero po tym czasie reagujemy na płacz dziecka 3) metoda "bumerangu", czyli idziesz do dziecka za każdym pierwszym jęknięciem /zawołaniem, robisz ciii, dotykasz, kołyszesz, jak nie pomaga to bierzesz i tulasz, odkładasz, wychodzisz i znowu jak zawiła to natychmiast idziesz i to powtarzasz
My zaczęliśmy stosować metodę ostatnią. Zostawiam Maję po prostu W kołysce, potrafi polezec 5-10min bez zawołania, bawi się, kręci, aż w końcu zajęknie, na początku pewnie z nudów. Nie wyobrażam sobie zostawić dziecko płaczące i na to nie zareagować.Nigdy świadomie byśmy nie dopuścili do sytuacji, w ktorej Maja traci poczucie bezpieczeństwa. Od samego początku reaguję od razu na każde zajęknięcie Mai😊 Nie doprowadzamy nawet do jej płaczu, bo reakcja następuje od razu. Też nie jestem zwolenniczką pozostałych metod.
W ogóle bym tego nie robiła, bo lubię ją usypiać na rękach, wiec nie robię tego dla swojej wygody, ale jeśli to ma pomóc w jej dłuższym i spokojniejszym spaniu (A podobno tak),to próbuję. Nie potrafi przejść w fazę snu głębokiego, budzi się po równo 30min, a potem po godzinie znowu jest zmęczona. Nie chcę, żeby się tak męczyła.Lalia, Ounai, Nowastaraczka, Ewa88 , Iryska, Ladyo, Annia, emdar, Clover, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Zulu, bo to o to chodzi, żeby dwie strony były dogadane, a nie, że ktoś się czuje wyrzucony z sypialni, albo śpi na siłę w nogach
mój chłop wysypia się na delegacjach 🤪
Byłam wczoraj rozejrzeć się za lekką i małą spacerówką i siedzi mi w głowie kolejny cybex. Oglądałam też foteliki, jeszcze w tym miesiącu kupimy nowy z obracaną bazą. Moje plecy na pewno mi za to podziękują.Zulugula, Suszarka, Nowastaraczka, Clover, kiniusia270, Ladyo, Ewa88 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Mój brat wczoraj niespodziewanie pojawił się w Polsce nic nie mówił że przyjeżdża bo chciał zrobić niespodziankę mamie.
No super. Tylko jakby powiedział to ja bym dzisiaj pewnie była gdzieś gdzie jest ciepło i nic mnie nie obchodzi a tak to duuupaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Nowastaraczko, hmm nigdy chyba sie nie uderzyl, a czesto wstaje (ale nie skacze w lozeczku, przynajmniej nie zauwazylam). Przy zasypianiu najpierw go przytulam i troche sie z nim kolysze, zeby go tak wyciszyc, cos tam mu nuce chwilke, i potem dopiero odkladam do lozeczka.
Nowastaraczka, Lalia lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Jednorozec chyba musisz sie z bratem w koncu rozmowić bo on nie rozkminia za bardzo problemu.
Co do spania to my spimy we 3, mamy dostawkę ale tam leo spi jakies 10% nocki tylko . Jak stary pozno wraca czy wczas ma wstac to ja ogarniam a tak to czasem go telepne zeby on sie ruszyl bo sam z siebie to udaje ze go nie ma 🤪 w sumie to spoko nam sie sprawdza we 3 bo mam pewnosc ze leo nie spadnie z lozka z jego strony i ja sie czuje psychicznie lepiej ze mam kogos w razie czego 🤷♀️ ale uwazam ze kazdy ma inne potrzeby i wazne zeby sie z tym dobrze czuć ❣
KarolinaMaria tez sie przymierzam do obrotowego fotelika myslalam ze dzis podjedziemy ale w krk kolejki to sie wybierzemy w tygodniu 😁Wik89, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Ouinai myślisz że jedne buty wystarczą Marcie do wiosny? W sensie że noga jej tak szybko nie urośnie?
Kurcze buty to faktycznie niezły wydatek dla takiego malucha😱Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Ounai, rzeczywiście plotłam takie durnoty?? O ja, ale byłam naiwna. 🤣 To prawda, macierzyństwo mnie trochę pokiereszowalo jako kobietę i jako żonę. W ogóle, to mój mąż dużo mi pomaga, bo jakoś wyszedł na zwyrodnialca... 😏 Prawie codziennie rano przynoszę mu małego do łóżka na pół godziny. W tym czasie albo dosypiam albo się ogarniam. Często robi nam kolację. Gdy idę do pracy, zostaje z dzieckiem. Gdy mam problem uspac Olka, to przychodzi i mówi, że on z nim polezy. Wczoraj przyniósł mi kwiaty, bo zrobiłam mu awanturę, że wszędzie zostawia wykałaczki i pastylki musujące, które Olek może zjeść.
Annia, tak, jest to dla mnie odskocznia, ale chciałabym więcej i częściej...
Choć chyba sama nie wiem, czego chcę... 😏 -
ZielonaHerbata wrote:Ja też 😅😅
Meggi u Was jest obniżone napięcie w buzi, tak ? Jak u Was przy tym przebiega rozszerzenie diety ?ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ja też 😅😅
Meggi u Was jest obniżone napięcie w buzi, tak ? Jak u Was przy tym przebiega rozszerzenie diety ?
My tak naprawdę zaczęliśmy dopiero po plastyce wędzidełka, czyli 1.5 miesiąca temu, bo wcześniej język na boki nie chodził i wypychanie języka było tylko.
Dzień po plastyce dostała pół bulki z masłem i ja zjadała 🙈 więc je normalnie, daje jej to co my jemy. Raz zje sporo, raz połowę, a czasami 2 leżeczki albo ro rączki tylko weźmie. Ostanio mniej w rączki bierze, bardziej otwiera buzię żeby z łyżeczki jej dawać. Ładnie wargami zgarta, zamyka buzię i sobie męmla. Nam dopiero zęby zaczęły wychodzić 🙈 3 się przebiły a jednego mamy 1/3ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dzięki dziewczyny;)
No właśnie ja widzę, że Mała chyba nie je prawidłowo. Nie potrafi zamknąć do końca buzi ale jak widzi lyzeczke, to otwiera szeroko buzie i az sie trzesie no i zjada papki ze smakiem i to spore ilości.
Teraz w poniedziałek mamy wizytę neurologopedy i czuje, że coś będzie nie tak z tym napięciem w buzi.
Mimo, że wcześniejsza neurologopeda mówiła, że wrdzidelko ok i napięcie ok a ja jednak mam obawy, ze nie do końca ok więc chce to skontrolować jeszcze u kogoś innego.
No nic zobaczymy co powie druga babeczka.
Ahhh z tymi lekarzami 😑