X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu, bardzo się cieszę że wyniki taty są w porządku ❤️

Ounai, czyli zakupy udane 👍 ja sobie dziś kupiłam płaszcz i marynarkę, ale pewnie przesyłka dopiero dojdzie w przyszłym tygodniu.

Meggi, powiedz mężowi to samo co nam. Rozumiem Cię bo mój tok myślenia byłby podobny.

Karolina, kuruj się 🤗 wszytskiego dobrego dla Matyldy na 9 m-cy!

Lalia, Meggi110818, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:18

Meggi110818, emdar lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i kavkę multiage ja też mam, i polecam ogromnie. Jeden z najlepszych zakupów jeśli chodzi o gadżety dla dziecka.

Meggi110818, Ounai lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, jak zobaczyłam to od razu pomyślałam o Igusi i młodszym rodzeństwie 🤭😍
    https://www.instagram.com/p/CU4aEdcABva/?utm_medium=copy_link

Clover, Ania81, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zostałam wywołana do tablicy :) Melduje się :)
    Maks jest cudowny, chodzi, rozrabia, powoli - ku mojemu niezadowoleniu przestawia się na jedną drzemkę. Przychodzi sam się tulić, całuje, gada jak najęty - to chyba rodzinne 😂
    Wciąż ma niebieskie oczy! Mam nadzieję, że mu się już to nie zmieni.
    Niedługo mamy roczek, ale zrobimy go w listopadzie, żeby cała rodzina była.
    Ja dostałam właśnie pierwszy okres mimo kp.
    Remont wciąż trwa, mamy obsuwę, i to tak z 2 miesięczną.
    Do pracy wracam dopiero w lutym, wykorzystuje zaległy wypoczynkowy.
    I teraz hit, jesteśmy co w Warszawie jest cudem, na liście trzech żłobków państwowych pierwsi w kolejce, czyli jeśli ktoś z jakoś przyczyn zrezygnuje to my wskakujemy :)
    Siedzę w domu z dwójką dzieci bo Wiki choruje, od kilku dni wysoka gorączka, dostała antybiotyk.
    Wciąż trenuje mimo że czasu i sił brak, ale jestem zawzięta.
    Postaram się częściej wpadać!
    Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów, ale jestem a tyle o ponad tydzień.
    Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny 😚

Clover, Lalia, kar_oliv, Iryska, Ania81, emdar, Wik89, Annia, Suszarka, calanthe, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Już podniesione ciśnienie z rana mam. Tel od mamy "ja się wtrącać nie chce, ale dlaczego nie dajesz papek, tylko kawałki i kiedy masz zamiar zacząć sądzac dziecko na nocniku?"
    Witki opadły
    Ech, rozumiem Twoje wkurzenie. Ja dzisiaj miałam znów sprzeczkę z moją mamą na temat podawania Olkowi cukru, mimo, że w niedzielę długo z nią na ten temat rozmawiałam i myślałam, że dotarło, ale jednak niestety nie. Chce zrobić musy z jabłek dla Olka i stwierdziła, że doda cukier 🙄 No i tłumaczę jej, że po co dawać tam cukier skoro owoce same w sobie są słodkie? A ona na to, że bez cukru się popsuje. No to mówię jej, że ja w zeszłym roku robiłam sporo musów z jabłek bez cukru i jakoś część z nich stoi w piwnicy do tej pory i się nie popsuła. Na to ona wybuchnęła, że przez moje wymysły (!) biedne dziecko nawet nie będzie znało słodkiego smaku, podobnie jak słonego bo soli też nie daję. Że ona mi dawała i jakoś żyję. I jeszcze, że mogła mi nic nie mówić i zrobić normalnie z cukrem, a powiedzieć, że nie dała i pewnie nawet bym nie wiedziała. To stwierdziłam, że super, w takim razie nic od niej nie wezmę, bo skąd mam wiedzieć, czy mnie nie oszukuje. Masakra jakaś...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po osteo. Wszystko wporządku generalnie, Pola jest zdrowiutka, lekkie napięcia miała ale nie takie aby się przejmować. Asymetria jest tak mała że również kazał się nią nie przejmowac, wynika ona z tej pierwotnej asymetrii, nie z jakichś innych rzeczy, i przez to to normalne że podczas nowych umiejętności ona nawraca. Powiedział że sugeruje tylko ze 2 razy w roku iść do niego lub fizjo na przegląd i tyle. Powiedział również że Pola ma bardzo duża ruchomość stawów (jak Piotrek 🙄🙄🙄) i bardzo dobrze, że jest taka malutka bo dużo.gorzej byłoby gdyby była.cięższa bo te stawy byłyby mocno obciążone, więc albo natura wiedziała co robi albo to przypadek ale dobrze że jest mała i mamy jej przypadkiem nie tuczyć.
    Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty.

Lalia, Ania81, Clover lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ounai, a jaki macie dresscode w pracy? :)

Karolina, a ty się szczepiłaś na Covida, bo nie pamiętam? Dużo zdrówka, może to jakaś paskudna jelitówka. :(

Aniu, dobrze, że z Hariskiem wszystko już dobrze.

Meggi, ciężko mi coś doradzić, ale zgadzam się z tym, że dziecko to jest taka ciężka robota, że to powinna być wspólna decyzja. Może powiedz po prostu mężowi, że jeśli on chce mieć drugie dziecko "kiedyś" to dla Was może nie być już tego "kiedyś" i jest tylko albo "nigdy" albo "teraz"? Co on mówi na tą sytuację z twoim AMH itp? Sprawdzałaś je kilka razy? Bo już wiele razy widziałam na forum, że AMH dziewczynom rosło.

Dziewczynyyyy! Mój tata ma dalszą regresję zmian w badaniu tomografii! Kamień z serca! Kolejne 2-3 miesiące spokoju przed nami.
    Annia gratulacje! A jak tata znosi terapię?

U nas w zasadzie nie ma dress code więc pełna dowolność :) wcześniej chodziłam w spodniach i koszulach, a po macierzyńskim polubiłam bardziej luźny, sportowy styl.

Karolina teraz w całym kraju panują jelitowki. U mnie całą rodzina przeszła, u kolezanki z Krakowa to samo, druga z dzieckiem w szpitalu, Sylwia mi mówiła, że Kobry też przeszly a potem ją zaraziły, więc to raczej nie covid Cię dopadł. Na początku roku szkolnego zawsze szalały jelitowki, każda mama starszaka Ci to powie. Potem drugi rzut jest wiosną.

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, wszystkiego najlepszego dla Matyldy! 🎉 A dla Ciebie dużo zdrowia!

Ounai, super, że jesteś już gotowa do powrotu do pracy. Powodzenia! 🍀

Annia, świetne wieści o tacie! 🍀

Lalia, ja nie wrzucam już raportów bo nikt tego ostatnio nie robi, ale raportuję w soboty dla siebie 😁 Ostatnio było 76,85 kg, a zaczynałam w lipcu od 81,55, więc jestem zadowolona z postępów i lecę dalej. Bardzo cieszy mnie też zmniejszenie obwodu brzucha 😁

Lalia, Ounai, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Jesteśmy po osteo. Wszystko wporządku generalnie, Pola jest zdrowiutka, lekkie napięcia miała ale nie takie aby się przejmować. Asymetria jest tak mała że również kazał się nią nie przejmowac, wynika ona z tej pierwotnej asymetrii, nie z jakichś innych rzeczy, i przez to to normalne że podczas nowych umiejętności ona nawraca. Powiedział że sugeruje tylko ze 2 razy w roku iść do niego lub fizjo na przegląd i tyle. Powiedział również że Pola ma bardzo duża ruchomość stawów (jak Piotrek 🙄🙄🙄) i bardzo dobrze, że jest taka malutka bo dużo.gorzej byłoby gdyby była.cięższa bo te stawy byłyby mocno obciążone, więc albo natura wiedziała co robi albo to przypadek ale dobrze że jest mała i mamy jej przypadkiem nie tuczyć.

To super że jest ok☺️ Pola wiedziała jaka ma się urodzić 😉
    Mam nadzieję, że i u Nas po drugiej wizycie będzie już ok. Powiedział że dużo pracy zostało już zrobione i u niego została kosmetyka.
    Dzisiaj mamy Bobath i tak pewnie usłyszę, że jest jeszcze tyle do zrobienia🙈 na Bobath będziemy chodzili aż Mała zacznie sama ładnie chodzić, tak dr. Fizjoterapii nam zapisała, na nfz 2xwtyg po45 minut mamy, bo różne rzeczy właśnie lubią wracać przy kolejnych umiejętnościach.

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, piękny spadek wagi, gratulacje 💪

Anetko, super że u Polci wszystko ok ❤️

Kic, zdrówka dla Wiki ✊ cieszę się że u Was w porządku 😘 a co spowodowało opóźnienia w remoncie?

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszędzie trąbią że panuje jakiś okropny wirus 😒😒 oddziały pediatryczne są przepełnione...

Anetka a jak wygląda taka wizyta u osteopaty?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 11:24

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, super wieści o tacie! Oby tak dalej.

Ounai, dobre łupy dorwałaś👍

Ewa, wirus RSV, nawet wczoraj lekarka nam mówiła że grasuje w całej Polsce:( Najgroźniejszy jest dla dzieci do 1 r.ż. Podobno bardzo szybko atakuje drogi oddechowe.

Anetko, fajnie ze wszystko z Polą ok.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, zdrowia życzę! Łączę się w bólu, bo ja znowu przeziębiona okrutnie:(

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Co prawda nie kavka, ale mamy nosiło fidella fusion i ja sobie chwalę bardzo. W pełni regulowane. Jedno co ma mniej wypełnione pasy naramienne, co przy większej wadze dziecka przy dłuższym noszeniu da się odczuć ciężar, ale i tak uważam że sprawdza się super 🙂

Annia oby więcej takich dobrych informacji.

Karolina zdrowiej szybko!
    Ja też bardzo polecam fidella fusion. U nas się bardzo sprawdziło, niestety tylko gdzieś do 10 mż bo Julek potem zdecydowanie odmawiał noszenia się w nim.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny duzo zdrowka! ❤️

🔸28 lat

Wysłany: 13 października 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

Super, że wszystko dobrze! ❤️ Nam też mówił, że Gustaw jest bardzo giętki 😅 i kazał mi wyginać kciuk i się śmiał, że widać po kim to ma 🙈 Znowu Gustaw do drobnych nie należy, ale od urodzenia idzie między 50 a 70 centylem

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetko Tomuś też ma dużą ruchomosc stawów, co kiedyś spanikowalam, że ma hipermobilnosc. Nam fizjo zleciła , aby ok 3rż zacząć chodzic z nim na jakies ćwiczenia.
    Może i ja skoczę do ostepaty z Tomsem, on tez ma jeszcze różne "dziwactwa".
    Powiem Ci że ja bardzo polecam taką wizytę, bo osteopata patrzy całościowo na człowieka.
    Ooo... np ja powiedziałam że od zawsze nasza fizjo mówi że Pola ma słaby brzuch, a on stwierdził że skoro.stoi, radzi sobie to ten brzuch słaby być nie może i być wg niego to po prpstu ten brzuszek był wzdęty i dlatego wydawał się słaby bo był miękki od gazów.

Mam wrażenie, że można zwariować od tych lekarzy, dlatego teraz skupiam się na diagnozie tego osteopaty bo to świetny specjalista. Jestem też troche zła bo ciągle nas gdzieś kierują, ja się stresuje a wychodzi że wszystko jest wporządku (neurologopeda, osteopata, chirurg) To akurat dobrze że wychodzi że jest dobrze ale wkurza mnie takie doszukiwanie się problemu.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Powiem Ci że ja bardzo polecam taką wizytę, bo osteopata patrzy całościowo na człowieka.
    Ooo... np ja powiedziałam że od zawsze nasza fizjo mówi że Pola ma słaby brzuch, a on stwierdził że skoro.stoi, radzi sobie to ten brzuch słaby być nie może i być wg niego to po prpstu ten brzuszek był wzdęty i dlatego wydawał się słaby bo był miękki od gazów.

Mam wrażenie, że można zwariować od tych lekarzy, dlatego teraz skupiam się na diagnozie tego osteopaty bo to świetny specjalista. Jestem też troche zła bo ciągle nas gdzieś kierują, ja się stresuje a wychodzi że wszystko jest wporządku (neurologopeda, osteopata, chirurg) To akurat dobrze że wychodzi że jest dobrze ale wkurza mnie takie doszukiwanie się problemu.

Nam też właśnie osteopata powiedział że Oliwka nie to że ma słaby brzuch, np chodzi i stoi, a jest mniej stabilny przez tą asymetrie

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4263 4264 4265 4266 4267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ