Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Haha, ja tak samo myślałam, że 50 zł dam i czy to nie za mało 😂🤷
W ogóle przez ten temat pytam Tymka ile przynosi Wróżka Zebuszka. Tymek mówi "piątkę". Na co mój mąż za moimi plecami kiwa głową do Tymka i szepcze "nie mów piątkę tylko pięćdziesiątkę" (swoją drogą obydwoje pomyśleliśmy o tych 50zl). Po czym mówimy mu, żeby zapytał dzieci ile im przyniosła Zębuszka. A mój syn na to "A skąd mam wiedzieć komu wypadł już ząb?". No cóż... oby znalazł inteligentną żonę chociaż... 😂Clover, kic83, emdar, Nowastaraczka, Suszarka, Enigvaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Jak myślicie kiedy wszytsko wróci do normalności, czy w ogóle będzie szansa na odwiedziny ?
-
Lulu, ZielonaHerbata dużo zdrówka 😌😌
ZielonaHerbata wiem, że w niektórych szpitalach są odwiedziny ale tylko osób zaszczepionych na covid 🤔🤔 u Was w ogóle nie ma??
Suszarko gratulacje 😊😊Suszarka lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
kic83 wrote:No co Ty gadasz! To ile kasy już uzbierał?
Niestety na klocki uzbierał szybko bo teściowa chciała być super babcią i dała mu kilkaset zł mimo że tłumaczyliśmy, że dziecko ma się nauczyć oszczędzać i zbierać na wymarzony cel 🤦♀️
Enigva, Twój mąż mistrz! 😂 -
Enigvaa wrote:Moj maz mowi se jakby 50 zl za zeba dostawal to by powyrywał wszystkie 🤣
Aż się zaśmiałam w głos 😂
Dobra, przyleciała 🧚♂️ i zostawiła jej 50 zł, niech będzie że szczodra ta wróżka i że to pierwszy ząbek 🦷emdar, Ounai, Nowastaraczka, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
A propos zębów, to dzisiaj u tej kuzynki mówię do jej syna, że widzę, że wypadł mu już pierwszy ząb. A on na to "nieee, mi się po prostu tak zęby porozsuwały". Trochę się zdziwiłam, a moja kuzynka za jego plecami puszcza mi oko. Później mi powiedziała, że musieli mu tak powiedzieć, bo ząb wypadł mu podczas jedzenia i prawdopodobnie go zjadł, a kiedy ogarnął, że chyba tak się stało, to dostał strasznej histerii i nie mógł się uspokoić. Ale uwierzył w to, że jednak mu się zęby rozsunęły 😅
No i jeszcze w temacie zębów - Olkowi wyszła dzisiaj druga górna dwójka 😁Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ja uważam, że 50 zł to duża kwota, jak byłam mała i wypadały mi żeby to dostawałam monety, 2 zł 5 zł..
Za pierwszego ząbka chłopcy dostali po 10 zł, a za każdego kolejnego po 5 zł.
I u nas żeby żaden nie czuł się pokrzywdzony, to jak jednemu wypadnie ząb to dostaje np 5 zł, a drugi 2 zł też znajduje pod poduszką.
Kiedy młodszemu synkowi wypadł pierwszy ząb, był wtedy u babci. Babcia wzruszona, dała mu 50 zł. Oczywiście miałam z nią rozmowę, że to zbyt dużo. A wiecie co zrobił mój syn.. Zauważył, że rusza mu się druga dolna jedynka, poszedł do łazienki i wyrwał sobie tego drugiego zęba, który mógł spokojnie jeszcze posiedzieć, żeby tylko dostać drugie 50 zł przed wyjazdem od babci 🤦♀️ -
Co do zębów, ja nie dostawałam nic od wróżki zębuszki, u nas nie ma tej tradycji 🙈 ale za to moja siostra kiedyś mnie nastraszyła, że jak ząb się mi rusza to wypadnie mi na pewno sam w nocy i się nim uduszę...tym sposobem wyrwałam sobie zęby które ledwo zaczynały się kiwać, bo bałam się że umrę 🤷 kochane starsze rodzeństwo 😂
Zulugula, emdar, Ulaa, Nowastaraczka, KarolinaMaria, kic83, Wik89, Ewa88 , Clover, Enigvaa, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hejka 😊 tak wchodzę ostatnio z doskoku, ale naprawdę dzieci zabierają mi cały czas...
Tymek dziś miał super nockę, zasnal o 20.30. Pierwsza pobudka o 3.30, wypił mleczko i spał do 7.
Widzę temat ząbków. Dla mnie 50zl to też zdecydowanie za dużo za zabka. U mnie chłopcy dostają 10zl. Mąż jest zdania że powinnam dawać 5zl.
Herbatko mam nadzieję, że szybciutko Was wypuszcza. U nas w szpitalach już normalnie można odwiedzać ale jeśli jest się zaszczepionym. Do przychodni też wchodzi się normalnie, i już nawet nie trzeba mieć maseczki założonej. Tak samo do apteki, czy sklepu nie trzeba mieć maseczki.
Suszarko gratulacje, cieszę sie że wszystko jest wporzadku z dzidzia 😘
Niestety nie uda mi się więcej nadrobić.. 😒
My dziś kontrolna wizyta u neonatologa..Suszarka lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Wróżka zębuszka 🧚♂️ przyleciała o 3 nad ranem 😂😂😂
Wiki zachciało się siku w nocy i cała uradowana o 3 obudziła mojego męża, że była u niej wróżka i że kasę zostawiła 😂Zulugula, emdar, Ewa88 , Ounai, Wik89, Anet.kaa, Clover, Maminka89, Enigvaa, Inaa89, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Zulu
jak dziś Tomek, ma wciąż katar i stan podgorączkowy?
U nas dziś 6-y dzień temperatury u Wiki, a Maks coś mi pokasłuje, nie wiem czy od śliny, czy to początek choroby.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Zulugula wrote:Karolina jak się dzis czujesz?
Dzięki, że pytasz. Dziś już lepiej. Nadal mam biegunkę i jestem bardzo słaba, ale czytając o naszych forumowych, chorych maluchach nie mam prawa narzekać 😔
Co do jedzenia cukru i soli, to ja też nie daję dopóki mam na to wpływ. Tak jak napisałaś, jeszcze się dzieci różnych rzeczy najedzą. Matylda je chętnie wszystko 'na wytrywnie'. Jabłko starte na tarce bez dodatku cukru wciąga nosem. Też już słyszałam, że jak będzie starsza to rzuci się na słodycze jak dzikus, że przecież jedna czekolada nie powoduje otyłości itd. Po czym po jakimś czasie ta sama osoba kręciła nosem na gotowe słoiki, których składy czytam 5 razy. Gdzie tu logika?
Edit masz rację, że to takie pokoleniowe. Moja mama ubolewa, że przez alergię na bmk Mati nie będzie mogła jeść danonków. W latach 90. to był rarytas, pamiętam cudowny smak tego serka, cena też była zacna. Nasze pokolenie ma większą świadomość dot. składów i tego, że danonki nie są już takie super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2021, 10:07
Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm