Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
https://pantabletka.pl/jak-wybrac-tran/
Ewa, ja piję Mollers cytrynowy z tego zestawienia. Pomieszałam z tymi olejami, właśnie trzeba pić prawdziwy TRAN z rekina albo dorszowatych, a nie OLEJ z rekina, ryb itd. Zapytam lekarza od kiedy mogę zacząć podawać Matyldzi. Myślę, że od roczku.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Pewnie i głupie ale niby nie ma głupich pytań
Chciałabym podawać Szefowej mm. Dziś zjadła 90ml. I się zastanawiam jak to rozsądnie zrobić aby nie zanikla mi laktacja. Bo to nie jest tak, że jeśli zacznę dawać jej mm zamiast piersi np. dwa razy dziennie lub raz w nocy (przykladowo) to wtedy laktacja będzie mi się zmniejszala? Bo niby napędza ja częstotliwość karmien.
-
Herbata, myślę że na tym etapie już masz ustabilizowaną laktację i spokojnie możesz 1-2 karmienia zmienić na MM, tylko mi się wydaje że nie jedno po drugim. Karmisz zawsze z obu piersi czy na zmianę? I polecam Ci to karmienie na sen nocny zrobić mm 👌
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Suszarko, właśnie o ten tran chcę zapytać pediatrę, jak będziemy na drugiej dawce Bexero.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia wrote:Herbata, myślę że na tym etapie już masz ustabilizowaną laktację i spokojnie możesz 1-2 karmienia zmienić na MM, tylko mi się wydaje że nie jedno po drugim. Karmisz zawsze z obu piersi czy na zmianę? I polecam Ci to karmienie na sen nocny zrobić mm 👌
Zazwyczaj karmię z obu.
Zaczynam mieć obawy, że może te słabe przyrosty to może przez to że się nie najada moim mlekiem. Bo od jakiegoś czasu bardzo się szarpie przy kp. Niby to właśnie wina wedziedelka ale właśnie mam wrażenie, że przez to szarpanie nie zjada tyle ile powinna. -
To teraz kolejne pytanie. Dziś chce spróbować podać mm ale nie wiem o której się obudzi. Jak Wy rozgrywacie takie coś? Bo z tego co czytałam, to takie mleko nie może stać dłużej niż 2h a A z drugiej strony jak się obudzi z płaczem a ja dopiero zacznę przygotowywac i chłodzić aby to nie byl wrzątek to mi się zaplacze z tego czekania 😁
-
ZielonaHerbata wrote:No właśnie chce dziś jej podać mm jak się obudzi w nocy.
Zazwyczaj karmię z obu.
Zaczynam mieć obawy, że może te słabe przyrosty to może przez to że się nie najada moim mlekiem. Bo od jakiegoś czasu bardzo się szarpie przy kp. Niby to właśnie wina wedziedelka ale właśnie mam wrażenie, że przez to szarpanie nie zjada tyle ile powinna.
Herbata, a nie szarpie się dlatego że jest turbo ciekawska?
Ja miałam taki okres z Olkiem, chyba gdzieś od 4 do 9 miesiąca, że żeby go nakarmić to musiałam wychodzić do pokoju w którym nic nie grało, nie migały światła, nikogo obcego nie było, jeśli to było nowe miejsce to musiał się najpierw rozejrzeć itd.😵 i to w ogóle musiał być karmiony tylko i wyłącznie na leżąco 🤦
Dopiero gdzieś od miesiąca jestem w stanie go nakarmić np siedząc na kanapie przy włączonym TV. -
Lalia wrote:Herbata, a nie szarpie się dlatego że jest turbo ciekawska?
Ja miałam taki okres z Olkiem, chyba gdzieś od 4 do 9 miesiąca, że żeby go nakarmić to musiałam wychodzić do pokoju w którym nic nie grało, nie migały światła, nikogo obcego nie było, jeśli to było nowe miejsce to musiał się najpierw rozejrzeć itd.😵 i to w ogóle musiał być karmiony tylko i wyłącznie na leżąco 🤦
Dopiero gdzieś od miesiąca jestem w stanie go nakarmić np siedząc na kanapie przy włączonym TV.
Natomiast głównie się po prostu szarpie, ibodrywa i denerwuje i puszcza i płacze i wygina itp. I wtedy ewidentnie wiem, że to nie jest z ciekawości. -
Herbata, ja mam zawsze w czajniku przegotowaną wodę, jak się córka zaczyna przebudzać to już idę podgrzewać wodę do kuchni do 40 stopni, mieszam mleko i gotowe 😉
A Twoja córka tylko przy kp tak się szarpie? Przy butelce już nie? U nas też kiedyś było takie szarpanie, wypluwanie ale butelki... I do dzisiaj nie wiem czemu... 🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 22:34
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Herbata, ja mam zawsze w czajniku przegotowaną wodę, jak się córka zaczyna przebudzać to już idę podgrzewać wodę do kuchni do 40 stopni, mieszam mleko i gotowe 😉
A Twoja córka tylko przy kp tak się szarpie? Przy butelce już nie? U nas też kiedyś było takie szarpanie, wypluwanie ale butelki... I do dzisiaj nie wiem czemu... 🤔🤔
My dopiero zaczynamy przygodę z butelka. Takze póki co ciężko mi określić bo jeszcze nie jest zbyt chętna do butelki, coś tam ciumka ale trochę jakby nie wie co do czego 😁
Chociaż dziś mąż jej dał butelkę i całkiem ładnie i spokojnie zjadła 80ml. -
Uch, ale mam dzisiaj nerwy. Pojechałam rano na zakupy męża autem i kiedy byłam w sklepie, to ktoś mi zahaczył o lusterko i się uszkodziło. Nie stłukło się, ale nie da się rozłożyć do końca i wprawdzie jak się odpowiednio ustawi to widać wszystko, ale podczas jazdy po nierównej drodze trochę się rusza, czyli już pewnie do wymiany. Niby usterka nieduża, ale wkurzyło mnie to. A tak w ogóle to wychodzę z tego sklepu i najpierw nie zauważyłam że coś jest nie tak, ale pakuję zakupy do auta i jakiś gościu do mnie podchodzi i mówi, że mi jakiś bus o lusterko zaczepił i on to widział. No to pytam, czy może zapamiętał numery rejestracyjne, a on na to, że nie. I jeszcze do mnie z tekstem "no, ale kobiety to i tak zazwyczaj lusterek nie używają, więc pewnie pani niepotrzebne, ha, ha" 🙄 Trochę się zagotowałam, ale tylko podziękowałam bardzo sarkastycznie za "pomoc" i tyle. Głupi baran. No nic, dobrze, że mi całego boku ten bus nie przerysował, bo pewnie też by odjechał 🙄
A teraz siedzę i czekam, aż Olek trochę głębiej zaśnie, żeby mu domknąć buzię tak jak nam neurologopeda pokazała. Nie jest to łatwe, bo jemu w nocy jest bardzo ciężko wejść w tą głębszą fazę snu i łatwiej jest mi to zrobić podczas dziennych drzemek, niż podczas tego snu nocnego. Do tej pory każda próba zakończona pobudką... Jutro mamy pierwszą dawkę Bexsero. Mam nadzieję, że mnie gdzieś policja nie zatrzyma z tym latającym lusterkiem 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 00:02
-
Ja wypróbowałam na moim synku Pepthym x to jest naturalny środek (wyciąg z grasicy cieląt) dostałam go od immunologa można go podawać dzieciom od 6 miesiąca życia. U nas i u dzieci szwagierki dał świetne efekty. I nie jest to "syropek z reklamy".
Zdrowia dla wszystkich dzieci i rodziców.Ewa88 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Herbata, ja mam w butelce trochę zimnej wody i do tego dolewam wrzątek z termosu. Kuchnię mam piętro niżej więc jakbym chciała chodzić i gotować/studzić wodę to bym pół nocy nie spała 😁 druga opcja to zakup podgrzewacza do butelek który utrzymuje stałą temperaturę.
Clover, co za gość z tego kierowcy busa. Jak już coś takiego zrobił to mógł chociaż zostawić swój numer za wycieraczką, to standard w przypadku stłuczek parkingowych. Kciuki za szczepienie ✊ZielonaHerbata, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Meggi uważaj na vivomix bo on zawiera bmk, jak Oliwka ma jednak alergię na bmk to może być po tym reakcja.
A tran można dawać już takim dzieciom poniżej roku?
Ooo dzięki za informację. Drugi dzień daje, będę obserwowała, ale. Kurde nie wiem, bo mm też przecież ma bmk, a piję je prawie od urodzenia.
Witki mi opadają. Zapisałam jeszcze Nas do laryngologa, ale na urlopie jest i 2ego mamy wizytę dopieeoO ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ooo dzięki za informację. Drugi dzień daje, będę obserwowała, ale. Kurde nie wiem, bo mm też przecież ma bmk, a piję je prawie od urodzenia.
Witki mi opadają. Zapisałam jeszcze Nas do laryngologa, ale na urlopie jest i 2ego mamy wizytę dopieeoKarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022