Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny wybaczcie ale serio czasami takie komentarze są zbędne. Już była raz o tym mowa.. I dobrze wiemy jak to się skończyło. Czasami ktos nie prosi o rade jak ma sie zachować w danej sytuacji bo dobrze każdy wie, że tylko spokój nas uratuje.
Jasne, wiem że takich sytuacji może być więcej. Ale uważam, że moje dziecko od pierwszej sekundy swojego życia wycieprialo stanowczo za dużo. O wszystkim też tutaj nie pisze, jedynie wiecie, że miałyśmy mega ciężko start. Także komentarze typu musisz sie uspokoic, za bardzo panikujesz są zupełnie nietrafione i całkowicie zbędne.
To co pisze na forum pod wpływem chwili to nie oznacza, ze siedzę nad dzieckiem i płacze. Jasne płakałam ale w pokoju obok. Przy masazach też mnie nie ma aby właśnie emocjalnie negatywnie nie działać na córkę.
Myślcie, że o tym nie wiem,ze moje emocje mogą się jej udzielać?
Każdy jest inny, każdy reaguje inaczej.
To że Wasze dziecko miało podcicnanie wedziedelko i było całkiem ok to nie znaczy, że moje zniesie ten proces tak samo.
Veritaa i Meggi - dzięki za rzeczowe odpowiedzi i rady💚także w pełni rozumiem Twój smutek i żal, bo ja jednak też mam w sobie gdzieś takie poczucie, że ona od małego tyle wycierpiała, tyle kłucia, krwi, badań i jeszcze teraz..
Ale wiesz co Ci powiem?
Banał. Ale z czasem będzie lepiej.
Na razie rób tak jak robisz, idź do 2 pokoju, wyplącze się, a po wszystkim przyjdź i przytul szefowa ❤️
Pocieszające jest to, że ona nie będzie tego pamiętać! -
U mnie Filip zaczął chodzić sam mając rok i tydzień. Kornelia jakoś miała 13-14 mcy. Zobaczymy kiedy Tyldzia pójdzie, może na Gwiazdkę 🎄
Właśnie poluje na Vinted na stroje świąteczne, bo za tydzień w niedzielę mamy sesje swiateczna 🎄
A dzis wieczorem mam tą szczepionkę, na 19.10. Mam nadzieję, że będę się dobrze czuć.Suszarka lubi tę wiadomość
-
calanthe wrote:Motyl ja zazwyczaj czekam ok. 2 tygodni nawet po zwykłym katarze. Dziś byłam z Werą na kontroli, to powiedziała że mam się wstrzymać miesiąc (no bo ospa), a czeka nas mmr.
Oczywiście jeśli ktoś chce wcześniej to nic mi do tego. Jeśli masz wątpliwości to zawsze możesz skonsultować z Waszą pediatrą 🙂
KarolinaMaria mam nadzieję, że to nic, choć wiadomo warto sprawdzić i być czujnym. Małe dzieci do 3 roku życia mogą mieć powiększone węzły chłonne, nawet jak są zdrowe i oby u Was też tak było 🙂dzięki!
-
Herbatko, ja myślę (i myślę, że dzisiaj Ty też) że dziewczyny nie miały nic złego na myśli, ale to nie było wsparcie, którego w tamtej chwili potrzebowałaś. Uważam, że w tamtym momencie potrzebowałaś żeby ktoś ścisnął Cię za rękę, podał chusteczkę i powiedział "Robisz to dla dobra swojej córeczki, teraz jest ciężko, ale będzie lepiej, musisz to przetrwać i przetrwasz, bo jesteś dzielną mamą" 🙂 rady, które napisały dziewczyny są w punkt, ale dopiero teraz kiedy już troszkę te pierwsze emocje opadły. Trzymam mocno kciuki żeby z każdym jednym masażem było łatwiej, i Wam i Małej ✊
Dziewczyny, jak Olek był ostatnio przeziębiony, a ja trzy razy dziennie musiałam odciągać gile i psikać krople do nosa będąc z nim sama, to robiłam coś co można by spokojnie podpiąć pod samoobronę albo napaść 🤣 normalnie kładłam go na plecach na podłodze, po czym siadałam okrakiem tak że głowę miał pomiędzy moimi nogami, a nogami trzymałam mu ręce i nogi 🙈 tak, wkurzał się, tak z boku wyglądało to dramatycznie, ale dzięki temu trwało to 2 sekundy i uspokajał się jak tylko matka z niego zeszła 😅 po paru dniach się przyzwyczaił i dawał sobie normalnie zapuścić te krople 🤣 i nadal mnie kocha nad życie 😁💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2021, 11:38
Ladyo, Zulugula, Clover, dmg111, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Herbatko, ja myślę (i myślę, że dzisiaj Ty też) że dziewczyny nie miały nic złego na myśli, ale to nie było wsparcie, którego w tamtej chwili potrzebowałaś. Uważam, że w tamtym momencie potrzebowałaś żeby ktoś ścisnął Cię za rękę, podał chusteczkę i powiedział "Robisz to dla dobra swojej córeczki, teraz jest ciężko, ale będzie lepiej, musisz to przetrwać i przetrwasz, bo jesteś dzielną mamą" 🙂 rady, które napisały dziewczyny są w punkt, ale dopiero teraz kiedy już troszkę te pierwsze emocje opadły. Trzymam mocno kciuki żeby z każdym jednym masażem było łatwiej, o Wam i Małej ✊
Dziewczyny, jak Olek był ostatnio przeziębiony, a ja trzy razy dziennie musiałam odciągać gile i psikać krople do nosa będąc z nim sama, to robiłam coś co można by spokojnie podpiąć pod samoobronę albo napaść 🤣 normalnie kładłam go na plecach na podłodze, po czym siadałam okrakiem tak że głowę miał pomiędzy moimi nogami, a nogami trzymałam mu ręce i nogi 🙈 tak, wkurzał się, tak z boku wyglądało to dramatycznie, ale dzięki temu trwało to 2 sekundy i uspokajał się jak tylko matka z niego zeszła 😅 po paru dniach się przyzwyczaił i dawał sobie normalnie zapuścić te krople 🤣 i nadal mnie kocha nad życie 😁💙Lalia lubi tę wiadomość
-
Żalipost: znoszę jajo przed wtorkową wizytą jak sobie o niej pomyśle to żołądek mi skręca, poza tym matka za mną chodzi żebym jej firankę powiesiła i już sama nie wiem jakich wymówek używać za nic nie wejdę na drabinę przy takich samolotach jak czasem mam. No way.Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Żalipost: znoszę jajo przed wtorkową wizytą jak sobie o niej pomyśle to żołądek mi skręca, poza tym matka za mną chodzi żebym jej firankę powiesiła i już sama nie wiem jakich wymówek używać za nic nie wejdę na drabinę przy takich samolotach jak czasem mam. No way.
-
Meggi110818 wrote:Czy to możliwe żeby Oliwka przestawiła się na jedną drzemkę w ciągu dnia? Zawsze były dwie, Piwrsza koło 10 druga koło 14. A od paru dni zasypia tylko koło 14Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi110818 wrote:Ma jeszcze dwa miesiące, a mama sama korzystała często z tej pierwszej drzemki i też spała😅
U nas tez zawsze byla drzemka kolo 9,13 i 15. A teraz czesto jest o 11-12 a potem roznie, czasem sie zdrzemnie o 15-16 a czasami nie. Tez ubolewam, rano dosypialam, a teraz nie ma 🥺🔸28 lat
Herbatko, przykro mi, że tak to wygląda u Was. My wczoraj byliśmy u tej fizjo i dostaliśmy takie ćwiczenie, że przez cały czas jego wykonywania jest płacz i złość. Niby wiem, że nic Olkowi złego nie robię i że nie boli go to, a jedynie wkurza się bo jest częściowo unieruchomiony, ale nie jest to dla mnie łatwe. Mam nadzieję, że chociaż częściowo mnie to zahartuje przed tymi masażami buzi po podcięciu 😬 Rozumiem wypowiedzi dziewczyn które chciały Ci dodać otuchy, ale pewnie gdyby chodziło o mnie, to też bym zareagowała jak Ty, bo niektórym zebranie się w garść przychodzi łatwiej, a niektórym trudniej. Na mnie słowa "nie rycz/nie becz" to w ogole działają jak płachta na byka, o czym nieraz przekonał się mój mąż, więc już tak do mnie nie mówi, bo kiedyś o mało nie dostał w gębę kiedy mi tak "pomagał" 🤷♀️ Niemniej jednak wiem, że nie miał wtedy nic złego na myśli tylko po prostu on nie wiedział, że tego akurat nie potrzebuję i zadziałały emocje, tak samo, jak w tej sytuacji też sądzę, że nikt nie chciał Ciebie urazić, ale rozumiem też, że potrzebowałaś innego rodzaju wsparcia. Kciuki za Was, wierzę, że z każdym masażem będzie coraz lepiej. Ściskam mocno! 😘
-
Ounai wrote:Wyslij męża, jedna firankę ogarnie
Pewnie że powiesi ale zrobi to dopiero po 16 a moja matka musi mieć już i chodzi i zrzędziDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas