Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak ja kocham sobotę 😁 Tymek dopiero się obudził, a reszta chłopców nadal śpi 😊 także matka sobie dziś pospala 😁 mąż szedł do pracy bo odrabiają dziś 12 listopada żeby mieć długi weekend. Ja zaraz wstaje, ogarnę mieszkanko na błysk. Zrobię obiadek, dzieci zarzyczyly sobie zupkę ogórkowa i naleśniki. Zakupu większe zrobiłam już wczoraj. Więc potem już luźne popołudnie ☺
Milego dnia 😘Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Enigvaa, Clover lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:W temacie odstawiania. Rowno 20.11 o 10:36 odstawiam 🤣 a tak serio to faktycznie chciałabym go odstawić przed żlobkiem, czyli teraz po roku/poczatkiem grudnia. serce trochę pęka, rozum mówi daj spokój luz..
W dzień karmie 2 razy, myślicie żeby już zabrać teraz 1karmienie , czyli po drzemce i dawac tylko na noc? I np za 2Tyg juz w ogóle w dzien nie dawac? Muszę zacząć cos czytac w końcu o tym żeby to z sensem zrobić..02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Dziewczyny dzieci butelkowych, ile w nocy wasze jedzą/jadły w wieku Mai? U nas od jakiegoś czasu było samo kp, no ale chyba nie dojadala, stąd takie częste pobudki i od chyba tygodnia czy dwóch daje butle, ok 12-1 i je tak 150-200ml. Wcześniej, od tej 19,tez się budzi, ale wtedy daje cyca lub smoczka i jakoś jeszcze śpi, ale budzi się co godzinę, czasem częściej. I zastanawiam się czy nie powinnam dawać jej więcej tej butli, np ok 22 (ostatni raz je o 18) i później ok np 2...tylko raz tak dałam i po tej drugiej butli cały czas się rzucała, jakby ją brzuch bolał...i nie wiem czy nie powinno się już zmniejszać karmienia nocne, a nie w moim przypadku dodawać? Też niezawsze butla pomaga, bo czasem i tak budzi się dalej co godzinę czy częściej, a czasem śpi ciągiem te 2-3h...
A pytanie drugie, czy to normalne, że w fazie chyba przebudzania (tak z godzinę przed docelową pobudką) dziecko się strasznie rzuca, jeździ w brzuchu, puszcza bąki, stęka jakby kupka szła, a nie idzie.. Jest taka niespokojna, kręci się, szarpie cyca, odwraca się, znowu szarpie, na chwilę przyśnie.. I tak przez jakąś godzinę póki nie obudzi się całkiem...
A czy tylko ja jestem taka dziwna i nie śpię jak dziecko śpi, no na drzemkach, leżę obok i nie śpię tylko patrzę, przytulam i czuwam, bo wiem że zaraz się pewnie obudzi i muszę dolulać 😀 i w nocy tak samo, jak już wezmę ją do siebie,, to ona przysypia, a mi ciężko...
Maja zasnęła sama w łóżeczku na drzemkę.... 😲😲 Trwało to co prawda z 30 min, ze smoczkiem i moją ręką, ale sukces i tak 😀
Miłego weekendu 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 08:34
-
My karmimy się 3 razy, po przebudzeniu rano, po południu i o 19. Od 19-6:30 nie dostaje nic, ani wody ani cyca, nie chce tego. Oczywiście jakbym w nocnym popłakaniu włożyła cyca to by zjadla bo to odruch ale skoro śpi, wystarczy jej bujanie lub przytulenie to po co? W ciągu dnia mamy 2 male drzemki. Jak popłakuje w nocy to wystarczy ją pobujać i zasypia lub w naszym łóżku położyć, pokręci się, pociumka kocyk i śpi. Moja chyba nie potrzebuje już bliskości cyca, ale uwielbia być na rękach. Tańczymy sobie w ciągu dnia, plechy mam już rozwalone ale ten mały wspinacz wchodzi wszędzie szukając guza 👹 Nie mam nosidła ani kojca już mam tego dosyć. Myślę, że cyc na uspokojenie może jej się przypomni jak zaczna wychodzić zęby. Może kiedyś jej wyjdą?! 🙈
-
Anetka ja karmiłam od do 6 miesiąca i to mieszanie już, a Oliwka ma taki okres, że 90% czasu w domu wisi mi na nodze, albo muszę ma ręku ją mieć, bo jęczy i spazmy ma. A wcześniej, jeszcze miesiąc temu, mogłabym powiedzieć, że moje dziecko prawie w ogóle nie było na rękach, tylko podłoga.
Chyba taki "wiek". Zastanawiam się dlatego nad nosidłem, bo już ręce mnie bolą i nic w domu nie mogę zrobić, ewentualne tylko to co jedną ręką. Ale nawet mleka nie mogę zrobić bez jeczenia, bo 3 minuty nie na rękach i już jest żal.O ❤️
Z ❤️ -
Hmm z tym jedzeniem to chyba u nas Szefowa zjada mega mało. Kolację je przed 19 i zazwyczaj zjada jakieś 110ml. Później jeszcze je dwa razy o 1 i o 4. I jest to zazwyczaj 60ml i 90ml.
A widzę, że Wasze dzieci jedzą dużo więcej. W dzień to w ogóle je jak wrobelek i nie idzie w nią więcej wcisnąć. Wszytsko ja interesuje tylko nie jedzenie.
Myślcie, że tylko tyle potrzebuje? Rozwija się dobrze, wyniki dobre.
Teraz budzimy ja coś 3h w nocy a tak smacznie śpi. Od jakiegoś czasu w ogóle znowu dobrze nam zaczęła spać a tu nagle trzeba ja wybudzac ale na szczęście jest duży progres bo po masażu dostaje butelkę i od razu zasypia. Płacze tylko w trakcie masażu A później śpi jak kamień.
-
Dziewczyny które kupują w Lidlu ubranka. Mam pytanie.
Jak tam jest z rozmiarem. Widzę są łamane rozmiary. Oliwka nosi takie mniejsze 80. Body 80 są z zapasem, a spodnie są ok. Jako rozmiar powinnam zamówić? Te 74/80?czy większy rozmiar? Nie chce też żeby 2tyg pochodziła i okazały się za małe 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:W temacie odstawiania. Rowno 20.11 o 10:36 odstawiam 🤣 a tak serio to faktycznie chciałabym go odstawić przed żlobkiem, czyli teraz po roku/poczatkiem grudnia. serce trochę pęka, rozum mówi daj spokój luz..
W dzień karmie 2 razy, myślicie żeby już zabrać teraz 1karmienie , czyli po drzemce i dawac tylko na noc? I np za 2Tyg juz w ogóle w dzien nie dawac? Muszę zacząć cos czytac w końcu o tym żeby to z sensem zrobić..
Zielona, ostatecznie się odstawiliście? Myślę, że 7 miesięcy kp to i tak bardzo długo, więc fajnie, że czujesz się z tym dobrze. Ja jeden czy 2 dni miałam wyrzuty sumienia, ale też uważam, że to była bardzo dobra decyzja - gdyby Mikołaj był butelkowy na pewno odstawiłabym go wczesniej.Suszarka lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Dziewczyny dzieci butelkowych, ile w nocy wasze jedzą/jadły w wieku Mai? U nas od jakiegoś czasu było samo kp, no ale chyba nie dojadala, stąd takie częste pobudki i od chyba tygodnia czy dwóch daje butle, ok 12-1 i je tak 150-200ml. Wcześniej, od tej 19,tez się budzi, ale wtedy daje cyca lub smoczka i jakoś jeszcze śpi, ale budzi się co godzinę, czasem częściej. I zastanawiam się czy nie powinnam dawać jej więcej tej butli, np ok 22 (ostatni raz je o 18) i później ok np 2...tylko raz tak dałam i po tej drugiej butli cały czas się rzucała, jakby ją brzuch bolał...i nie wiem czy nie powinno się już zmniejszać karmienia nocne, a nie w moim przypadku dodawać? Też niezawsze butla pomaga, bo czasem i tak budzi się dalej co godzinę czy częściej, a czasem śpi ciągiem te 2-3h...
A pytanie drugie, czy to normalne, że w fazie chyba przebudzania (tak z godzinę przed docelową pobudką) dziecko się strasznie rzuca, jeździ w brzuchu, puszcza bąki, stęka jakby kupka szła, a nie idzie.. Jest taka niespokojna, kręci się, szarpie cyca, odwraca się, znowu szarpie, na chwilę przyśnie.. I tak przez jakąś godzinę póki nie obudzi się całkiem...
A czy tylko ja jestem taka dziwna i nie śpię jak dziecko śpi, no na drzemkach, leżę obok i nie śpię tylko patrzę, przytulam i czuwam, bo wiem że zaraz się pewnie obudzi i muszę dolulać 😀 i w nocy tak samo, jak już wezmę ją do siebie,, to ona przysypia, a mi ciężko...
Maja zasnęła sama w łóżeczku na drzemkę.... 😲😲 Trwało to co prawda z 30 min, ze smoczkiem i moją ręką, ale sukces i tak 😀
Miłego weekendu 😚 -
Aneta, Twoje 'dejta spokoj, trzeba się od tego uwolnić' oddaje moje uczucia 🤣 U nas afery o cyca są na porządku dziennym. Objedzona kolacją jak bąk, a i tak szarpie za bluzkę i tata nie może mnie zastąpić w wieczornej zabawie. Czuję ulgę, że nie tylko mnie to drażni.
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi, ja kocham body z lidla, ich jakość jest super, jak się dobrze powiesi po praniu to nawet nie trzeba prasować. Matylda nosi teraz standardowy 74, pomału idzie w 80, a nadal nosimy body z lidla 62/68. Teraz są już na styk, czasem zakładam jej 74/80, ale są jeszcze za duże. Ja bym zamawiała 74/80. Mam dresik z lidla w rozmiarze 74/80, który czeka na wiosnę, bo jak dla mnie to 86.
Meggi110818, kar_oliv lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi110818 wrote:Dziewczyny które kupują w Lidlu ubranka. Mam pytanie.
Jak tam jest z rozmiarem. Widzę są łamane rozmiary. Oliwka nosi takie mniejsze 80. Body 80 są z zapasem, a spodnie są ok. Jako rozmiar powinnam zamówić? Te 74/80?czy większy rozmiar? Nie chce też żeby 2tyg pochodziła i okazały się za małe 🙈 -
Ja też kocham ubranka z Lidla, Julek teraz nosi rozmiar 62/68 i są takie akurat, nie za duże nie za małe 🤭
Ale jakość tych ubranek to sztosik!
Ja tam żadnych ubrań nie prasuje odkąd mamy suszarkę, ale jak nie mieliśmy, to tak jak napisałam Karolina, jak się dobrze powiesiło to nie trzeba było prasować 💪 -
My dzisiaj wstaliśmy przed 8 💪
Zaczynam lubić mojego syna 😆
Pięknie sam zasypia w dostawce, nie trzeba go lulać, ma tylko 2 pobudki w nocy 🤭 i dosypiamy do tej 7-8 rano zwykle 😍
W ciągu dnia też pięknie śpi, a jak ma czas aktywności to poleży na macie, poguga sobie pięknie ze mną, naśladuje mój głos 🥰
I dzisiaj rano zaśmiał się w głos na widok cyca 🤣
To było komiczne 😆
Chyba już ten najgorszy czas minął 😌 teraz mam nadzieję, że będzie tylko lepiejInaa89, Lalia, Suszarka, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Jak ja kocham sobotę 😁 Tymek dopiero się obudził, a reszta chłopców nadal śpi 😊 także matka sobie dziś pospala 😁 mąż szedł do pracy bo odrabiają dziś 12 listopada żeby mieć długi weekend. Ja zaraz wstaje, ogarnę mieszkanko na błysk. Zrobię obiadek, dzieci zarzyczyly sobie zupkę ogórkowa i naleśniki. Zakupu większe zrobiłam już wczoraj. Więc potem już luźne popołudnie ☺
Milego dnia 😘
Ale dziś też dzien na luzaku. Mąż ma mecz, Filip jedzie do taty na noc, więc będę z Kornela i Matylda.
Zrobimy obiadek, posprzątamy i leniuchujemy!Inaa89 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Hmm z tym jedzeniem to chyba u nas Szefowa zjada mega mało. Kolację je przed 19 i zazwyczaj zjada jakieś 110ml. Później jeszcze je dwa razy o 1 i o 4. I jest to zazwyczaj 60ml i 90ml.
A widzę, że Wasze dzieci jedzą dużo więcej. W dzień to w ogóle je jak wrobelek i nie idzie w nią więcej wcisnąć. Wszytsko ja interesuje tylko nie jedzenie.
Myślcie, że tylko tyle potrzebuje? Rozwija się dobrze, wyniki dobre.
Teraz budzimy ja coś 3h w nocy a tak smacznie śpi. Od jakiegoś czasu w ogóle znowu dobrze nam zaczęła spać a tu nagle trzeba ja wybudzac ale na szczęście jest duży progres bo po masażu dostaje butelkę i od razu zasypia. Płacze tylko w trakcie masażu A później śpi jak kamień.
Ja Ci powiem tak jeżeli prawidłowo przybiera ma dobre wyniki rozwija się dobrze to nie masz się czym martwić bo takie dzieci jeszcze same wiedzą ile mają jeść to dopiero ze starszakami bywa cyrk z jedzeniem:)Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
KarolinaMaria wrote:Aneta, Twoje 'dejta spokoj, trzeba się od tego uwolnić' oddaje moje uczucia 🤣 U nas afery o cyca są na porządku dziennym. Objedzona kolacją jak bąk, a i tak szarpie za bluzkę i tata nie może mnie zastąpić w wieczornej zabawie. Czuję ulgę, że nie tylko mnie to drażni.