Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli chodzi o karmienie, to też już mam powoli dość, ale postanowiłam, że chce karmić do roku i tak zrobię. Później będę powoli odstawiać. I tak w ciągu dnia karmię raz popołudniu ( Jasiek jeszcze tego karmienia potrzebuje, bo jak tylko pokazują na cycusia to aż skacze z radości 😂) i przed spaniem, no i wiadomo w nocy.
Chociaż karmienie piersią jest dla mnie wygodniejsze niż przygotowywanie posiłków, bo gotowanie nie jest moja pasją😂. -
Lalia wrote:Kic, ja też bardzo lubię KP 😉 i gdyby Olek jadł w nocy jak dawniej, czyli 2-3 pobudki na cyca i śpimy dalej, to myślę że nawet po powrocie do pracy bym go nie odstawiała. Tyle że ostatnio to jest z 6-8 razy w ciągu nocy, mimo że śpi z nami w łóżku znaczną część. Do roku będę karmić na 100%, potem mam jeszcze dwa miesiące zanim wrócę do pracy. Zobaczymy jak wtedy będzie funkcjonował i podejmę decyzję co dalej 🙂
Lalia
U nas to standard tyle pobudek każdej nocy, ale ja biorę to na klatę, taki urok moich dzieci, że się tyle razy budząWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2021, 15:16
Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja z karmieniem to mam tak ze nie zastanawiam sie nad tym czy to lubię czy nie. Wiem ze chce to robić bo w perspektywie calego zycia to jest tylko chwila /moment.
Tez brakuje mi mojego męża, bliskosci ale razen wiemy ze to po prostu taka chwila w naszym zyciu i jeszcze bedzie lepiej
Córkę karmilam 18 miesiecy. Spokojnie da sie oddac do zlobka dziecko, chodzic do pracy i dalej karmic. Syna tez tak planuje ok 1,5 roku - 2 lata.
Pobudek mamy multum. Wiszenie na piersi od 4 w nocy w zasadzie juz do wstawania.
no jak kic napisala... Taki urok.
Ale rozumiem mamy które odstawiają wcześniej.Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Ja z karmieniem to mam tak ze nie zastanawiam sie nad tym czy to lubię czy nie. Wiem ze chce to robić bo w perspektywie calego zycia to jest tylko chwila /moment.
Tez brakuje mi mojego męża, bliskosci ale razen wiemy ze to po prostu taka chwila w naszym zyciu i jeszcze bedzie lepiej
Córkę karmilam 18 miesiecy. Spokojnie da sie oddac do zlobka dziecko, chodzic do pracy i dalej karmic. Syna tez tak planuje ok 1,5 roku - 2 lata.
Pobudek mamy multum. Wiszenie na piersi od 4 w nocy w zasadzie juz do wstawania.
no jak kic napisala... Taki urok.
Ale rozumiem mamy które odstawiają wcześniej.
Mam identyczne podejście co Ty, córkę karmiłam niestety tylko 15 m-cy, syna planuje karmić jak pójdzie do żłobka i jak wrócę do pracy, do 2 r.ż na pewno.Lalia, veritaa, Wik89 lubią tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Marta chodzi do żłobka, jest na piersi ja pracuję i nawet nie przygotowywałyśmy się z karmieniem do tego. Po prostu kp się przesuwało wraz z tym jak zostawała coraz dłużej w żłobku. W pracy bhp udostępniło mi pomieszczenie w którym mogę odciągnąć w razie czego pokarm. Laktator mam w bagażniku. Raz musiałam skorzystać bo po 2h miałam już kamienie w piersiach.
Więc bez problemu da się godzić kp ze żłobkiem i pracąkic83, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:
Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
Może coś wam się spodoba ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Mnie to wieczorne i nocne skubanie cyca potwornie przebodźcowuje. Budzę się rano jak 'najeżona' 😔 gdyby nie to, też chętnie karmiłabym nawet do przyszłych wakacji.
Ogólnie lubie KP, lubie te nasze przytulaski ale jak coś jej jest lub idą jej zęby to nawet nie mogę się obrócić na łóżku bo wisi wieczorem przy piersi to mam ochotę wyjść i trzasnąć drzwiami. Do roku pokarmie i zobaczyny, choć przyznam że jakoś ciężko mi z myślą o odstawieniu.
Czasami się zastanawiam czy po tym skubaniu moje sutki jeszcze kiedyś bedą wrażliwe na dotyk.Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Patrzę i nie wierze. Moje dziecko poszło spać o 13 nad jeszcze śpi. No coś pięknego starszak jest gdzieś z ojcem a ja zupełnie bez stersu spedziłam ponad godzinę w łazience robiąc sobie przyjemne domowe spa
Zulugula, Annia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
kic83 wrote:Dzień dobry
spalam dziś do 11:30
Uwielbiam weekend bo mąż zabiera dzieci, a ja śpię.
Co do kp to widzę, że chyba tylko ja uwielbiam, owszem Maks jest bardziej świadomy i pokazuje na pierś palcem, dotknie i mówi "e", ale mnie to w ogóle nie przeszkadza.
Tylko w tym wszystkim nie jest to u nas milion razy i nie jest to dla mnie w ogóle uciążliwe.kic83 lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Patrzę i nie wierze. Moje dziecko poszło spać o 13 nad jeszcze śpi. No coś pięknego starszak jest gdzieś z ojcem a ja zupełnie bez stersu spedziłam ponad godzinę w łazience robiąc sobie przyjemne domowe spa
Tak trzeba żyć! 🥂💙 11.2020
💗 11.2023 -
Mavi wrote:Dziewczyny a ja się nieśmiało zareklamuje z moim startującym biznesem 🤭 Zapraszam was po personalizowane metryki waszych szkrabów:
Facebook: https://www.facebook.com/sketchwithlovepl/
Instagram: https://www.instagram.com/sketchwithlovepl/
Może coś wam się spodoba ❤️
Mavi, super! Napisałam Ci wiadomosc priv na insta -
Czy Wasze dzieci też są takie "żarloczki" małe 😅 ?ugotowałam dziś Tymkowi zupkę ziemniaczki, marchewka, ryż i mięsko. Zjadł cały talerz ( tak talerz taki na jakim my jemy a nie swoją miseczkę) I do tego wszamał 2 naleśniki. I jak widział że my jeszcze jemy to się darł że on chce jeszcze, wiec zjadł jeszcze pół naleśnika z serem od męża 🤦♀️ gdzie to moje dziecko ma miejsce w tym swoim małym brzuszku. Bo on ciągle je tak dużo..
Zulugula, kar_oliv lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inna, tak, moj synek tez taki apetyt ma. To znaczy zalezy od dnia; nie zawsze. Ale dzis zjadl porcje makaronu taka, ze jak ja przygotowalam to bylam pewna, ze dla mnie zostanie polowa 😅 no nie 🤪
Zulugula, Inaa89 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Inaa89 wrote:Czy Wasze dzieci też są takie "żarloczki" małe 😅 ?ugotowałam dziś Tymkowi zupkę ziemniaczki, marchewka, ryż i mięsko. Zjadł cały talerz ( tak talerz taki na jakim my jemy a nie swoją miseczkę) I do tego wszamał 2 naleśniki. I jak widział że my jeszcze jemy to się darł że on chce jeszcze, wiec zjadł jeszcze pół naleśnika z serem od męża 🤦♀️ gdzie to moje dziecko ma miejsce w tym swoim małym brzuszku. Bo on ciągle je tak dużo..
Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Myślę, że Olek ładnie je jak na swój wiek, ale rzadko zjada wszystko co dostanie 😅 chyba że to bułka z bieluchem albo jogurt naturalny 🤣
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Maks je więcej niż moja 6-latka 😂
Inaa89, Wik89, Lalia, Ewa88 , kar_oliv, MoTyLeK🦋, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność