Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękujemy z Olkiem za wszystkie miłe słowa! ❤ Też mi się ciągle wydaje, że on jest do mnie bardzo podobny, a większość osób z naszego otoczenia twierdzi, że bardziej do mojego męża. No, ale ja tam swoje wiem 😅 Chyba zawsze tak jest, że każdy widzi co innego. Mi zawsze wszyscy mówili, że jestem bardzo podobna do mamy, a ja uważam, że bardziej do taty jednak i najbliższe mi osoby podzielają to zdanie 😅
Ladyo, dziękuję, ale do fajnej figury to mi jeszcze dalekoTutaj po prostu to dobór odpowiednich ciuchów zrobił swoje, no i jednak mój wzrost też mnie ratuje trochę, a do zrzucenia wciąż jakieś 10-12 kg 🤭 Ale cały czas jestem przekonana, że jestem w trakcie budowania życiowej formy 😁
Lalia lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:Moti ja sie czulam dobrze, tylko reka bolala i jedna noc nie moglam na niej spac. Oby u Ciebie bylo tak samo
Tajka, Malwina tez tak ma. Najgorzej spi nad ranem, blisko przebudzenia, kręci się, pierdzi, stęka,kwęka. W nocy często się przebudza (od sierpnia do teraz potrafi co 1-2h, kilka razy zdarzylo się przespać 3-4h ciągiem, w tym tygodniu widzę zmianę,że śpi już trochę lepiej). W nocy porządnie je 2-3 razy. Zazwyczaj wystarczy ją przytulić, choć nad ranem z automatu podaję cycka. W ogóle odkąd zaczęła się przemieszczać bardziej potrzebuje przytulasków, zasypia na mnie, gdzie zawsze zasypiała obok, w nocy też często biorę ją do siebie mimo,że śpi w dostawce więc 50cm ode mnie. Ale jak wezmę ją do siebie to od razu zasypia mocno, te 50cm robi różnicę (myślę,że to kwestia pościeli, nasza jest przesiąknięta mocniej naszym zapachem niż jej).
Co do kp, na samą myśl,że mialabym ją odstawić mi słabo 🙈 uwielbiam to, marzy mi się tandem.Malwi też mnie nie rozbiera póki co, pokazuje palcem na cycka albo się przytula albo tak śmiesznie rączką pokazuje - prostuje i zaciska palce, takie „daj” bo pokazuje też tak na zabawki czy rzeczy na półce jak chce
RD ostatnio idzie slabiej, zje kilka kęsów, ale zrobiła się bardziej świadoma i nie ma czasu zjeść, za dużo interesujących rzeczy na około jest, wiec tych karmień w dzień jest więcej.
Chyba napisałam wszystko co chciałam, miałam 3 strony do nadrobienia 😅
Co do KP - nie wiem, może jestem dziwna,ale dla mnie serio nie ma to znaczenia. Syna KP 9 mcy córkę 3 mce i Matylde też 3 mce. I owszem, piękne to uczucie, ale chyba tylko ze względu na emocje, bliskość. Nie czułam jakiegoś dramatu jak przestawałam karmić i robiłam to z dnia na dzień. Nie mam wyrzutów, że moje dzieci są karmione mm. Ale jestem w stanie zrozumieć, że dla niektórych z Was jest to mega ważne. Na, myslalam, że z każdym dzieckiem będzie mi to łatwiej przychodzić, a jednak było coraz trudniej... Dlatego duże ukłony dla Was i będę wspierać każde Wasze decyzję dot. KP -
Annia wrote:Moti a o której Matylda chodzi spać, że spała do 10? Wiem, że zawsze dobrze Ci spała, ale zazdro, ja myślałam że nasze wczorajsze i dzisiejsze do 8mej to mega sukces.
-
Inaa89 wrote:Czy Wasze dzieci też są takie "żarloczki" małe 😅 ?ugotowałam dziś Tymkowi zupkę ziemniaczki, marchewka, ryż i mięsko. Zjadł cały talerz ( tak talerz taki na jakim my jemy a nie swoją miseczkę) I do tego wszamał 2 naleśniki. I jak widział że my jeszcze jemy to się darł że on chce jeszcze, wiec zjadł jeszcze pół naleśnika z serem od męża 🤦♀️ gdzie to moje dziecko ma miejsce w tym swoim małym brzuszku. Bo on ciągle je tak dużo..
dmg111 lubi tę wiadomość
-
U nas pierwsza noc lepsza od 3miesiecy. MAJA obudziła się raz ok 22. 30 na cycka, później ok 1 na butle, później ok 4, no i do 6 się już kręciła, ale były dwa sety po 3 godziny....😀😀 Wow😀 z mężem teraz kminimy co było inne wczorajszego dnia i w sumie jedyne co to zasnęła sama pierwszy raz bez smoczka 😊 i zjadła trochę awokado 😀 Hah ale to raczej nie ma znaczenia 😀 w ogóle pewnie nic nie ma, tylko się zdarzyło 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 06:53
Clover lubi tę wiadomość
-
Clover, Twój Olek to taka sama kopia Ciebie, jak Julek jest moją kopią ❤❤
A co do apetytów dzieci, to u nas jest to zmienne; był czas że Julek był mega żarłokiem, były czasy że jadł minimalne ilości. Obecnie jest faza: "zjem 3 łyżki zupy,żeby nie było matce przykro". Ale u nas wszystko jest zmienne; brak reguły to jedyna słuszna u nas zasada. Np. po naprawdę niezłych nocach, nastał taki czas,że....po prostu szkoda strzępić języka 😒. Przypomnę tylko,że Julek za 3,5 miesiąca kończy 2 lata, i "powinien"( moje "ukochane" określenie wobec dziecka) spać coraz lepiej. Ech...Idę po kroplówkę z kawy ☕🙄.miłego dnia wszystkim!Clover lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:U nas zmiana roczkowych planów, nie będzie w sali zabaw, bo bratowa mówi, że covidy, rsvy i brudne ręce po kulkach. Jebłam 😳
Nasz syn w tym roku na szczęście wybrał tańszą salę, uff 😂
Meggi, to jest pozycja niedźwiadka, bardzo ważna w rozwoju dziecka.
Clover, ale masz slodkiego pućka. Faktycznie jest do Ciebie podobny
A Ty pięknie tracisz wagę.
A jak tam mężowi idzie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 08:42
Clover lubi tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Meggi ja myśle ze to jest pozycja do odprawiania modłów 😂 Oliwka bije pokłony!
Pola też czasami tak je z piersiMeggi110818, Nowastaraczka, Clover, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Tomson chyba podsłuchał o planach odstawienia od piersi i ładnie spał 😁
Pewnie podczytuje nas cichaczem 🤓Zulugula, Anet.kaa, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
MoTyLeK🦋 wrote:Matylda zjadła dziś na obiad 2 takerze (nie miseczki - TALERZE!) KRUPNICZKU, a za chwilę zagryzła 3 plackami ziemniaczanymi 🤣 także takm.. Ma spust dziewczyna
MoTyLeK🦋, Inaa89 lubią tę wiadomość