Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Była dyskusja o butach, ja tak jak Lalia sobie myślę, że może Olek zacznie chodzić wtedy, kiedy ja zaczęłam (miałam rok i tydzień) i że będziemy mogli kupić już adidaski zamiast butów zimowych. Sąsiadka moich rodziców od lat prowadzi sklep z obuwiem dziecięcym, więc pewnie u niej kupimy, bo zna się na dobieraniu bucików.
Kar_oliv, my używamy elmex 1000 ppm fluoru. Kupiłam ją w rossmanie
Ounai, przykro mi, że znowu się nie udało z domem. Jak napisałaś ostatnio, że jedziecie oglądać, to fajnie to wszystko brzmiało i pomyślałam sobie, że może to już będzie toJa trochę śledzę oferty w mojej okolicy, mimo, że na razie na pewno nic nie kupimy, ale jest sporo ofert gdzie cena jest z kosmosu, a dom to nic szczególnego 🙄 Z kolei budować teraz to też masakra, bo ceny materiałów okropnie wzrosły
kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Suszarko, niestety Twój film jest ustawiony jako prywatny i nikt poza Tobą nie może go zobaczyć
No to jeszvze raz, mam nadzieję że tym razem nic nie pokićkałam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 20:29
Lalia, Clover, Ounai, KarolinaMaria, dmg111, Maminka89, Meggi110818, calanthe, Annia, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, Karolina dzięki 😘
Clover, mam takie same przemyślenia co do domu 🤷 my pewnie zaczniemy szukać za 4-6 lat dopiero, budowy nawet nie bierzemy pod uwagę bo na to po prostu trzeba mieć czas i dryg a mój mąż to średnio w tematach budowlanych, natomiast kupno gotowego domu/bliźniaka/szeregówki (w to będziemy celować) wiąże się z koniecznością pójścia na kompromis i rezygnacji z pewnych rzeczy bo ciężko znaleźć swój ideał wybudowany przez kogoś innego 😉Clover lubi tę wiadomość
-
Nas dzisiaj moja mama zaprosiła na obiad, ale okazało się, że nie odpalił nam samochód 🙄 Od kilku dni widziałam, że już ciężko odpala (bo teraz ja jeżdżę autem męża, a on moim) i mówiłam o tym mężowi, ale ciągle mówił, że jutro podłączy akumulator i nie podłączał, bo po co. No, to dzisiaj już się rozładował do końca 🙄 Ale wpakowaliśmy Olka do Pixela (jeszcze się mieści, ale już nie chce w nim siedzieć), wpięliśmy na pasy i pojechaliśmy moim.
Dopiero co mówiłam, że Olek nie uczy się ostatnio nowych słów, a dzisiaj u moich rodziców zaczął pięknie mówić "baba" i naśladować cmokanie i robienie miny karpia 😂❤Lalia lubi tę wiadomość
-
Maja ma biegunkę. Albo przez zęby, albo po czopku, który dałam wczoraj na noc, albo po kremie z warzyw (marchew, pietruszka, ziemniak, batat), ale kremu zjadła niewiele, z 4-5 łyżeczek może łącznie. Czy od tych 3 rzeczy może być biegunka?
-
Suszareczko, jestem w szoku 😳😳😳
I pod ogromnym wrażeniem 😳😳😳
Gratulacje dla Igusi ❤️❤️❤️ a Ty matka szukaj butów 🤩🤩🤩Suszarka, KarolinaMaria, dmg111, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Suszarko, brawo dla Igusi! Świetnie sobie radzi! 😍
PS. Pokazałam filmik Olkowi i się cieszył 😁 Chyba mu się Iga spodobała 🤭
Lalia, my też myślę że w podobnym czasie co Wy będziemy myśleć o czymś swoim. Ja mam swój wymarzony projekt i jeszcze niedawno w ogóle nie brałam pod uwagę kupna domu z rynku wtórnego, ale jeśli sytuacja nie ulegnie zmianie i ceny nie pójdą w dół to zwyczajnie nie będzie nas stać na budowę. Mój mąż trochę ogarnia sprawy remontowe, jest samoukiem - to mieszkanie na poddaszu wyremontowaliśmy praktycznie sami, braliśmy tylko elektryka i hydraulika, ale też mąż niektóre rzeczy sam robił, a oni tylko te najważniejsze i najbardziej skomplikowane, żeby na pewno było zrobione tak, jak trzeba. No, ale tak czy siak ceny materiałów powalają... W sumie szeregówki to też nie jest najgorsza opcja, teraz w naszej okolicy sporo takich domków powstaje, a nam ani jakiś ogromny metraż, ani duży ogród nie jest potrzebny, nie jestem fanką grzebania w ziemi ani koszenia trawy 😂Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
Lalia, odnośnie budowy masz 100% racji. Wymaga to strasznie dużo poświęceń, czasu, no i cokolwiek trzeba ogarniać. Dobrze że mój tata i mąż mają jakieś pojęcie bo byśmy leżeli. A odnośnie szeregówek, moja koleżanka z pracy kupiła taki dom dwa lata temu, przestawiali ściany, zmieniali układ. Sporo pracy przy tym mieli ale z tego co wiem wyszło świetnie i są bardzo zadowoleni 😁
Tajka, moja Iga teraz znowu ząbkuje (mają synchro z Olkiem od Lalii więc podejrzewam że na dniach jej wyjdzie ostatnia dwójka 😄), i kilka dni miała tak że pojawiały się wodniste, toksyczne 💩 natomiast ja tego nie liczę jako biegunkę, bo były 1-2 na dobę. Jak miała biegunkę po antybiotyku to robiła 7 razy dziennie i co kupa trzeba było zmieniać ubranko, bo wszytsko wyciekałoIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, widzę, że masz takiego wariata jak ja, Iga ruszyła w wieku Marty. Nie bedzie Ci dane zaznać spokoju
Słuchajcie, muszę się pochwalić tym razem moim synem. Jest w ostatniej grupie w przedszkolu, czyli tak jakby w zerówce. Bardzo lubi oglądać na YouTube jak ludzie grają w taką grę 2040, gdzie łączy się klocki. Kiedyś też lubił bajkę numberblocks. I tak oglądając nauczył się sam bez pomocy najpierw liczyć do 100, potem do 1000, a teraz potrafi nawet tysiącami. Do tego opanował tabliczkę mnożenia i dodawanie wielkich liczb w głowie, typu 64+64 albo 262+262. Dziś byliśmy na urodzinach jego kolegi I mama jednego z kolegów mówiła, że jak był u nich to jej mąż pokazał mu że jest takie coś jak kolejność wykonywania działań i mój Tymek z radością rozwiązywał zadania matematyczne na poziomie 3 albo 4 klasy podstawówki 👨🏫
Fizykiem mam nadzieję, że nie zostanie bo ja jestem i kasy to po tym nie ma, ale może jakiś dobry zawód znajdzie
Dumna jestem niesamowicie, bo nauczył się tego zupełnie sam!
Co do domu to przyznam że zawiedziona jestem. Naprawdę mialam nadzieję, że mimo małej działki wejdziemy tam i będzie wow, a tu z każdym pomieszczeniem entuzjazm spadał.Suszarka, dmg111, Lalia, Clover, Annia, Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Tajka wrote:Maja ma biegunkę. Albo przez zęby, albo po czopku, który dałam wczoraj na noc, albo po kremie z warzyw (marchew, pietruszka, ziemniak, batat), ale kremu zjadła niewiele, z 4-5 łyżeczek może łącznie. Czy od tych 3 rzeczy może być biegunka?
Może:)
Mój wczoraj miał biegunkę cały dzień ale dzisiaj cisza.
Dałam mu krem z marchewki, pietruszki ziemniaka pierwszy raz wszystkie te rzeczy już jadł ale osobno nigdy razem.
Do tego Franek okropnie kaszle jak nie będzie gorączkować to jutro postawie mu bańki -
Enigvaa wrote:Oj tak, my sie nie znamy na budowie a budujemy i jest kilka rzeczy na ktore my nie zwróciliśmy uwagi i samspaprame. Ale kurde, krocie placimy wykonawca a i tak w kulki polecieli 🙄
Lalia lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:W końcu możemy pochwalić się pierwszym ząbkiem na dole 😂🦷 !!!! Juhuuuu!
P.S. Jakiej pasty używają wasze maluchy?
Ja mam obsesję na punkcie zębów. Najpierw myję gazikiem każdego zęba, a potem poprawiam szczoteczką😉Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️