X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, niestety Twój film jest ustawiony jako prywatny i nikt poza Tobą nie może go zobaczyć ;)

Suszarka lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była dyskusja o butach, ja tak jak Lalia sobie myślę, że może Olek zacznie chodzić wtedy, kiedy ja zaczęłam (miałam rok i tydzień) i że będziemy mogli kupić już adidaski zamiast butów zimowych. Sąsiadka moich rodziców od lat prowadzi sklep z obuwiem dziecięcym, więc pewnie u niej kupimy, bo zna się na dobieraniu bucików.

Kar_oliv, my używamy elmex 1000 ppm fluoru. Kupiłam ją w rossmanie :)

Ounai, przykro mi, że znowu się nie udało z domem. Jak napisałaś ostatnio, że jedziecie oglądać, to fajnie to wszystko brzmiało i pomyślałam sobie, że może to już będzie to :( Ja trochę śledzę oferty w mojej okolicy, mimo, że na razie na pewno nic nie kupimy, ale jest sporo ofert gdzie cena jest z kosmosu, a dom to nic szczególnego 🙄 Z kolei budować teraz to też masakra, bo ceny materiałów okropnie wzrosły :(

kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo dziewczyny! Zawsze można na was liczyć 😘😘😘😘

atdcgu1rjappkskg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suszarko, niestety Twój film jest ustawiony jako prywatny i nikt poza Tobą nie może go zobaczyć ;)
    Czyli mój kolor włosów jednak nie jest przypadkowy 😂😂
    No to jeszvze raz, mam nadzieję że tym razem nic nie pokićkałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 20:29

Lalia, Clover, Ounai, KarolinaMaria, dmg111, Maminka89, Meggi110818, calanthe, Annia, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Karolina dzięki 😘

Clover, mam takie same przemyślenia co do domu 🤷 my pewnie zaczniemy szukać za 4-6 lat dopiero, budowy nawet nie bierzemy pod uwagę bo na to po prostu trzeba mieć czas i dryg a mój mąż to średnio w tematach budowlanych, natomiast kupno gotowego domu/bliźniaka/szeregówki (w to będziemy celować) wiąże się z koniecznością pójścia na kompromis i rezygnacji z pewnych rzeczy bo ciężko znaleźć swój ideał wybudowany przez kogoś innego 😉

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj moja mama zaprosiła na obiad, ale okazało się, że nie odpalił nam samochód 🙄 Od kilku dni widziałam, że już ciężko odpala (bo teraz ja jeżdżę autem męża, a on moim) i mówiłam o tym mężowi, ale ciągle mówił, że jutro podłączy akumulator i nie podłączał, bo po co. No, to dzisiaj już się rozładował do końca 🙄 Ale wpakowaliśmy Olka do Pixela (jeszcze się mieści, ale już nie chce w nim siedzieć), wpięliśmy na pasy i pojechaliśmy moim.

Dopiero co mówiłam, że Olek nie uczy się ostatnio nowych słów, a dzisiaj u moich rodziców zaczął pięknie mówić "baba" i naśladować cmokanie i robienie miny karpia 😂❤

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ma biegunkę. Albo przez zęby, albo po czopku, który dałam wczoraj na noc, albo po kremie z warzyw (marchew, pietruszka, ziemniak, batat), ale kremu zjadła niewiele, z 4-5 łyżeczek może łącznie. Czy od tych 3 rzeczy może być biegunka?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, jestem w szoku 😳😳😳
    I pod ogromnym wrażeniem 😳😳😳
    Gratulacje dla Igusi ❤️❤️❤️ a Ty matka szukaj butów 🤩🤩🤩

Suszarka, KarolinaMaria, dmg111, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar mam ta sama paste tylko w wersji mini i ma 500 fluoru. I jak kupowalam to sprawdzalam duze i tez mialy po 500, wiec pewnie u mnie byly jeszcze starsze wersje w rossmanie 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Igi 👏👏😊😊

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, brawo dla Igusi! Świetnie sobie radzi! 😍
    PS. Pokazałam filmik Olkowi i się cieszył 😁 Chyba mu się Iga spodobała 🤭

Lalia, my też myślę że w podobnym czasie co Wy będziemy myśleć o czymś swoim. Ja mam swój wymarzony projekt i jeszcze niedawno w ogóle nie brałam pod uwagę kupna domu z rynku wtórnego, ale jeśli sytuacja nie ulegnie zmianie i ceny nie pójdą w dół to zwyczajnie nie będzie nas stać na budowę. Mój mąż trochę ogarnia sprawy remontowe, jest samoukiem - to mieszkanie na poddaszu wyremontowaliśmy praktycznie sami, braliśmy tylko elektryka i hydraulika, ale też mąż niektóre rzeczy sam robił, a oni tylko te najważniejsze i najbardziej skomplikowane, żeby na pewno było zrobione tak, jak trzeba. No, ale tak czy siak ceny materiałów powalają... W sumie szeregówki to też nie jest najgorsza opcja, teraz w naszej okolicy sporo takich domków powstaje, a nam ani jakiś ogromny metraż, ani duży ogród nie jest potrzebny, nie jestem fanką grzebania w ziemi ani koszenia trawy 😂

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, odnośnie budowy masz 100% racji. Wymaga to strasznie dużo poświęceń, czasu, no i cokolwiek trzeba ogarniać. Dobrze że mój tata i mąż mają jakieś pojęcie bo byśmy leżeli. A odnośnie szeregówek, moja koleżanka z pracy kupiła taki dom dwa lata temu, przestawiali ściany, zmieniali układ. Sporo pracy przy tym mieli ale z tego co wiem wyszło świetnie i są bardzo zadowoleni 😁

Tajka, moja Iga teraz znowu ząbkuje (mają synchro z Olkiem od Lalii więc podejrzewam że na dniach jej wyjdzie ostatnia dwójka 😄), i kilka dni miała tak że pojawiały się wodniste, toksyczne 💩 natomiast ja tego nie liczę jako biegunkę, bo były 1-2 na dobę. Jak miała biegunkę po antybiotyku to robiła 7 razy dziennie i co kupa trzeba było zmieniać ubranko, bo wszytsko wyciekało :(

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga 😍😍 szok!

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, widzę, że masz takiego wariata jak ja, Iga ruszyła w wieku Marty. Nie bedzie Ci dane zaznać spokoju ;)

Słuchajcie, muszę się pochwalić tym razem moim synem. Jest w ostatniej grupie w przedszkolu, czyli tak jakby w zerówce. Bardzo lubi oglądać na YouTube jak ludzie grają w taką grę 2040, gdzie łączy się klocki. Kiedyś też lubił bajkę numberblocks. I tak oglądając nauczył się sam bez pomocy najpierw liczyć do 100, potem do 1000, a teraz potrafi nawet tysiącami. Do tego opanował tabliczkę mnożenia i dodawanie wielkich liczb w głowie, typu 64+64 albo 262+262. Dziś byliśmy na urodzinach jego kolegi I mama jednego z kolegów mówiła, że jak był u nich to jej mąż pokazał mu że jest takie coś jak kolejność wykonywania działań i mój Tymek z radością rozwiązywał zadania matematyczne na poziomie 3 albo 4 klasy podstawówki 👨‍🏫
    Fizykiem mam nadzieję, że nie zostanie bo ja jestem i kasy to po tym nie ma, ale może jakiś dobry zawód znajdzie ;)

Dumna jestem niesamowicie, bo nauczył się tego zupełnie sam!

Co do domu to przyznam że zawiedziona jestem. Naprawdę mialam nadzieję, że mimo małej działki wejdziemy tam i będzie wow, a tu z każdym pomieszczeniem entuzjazm spadał.

Suszarka, dmg111, Lalia, Clover, Annia, Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 23:13

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, my sie nie znamy na budowie a budujemy i jest kilka rzeczy na ktore my nie zwróciliśmy uwagi i samspaprame. Ale kurde, krocie placimy wykonawca a i tak w kulki polecieli 🙄

🔸28 lat

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też oglądamy działki, ale jeśli się trafi to zlecimy budowę deweloperowi.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Maja ma biegunkę. Albo przez zęby, albo po czopku, który dałam wczoraj na noc, albo po kremie z warzyw (marchew, pietruszka, ziemniak, batat), ale kremu zjadła niewiele, z 4-5 łyżeczek może łącznie. Czy od tych 3 rzeczy może być biegunka?

Może:)
    Mój wczoraj miał biegunkę cały dzień ale dzisiaj cisza.
    Dałam mu krem z marchewki, pietruszki ziemniaka pierwszy raz wszystkie te rzeczy już jadł ale osobno nigdy razem.
    Do tego Franek okropnie kaszle jak nie będzie gorączkować to jutro postawie mu bańki

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Oj tak, my sie nie znamy na budowie a budujemy i jest kilka rzeczy na ktore my nie zwróciliśmy uwagi i samspaprame. Ale kurde, krocie placimy wykonawca a i tak w kulki polecieli 🙄
    A to swoją drogą, że często się płaci komuś duże pieniądze a i tak jest sporo niedociągnieć 🙄 Dlatego mój mąż stwierdził, że co jest w stanie to ogarnie sam, bo jak ma komuś płacić za to, żeby i tak było schrzanione, to woli sobie schrzanić samemu 😂 No, ale za to zamiast mieć wyremontowane szybko, to się ciągnie dalej, bo część pomieszczeń nie jest jeszcze skończona. Żeby brać do wszystkiego fachowców trzeba mieć kasę, a z kolei żeby robić samemu trzeba mieć czas. Ale za to satysfakcja ogromna. Nawet ja się sporo nauczyłam, przykręcałam regipsy, kładłam panele i wyklejałam ścianę gipsowymi cegiełkami. Całkiem mi się to podobało 😁

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    W końcu możemy pochwalić się pierwszym ząbkiem na dole 😂🦷 !!!! Juhuuuu!

P.S. Jakiej pasty używają wasze maluchy?
    Elmex dla dzieci 1000 ppm fluoru.
    Ja mam obsesję na punkcie zębów. Najpierw myję gazikiem każdego zęba, a potem poprawiam szczoteczką😉

Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 4402 4403 4404 4405 4406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ