X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, niestety Twój film jest ustawiony jako prywatny i nikt poza Tobą nie może go zobaczyć ;)

Suszarka lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
    Usunięcie lewego jajowodu
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była dyskusja o butach, ja tak jak Lalia sobie myślę, że może Olek zacznie chodzić wtedy, kiedy ja zaczęłam (miałam rok i tydzień) i że będziemy mogli kupić już adidaski zamiast butów zimowych. Sąsiadka moich rodziców od lat prowadzi sklep z obuwiem dziecięcym, więc pewnie u niej kupimy, bo zna się na dobieraniu bucików.

Kar_oliv, my używamy elmex 1000 ppm fluoru. Kupiłam ją w rossmanie :)

Ounai, przykro mi, że znowu się nie udało z domem. Jak napisałaś ostatnio, że jedziecie oglądać, to fajnie to wszystko brzmiało i pomyślałam sobie, że może to już będzie to :( Ja trochę śledzę oferty w mojej okolicy, mimo, że na razie na pewno nic nie kupimy, ale jest sporo ofert gdzie cena jest z kosmosu, a dom to nic szczególnego 🙄 Z kolei budować teraz to też masakra, bo ceny materiałów okropnie wzrosły :(

kar_oliv, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo dziewczyny! Zawsze można na was liczyć 😘😘😘😘

atdcgu1rjappkskg.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suszarko, niestety Twój film jest ustawiony jako prywatny i nikt poza Tobą nie może go zobaczyć ;)
    Czyli mój kolor włosów jednak nie jest przypadkowy 😂😂
    No to jeszvze raz, mam nadzieję że tym razem nic nie pokićkałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 20:29

Lalia, Clover, Ounai, KarolinaMaria, dmg111, Maminka89, Meggi110818, calanthe, Annia, Nowastaraczka, Wik89 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Karolina dzięki 😘

Clover, mam takie same przemyślenia co do domu 🤷 my pewnie zaczniemy szukać za 4-6 lat dopiero, budowy nawet nie bierzemy pod uwagę bo na to po prostu trzeba mieć czas i dryg a mój mąż to średnio w tematach budowlanych, natomiast kupno gotowego domu/bliźniaka/szeregówki (w to będziemy celować) wiąże się z koniecznością pójścia na kompromis i rezygnacji z pewnych rzeczy bo ciężko znaleźć swój ideał wybudowany przez kogoś innego 😉

Clover lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas dzisiaj moja mama zaprosiła na obiad, ale okazało się, że nie odpalił nam samochód 🙄 Od kilku dni widziałam, że już ciężko odpala (bo teraz ja jeżdżę autem męża, a on moim) i mówiłam o tym mężowi, ale ciągle mówił, że jutro podłączy akumulator i nie podłączał, bo po co. No, to dzisiaj już się rozładował do końca 🙄 Ale wpakowaliśmy Olka do Pixela (jeszcze się mieści, ale już nie chce w nim siedzieć), wpięliśmy na pasy i pojechaliśmy moim.

Dopiero co mówiłam, że Olek nie uczy się ostatnio nowych słów, a dzisiaj u moich rodziców zaczął pięknie mówić "baba" i naśladować cmokanie i robienie miny karpia 😂❤

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja ma biegunkę. Albo przez zęby, albo po czopku, który dałam wczoraj na noc, albo po kremie z warzyw (marchew, pietruszka, ziemniak, batat), ale kremu zjadła niewiele, z 4-5 łyżeczek może łącznie. Czy od tych 3 rzeczy może być biegunka?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszareczko, jestem w szoku 😳😳😳
    I pod ogromnym wrażeniem 😳😳😳
    Gratulacje dla Igusi ❤️❤️❤️ a Ty matka szukaj butów 🤩🤩🤩

Suszarka, KarolinaMaria, dmg111, Clover, Ewa88 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar mam ta sama paste tylko w wersji mini i ma 500 fluoru. I jak kupowalam to sprawdzalam duze i tez mialy po 500, wiec pewnie u mnie byly jeszcze starsze wersje w rossmanie 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Igi 👏👏😊😊

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, brawo dla Igusi! Świetnie sobie radzi! 😍
    PS. Pokazałam filmik Olkowi i się cieszył 😁 Chyba mu się Iga spodobała 🤭

Lalia, my też myślę że w podobnym czasie co Wy będziemy myśleć o czymś swoim. Ja mam swój wymarzony projekt i jeszcze niedawno w ogóle nie brałam pod uwagę kupna domu z rynku wtórnego, ale jeśli sytuacja nie ulegnie zmianie i ceny nie pójdą w dół to zwyczajnie nie będzie nas stać na budowę. Mój mąż trochę ogarnia sprawy remontowe, jest samoukiem - to mieszkanie na poddaszu wyremontowaliśmy praktycznie sami, braliśmy tylko elektryka i hydraulika, ale też mąż niektóre rzeczy sam robił, a oni tylko te najważniejsze i najbardziej skomplikowane, żeby na pewno było zrobione tak, jak trzeba. No, ale tak czy siak ceny materiałów powalają... W sumie szeregówki to też nie jest najgorsza opcja, teraz w naszej okolicy sporo takich domków powstaje, a nam ani jakiś ogromny metraż, ani duży ogród nie jest potrzebny, nie jestem fanką grzebania w ziemi ani koszenia trawy 😂

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, odnośnie budowy masz 100% racji. Wymaga to strasznie dużo poświęceń, czasu, no i cokolwiek trzeba ogarniać. Dobrze że mój tata i mąż mają jakieś pojęcie bo byśmy leżeli. A odnośnie szeregówek, moja koleżanka z pracy kupiła taki dom dwa lata temu, przestawiali ściany, zmieniali układ. Sporo pracy przy tym mieli ale z tego co wiem wyszło świetnie i są bardzo zadowoleni 😁

Tajka, moja Iga teraz znowu ząbkuje (mają synchro z Olkiem od Lalii więc podejrzewam że na dniach jej wyjdzie ostatnia dwójka 😄), i kilka dni miała tak że pojawiały się wodniste, toksyczne 💩 natomiast ja tego nie liczę jako biegunkę, bo były 1-2 na dobę. Jak miała biegunkę po antybiotyku to robiła 7 razy dziennie i co kupa trzeba było zmieniać ubranko, bo wszytsko wyciekało :(

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga 😍😍 szok!

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, widzę, że masz takiego wariata jak ja, Iga ruszyła w wieku Marty. Nie bedzie Ci dane zaznać spokoju ;)

Słuchajcie, muszę się pochwalić tym razem moim synem. Jest w ostatniej grupie w przedszkolu, czyli tak jakby w zerówce. Bardzo lubi oglądać na YouTube jak ludzie grają w taką grę 2040, gdzie łączy się klocki. Kiedyś też lubił bajkę numberblocks. I tak oglądając nauczył się sam bez pomocy najpierw liczyć do 100, potem do 1000, a teraz potrafi nawet tysiącami. Do tego opanował tabliczkę mnożenia i dodawanie wielkich liczb w głowie, typu 64+64 albo 262+262. Dziś byliśmy na urodzinach jego kolegi I mama jednego z kolegów mówiła, że jak był u nich to jej mąż pokazał mu że jest takie coś jak kolejność wykonywania działań i mój Tymek z radością rozwiązywał zadania matematyczne na poziomie 3 albo 4 klasy podstawówki 👨‍🏫
    Fizykiem mam nadzieję, że nie zostanie bo ja jestem i kasy to po tym nie ma, ale może jakiś dobry zawód znajdzie ;)

Dumna jestem niesamowicie, bo nauczył się tego zupełnie sam!

Co do domu to przyznam że zawiedziona jestem. Naprawdę mialam nadzieję, że mimo małej działki wejdziemy tam i będzie wow, a tu z każdym pomieszczeniem entuzjazm spadał.

Suszarka, dmg111, Lalia, Clover, Annia, Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 23:13

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, my sie nie znamy na budowie a budujemy i jest kilka rzeczy na ktore my nie zwróciliśmy uwagi i samspaprame. Ale kurde, krocie placimy wykonawca a i tak w kulki polecieli 🙄

🔸28 lat

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też oglądamy działki, ale jeśli się trafi to zlecimy budowę deweloperowi.

SYN 2015
    CÓRKA 2020

Starania od czerwca 2025
    CP 2025 💔 7tc
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Maja ma biegunkę. Albo przez zęby, albo po czopku, który dałam wczoraj na noc, albo po kremie z warzyw (marchew, pietruszka, ziemniak, batat), ale kremu zjadła niewiele, z 4-5 łyżeczek może łącznie. Czy od tych 3 rzeczy może być biegunka?

Może:)
    Mój wczoraj miał biegunkę cały dzień ale dzisiaj cisza.
    Dałam mu krem z marchewki, pietruszki ziemniaka pierwszy raz wszystkie te rzeczy już jadł ale osobno nigdy razem.
    Do tego Franek okropnie kaszle jak nie będzie gorączkować to jutro postawie mu bańki

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Oj tak, my sie nie znamy na budowie a budujemy i jest kilka rzeczy na ktore my nie zwróciliśmy uwagi i samspaprame. Ale kurde, krocie placimy wykonawca a i tak w kulki polecieli 🙄
    A to swoją drogą, że często się płaci komuś duże pieniądze a i tak jest sporo niedociągnieć 🙄 Dlatego mój mąż stwierdził, że co jest w stanie to ogarnie sam, bo jak ma komuś płacić za to, żeby i tak było schrzanione, to woli sobie schrzanić samemu 😂 No, ale za to zamiast mieć wyremontowane szybko, to się ciągnie dalej, bo część pomieszczeń nie jest jeszcze skończona. Żeby brać do wszystkiego fachowców trzeba mieć kasę, a z kolei żeby robić samemu trzeba mieć czas. Ale za to satysfakcja ogromna. Nawet ja się sporo nauczyłam, przykręcałam regipsy, kładłam panele i wyklejałam ścianę gipsowymi cegiełkami. Całkiem mi się to podobało 😁

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    W końcu możemy pochwalić się pierwszym ząbkiem na dole 😂🦷 !!!! Juhuuuu!

P.S. Jakiej pasty używają wasze maluchy?
    Elmex dla dzieci 1000 ppm fluoru.
    Ja mam obsesję na punkcie zębów. Najpierw myję gazikiem każdego zęba, a potem poprawiam szczoteczką😉

Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 4402 4403 4404 4405 4406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ