X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjeciach tak nie widac, ale wloski ma juz do łopatek :)

Dziekujemy ślicznie za komplementy, dzis tak mi daje w kosc ze wymiekam 🙈 jeczy od rana, w koncu wrzucilam ja w chuste i zasnela na 1h to ogarnelam obiad. Teraz jeczy dalej 😅

🔸28 lat

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożcu nie wiemy u jakiego lekarza byłaś, na jakim sprzęcie miałaś USG, czy lekarz zrobił badanie dokładnie czy na odwal się. A to wszystko ma znaczenie. Jak byłam na wizycie na NFZ to sprzęt był tragiczny, i mimo że lekarz (świetny ultrasonografista, z certyfikatem FMF) dwoił się i troił, to badanie wyglądało jak wyglądało 🤷 sam powiedział że z pustego i Salomon i nie naleje. Tam gdzie chodzę na prenatalne mają kosmiczny sprzęt a i lekarz jest super, i naprawdę od razu widać różnicę, nawet dla mojego niewprawnego oka. Naprawdę w naszej mieścinie są też ginekolodzy i "ginekolodzy"... Wiem że się łatwo mówi ale poczekaj spokojnie na wizytę u swojej gin. Ty w ogóle nie masz kontaktu telefonicznego ze swoją lekarką?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, Malwi jest śliczna! 😍 Boską ma tą fryzurę, rośnie Wam mała Roszpunka 😁

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Jednorożcu nie wiemy u jakiego lekarza byłaś, na jakim sprzęcie miałaś USG, czy lekarz zrobił badanie dokładnie czy na odwal się. A to wszystko ma znaczenie. Jak byłam na wizycie na NFZ to sprzęt był tragiczny, i mimo że lekarz (świetny ultrasonografista, z certyfikatem FMF) dwoił się i troił, to badanie wyglądało jak wyglądało 🤷 sam powiedział że z pustego i Salomon i nie naleje. Tam gdzie chodzę na prenatalne mają kosmiczny sprzęt a i lekarz jest super, i naprawdę od razu widać różnicę, nawet dla mojego niewprawnego oka. Naprawdę w naszej mieścinie są też ginekolodzy i "ginekolodzy"... Wiem że się łatwo mówi ale poczekaj spokojnie na wizytę u swojej gin. Ty w ogóle nie masz kontaktu telefonicznego ze swoją lekarką?
    Dzisiaj rano do niej dzwoniłam to powiedziała że ona ma dzisiaj cały dzień szkolenie i nie przyjmie mnie umówiła mnie do swojej matki ona mi zrobiła usg plamienie nie wiadomo skąd było bo wszystko jest ok ale nie widać zarodeczka.
    Też chodzę na prenatalne do lekarki z super sprzętem i wiem co masz na myśli.
    Jedynie pocieszam się tym że w szpitaly wszystkie aparaty mają super nowiutkie a dziasiaj na takim trochu starszym sprzęcie mi robiła i mogła jeszcze nic nie widzieć, ale w każdej ciąży mam problemy nic nie może być normalnie tylko zawsze coś i to mnie wkurza

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Badania prenatalne czyżby 🩷?

preg.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 23:13

• Clover Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, ja myślę tak jak Lalia, że raczej do końca nie wiadomo, kiedy była owulacja. Jesteś kilka miesięcy po porodzie, to tym bardziej spore wahania mogą się zdarzyć, bo cykl się jeszcze nie uregulował. Ja miesiączkuję już 7 miesięcy, a cykle w dalszym ciągu są różnej długości 🤷‍♀️ No i druga sprawa to kwestia sprzętu, jak mówi Suszarka. Mam koleżankę, która zaszła w ciążę i lekarz na pierwszej wizycie stwierdził, że jest puste jajo płodowe i skierował do szpitala. Poszła do innego lekarza w tym samym dniu i okazało się, że jest już zarodek i nie ma mowy o żadnym pustym jaju. Więc to zależy, kto bada i na jakim sprzęcie.

Btw. Ten pierwszy lekarz o którym napisałam to kretyn jakich mało. Kobietom, które do niego przychodzą na pierwszą wizytę w ciąży w 4-6 tygodniu mówi, że mają się nie nastawiać na ciążę i nie cieszyć, bo nie wiadomo, czy coś z TEGO w ogóle będzie. Dziwię się kobietom, które po takiej wizycie chcą prowadzić u niego ciążę, mnie już by nigdy więcej nie zobaczył w gabinecie gdybym takie słowa usłyszała.

Jednorożec89 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też mam zanzi 😉 pierwszy raz idę na laminację brwi 😊 robiła któraś ten zabieg?

MoTyLeK🦋, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Btw. Ten pierwszy lekarz o którym napisałam to kretyn jakich mało. Kobietom, które do niego przychodzą na pierwszą wizytę w ciąży w 4-6 tygodniu mówi, że mają się nie nastawiać na ciążę i nie cieszyć, bo nie wiadomo, czy coś z TEGO w ogóle będzie. Dziwię się kobietom, które po takiej wizycie chcą prowadzić u niego ciążę, mnie już by nigdy więcej nie zobaczył w gabinecie gdybym takie słowa usłyszała.
    Normalnie aż mi słów zabrakło 🤯

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ja jutro też mam zanzi 😉 pierwszy raz idę na laminację brwi 😊 robiła któraś ten zabieg?
    Ja nie, ale się czaje 🙊

Ewa88 lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, clover to u nas jest taka kobieta ginekolog. Moja kolezanka poszla za szybko i tez ja nastraszyla ze juz powinien byc zarodek. Za to druga tak obstawiła lekami, ze inny lekarz zlapal sie za glowe bo nie bylo zadnych podstaw do tych lekow 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wpadam na chwilke, Harisek wlasnie zasnal. Od piatku wieczorem jestesmy odlaczeni od respiratora, i moj malusienki daje sobie swietnie rade. Lekarze mowia, ze na poczatku przyszlego tygodnia moze pojdziemy do domku. Bardzo mnie to cieszy, bo bardzo tesknie za moimi starszakami. Moj S. bardzo przezywa rozlake, moja corcia nadal zle sie czuje.
    Takze trzymajcie za nad kciuki.

Jednorożec89, kar_oliv, Zulugula, Iryska, Lalia, Tajka, MoTyLeK🦋, Annia, Ounai, Ewa88 , kiniusia270, Suszarka, Clover, calanthe, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

• Ona34 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Robiłam:) efekt jest, ale zależy co kto lubi... Jak dla mnie za szerokie te brwi były i źle się czułam 😉

Ewa88 lubi tę wiadomość

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi ślicznotka ale ma włosowe geny 😍😍😍😍 Masz już co zaplatać 😁😁😁😁

atdcgu1rjappkskg.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:25

Ania81 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Malwi ślicznotka ale ma włosowe geny 😍😍😍😍 Masz już co zaplatać 😁😁😁😁

Tak, A’la Steven Seagal 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 12:15

Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, Tajka, MoTyLeK🦋, Annia, Ewa88 , Ania81, Suszarka, Clover, kar_oliv, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Widziałam Miss Malwi🤩
    P.s. jak tam starania? Poopowiadaj nam tu coś haha 🤣
    Ah na wątkach staraniowych to były emocje🤭
    🧡

Zostaje czekać 🤣 na moje oko to juz po owu, jesli byla. Sie okaze, moze w przyszlym tygodniu zatestuje w pon/wt 🤔

Zulugula, Lalia, Ania81, Clover, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:25

Annia, Lalia, Suszarka, Clover, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kupiłam arke noego i od razu sprzedalam. Wg mnie to bardzo średnia zabawka, na pewno nie warta swojej ceny, Tomek w ogóle się jej nie dotykał, no czegos takiego jeszcze nie widziałam , żeby tak zignorował zabawkę 😆 totalnie niezainteresowany. Pomijam juz że zarówno arka jak i domek wyglądają jak z lat 90tych, no średnie wizualnie. Ale myślę , że domek bardziej by go zaciekawił. Jedynie co na tej arce to na pianinku pogral, ale to kupię mu osobno 😃
    U nas domek to na razie klapa... :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam co 2 tygodnie jakiś Zanzi z medycyną estetyczną bo odpicowuje sobie facjatę. 🤣 skończyłam serię z Dermapena, zaraz zaczynam laser ma naczynka i mezoterapię. 🙈

Malwina ma więcej włosów ode mnie. 😍

Zulugula, Ewa88 , Lalia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, wątki staraniowe były emocjonujące, ja bardzo długo podczytywałam, zanim zdecydowałam się założyć konto ;) zresztą wątek typowo brzuszkowy to też złoto, wizyty, zdjęcia, wagi, analizy, czy maluch się obróci. Aż łezka w oku się kręci. Ja podczytuję wątek, na którym są Madzia i Ula, bo jestem ciekawa co u nich, widzę, że dziewczyny zaczynają się tam rozpakowywać. Szczerze mówiąc, nie chciałabym wracać do tamtych chwil i być na ich miejscu, cieszę się, że jesteśmy już na etapie, na którym jesteśmy. Połóg, rozkręcanie laktacji, zastanawianie się, czy odbijać, czy nie, czy budzić na jedzenie czy nie budzić, nagle okazało się, że kolor ręczniczka czy tetry nie ma żadnego znaczenia, grunt, że czyste, a moje wyobrażenie o macierzyństwie legło w gruzach ;P Ale z przyjemnością podczytuje o staraniach dziewczyn, które wróciły do gry. Liczę, że w 2022 urodzi się 'u nas' kilka nowych bobasów.

Zulugula, Lalia, Annia, Suszarka, Clover, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
‹‹ 4404 4405 4406 4407 4408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ