Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Na zdjeciach tak nie widac, ale wloski ma juz do łopatek
Dziekujemy ślicznie za komplementy, dzis tak mi daje w kosc ze wymiekam 🙈 jeczy od rana, w koncu wrzucilam ja w chuste i zasnela na 1h to ogarnelam obiad. Teraz jeczy dalej 😅🔸28 lat
Jednorożcu nie wiemy u jakiego lekarza byłaś, na jakim sprzęcie miałaś USG, czy lekarz zrobił badanie dokładnie czy na odwal się. A to wszystko ma znaczenie. Jak byłam na wizycie na NFZ to sprzęt był tragiczny, i mimo że lekarz (świetny ultrasonografista, z certyfikatem FMF) dwoił się i troił, to badanie wyglądało jak wyglądało 🤷 sam powiedział że z pustego i Salomon i nie naleje. Tam gdzie chodzę na prenatalne mają kosmiczny sprzęt a i lekarz jest super, i naprawdę od razu widać różnicę, nawet dla mojego niewprawnego oka. Naprawdę w naszej mieścinie są też ginekolodzy i "ginekolodzy"... Wiem że się łatwo mówi ale poczekaj spokojnie na wizytę u swojej gin. Ty w ogóle nie masz kontaktu telefonicznego ze swoją lekarką?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Jednorożcu nie wiemy u jakiego lekarza byłaś, na jakim sprzęcie miałaś USG, czy lekarz zrobił badanie dokładnie czy na odwal się. A to wszystko ma znaczenie. Jak byłam na wizycie na NFZ to sprzęt był tragiczny, i mimo że lekarz (świetny ultrasonografista, z certyfikatem FMF) dwoił się i troił, to badanie wyglądało jak wyglądało 🤷 sam powiedział że z pustego i Salomon i nie naleje. Tam gdzie chodzę na prenatalne mają kosmiczny sprzęt a i lekarz jest super, i naprawdę od razu widać różnicę, nawet dla mojego niewprawnego oka. Naprawdę w naszej mieścinie są też ginekolodzy i "ginekolodzy"... Wiem że się łatwo mówi ale poczekaj spokojnie na wizytę u swojej gin. Ty w ogóle nie masz kontaktu telefonicznego ze swoją lekarką?
Też chodzę na prenatalne do lekarki z super sprzętem i wiem co masz na myśli.
Jedynie pocieszam się tym że w szpitaly wszystkie aparaty mają super nowiutkie a dziasiaj na takim trochu starszym sprzęcie mi robiła i mogła jeszcze nic nie widzieć, ale w każdej ciąży mam problemy nic nie może być normalnie tylko zawsze coś i to mnie wkurza -
Jednorożec, ja myślę tak jak Lalia, że raczej do końca nie wiadomo, kiedy była owulacja. Jesteś kilka miesięcy po porodzie, to tym bardziej spore wahania mogą się zdarzyć, bo cykl się jeszcze nie uregulował. Ja miesiączkuję już 7 miesięcy, a cykle w dalszym ciągu są różnej długości 🤷♀️ No i druga sprawa to kwestia sprzętu, jak mówi Suszarka. Mam koleżankę, która zaszła w ciążę i lekarz na pierwszej wizycie stwierdził, że jest puste jajo płodowe i skierował do szpitala. Poszła do innego lekarza w tym samym dniu i okazało się, że jest już zarodek i nie ma mowy o żadnym pustym jaju. Więc to zależy, kto bada i na jakim sprzęcie.
Btw. Ten pierwszy lekarz o którym napisałam to kretyn jakich mało. Kobietom, które do niego przychodzą na pierwszą wizytę w ciąży w 4-6 tygodniu mówi, że mają się nie nastawiać na ciążę i nie cieszyć, bo nie wiadomo, czy coś z TEGO w ogóle będzie. Dziwię się kobietom, które po takiej wizycie chcą prowadzić u niego ciążę, mnie już by nigdy więcej nie zobaczył w gabinecie gdybym takie słowa usłyszała.Jednorożec89 lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Btw. Ten pierwszy lekarz o którym napisałam to kretyn jakich mało. Kobietom, które do niego przychodzą na pierwszą wizytę w ciąży w 4-6 tygodniu mówi, że mają się nie nastawiać na ciążę i nie cieszyć, bo nie wiadomo, czy coś z TEGO w ogóle będzie. Dziwię się kobietom, które po takiej wizycie chcą prowadzić u niego ciążę, mnie już by nigdy więcej nie zobaczył w gabinecie gdybym takie słowa usłyszała.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
O, clover to u nas jest taka kobieta ginekolog. Moja kolezanka poszla za szybko i tez ja nastraszyla ze juz powinien byc zarodek. Za to druga tak obstawiła lekami, ze inny lekarz zlapal sie za glowe bo nie bylo zadnych podstaw do tych lekow 🙈🔸28 lat
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny wpadam na chwilke, Harisek wlasnie zasnal. Od piatku wieczorem jestesmy odlaczeni od respiratora, i moj malusienki daje sobie swietnie rade. Lekarze mowia, ze na poczatku przyszlego tygodnia moze pojdziemy do domku. Bardzo mnie to cieszy, bo bardzo tesknie za moimi starszakami. Moj S. bardzo przezywa rozlake, moja corcia nadal zle sie czuje.
Takze trzymajcie za nad kciuki.Jednorożec89, kar_oliv, Zulugula, Iryska, Lalia, Tajka, MoTyLeK🦋, Annia, Ounai, Ewa88 , kiniusia270, Suszarka, Clover, calanthe, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Malwi ślicznotka ale ma włosowe geny 😍😍😍😍 Masz już co zaplatać 😁😁😁😁
Tak, A’la Steven Seagal 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 12:15
Lalia, Zulugula, KarolinaMaria, Tajka, MoTyLeK🦋, Annia, Ewa88 , Ania81, Suszarka, Clover, kar_oliv, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Ah na wątkach staraniowych to były emocje🤭
🧡
Zostaje czekać 🤣 na moje oko to juz po owu, jesli byla. Sie okaze, moze w przyszlym tygodniu zatestuje w pon/wt 🤔Zulugula, Lalia, Ania81, Clover, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Zulugula wrote:Kupiłam arke noego i od razu sprzedalam. Wg mnie to bardzo średnia zabawka, na pewno nie warta swojej ceny, Tomek w ogóle się jej nie dotykał, no czegos takiego jeszcze nie widziałam , żeby tak zignorował zabawkę 😆 totalnie niezainteresowany. Pomijam juz że zarówno arka jak i domek wyglądają jak z lat 90tych, no średnie wizualnie. Ale myślę , że domek bardziej by go zaciekawił. Jedynie co na tej arce to na pianinku pogral, ale to kupię mu osobno 😃Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ja teraz mam co 2 tygodnie jakiś Zanzi z medycyną estetyczną bo odpicowuje sobie facjatę. 🤣 skończyłam serię z Dermapena, zaraz zaczynam laser ma naczynka i mezoterapię. 🙈
Malwina ma więcej włosów ode mnie. 😍Zulugula, Ewa88 , Lalia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
O tak, wątki staraniowe były emocjonujące, ja bardzo długo podczytywałam, zanim zdecydowałam się założyć konto
zresztą wątek typowo brzuszkowy to też złoto, wizyty, zdjęcia, wagi, analizy, czy maluch się obróci. Aż łezka w oku się kręci. Ja podczytuję wątek, na którym są Madzia i Ula, bo jestem ciekawa co u nich, widzę, że dziewczyny zaczynają się tam rozpakowywać. Szczerze mówiąc, nie chciałabym wracać do tamtych chwil i być na ich miejscu, cieszę się, że jesteśmy już na etapie, na którym jesteśmy. Połóg, rozkręcanie laktacji, zastanawianie się, czy odbijać, czy nie, czy budzić na jedzenie czy nie budzić, nagle okazało się, że kolor ręczniczka czy tetry nie ma żadnego znaczenia, grunt, że czyste, a moje wyobrażenie o macierzyństwie legło w gruzach ;P Ale z przyjemnością podczytuje o staraniach dziewczyn, które wróciły do gry. Liczę, że w 2022 urodzi się 'u nas' kilka nowych bobasów.
Zulugula, Lalia, Annia, Suszarka, Clover, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r.