X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    KarolinaMaria widzisz. Moja chrześnica ma komunię w 2023r. to trzeba się psychicznie nastawić.
    Ostatni raz byliśmy na komunii 8 lat temu, to wtedy królowały laptopy 😉
    Moja też będzie miała w 2023 😁

• calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:52

Suszarka lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do supli ja biorę po prostu te co w ciąży mama dha premium plus, oczywiście z regularnoscia tak średnio. Podobnie z letroxem.. dziś byłam rano na badaniu z krwi, ciekawe jakie będą wyniki

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, rowerek cruzee prawie 600zl 🤣🤣

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku nie mam kompletnie pomysłu na prezenty. Franek ma zdecydowanie za dużo zabawek i nie wiem jak to rozwiązać.
    Myślałam o czymś fajnym edukacyjnym, ale w liście do Mikołaja kazał sobie napisać uwaga : lawete bo kiedyś z ojcem w sklepie z zabawkami ogladali taką fajną lawete z brudera i on cały czas tylko o niej. A z Jasiem jest jeszcze gorzej bo takie rzeczy jak domek dumel, szczeniaczek i i inne fajne zabawki dla dziecka w jego wieku mam schowane po Franku na strychu i mu je wyciągam ale z drugiej strony on nie może być pokrzywdzony jako młodszy brat co zawsze po starszym dociera rzeczy a nie ma nic swojego

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na roczek nic nie kupiliśmy. Tzn kupiłam domek dumel ale to był jakby prezent od prababci bo dała nam kasę żebyśmy coś kupili co chcemy bo ona nie ogarnia prezentów dla dzieci 😁
    Co do Świąt to już zapowiedzialam rodzinie żeby nie kupowali zabawek tylko książki bo on już ma zabawek do sufitu:-P

Lalia lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    My na roczek nic nie kupiliśmy. Tzn kupiłam domek dumel ale to był jakby prezent od prababci bo dała nam kasę żebyśmy coś kupili co chcemy bo ona nie ogarnia prezentów dla dzieci 😁
    Co do Świąt to już zapowiedzialam rodzinie żeby nie kupowali zabawek tylko książki bo on już ma zabawek do sufitu:-P

Ja kupuję ubranka do żłobka, śpiworek do spania i buty na roczek 😅
    A rodzina niech szaleje z zabawkami 😅

Iryska, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rowerki Puky są jeszcze troche tańsze a bardzo chwalone - podobno niezniszczalne.
    Zgadzam się z Anią odnośnie wagi rowerka - to bardzo ważne dla dziecka aby był najlżejszy.

Ja na babyhit kupiłam S&R za 383 zł, był jakiś kod.

Świetnie, moja mama była u nas do soboty a w niedziele ją rozłożyło. Dziś u lekarza wyszedł COVID, a Pola od wczoraj smarka.... Po sytuacji Harisska bardzo się stresuje :(

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem Grażynka, zawsze przeszukuje całego neta zanim coś kupię 😀 i tak dzisiaj znalazłam domek drewniany dla lalek dla 2.5letniej chrześnicy, w Lidlu 269 zł a na allegro 239 😲
    Ma ktoś?
    Ja dla Mai nie mam pomysłów z prezentami... Może kostkę edukacyjną, może tą arkę Noego, ale chyba ktoś z was nie polecal? Albo książeczki, ale jakie? Bo domek dumel może na roczek, teraz chyb za wcześnie
    Czym wasze 8miesieczbe dzieci się bawiły?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 13:27

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Teraz z kolei mysle o mini kuchni, odkurzaczu zabawkowym (widzialam wczoraj w Carrefourze), zestawie instrumentow typu cymbalki, bebenek, itp

Cymbałki polecam i odradzam jednoczesnie. Malwi uwielbia, stary niestety tez i trenuje baby Shark na cymbałkach 🤦‍♀️ Ale moj kupil najtansze na allegro za 20zl i fałszują niesamowicie 😅

kiniusia270, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    No jasne, też miałam taka opinie. Dopóki nie zaczelam pracować mając dziecko w domu. Bez bajek po prostu się nie da.

Możecie myśleć, że to ogromny błąd, czy coś. No ale ja byłam tego świadoma podejmując pracę w pracę :)
    Hmmmmm, ale jak pracowałaś 8h to Matylda oglądała 8h bajki?

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ❤️ My już w domu, wyjazd udany! Nadrobiłam Was wszystkie, a teraz odpowiem zbiorowo, bo tyle stron przeczytałam ze już nie pamietam kto konkretnie co pisał :) odnośnie prezentów- my na Mikołaja kupujemy Meli vtech hulakula bo skyszalam ze jest fajne i zajmuje dziecko na dłuższa chwile (a same wiecie jakie to cenne 😂). Pod choinkę u bas prezenty kupują dziadkowie, wiec wysłałam siostrze link do nosidła kavka, żeby podpowiedziała mojej mamie 😂. Scoot and ride mam w planie kupić Melce na roczek, ale jakoś dopiero teraz Lalia mi uświadomiła ze to nie jest zamiast rowerka biegowego! Dlatego teraz mam dylemat! Niby fajne ale powiedzcie mi dlaczego to jest taki fenomen? Ja zawsze głupia rzucam się na wszystko co polecane! Jestem totalnie antygrazyna bo na muszę mieć wszystko :D Nasz xiaomi to Zbysiu i kocham go miłością wielka! Ale powiedzcie mi, czy u Was tez się odczepia ta szczoteczka boczna? Mój gubi ja za każdym odkurzaniem! Mojego Zbycha włączam zazwyczaj jak kładę Amelkę spać, bo ten szum ja uspokaja i od razu zasypia :) Odnośnie bajek- póki co ciężko mi się określić ale chyba bliżej mi do podejścia verity. Tzn zapewne włączę Melce bajkę jak będzie starsza, po to żebym mogła coś zrobić ale np nie wyobrażam sobie żebym miała włączać jej bajki po to żeby mieć chwile spokoju dla siebie :D i tu odniosę sie do Karoliny- kochana, jesteś jak najbardziej normalna mamusia ❤️ Masz prawo być zmeczona, masz prawo potrzebować odpoczynku. Pamiętam jak niedawno napisałaś ze po całej nocy czujesz sie „przebodzcowana”. Co rano przypominam sobie te Twoje słowa i powtarzam sobie, ze nie jestem jedyna, ze Ty masz tak samo jak ja :) Co do supli ja biorę Mama Dha premium i wyniki krwi mam perfekcyjne, jak nigdy. Teraz zaczęłam pic codziennie olej z czarnuszki a Melce dodaje do kaszki olej lniany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 13:53

KarolinaMaria, Zulugula, Suszarka, Lalia, calanthe, dmg111, Clover, emdar lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Te rowerki Puky są jeszcze troche tańsze a bardzo chwalone - podobno niezniszczalne.
    Zgadzam się z Anią odnośnie wagi rowerka - to bardzo ważne dla dziecka aby był najlżejszy.

Ja na babyhit kupiłam S&R za 383 zł, był jakiś kod.

Świetnie, moja mama była u nas do soboty a w niedziele ją rozłożyło. Dziś u lekarza wyszedł COVID, a Pola od wczoraj smarka.... Po sytuacji Harisska bardzo się stresuje :(
    Potwierdzam, mam Puky po Tymku, kupiliśmy uzywke i to jest swietny rower. Marcie też kupię używke, dzieci i tak rzucają tym i za chwilę te rowery są całe porysowane

KarolinaMaria, dmg111, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze mam do Was pytanko. Amelka jeszcze nie siedzi, co jest zupełnie normalne. Ale kiedy posadzę ja do krzesełka to siedzi już stabilnie, zreszta zaraz wstawię foto poglądowe. Ona ogólnie jest mobilnie bardzo do przodu. Póki co daje jej tylko papki, je jak dzika :D wszystko jej smakuje, wcina aż się jej uszy trzęsą. Kiedy zacząć z blw? Boje się jej dawać kawałki, tzn boje się ze się zakrztusi. Tylko zastanawiam się czy to jest moja wewnętrzna panika i czy jej jakoś nie hamuje przez to. Kiedy Wy zaczęliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 15:21

dmg111, Meggi110818, Lalia, Zulugula, Annia, kar_oliv, Clover, Ewa88 , Belie, emdar lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odnośnie dyskusji o bajkach. Czy tylko moje dziecko zlewa bajki, teledyski i tv? Lubi sobie potańczyć, ale puszczamy jej muzykę przez głośnik bluetooth. Jak była chora to w czasie inhalacji chciałam ją zająć youtube, ale nie było opcji, bo jej to nie obchodziło. Podobnie próbowałam robić kiedyś podczas kryzysu w samochodzie w wakacje, też nie przeszło 🤷 czasem sobie włączam tv na chwilę bo chcę obejrzeć wiadomości to nawet nie patrzy w tamtym kierunku. Póki co ona typowo dąży do interakcji z ludźmi i lubi być w ruchu, a siedzenie na tyłku to przecież strata czasu 😂😂

Ladyo, calanthe, Lalia, dmg111, Clover, KarolinaMaria, emdar lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, po pierwsze piąteczka bo mamy ten sam śliniaczek 😂 co do blw, Iga usiadła samodzielnie bez podporu jak miała 7.5 miesiąca. Dostawała kawałki już wcześniej, usadzona w krzesełku, właśnie jak zaczęła być w miarę stabilna. Zaczynałam od chrupek kukurydzianych. Daj Amelce chrupka i zobaczysz jak sobie radzi, jak będzie ok to możesz kombinować z warzywami w słupki itd. :)

Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 23:13

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

• calanthe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:52

Suszarka lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia tak sytuacja u Hariska byla tylko i wylacznie z powodu Covida.
    Po tym wszystkim jestem bardzo przewrazliwiona na wszelkie przeziebienie i choroby wokol nas.

Ja sie dzis tak wscieklam, ze az mi sie cisnie podnioslo. Maz sie wczoraj pochwalil swej mate, ze w piatek wychodzimy. A ta poinformowala swa corke z Londynu. No wiec siostra meza dzis zadzwonila i infomuje mnie, ze w piatek wieczorem przyjezdzaja na weekend. Dodala jeszcze, ze jej corka jest przeziebiona, ale to nic takiego. Powiedzialam jejn, zeby sie nie fatygowala, bo to bedzie tylko czas dla nas. Rozlaczyla sie, zadzwonila do meza, na co on to samo co ja. Wiec teraz jest afera, bo jak jej moglismy powiedziec nie. Tesciowa wydzwania obuzona. Zero zrozumienia. A powodem tego wszystkiego jest to ze jej coreczka nagle za chciala sie z Hariskiem pobawic. A jej sie przeciez nie odmawia, bo bedzie afera.
    Kuzwa nie spodziewalam sie, ze maja tak w glowach nasrane

• Ounai Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, normalnie jaja. Zadzwoniłam do poradni psychologiczno-pedagogiocznej za radą mojej siostry. Tymek będzie miał postawioną pełną diagnozę ze względu na problemy logopedyczne i po tym jak opowiedziałam Pani jakie zadania matematyczne wykonuje i ile ma lat będzie diagnozowany w kierunku.... wybitnych zdolności matematycznych. Pomijając już, że zna tabliczkę mnożenia, dodawanie i odejmowanie do 1000 robi w głowie, powyżej 1000 liczy setkami i dziesiątkami. Kod do domofonu zlożony z 8 znaków zapamiętał po tym jak mu raz podyktowałam, a wczoraj mąż dwa razy powtórzył mu mój numer telefonu i zapamiętał wszystkie 9 cyfr, tylko w ostatnich trzech pomylił kolejność. Ciekawa jestem co nam z tego wyjdzie. Podobno jeśli faktycznie zostanie postawiona taka diagnoza jeśli będziemy chcieli będzie miał indywidualny tok nauczania, dostosowany do jego wiedzy i zdolności, ale jeśli nie wyrazimy zgody to będzie szedł normalnym tokiem nauczania, tak jak jego rówieśnicy.

Lalia, Zulugula, Annia, Ladyo, kar_oliv, Clover, Tajka, dmg111, Ewa88 , Belie, Maminka89, Enigvaa, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 4417 4418 4419 4420 4421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ