Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę przypomnijcie jakie te kapcie do żłobka polecałyście?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai, jak ostatnio napisałaś o tym, że Tymek wykonuje tak skomplikowane działania, to tak sobie pomyślałam, że jest naprawdę wyjątkowo uzdolniony w tym kierunku, nie znam żadnego dziecka, które w tym wieku tak biegle liczy 😁 Gratuluję mądrego synka, rośnie Ci mały ścisłowiec!
Ounai, Lalia lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Ounai, jak ostatnio napisałaś o tym, że Tymek wykonuje tak skomplikowane działania, to tak sobie pomyślałam, że jest naprawdę wyjątkowo uzdolniony w tym kierunku, nie znam żadnego dziecka, które w tym wieku tak biegle liczy 😁 Gratuluję mądrego synka, rośnie Ci mały ścisłowiec!
Clover lubi tę wiadomość
-
Ladyo, ja też od początku, jak Maja skończyła 6 miesięcy, jadę blw. Nie je dużo, ale nie o to chodzi. Interesuje się produktami, zawsze czegoś chociaż spróbuje. Na razie spokojnie, podalam większość warzyw, zaczęłam już owoce, ostatnio podalam banana i gruszkę, podaję kaszki ale głównie w doidy do picia, bo tak zaleciła nam Neurologopeda, owsianke, makaron, ostatnio nawet zrobiłam specjalne zdrowe bułeczki i podalam posmarowane awokado 😊 niedługo może będę robić jakieś placuszki, podam jajko. Papki mam wrażenie, że średnio ją interesują, w weekend narobiłam jej 3 rodzaje kremów z warzyw i jak daje łyżeczką to może 3 zje 😊
Ale mleka raczej dalej je tyle co jadła.
I na razie, póki co, nie sadzam jej w antilopie, tylko na kolanach. Myślę, że jak siadzie w krzesełku, to będzie łatwiej. Czasem się krztusi i kilka razy miałam zawał, ale sobie radzi 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 15:15
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Ladyo, ja próbowałam zacząć dawać kawałki Olkowi kiedy skończył pół roku, ale on nie chciał ich wtedy jeść, zdecydowanie nie był na to gotowy. Wykrzywiał się, wypluwał wszystko, a kiedy jakimś cudem trochę zjadł to miał taką minę, jakby mu bardzo nie smakowało. Albo w ogóle się krztusił. Więc stwierdziłam, że nic na siłę i po prostu próbowaliśmy znowu co jakiś czas, aż zaskoczyło. Teraz wszystko chętnie wcina, niezależnie od konsystencji. No i faktycznie chrupki kukurydziane są dobrym sprawdzianem 😁
Ladyo lubi tę wiadomość
-
Ja też się muszę pochwalić moim synem, nauczył się pokazywać gdzie jest oko i teraz na wszystkim pokazuje paluszkiem wskazującym kiedy się go o to zapyta. Zabawki mają oko, zwierzątka w książeczce też, no i kotek na kalendarzu (zawsze jak przechodzimy obok kalendarza, to Olek aż piszczy, tak mu się on podoba 😁). A dopiero mówiłam, że on nie pokazuje palcem, a tu już wgrał aktualizację 😂 No i potrafi już też stać bez trzymanki kilkanaście sekund, tylko zazwyczaj trzyma wtedy jakąś zabawkę w ręce, to taka jego "asekuracja" 😂
Dzisiaj mówi sobie pod nosem po swojemu "dzidzia, dzidzia". Pytam go "dzidzia? Kto jest dzidzia, synku?". A on na to "tata!" 😂Iryska, Lalia, Ounai, dmg111, Wik89, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Meggi, ja też mam w planach kupić śpiworek bo już wyrasta z starego. To w sumie będzie miał prezent od nas:-D
Ewa , ja kupuję z Natulino śpiworki:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 15:40
Ewa88 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ewa88 wrote:Masz już wybrany śpiworek?
Na pewno będzie z nogawkami. Albo z natulino albo z lisek lolo. Myślałam też o angel baby, ale znalazłam kilka złych komentarzy. Raczej zdecydujemy się na ten z natulino, chociaż lisek ma zakładane skarpety ma stopy 🙈
https://natulino-sklep.pl/product-pol-8853-Spiworek-do-spania-z-nogawkami-NATULINO-R-LITTLE-WALKERS-White-Leaves-Gray-16-20-C-3-warstwowy-ocieplony.html
Nas tym się zastanawiam.
Myślę też żeby może wziąć 2 a nie 3 warstwy.Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Hmmmmm, ale jak pracowałaś 8h to Matylda oglądała 8h bajki?
Na zasadzie, że np. Siedzi w basenie z kulkami, a ja jej co jakiś dorzucam jakieś zabawki. I ona jest tym zajęta.
Ja w swojej pracy mam łącznie godzinę orzerwy, więc też jestem w stanie zając się i rozplanować to tak jak trzeba. No i nie ukrywam, że 3/4 mojej pracy mój mąż jest w domu. Takze luzikIryska, Suszarka lubią tę wiadomość
-
A poza tym postanowiłam, że od stycznia, jeśli dobrze nam pójdzie z przedszkolem i zlobkiem, to wracam do pracy do biura. Czas wyjść do ludzi
zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Do tego czasu muszę ogarnąć masz samochód... W sensie 2. Żeby mieć na dojazdy
-
Chrupki. Zapomniałam o nich muszę ppwiedziec mężowi żeby kupił dla Jasia.
Mówię mojemu żeby mi jakąś książkę tu przywiózł właśnie dotarło do mnie millenium i wciąga aż miłoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas