Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:U nas juz kupiona przez babcię na roczek 😁
Dla mnie kuchnie są unisex, choć ostatnio tu wstawialam jakis link i się śmiałam, że była w kategorii "zabawki dla dziewczynek" 😃
Pokaż jakąCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:27
Meggi110818, Lalia, Ladyo, KarolinaMaria, Angie1985, Suszarka, Inaa89, kar_oliv, AgataAgatka, MoTyLeK🦋, Ewa88 , dmg111, Nowastaraczka, Clover, Fragaria, kiniusia270 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
kic83 wrote:Dziewczyny chłopców, czy myślicie o kupnie dla nich kuchni? Czy to zabawka dla dziewczynek?
Pytam poważnie, bo mam zagwostkę 🤔
Ja kupiłam jednak tą z lidla, znaczy babcia kupiła 😉
Oliwka uwielbia garnki, wszystko wyciąga z kuchni, miski i łyżki są najlepsze.
Ps. Samochód też mamy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 11:20
Lalia, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:Dziewczyny chłopców, czy myślicie o kupnie dla nich kuchni? Czy to zabawka dla dziewczynek?
Btw. Ja jako dziecko nie cierpiałam się bawić np. lalkami, za to kochałam samochody. W sumie w dalszym ciągu bardziej się interesuję motoryzacją, niż modą/urodą. 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Moja siostra ostatnio kupiła swojemu synowi i uwielbia się nią bawić 😜 gdybym miała miejsce to na pewno za jakiś czas też bym kupiła -
My będziemy ubierać choinkę, tylko jeszcze nie wiem, gdzie postawimy. Jeśli mężowi się uda skończyć do świąt remont przedpokoju to tam, a jeśli nie, to będzie stała w salonie jak co roku. My zawsze mamy jodłę kaukaską, to ta niekłująca 😁 W poprzednich latach i tak nie zawieszaliśmy szklanych ozdób, żeby kotka nie potłukła. W zeszłym roku to w ogóle drzewko było takie piękne, że początkowo w ogóle nie chcieliśmy go ubierać, a później tylko zawiesiliśmy dużo lampek i pierniki 😁 Pewnie w tym roku jakoś dodatkowo zamocujemy choinkę do belki (bo mamy odkryte), żeby Olek jej czasem nie przewrócił.
Lalia lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie u pediatry. Osłuchowo czysto, gardło lekko zaczerwienione. Mamy robić inhalacje roztworem soli fizjologicznej i dodatkowo kazała podawać Cebion. Mamy też przepisany syrop i kupiłam go, ale w ulotce jest napisane żeby nie podawać dzieciom poniżej 2 lat i w sumie trochę się zmartwiłam tym. Bo zazwyczaj w ulotkach jest napisane, żeby skonsultować z lekarzem itd., a tutaj jest po prostu "nie stosować". Czy któraś z Was podawała dziecku syrop Hederasal?
-
Clover wrote:My już po wizycie u pediatry. Osłuchowo czysto, gardło lekko zaczerwienione. Mamy robić inhalacje roztworem soli fizjologicznej i dodatkowo kazała podawać Cebion. Mamy też przepisany syrop i kupiłam go, ale w ulotce jest napisane żeby nie podawać dzieciom poniżej 2 lat i w sumie trochę się zmartwiłam tym. Bo zazwyczaj w ulotkach jest napisane, żeby skonsultować z lekarzem itd., a tutaj jest po prostu "nie stosować". Czy któraś z Was podawała dziecku syrop Hederasal?
Clover ja bym nie stosowała. Takie male dziecko nie ma jeszcze w ogole odruchu wykrztusnego. Dopiero wlasnie powyzej 2 lat cos takiego sie pojawia.
Nie jestem lekarzem, nie znam sie na lekach jakos super ale duzo mam do czynienia z lekarzami i farmaceutami
Generalnie ja uwazam ze im mniej lekarstw tym lepiej. Oczywiście wszystko zalezy od stanu dziecka...ale jak jest osluchowo czysto to tym bardziej bym nie podala.
Ja te zasade stosuje u mojej corki. Dziecko zlobkowe i przedszkolne. Praktycznie nie chorujeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 11:58
Clover lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Jestem w domu. Nadrabiam czas chłopakami
Ale oczywiście mój pobyt tutaj zaczęłam od awantury z matką bo moja matka poiformiwała chyba pół miasta że poroniłam. Każdy kto do niej dzwonił przez ostatnie trzy dni każda siostra, kuzynka, sąsiadka, koleżanka została poinformowana a sobie nie zyczyłam żeby trąbić na prawo i lewo bo to jest dla mnie zbyt intymna i bolesna sprawa i na razie nie umiem mówić o tym bez emocji a teraz każdy kto tu przyjdzie będzie wypytywać.
Kto miał widzieć to się dowiedział i tak miało zostać ale matka sobie sensację urządziłaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Iryska wrote:Verita, myślisz że od nie stosowania nadmiaru leków dziecko nie choruje? Mi się wydaje że to po prostu kwestia przypadku 😉
Iryska na peeno masz racje ale jak za kazdym razem wspomagasz organizm lekarstwami to jak taki malyy organizm ma sie nauczyć walczyc dalej z infekcja? Uklad immunologiczny dopieeo dojrzewa, uwazam ze trzeba czasami troche odpuscic i dac mu powalczyc samemu.
Oczywiście nie mowie ze dziecko ma np 40 stopni temperature, meczy sie a ja nie podam lekarstwa bo mam takie widzimisię. No w końcu tez te lekarstwa po to sa. Ale uwazam ze trzeba znaleźć zloty srodek
Moze przesadzam i jestem w tym odosobniona ale u nas w domu lek to ostateczność. Zawsze sie jakos wspomagamy domowymi sposobami.
Oczywiscie podkreslam jak trzeba to trzeba.
Corka znajomych jak zaczela zlobek w 14 miesiecu zycia chorowala non stop non stop. Ja sie zs glowe lapalam z jaka lekkoscia lekarze jej przepisywali antybiotyki, sterydy itp. Chyba w przeciągu roku miala 8 antybiotkow. Masakra. Do dzis jest dziewczynka a ma 5 lat wiecznie chorujaca tydzien w przedszkolu to jest jej max.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 12:25
Synek styczeń 2021 -
Calanthe no ja Cie rozumiem dlatego jak dziecko oczywiście sie bardzo meczy czy cos to inna bajka.
Chociaz moze ja moje dzieci mecze bo przeciwgoraczkowe podaje powyżej 38. Wiadomo ze lezy, ze jest dentka ale to działa bo często nie musialam podawac nicni goraczka przechodzi...
Do tej pory raz syn zlapal od mojej Ani chorobę i to niestety zapalenie ucha i tu wiedzialam ze domowe sposoby nie pomoga. Co wiecej ona sie uchronila ale on nie.
Ja mam awersje do lekarzy, wielu znam z wieloma rozmawialam i jestem przerazona z jaka lekkoscia przepisuja leki jak cukierki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 12:34
Synek styczeń 2021 -
Verita, wydaje mi się że też masz inne zdanie bo jak piszesz Twoje dzieci mało chorują więc może masz też na to inne spojrzenie niż ktoś kto ma non stop chore dzieci i chce żeby w końcu były zdrowe. Wiadomo że nikt bez powodu nie poda dziecku lekiu tylko jak już jest ostateczność😃
veritaa, calanthe, dmg111, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Verita, wydaje mi się że też masz inne zdanie bo jak piszesz Twoje dzieci mało chorują więc może masz też na to inne spojrzenie niż ktoś kto ma non stop chore dzieci i chce żeby w końcu były zdrowe. Wiadomo że nikt bez powodu nie poda dziecku lekiu tylko jak już jest ostateczność😃
Iryska na pewno tak. No punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ale uwierz ze sa tez tacy rodzice ktorzy z dzieckiem przychodzą i wrecz wymagaja lekarstw.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
My choinkę będziemy mieć, bombki i tak mamy plastkowe bo przy kotach nie da sie inaczej.
W Biedronce promo na zabawki 2+1, ja kupiłam cymbałki dla Poli i chrześniaka na mikołaja i klocki Mega Block na gwiazdkę dla Poli.Suszarka, Lalia, Clover lubią tę wiadomość