Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarko
Moje gratulacje! Cieszę się, że wszystko dobrze😚Suszarka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
A ja poproszę o bilet do wariatkowa ( w jedną stronę). Julek nie śpi od ponad 3 h; przewala się po mnie, po łóżku, jak go odkładam do łóżeczka to w sekundę wstaje i próbuje z niego wyjść, rzuca we mnie smoczkiem, wyciąga materac🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Nie zdążyłam się położyć spać nim się obudził, więc nie spałam jeszcze nic. Jestem skopana, zbita, "obmcana" przez niego ze wszystkich stron. Próba podmiany na ojca zakończyła się taką histerią,że tylko czekam aż sąsiedzi wezwą opiekę społeczną. Chce mi się płakać ze zmęczenia, wkurwienia i irytacji. Wiem,że to nie Julka wina,ale dzisiejszej nocy mam po prostu dość swojego macierzyństwa☹. Nie czuję się z tym uczuciem dobrze,ale nie zamierzam udawać że dziś czuję inaczej🥺☹
Edit: zasnął w końcu koło 2:30. Zryczałam się jak głupia, zjadłam batona i idę spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 02:37
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, opisałaś DOKŁADNIE naszą poprzednią noc (tylko godziny pobudki inne, bo od 1.20 do 4.30) i moje odczucia... Często mam tak, że nie zdążę się położyć spać nawet, a Olek już wstaje i przez 3h nie śpi, to jest jakaś masakra. Teoretycznie mogę się położyć spać wcześniej, ale kiedy słyszę, jak on się przewala w łóżeczku, to nie zasnę, a on potrafi się intensywnie przewalać na długi czas przed pobudką 🤷♀️ Dzisiaj z kolei przerwa była "tylko" 1h20min, ale za to było sporo pobudek, a teraz od 5.20 już nie śpimy. Mi opaska sportowa ktorą noszę wyliczyła 3h02min snu tej nocy. Jak na to patrzę to nie wiem, czy się śmiać czy płakać... Usypianie Olka ostatnio to też jakaś porażka, trzaska mnie po twarzy, próbuje wkładać mi palce do ust/nosa, szarpie za włosy. Taka właśnie "obmacana" się czuję po tym. I niby też wiem, że to nie Olka wina, ale są momenty, kiedy mam ochotę wyskoczyć z okna 🙄 Albo po prostu wyjść i nigdy więcej nie wrócić... Wczoraj Zulu podrzuciła tu ten profil na fb Niania od spania, czytałam i wyć mi się chciało bo to takie prawdziwe... Najpierw w nerwach i zmęczeniu mam durne myśli, a później patrzę na śpiącego Olka i myślę sobie, że przecież jest taki kochany 😪 Ech, ciężkie to. Napisałabym "niech moc będzie z nami", ale ostatnio to już lecę na oparach i serio nie wiem, skąd tą moc wziąć. W domu zawalam totalnie wszystko, a jak Olek idzie spać na drzemkę to się kładę razem z nim, bo normalnie zasypiam na stojąco. Ciekawe, że w dzień potrafi spać nawet do dwóch godzin bez kręcenia się i przewalania po całym łóżeczku... No cóż, przytulam i łączę się w bólu ciężkich nocek. Kiedyś to musi minąć...
-
U nas noce od miesiąca całkiem spoko. Pobudka na masaż o 23, o 3 i 6;20 już nie śpimy.
Ale posluchalam jednej z Was żeby klasc Mała o 20 a nie o 19 to będzie spała dłużej😁 I co ? I klops jakich mało 😁😁😁 nadal wstaje o 6:20.
Teraz muszę to jakoś odkręcić i próbować aby chodziła znowu spać o 19 jak wcześniej ale czuje, że nie będzie to takie łatwe. Bo ta 19 była idealna i sporo czasu dla siebie.
Łącze się w bólu z ciężkimi nockami bo i takie też u nas były i zawsze mogą wrócić (oby jednak nie😁).
-
KarolinaMaria wrote:Ok. 2 lat. Na górze mam hipodoncję, tak jak Ty, dlatego nastawiam się na ból, bo też będziemy przesuwać. Dół zakładam za 3-6 miesięcy.
Edit żałuję, że wcześniej się nie zdecydowałam. Bałam się nawet nie wiem czego.
Mnie przesuwanie tylko raz bolalo, ale wtedy mocno mi go przesunela. Teraz juz jest na swoim miejscu, przesunięty o 4-5mm.
Ja tez zalowalam ze tak zwlekałam. Sam aparat dodal mi sporo pewnosci siebie i poprawil samoocenęKarolinaMaria lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Co Ty Zulu, przecież wiesz że sen dzieci nie ma żadnych prawideł 😁 Iga mi niby śpi 19/20, ale w dzień nie śpi prawie wcale. Tzn. zasypia na jedną drzemkę, ale wczoraj musiałam do niej chodzić co 10min bo się wybudzala, a ostatnią godzinę przespała na mnie. W czasie kiedy dzieci w jej wieku które tutaj mamy spały jeszcze 3 drzemki, ona od dawna miała już jedną. A jak w nocy się obudzi na mleko to jest loteria. Może zaśnie od razu, a może każde odłożenie przez 3 godziny będzie się kończyło wybudzeniem (ostatnio króluje opcja druga).
Moim zdaniem nie można się winić za wściekłość jak jest się na skraju wyczerpania z powodu braku snu. To raczej normalne. Wiadomo że kochamy te dzieci, że ich nie winimy. Ale sen to czysto fizjologiczna potrzeba, i powinna być zaspokojona w pierwszej kolejności żeby czuć się w miarę ok.Zulugula, Enigvaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
U nas dzisiaj też słaba noc, przez cholerną szczepionkę na rota..
Małego boli brzuch, kręci się, pręży i wybudza 😪
Co prawda pierwszy set trwał od 20:30 do 1, ale potem co godzinę pobudka, a o 5 oczy jak 5 zł 🥴 i już dałam spokój, poszliśmy do salonu bawić się na macie 😏
Zasnął na godzinkę przed 6,a ja o 6:30 musiałam wstać żeby ogarnąć starszaki na basen i potem do szkoły 💪
W ogóle mam do Was pytanie, bo Julek to jakiś ewenement wśród mojej gromadki, odmawia cyca od wczoraj, karmię go głównie na śpiocha, a w ciągu dnia jak już jest bardzo głodny to zje, ale odrywa się, stęka.. jeszcze kilka dni temu było ok, a teraz nie wiem co się porobiło 😔
Czy Wasze dzieci w okolicach 3go miesiąca też tak miały? -
Mamy starszych dzieci może Wy mi cos doradzicie bo ja to mam problem spory ale ze snem 3 latki...
tzn z godziną o której zasypia bo to rozbój w biały dzień 😅
Jak jest w domu to nie spi w dzien od roku. Zazwyczaj wstawala o 6.30 - 7 i chodzila bez problemu spac kolo 20. W zlobku zawsze zasypiala i wtedy ta godzina przesuwała sie na 21. Na ten moment zaczela przedszkole, tam maja drzemke. Moja córka spi ale max 30 minut, często nie spi w ogole ale w domu zasypia o 23!
jestem wykonczona. Nie zmienilismy żadnych rytualow czy cos, nie chce isc do lozka ale nawet jak pójdzie, czytamy w lozku 3 bajki, konczymy a ona do tej 23 sie kreci, nie potrafi spac. Rano nie mogę jej dobudzic bo wtedy to by spala do 9.
Jest ewidetnie niewyspana rano.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ula moja tak miała w okolicach 3 miesiąca i okazało się, że to wedziedelko. Właśnie jeczala, odrywala się itp.
Mimo, że wcześniej wszyscy sprawdzali i mówili, że jest ok.
Później logopeda powiedziała, że dużo problemów z jedzeniem i wedzidelkiem wychodzi na przełomie 3 i 4m. Wtedy głowa szybciej rośnie i stąd nagle problem z wedzidelkiem.
Mam nadzieję, że u Was to po prostu taki chwilowy kryzysik. Bo i tak bywa.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Zulu u nas od zawsze sen nocny był o 19. Jakoś tak wyszlo, że z tym nocnym zasypianiem nigdy nie było problemu. Ona już jest tak padnieta, że zasypia w Max 15 minut. Chociaż ostatnio kilka razy się zdarzyło, że zebrało jej się na smieszki i brykanie.
Ale ona też mało śpi w dzień więc pewnie dlatego o tej godzinie już nam pada.
Ale w sumie też jest sporo młodsza więc pewnie koło roku jej się zmieni. A do roku to pewnie milion razy jej się zmieni 😅
Ale to jak widać na tym forum-nie ma zasady, każde dziecko jest inne. A sen to już w ogóle temat szeroki i głęboki i zmienny 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 09:01
Suszarka lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ula moja tak miała w okolicach 3 miesiąca i okazało się, że to wedziedelko. Właśnie jeczala, odrywala się itp.
Mimo, że wcześniej wszyscy sprawdzali i mówili, że jest ok.
Później logopeda powiedziała, że dużo problemów z jedzeniem i wedzidelkiem wychodzi na przełomie 3 i 4m. Wtedy głowa szybciej rośnie i stąd nagle problem z wedzidelkiem.
Mam nadzieję, że u Was to po prostu taki chwilowy kryzysik. Bo i tak bywa.
Jutro mam wizytę u cdl, zapisałam się z innym "problemem", a pójdę z innym 😏
Julka oglądali różni lekarze, w tym także neurologopeda i nie mieli żadnych zastrzeżeń do wędzidełka. Ale ja jestem daleka od podcinania go, bo jak nie jest mocno skrócone, to często samo się uelastycznia
Ps. Właśnie po drzemce pięknie zjadł z cyca i to całkiem dobrze mu szło, 10 min aktywnego ssania i lykania więc na bank najadl się 💪 ale czasami to już nie wiem co mam robić z tym Chrupkiem małym 🤷♀️😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 09:34
-
U nas w nocy Alusia spi super, od 19 do 5.30 budzi się na mleczko i spimy do 7. 30 😁 teraz Ala ma drzemkę, ja czekam za rodzicami i lecę na zakupy, muszę kupić resztę dekoracji i prezent dla Alusi 😁
W sobotę wielki dzień 🎂Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣