X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:32

Ania81 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic na prezydenta!!!

emdar lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kryzys pt „próby usypiania przez tatę”. No nie ma takiej opcji! Tatuś bierze na ręce, zjada od niego mm z butelki, (u mnie zasypia przy piersi) i potem jest jeden wielki ryk! Muszę przyjść, przytulić i od razu śpi. Taka mamoza trwa od jakiegoś miesiąca, dwóch. Wcześniej zasypiała tez z tata. Teraz nie ma opcji. A ja tak bardzo potrzebuje chwili wytchnienia. Chciałabym wyjść choć na jeden wieczór… Zulu hahahaha Ci nasi mężowie to czasami mam wrażenie z innej planety! Mnie mój mąż rozbroił ostatnio kiedy powiedziałam do niego ze Mela ma chyba katar a on „No co tyyy przecież nie mówi przez nos”… tak jakby gadała już do nas pełnymi zdaniami! Tajka spokojnie rozmiar S będzie Ok, to ponczo jest duże, zreszta ma wystarczyć do 2 rz.

Zulugula lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, dziękuję ❤ właśnie tak się czuję, czuję się słaba.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, 100/100❤👏👍

Karolina, wszystko jest z Tobą w porządku. Ja mam jedno dziecko,które pozostanie jedynakiem na milion procent. Czy czuję się z tym w porządku? Po stokroć TAK! Nie czuję zupełnie fazy na drugie dziecko; wiem że to po prostu nie dla mnie i dla naszego małżeństwa. Nie każdy musi mieć gromadkę dzieci; mało tego,nie każdy musi mieć chociaż jedno dziecko. I to też jest ok. Nie daj sobie wmówić że coś musisz; jedyne co musisz to być w zgodzie z sobą samą i z mężem( uważam że zarówno decyzja o posiadaniu pierwszego/kolejnego /nie posiadaniu dziecka powinno podjąć się wspólnie). Jednocześnie bardzo podziwiam matki gromadki dzieci, po prostu wiem ze to nie moja bajka.

kar_oliv, KarolinaMaria, Annia, Clover, Wik89 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki nieśpiących bobasów ❤🫂 Pamiętajmy, wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija😅

KarolinaMaria, Ulaa, Enigvaa, Clover, Wik89, doomi03 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mój środowy powrot do pracy jest lekko zagrożony, bo mnie coś bierze 😬 mam bolesne węzły na szyi i migdał z białym naciekiem ;/ to będzie trzecia choroba tej jesieni.

Jesteśmy dziś po 2 dawce Bexero. Na razie wszystko ok i to mnie bardzo cieszy 💪

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja odkąd Julek jest w żłobku mam trzeci antybiotyk ( dziś dostałam właśnie 3 ,bo zapalenie płuc średnio mi mija 😒😒😒). Duzo siły kochana 😘

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Emdar, Clover, współczuję 🤯 nie wiem co więcej dodać.

Zulu, nie wiem jak to się robi, żeby dzieci zasypiały o 20. U nas 22 to jest sukces (nawet jak ma tylko jedną drzemkę w dzień). Nic nie oglądam, nic nie czytam, bo gaszę światło, żeby ją wyciszyć. Zero chwili do siebie.
    Karolina, pamiętaj że często naprawdę niewiele da się zrobić w temacie snu dziecka. Ostatnio sporo osób pyta się mnie o której Julek chodzi spać, zgodnie z prawdą odpowiadam " od 19:00 do 22:30, zależy od...W zasadzie od niczego to nie zależy". I mam "alergię" jak ktoś reaguje w stylu " niemożliwe!!!! Coś musisz z tym zrobić! Koniecznie!!!"🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, ja o tym wiem i jestem z tym pogodzona. I też mam tę samą alergię 🤣

Dużo zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2021, 19:39

emdar lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam skad wzielo sie przekonanie ze niemowlak powinien spac 🤔 wiele znajomych jest w szoku ze Malwi sie budzi tak czesto. I nie wiem czy oni sie nie przyznaja ze ich dzieci sie budza czy na prawde tylko moje tak slabo spi (gdyby nie forum to chyba bym wpadla w depresje ze cos jest nie tak) 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Karolina
    nic z Tobą nie jest nie tak!
    Ja nie czułam tego przez cztery lata, a nawet gdybym nigdy nie zachciała drugiego dziecka to nie widzę w tym nic złego.
    Nie każda z nas chce mieć dwójkę, bądź więcej.

Czy chciałam wrócić do pracy? - tak
    Czy cieszyłam się z tego? - tak
    Czy chciałam drugie dziecko - nie
    Czy widziałam coś złego w tym, że Wiki siedzi w żłobku do 16:30? - nie
    Czy macierzyństwo mnie przerosło? - tak
    Czy od powrotu do pracy stałam się lepszą matką, żoną, kobietą? - tak
    Czy płakałam w ukryciu, że nie dałam rady psychicznie i fizycznie mieć szybko drugiego dziecka jak planowałam? - tak
    A czy powinnam? - nie

Jesteś najlepszą wersją siebie i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Zawsze podejmuj decyzje zgodnie z własnymi przekonaniami i nie myśl, że jesteś gorsza, czy słaba bo nie chcesz drugiego dziecka 😘
    Brawo dla Kic!

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w temacie chcieć czy nie chcieć... Bardzo chciałam mieć swoje dzieci. Wiecie same. Ale czasem... No czasem ma się dość. Ja np czuje się dziś jak wyrodna matka. Drażnią mnie dzieci po miesiącu w domu dzien w dzien. Jestem zmęczona pilnowaniem ich, ogarnianiem Matyldy pilnowaniem jedzenia, kup, siku itd. Dużo więcej krzyczę kiedy spędzam z nimi 24h na dobę. I nie czuje się z tym dobrze. Wszyscy dookoła próbują mnie wbić w poczucie winy, ze od pon chce puścić dzieci do przedszkola i zlobka. Ale ja po prostu nie mam siły. Wykańczam się psychicznie. Nie skupiam się ani na pracy w 100%,ani nie poświęcam tego czasu dzieciom.. Dużo bardziej doceniam ich obecność, cieszę się ze wspólnego czaus, kiedy chodzą do przedszkola, wracają po południu. Kocham pracować, ale kocham też dzieci. Czy są się połączyć te 2 rzeczy? Są się. Ale trzeba mieć balans, którego teraz mi brakuje.

A to ze ktoś chce mieć jedno czy wcale... Cóż, biorac pod uwagę moje zycie to chciałabym mieć jedno. W sensie miałabym jedno, gdybym podejmowała ten sam wybór. Ale podjęłam inne decyzję, mamy gromadkę i też jest ok. Choć wg niektórych jesteśmy patologia 🤦‍♀️

Dużo ostatnio znów mi się zwaliło na głowę. Zaczelam poważnie myśleć o wyjeździe za granicę na stałe. Ja nie bede mieć problemu z pracą, mogę nawet z moją firma się przenieść. Ale nie wiem co z dziecmi itd. Będę dziś rozmawiać z P na ten temat... Takze o. Takie rozterki na dziś.

A jutro mam wolne, czeka mnie tylko ciasto u mamy po 15,bo ma imieniny, a wieczorem mam szczepienie 2 dawkę, więc też czas szybko zleci...

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moti mysle ze kazda mama ma prawo czuc sie przytłoczona i kazda z nas ma prawo odetchnac.

Co do wyjazdu, ja jestem z rodziny wielodzietnej (nas jest 6), moja mama tez sie zastanawiala co robic, ale wyjechala. Najmlodszy mial rok, najstarsza siostra 13lat (ja jestem najstarsza, ale zostalam w PL,mialam juz 18lat). I nikt nie wyobraza sobie wracac do pl. Najwiekszy problem z jezykiem ma moja mama, dzieciaki w ciagu roku zaczely mowic biegle, w szkole radzą sobie rewelacyjnie (niższy poziom niz w polsce, mniej zapchajdziura przedmiotów, nie tak przeładowany program nauczania), maja lepsze perspektywy na przyszlosc, lepsze dziecinstwo niz ja, gdy na wszystko brakowalo. :) mieszkaja w niemczech

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 25 listopada 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A ja sie zastanawiam skad wzielo sie przekonanie ze niemowlak powinien spac 🤔 wiele znajomych jest w szoku ze Malwi sie budzi tak czesto. I nie wiem czy oni sie nie przyznaja ze ich dzieci sie budza czy na prawde tylko moje tak slabo spi (gdyby nie forum to chyba bym wpadla w depresje ze cos jest nie tak) 🙈
    Z reklam śpiących błogo bobasów w łóżeczkach przez całą noc i mam jedynie doglądających je "na paluszkach" w zwiewnych nocnych koszulkach 😅😅😅 Nie, nie tylko Twoje dziecko tak śpi, myślę że większość dzieci tak śpi,. Może Twoi znajomi są w grupie szczęściarzy, albo...mijają się czasem z prawdą ( bo przecież posiadanie dziecka to sama radość, przyjemność i spacery w słońcu z gugającym bobo bla bla bla🤪). Serio myślę, że społeczny przekaz rodzicielstwa jest mocno zakłamany; właśnie dlatego tak wiele matek czuje się potem w stylu" ku...U mnie to tak nie wygląda,czy wszystko ze mną i z moim dzieckiem ok?". Tak, z każdą z nas i z każdą emocją towarzyszącą naszemu macierzyństwu jest wszystko ok. Nawet jak potem mamy wyrzuty sumienia,że myslimy czasem jak myślimy( np.ja dzisiaj w nocy). A jak naprawdę czujesz że nie jest,to wtedy trzeba szukać pomocy ( najpierw też zacząć od najbliższych; zadzwoniłam dziś do mamy żeby zrobila nam jakieś dobre domowe żarełko bo nie mam siły gotować, a mąż nie ma czasu, zamówię na pn pn po to kuriera). Wszyscy zadowoleni z mojego pomysłu:)

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam, ale nawet nie przeczytałam większości postów więc trudno będzie mi się odnieść. U mnie się zaczyna masakra. W weekend mamy w pracy inwentaryzację, a że nie chcę pracować w weekend to cisnę teraz. Do tego duzy audyt więc wszyscy latają jak poparzeni. Jutro kolega chce mi już przekazać projekt nowy a to nic dobrego, same problemy tam są i będzie się szykować praca weekendami.

Z dobrych wiadomości- mamy zdolność kredytową, żeby kupić ten dom. Byłam tez dziś na siłowni i będę się starać chodzić regularnie. Mam wrażenie że dni przyspieszyły i lecą jeden za drugim.

emdar, Lalia, Annia, Clover, Wik89, MoTyLeK🦋, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ekstra!!! Oby szybko Wam poszło ✊✊✊

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Ounai, ekstra!!! Oby szybko Wam poszło ✊✊✊
    Niby w sobotę jedziemy do doradcy ale teraz zaczynam mieć wątpliwości bo to będzie 9gromna rata

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2021, 20:32

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wśród znajomych i rodziny też wiekszosc dzieci śpi cała noc. I tu jestem świadkiem bo kilka razy byliśmy razem na wyjeździe i faktycznie całe nocki były przespane.
    Ale też mam jedną znajomą, której dziecko śpi bardzo słabo.

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4461 4462 4463 4464 4465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ