Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigva, ale albo wierzysz w naukę i dowody, albo w teorie spiskowe. Jeśli w to drugie to po co w ogóle chodzić do lekarzy w chorobie, albo szczepić chociażby dzieci na polio albo wzw? Zresztą, wiara w te wszystkie teorie spiskowe to moim zdaniem domena głównie ludzi niewykształconych. Jak ktoś ma choćby podstawową wiedzę o funkcjonowaniu ludzkiego organizmu albo przynajmniej chęci żeby takową posiąść to nie jest nic trudnego.
Brat mojego męża się nas kiedyś pytał czy to prawda że po szczepionce na covid w miejscu wkłucia można sobie przyczepić monetę niczym na magnes. No błagam, co trzeba mieć w głowie żeby takie rzeczy wymyślać. Drugi też był wielkim przeciwnikiem szczepień, ale jak przeszedł covid i nie był w stanie zejść po schodach z pokoju do kuchni bo się dusił, to zmienił zdanie.
Nie wiem czy widziałyście masowo udostępniany ostatnio obrazek na którym matka trzyma nad dzieckiem tarczę, w którą trafiają szczepionki. Człowiek widzi coś takiego i nie wie czy się śmiać czy płakać.Annia, KarolinaMaria, Ania81, emdar, Ounai, Ladyo lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
U nas od wczorajszego wieczora 38 na termometrze. Nie podoba mi się Igi zachowanie, jest bardzo nieswoja. Ledwo stoi na nogach, nie uśmiecha się. Byłam u pediatry, prawdopodobnie to zęby, inne hipotezy to trzydniówka albo ZUM (oby nie, jutro robimy badanie moczu).Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zdrówka dla Marty i Matyldy.
Ounai, nawet jeśli to covid to jednak większość dzieci przechodzi go łagodnie, tej myśli należy się trzymać.
Co do mleka i.kaszek to ja robie różnie, staram się rano dawać mleko ale Pola ogólnie odrzuciła mocno mleka, wypija ew po 60ml. Generalnie to poranne mleko daje zwykle z lenistwa bo nie chce mi się wstawać i od razu robić śniadanie. Po godzinie dostaje śniadanie, ostatnio często jest to kaszka (wcześniej nie lubiła teraz bsrdzo lubi) na tym mleku którego nie wypija. Robię gęstą kaszkę więc to dla Poli fajna nauka samodzielnego jedzenia.
Jak nie kaszka to placuszki, kanapki, wiele podejść do jajecznocy i dziś dopiero zjadła pierwszy raz ze smakiem.Maminka89, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Co do śniadań to Mikołaj je: owoce i kaszkę, albo mozzarelę i parówkę, albo kanapeczki i to by było na tyle jeśli chodzi o jego poranne menu. 😏
Edit: no tak zapomniałam o jajecznicy i czasami placki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 12:33
Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
A jakieś fajne pomysły na obiady? Bo Gustaw to mógł by jeść warzywa na parze i mięso codziennie 🙄 krem z kukurydzy be, kopytka z dyni be i już niekiedy nie wiem co mu gotować
Ostatnio smakują mu placki z buraka ale je daje bardziej na śniadanie. Makaron tez mu średnio smakuje… 😬 chyba będzie wybrzydzał jak ja za dziecka 🤦🏻♀️
-
Anet.kaa wrote:Zdrówka dla Marty i Matyldy.
Ounai, nawet jeśli to covid to jednak większość dzieci przechodzi go łagodnie, tej myśli należy się trzymać.
Co do mleka i.kaszek to ja robie różnie, staram się rano dawać mleko ale Pola ogólnie odrzuciła mocno mleka, wypija ew po 60ml. Generalnie to poranne mleko daje zwykle z lenistwa bo nie chce mi się wstawać i od razu robić śniadanie. Po godzinie dostaje śniadanie, ostatnio często jest to kaszka (wcześniej nie lubiła teraz bsrdzo lubi) na tym mleku którego nie wypija. Robię gęstą kaszkę więc to dla Poli fajna nauka samodzielnego jedzenia.
Jak nie kaszka to placuszki, kanapki, wiele podejść do jajecznocy i dziś dopiero zjadła pierwszy raz ze smakiem.
A na śniadanie u mnie przeważnie albo kaszka, placuszki albo jogurt. Kanapeczki przeważnie daje na kolację bo wtedy jest tak umorusany, że od razu kąpiel 😂. -
Suszarko, dużo zdrówka dla Igi! Trochę ta temp już się ciągnie jeśli to miałyby być tylko zęby? Ounai kiedy macie zrobić ten test?
Co do fejk newsów to na początku pandemii ktoś wysyłał mi filmy, że covida nie ma, a to jest efekt włączenia anten 5G jako dowód było, że w Rosji nie ma covida, bo nie ma anten 5G. Cóż... Anten 5G nadal w Rosji nie ma, a covid jednak dotarł... 🙄Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Suszarko, dużo zdrówka dla Igi! Trochę ta temp już się ciągnie jeśli to miałyby być tylko zęby?
ze dwa tygodnie temu miała temperaturę przez cały jeden dzień. W zeszłym tygodniu raz jakoś pod wieczór. W sobotę znowu wieczorem, wczoraj cały dzień spokój i wieczorem znów, a dzisiaj od rana w okolicach 38... Niby w sobotę się przebiła ostatnia dwójka, a lekarka mówiła że dziąsła na czwórki są bardzo popuchnięte. Nie wiem, bardzo się boję ZUMu. Mam nadzieję że to nie to.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Enigva, ale albo wierzysz w naukę i dowody, albo w teorie spiskowe.
To prawda, ale czasem az sie włos jeży jak slyszy sie te newsy. Ostatnio uslyszelismy ze te szczepienia maja obudzic raka i czlowiek sie sypie 😳
Chociaz patrzac co sie dzieje na Ukrainie i ze wraca u nich polio to nie mam watpliwosci…🔸28 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:02
Annia, emdar, Ounai, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnyZdrowka dla Matyldzi i Igi 😍😍😍.
U nas rano jest kaszka, pozniej jajecznica (najczesciej), albo buleczka (niczym nieposmarowana bo jak cos dorzuce to juz ble, czasami humus uda sie przemycic).
Potem cyc. Na lunch owoce i butla mleka. Dostaje tez jakis desserek ( paluszki kukurydziane z warzywami). Obiadek ( warzywa, miesko, ryba, kurczaka albo indyk). Kaszka na kolacje, I znowu cyc kilka razy w nocy.
Moj malusi jest wiecznie glodny szczegolnie jesli ja cos jem. 🤦♀️😂😂😂MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
Inga28 wrote:A jakieś fajne pomysły na obiady? Bo Gustaw to mógł by jeść warzywa na parze i mięso codziennie 🙄 krem z kukurydzy be, kopytka z dyni be i już niekiedy nie wiem co mu gotować
Ostatnio smakują mu placki z buraka ale je daje bardziej na śniadanie. Makaron tez mu średnio smakuje… 😬 chyba będzie wybrzydzał jak ja za dziecka 🤦🏻♀️
Ja daję to co my jemy, tylko mniej przyprawiam, albo zamieniam na dozwolone przyprawy. Wczeoaj gołąbki jadła, dzisiaj będzie barszcz ukraiński , jutro planuje pierogi z mięsem albo soczewicą
A dzisiaj na wieczór zrobię frytki z batatow w ziołach w piekarniku. Robiiam też z marchewki, ale smaczniejsze są z batatow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:19
Annia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Suszarka wrote:Właśnie ta temperatura się z nami bawi w kotka i myszkę
ze dwa tygodnie temu miała temperaturę przez cały jeden dzień. W zeszłym tygodniu raz jakoś pod wieczór. W sobotę znowu wieczorem, wczoraj cały dzień spokój i wieczorem znów, a dzisiaj od rana w okolicach 38... Niby w sobotę się przebiła ostatnia dwójka, a lekarka mówiła że dziąsła na czwórki są bardzo popuchnięte. Nie wiem, bardzo się boję ZUMu. Mam nadzieję że to nie to.
Biedna Igusia, a bardzo marudna przy tym jest?
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Tylko badanie moczu wam to wyjaśni.
Biedna Igusia, a bardzo marudna przy tym jest?
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja dzisiaj Majeczke daje pierwszy raz mięsko, robię pulpeciki z indyka z marchewka i pietruszka w sosie pomidorowym 😊😊
Na śniadanie zazwyczaj kaszkę lub owsianke z jakimś owocem lub placuszki.
Lubi też kanapeczki z bieluchem 😊
Za nami już całe jajko, pomidor i cytrus. Na szczęście bez alergii.
Na razie jeszcze gotuję jej oddzielnie, ale z czasem będę starała się, aby jadła to co my.
Zdrówka dla Igusi, Matyldzi i Martusi 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 14:23
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny współczuje Wam tych chorób
u nas odpukać po ostatnim maratonie trochę lepiej ale mamy zaległe szczepienie wzw i muszę dmuchać na zimne
apropo....można łączyć wzw z pneumokokami?
A co do covidu...wczoraj zmarł wujek męża na covid...z tym że on był z tych co w covida nie wierzył i się nie szczepił...smutne to12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dziewczyny, wiem że ostatnio był temat szczepionek, porobiłam kilka screenów ale mimo to mam pytanie.
Mamy zaległą 2 dawkę Bexero i w 13 mż MMR i pneumo?
Jaki powinien być odstęp między nimi?
Myślicie że zrobić najpierw bexero skoro jest miesiąc spóźnione a później reszte czy jednak lepiej MMR i pneumo bo bexero może poczekać ?
Chciałabym zaszczepić na początku grudnia i pod koniec (jeśli się da tak przy tych szczepionkach), i muszę dziś umówić szczepienia.