X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ogladalam live u alaantkowe z profesorem polskim o szczepieniach. Calkiem fajnie poprawodzony, polecam :) choc ja mam mega metlik w glowie, z kazdej strony fakenewsy i teorie spiskowe…

🔸28 lat

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dużo zdrówka dla Martusi.

Dla Matyldzi również.

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, ale albo wierzysz w naukę i dowody, albo w teorie spiskowe. Jeśli w to drugie to po co w ogóle chodzić do lekarzy w chorobie, albo szczepić chociażby dzieci na polio albo wzw? Zresztą, wiara w te wszystkie teorie spiskowe to moim zdaniem domena głównie ludzi niewykształconych. Jak ktoś ma choćby podstawową wiedzę o funkcjonowaniu ludzkiego organizmu albo przynajmniej chęci żeby takową posiąść to nie jest nic trudnego.
    Brat mojego męża się nas kiedyś pytał czy to prawda że po szczepionce na covid w miejscu wkłucia można sobie przyczepić monetę niczym na magnes. No błagam, co trzeba mieć w głowie żeby takie rzeczy wymyślać. Drugi też był wielkim przeciwnikiem szczepień, ale jak przeszedł covid i nie był w stanie zejść po schodach z pokoju do kuchni bo się dusił, to zmienił zdanie.
    Nie wiem czy widziałyście masowo udostępniany ostatnio obrazek na którym matka trzyma nad dzieckiem tarczę, w którą trafiają szczepionki. Człowiek widzi coś takiego i nie wie czy się śmiać czy płakać.

Annia, KarolinaMaria, Ania81, emdar, Ounai, Ladyo lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od wczorajszego wieczora 38 na termometrze. Nie podoba mi się Igi zachowanie, jest bardzo nieswoja. Ledwo stoi na nogach, nie uśmiecha się. Byłam u pediatry, prawdopodobnie to zęby, inne hipotezy to trzydniówka albo ZUM (oby nie, jutro robimy badanie moczu).

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Marty i Matyldy.
    Ounai, nawet jeśli to covid to jednak większość dzieci przechodzi go łagodnie, tej myśli należy się trzymać.

Co do mleka i.kaszek to ja robie różnie, staram się rano dawać mleko ale Pola ogólnie odrzuciła mocno mleka, wypija ew po 60ml. Generalnie to poranne mleko daje zwykle z lenistwa bo nie chce mi się wstawać i od razu robić śniadanie. Po godzinie dostaje śniadanie, ostatnio często jest to kaszka (wcześniej nie lubiła teraz bsrdzo lubi) na tym mleku którego nie wypija. Robię gęstą kaszkę więc to dla Poli fajna nauka samodzielnego jedzenia.
    Jak nie kaszka to placuszki, kanapki, wiele podejść do jajecznocy i dziś dopiero zjadła pierwszy raz ze smakiem.

Maminka89, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śniadań to Mikołaj je: owoce i kaszkę, albo mozzarelę i parówkę, albo kanapeczki i to by było na tyle jeśli chodzi o jego poranne menu. 😏

Edit: no tak zapomniałam o jajecznicy i czasami placki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 12:33

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś fajne pomysły na obiady? Bo Gustaw to mógł by jeść warzywa na parze i mięso codziennie 🙄 krem z kukurydzy be, kopytka z dyni be i już niekiedy nie wiem co mu gotować :/ Ostatnio smakują mu placki z buraka ale je daje bardziej na śniadanie. Makaron tez mu średnio smakuje… 😬 chyba będzie wybrzydzał jak ja za dziecka 🤦🏻‍♀️

age.png

age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Zdrówka dla Marty i Matyldy.
    Ounai, nawet jeśli to covid to jednak większość dzieci przechodzi go łagodnie, tej myśli należy się trzymać.

Co do mleka i.kaszek to ja robie różnie, staram się rano dawać mleko ale Pola ogólnie odrzuciła mocno mleka, wypija ew po 60ml. Generalnie to poranne mleko daje zwykle z lenistwa bo nie chce mi się wstawać i od razu robić śniadanie. Po godzinie dostaje śniadanie, ostatnio często jest to kaszka (wcześniej nie lubiła teraz bsrdzo lubi) na tym mleku którego nie wypija. Robię gęstą kaszkę więc to dla Poli fajna nauka samodzielnego jedzenia.
    Jak nie kaszka to placuszki, kanapki, wiele podejść do jajecznocy i dziś dopiero zjadła pierwszy raz ze smakiem.
    Anetka co do jajecznicy, to Jasiek też wcześniej nie chciał jeść, a wczoraj trochę zjadł 😁. Oczywiście większa połowa była na podłodze ale przynajmniej nie miał odruchu wymiotnego jak wcześniej 😁.
    A na śniadanie u mnie przeważnie albo kaszka, placuszki albo jogurt. Kanapeczki przeważnie daje na kolację bo wtedy jest tak umorusany, że od razu kąpiel 😂.

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, dużo zdrówka dla Igi! Trochę ta temp już się ciągnie jeśli to miałyby być tylko zęby? Ounai kiedy macie zrobić ten test?

Co do fejk newsów to na początku pandemii ktoś wysyłał mi filmy, że covida nie ma, a to jest efekt włączenia anten 5G jako dowód było, że w Rosji nie ma covida, bo nie ma anten 5G. Cóż... Anten 5G nadal w Rosji nie ma, a covid jednak dotarł... 🙄

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suszarko, dużo zdrówka dla Igi! Trochę ta temp już się ciągnie jeśli to miałyby być tylko zęby?
    Właśnie ta temperatura się z nami bawi w kotka i myszkę :( ze dwa tygodnie temu miała temperaturę przez cały jeden dzień. W zeszłym tygodniu raz jakoś pod wieczór. W sobotę znowu wieczorem, wczoraj cały dzień spokój i wieczorem znów, a dzisiaj od rana w okolicach 38... Niby w sobotę się przebiła ostatnia dwójka, a lekarka mówiła że dziąsła na czwórki są bardzo popuchnięte. Nie wiem, bardzo się boję ZUMu. Mam nadzieję że to nie to.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Enigva, ale albo wierzysz w naukę i dowody, albo w teorie spiskowe.

To prawda, ale czasem az sie włos jeży jak slyszy sie te newsy. Ostatnio uslyszelismy ze te szczepienia maja obudzic raka i czlowiek sie sypie 😳

Chociaz patrzac co sie dzieje na Ukrainie i ze wraca u nich polio to nie mam watpliwosci…

🔸28 lat

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    To prawda, ale czasem az sie włos jeży jak slyszy sie te newsy. Ostatnio uslyszelismy ze te szczepienia maja obudzic raka i czlowiek sie sypie 😳
    To tez jest tak że zależy czego szukasz w internecie. Jak jesteś zwolennikiem szczepień to szukasz informacji naukowych, lajkujesz profile które są proszczepienne itd. Ja jestem całym sercem za szczepieniami i nie wchodzę w żadne linki od antyszczepionkowców, nie szukam też treści anty, bo po co? Ale wiem że jakbym chciała to bym znalazła milion treści przeciw, i gdybym nie miała żadnej wiedzy to może i bym w to wierzyła. Niezmiennie polecam grupę na FB Szczepienia-rozwiewamy wątpliwości, tam teorie antyszczepionkowców są miażdżone przez medyczne autorytety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:02

Annia, emdar, Ounai, Stokrotka027 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla Matyldzi i Igi 😍😍😍.

U nas rano jest kaszka, pozniej jajecznica (najczesciej), albo buleczka (niczym nieposmarowana bo jak cos dorzuce to juz ble, czasami humus uda sie przemycic).
    Potem cyc. Na lunch owoce i butla mleka. Dostaje tez jakis desserek ( paluszki kukurydziane z warzywami). Obiadek ( warzywa, miesko, ryba, kurczaka albo indyk). Kaszka na kolacje, I znowu cyc kilka razy w nocy.
    Moj malusi jest wiecznie glodny szczegolnie jesli ja cos jem. 🤦‍♀️😂😂😂

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Chyba nie musisz. Tomus kiedys jadl teraz tez nie lubi, jak chcesz to możesz np na kaszy mannej piec jej placuszki z jablkiem itp

Skąd przepis?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    A jakieś fajne pomysły na obiady? Bo Gustaw to mógł by jeść warzywa na parze i mięso codziennie 🙄 krem z kukurydzy be, kopytka z dyni be i już niekiedy nie wiem co mu gotować :/ Ostatnio smakują mu placki z buraka ale je daje bardziej na śniadanie. Makaron tez mu średnio smakuje… 😬 chyba będzie wybrzydzał jak ja za dziecka 🤦🏻‍♀️

Ja daję to co my jemy, tylko mniej przyprawiam, albo zamieniam na dozwolone przyprawy. Wczeoaj gołąbki jadła, dzisiaj będzie barszcz ukraiński , jutro planuje pierogi z mięsem albo soczewicą
    A dzisiaj na wieczór zrobię frytki z batatow w ziołach w piekarniku. Robiiam też z marchewki, ale smaczniejsze są z batatow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 13:19

Annia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Właśnie ta temperatura się z nami bawi w kotka i myszkę :( ze dwa tygodnie temu miała temperaturę przez cały jeden dzień. W zeszłym tygodniu raz jakoś pod wieczór. W sobotę znowu wieczorem, wczoraj cały dzień spokój i wieczorem znów, a dzisiaj od rana w okolicach 38... Niby w sobotę się przebiła ostatnia dwójka, a lekarka mówiła że dziąsła na czwórki są bardzo popuchnięte. Nie wiem, bardzo się boję ZUMu. Mam nadzieję że to nie to.
    Tylko badanie moczu wam to wyjaśni. :( Biedna Igusia, a bardzo marudna przy tym jest?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Tylko badanie moczu wam to wyjaśni. :( Biedna Igusia, a bardzo marudna przy tym jest?
    Do tej pory w ogóle nie było po niej widać jak miała temperaturę. Natomiast dzisiaj jest naprawdę w kiepskim stanie, nie miała nawet siły uciekać przy zmianie pieluchy. Zazwyczaj się cieszy do wszystkich i psoci, a dziś się nawet nie uśmiechała, tylko popłakiwała i się tuliła :(

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj Majeczke daje pierwszy raz mięsko, robię pulpeciki z indyka z marchewka i pietruszka w sosie pomidorowym 😊😊
    Na śniadanie zazwyczaj kaszkę lub owsianke z jakimś owocem lub placuszki.
    Lubi też kanapeczki z bieluchem 😊
    Za nami już całe jajko, pomidor i cytrus. Na szczęście bez alergii.
    Na razie jeszcze gotuję jej oddzielnie, ale z czasem będę starała się, aby jadła to co my.

Zdrówka dla Igusi, Matyldzi i Martusi 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 14:23

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje Wam tych chorób :( u nas odpukać po ostatnim maratonie trochę lepiej ale mamy zaległe szczepienie wzw i muszę dmuchać na zimne :( apropo....można łączyć wzw z pneumokokami?

A co do covidu...wczoraj zmarł wujek męża na covid...z tym że on był z tych co w covida nie wierzył i się nie szczepił...smutne to :(

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że ostatnio był temat szczepionek, porobiłam kilka screenów ale mimo to mam pytanie.
    Mamy zaległą 2 dawkę Bexero i w 13 mż MMR i pneumo?
    Jaki powinien być odstęp między nimi?
    Myślicie że zrobić najpierw bexero skoro jest miesiąc spóźnione a później reszte czy jednak lepiej MMR i pneumo bo bexero może poczekać ?
    Chciałabym zaszczepić na początku grudnia i pod koniec (jeśli się da tak przy tych szczepionkach), i muszę dziś umówić szczepienia.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
‹‹ 4474 4475 4476 4477 4478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ