Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, trzymam kciuki za terapię i tak po ludzku Ci współczuję. Mam nadzieję że staniesz na nogi, trzymam za Ciebie kciuki z całych sił.
Zulu, ostatnio sobie wykupiłam na zaufaj położnej webinar o CC prowadzony przez tego słynnego doktora Sochę. On tam rzucał jakimiś procentami, nie przytoczę Ci dokładnie, ale faktycznie dość często się zdarza że jeśli przyczyną CC był brak postępu porodu to próba vbac jest nieudana i się kończy CC. Ale on mówił że CC mozna zrobić zawsze, i jakby nie jest to bezpośrednie wskazanie żeby wypisać skierowanie. Pewnie jakbyś chciała vbac to byś musiała znaleźć lekarza który jest pro. Ja Ciebie podziwiam mocno za chęci, serio 🙈 ja ból przy sn wspominam o dziwo dobrze, zaryzykuję stwierdzenie że dobrze mi szło do tego 7cm, ale za cholerę bym nie chciała tego powtarzać. Myślę że rozumiecie co mam na myśli. Ostatnio mi lekarka mówiła że CC na bank miałam na dużym rozwarciu bo blizna nisko, a to podobno dobry prognostyk na vbac bo mniejsze jest ryzyko że się blizna rozejdzie na skurczach.
U nas z zasypianiem się ostatnio poprawiło o tyle, że przestałam na sen nocny nosić/skakać na piłce. Siadam, biorę Igę na ręce, włączam kołysankę z króliczka Moonie, przytulam, i po chwili jest odlot. Uważam to za duży sukces. Pobudka w nocy jest zazwyczaj jedna, w okolicach 4 lub 5, dostaje mleko i w 90% wypadków zasypia w ciągu 10min noszenia i śpi do 7 lub 8. Drzemki w dzień niestety nadal beznadziejne, albo trwają 40min, albo maksymalnie 1h20min. W drugim przypadku mamy co najmniej 2 wybudzenia w międzyczasie, a ostatnie pół godziny dosypia na rękach bo nie da się jej odłożyć. Ale z dwojga złego wolę przespane w miarę noce niż jakieś super spanko w dzień.Ounai, Nowastaraczka, Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
emdar wrote:OMG, co to dziś taka cisza😱🤯? Wszystkie zajęte przygotowaniami do Świąt☃️🎅🎄🎁?
Ania81, współczuję nop'a po szczepieniu,i naprawdę łączę się w bólu co do snu w nocy ( chociaż dziś u nas było naprawdę ok). A jak córka? Dobrze już wszystko?
Ja też bym chciała białe, mroźne i słoneczne Święta, a nie plucha,deszcz i plus 3( dla mnie to najgorszy rodzaj pogody🤮), ale co zrobić na pogodę mamy średni wpływ, więc naprawdę staram się na nią narzekać jak najmniej😘
Julek właśnie zasypia,a ja brykam z książką do wanny na relaksik 🍷🛀. Miłego wieczoru wszystkim!
Edit: ja nie zajęta przygotowaniami do Świąt, bo jedziemy do mojej mamy, która już od tygodnia robi zakupy spożywcze i układa listę menu świątecznego 🤦♀️😁 Juz nawet nie pytam czy coś mamy przywieźć bo...znam odpowiedź😊.
Moj maz idzie na nockę w Wigilię, więc ja z dziecmi zostaje u babci na noc, a on do nas dojedzie w 1 dzień Swiat jak się ogarnie i wstanie -
Ja już po lekarzach. Ogólnie wracam na zastrzyki, ale na najniższa dawkę. Wracam też na metformine. I mam spora niedokrwistość - będziemy szukać przyczyny. Jutro robię kejne bad z krwi i mam zacząć lykac zelazo na receptę. Za miesiąc mam powtórzyć insulinę i glukoze na czczo i hemoglobinę glikowana.
Pod względem endo wszystko gra, kontrola w kwietniu. Tylko przed wizytą jeszcze usg tarczycy muszę zrobić.
Takze ten...
Walczę dalej 💪Belie lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie pisałam wcześniej ale nad nami jakieś czarne chmury wiszą ostatnio 😔
Dwa dni przed Mikołajem mój tata miał pozytywny test na covid, a planowaliśmy że przyjedziemy, brat przebierze się za Mikołaja itd. rodzice i brat są zaszczepieni, tata miał tylko kilka dni gorączki i kaszel, tydzień temu skończył izolację, był u lekarza, osłuchowo wszystko ok.
Za to wczoraj i dzisiaj jakieś chorobsko przyplątało się do mnie i do męża! Oboje mamy katar, tyle że on jeszcze kaszel a ja ból gardła. Nie mamy gorączki.
Szprycujemy się lekami i stwierdziliśmy że jutro podejmiemy decyzję, zwłaszcza że Oluś bardzo marudził wieczorem i nie wiem czy jego też coś bierze czy nie..
Imprezę mamy u rodziców w domu, goście to sama najbliższa rodzina więc nie ma problemu z przełożeniem, jedynym problem pewnie byłby tort, ale to pikuś, zdrowie najważniejsze.
Proszę o trzymanie kciuków i życzenia zdrowia!!
A co do spania, to u nas Olek coś się przestawił, bo był czas gdzie chodził spać ok.20 (lulany w wózku) i spał (wiadomo że z pobudkami) do 8/9 a potem po 11 była drzemka która trwała max 2h, a druga raz była a raz nie. Teraz śpi nawet do 9:30, ale chodzi spać po 21, wczoraj przed 23, a dzisiaj właśnie się obudził i szykuje się przerwa nocna.. rozmawialiśmy z mężem i jedyny sposób na Olka to nowa rutyna, tzn choćby nie wiem co budzić go max o tej 8 rano. -
Ojej, Lalia...choroba przed urodzinami to chyba najgorszy scenariusz
dużo zdrowia dla Was wszystkich, mam nadzieję że uda się imprezkę jednak zorganizować w terminie 😘
Uwaga Grażyny, na ING kody -15% do H&M!Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Ojej, Lalia...choroba przed urodzinami to chyba najgorszy scenariusz
dużo zdrowia dla Was wszystkich, mam nadzieję że uda się imprezkę jednak zorganizować w terminie 😘
Uwaga Grażyny, na ING kody -15% do H&M!
17stego ma sie zaczac wyprzedaz online to moze warto poczekac jak nie pili 😋❤Suszarka, Lalia, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jakoś się tak złożyło, że Tomuś daje się teraz ululać kiedy widzimy pierwsze sygnały, że jest zmęczony. Wczesniej musielismy czekać aż padnie, bo nie dawał się uspac. Może trafiamy w to magiczne okienko usypiania? Kiedyś tak mimochodem wzielam go na ręce poprzytulac i mi zasnął na drzemkę, a było to jakieś 4h po pobudce a nie 5-6h jak zazwyczaj. I tak juz zostało. Zaczyna wcześniej drzemkę-> wcześniej ją kończy-> wcześniej idzie spać na nockę, mimo że zwykle nawet przy takim trybie się nie udawalo wcześniej go polozyc. Samo się poskładalo, serio. I wieczorem szybko zasypia, śpi pierwszy set w łóżeczku, który nawet trwa 3h 🥳 może i u Was nadejdzie znienacka taki dzień ✊
Łooo to niezly zawodnik, u nas Leoś to ma okienka 3/3.5/4h ostatnio przy chorobie troche sie przestawił i duzo spal a teraz jak wrocił do łobuzowania to wczoraj tylko jedna drzema, na szczescie dziś wrocil na 2 😄 jak dluzej nie spi to by chcial tylko wisieć na cycu -
Ounai - dobra decyzja, trzymam kciuki zebyś przegoniła stare demony i wszystko się ułożylo. Moze to tez bedzie dla Ciebie podpowiedz jak sobie w przyszlosci radzic z takimi sytuacjami ❤
Lalia - mam nadzieję że rozgonicie te czarne chmury i burza chorobowa przejdzie bokiem 💕 najwazniejsze zebyście byli zdrowi a kto jak kto ale Ty imprezkę prędzej czy pózniej ogarniesz perfekcyjnie 💖Lalia lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:17stego ma sie zaczac wyprzedaz online to moze warto poczekac jak nie pili 😋❤
Nowastaraczka, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dzien dibry ☕
Ja już czekam na pobranie krwi i marzę o kawusi ❤️
Później wracam do domku, zrobię na obiad na dziś i jutro, bo wczoraj nie zdążyłam i później praca do wieczora.
Matylda coś marudziła w nocy. Chyba pierwszy raz od roku obudziła się w nocynie wiem co się dzieje, będę ją obserwować...
-
Zulugula wrote:Suszarko masz już obrobione zdjęcia z sesji?
My nadal nie mamy zdjęć, z tego co widzialam na fb to fotografka była chora, ale nic nie odpisuje, a ja tak bardzo chcialam na prezent dac zdjęcia w ramki dziadkom:( moim rodzicom juz nie dam, ewentualnie wyśle paczkomatem .Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:O pani, wygrałaś w zawodach Grażyn 😄 dzięki za info, w takim razie nie zamawiam i liczę że przecenią to co chcę 🤑
Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Oluś wstał z gorączką 😔 nie ma kataru ani kaszlu więc obstawiam gardło, tak jak u mnie 😔 imprezę roczkowa przekładamy 😘