Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Od razu pobudki co 1h, ja już chyba lecę spać, bo pewnie zaczniemy dzien baaardzo wcześnie 🙈
dmg111, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jak tak czytam o Waszych bi kach sylwestrowych, to mnie to kusi mocno 🤩🤩🤩
Ale ja mam jakąś blokadę w głowie, ze to jedyna taka noc, na którą nie chce być bez dzieci 🤦♀️
Chociaż rozmawiałam z mężem, ze chcielibyśmy np za rok czy dwa pójść na takiego organizowanego Sylwestra, na zabawę. No ale zo aczymy jak to będzie -
MoTyLeK🦋 wrote:My mamy katar koń stop, ale tylko raz był antybiotyk na zapalenie oskrzeli. Pierwsze słyszę co by na katar dawac antybiotyki 🤔
Motylku nasz pediatra twierdzi że jak zielone gluty to już stan bakteryjny i lepiej podać 🤔🤔 raz robilismy wymaz i wyszły nam pneumokoki (bo katar chyba z 3 tyg) i wtedy rozumiem ten antybiotyk... Przy następnej infekcji pójdę już do kogoś innego12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Nadzieja94 wrote:A maluda raczkuje już i siedzi stoi?
Czworakuje, wstaje, stoi i siedzi ale z podporem ręką 😊 szybciej zaczęła wstawać niż siadać. -
A my w tym roku mamy dwie wigilie 😀 chcieliśmy być też u mocih rodziców, więc teście robią wigilię, specjalnie pod nas, w czwartek, razem z dziadkami męża, a w piątek rano jedziemy do moich na całe święta. Ale się objem 😀😀
Lalia, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Zulu, Olek jak "mija" jedną z dwóch drzemek (ok.11:30 i/lub ok 15:30) to idzie troszkę wcześniej spać tzn o 19:30 zamiast 20:30 ale nie o 16 😂
Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Motylku nasz pediatra twierdzi że jak zielone gluty to już stan bakteryjny i lepiej podać 🤔🤔 raz robilismy wymaz i wyszły nam pneumokoki (bo katar chyba z 3 tyg) i wtedy rozumiem ten antybiotyk... Przy następnej infekcji pójdę już do kogoś innego
Ewa pneumokoki u nawet 60 % dzieci do 2 roku zycia bytuja jako flora bakteryjna w jamie nosowo gardlowej...
Naprawde zmienilabym pediatre.
Nie wiem moze zrobila morfologie, crp i zobaczyla czy cokolwiek idzie w kierunku infekcji bakteryjnej.
Skutki antybiotykoterapii sa naprawde dlugofalowe...
Suszarka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Mart nigdy nie byłam w izoltace ale tak sobie myślę, że chyba lepsza izolatka niż mała, ciasna sala i trójka innych chorych dzieci.
Ja tak leżałam i miałam mega stracha, że coś jeszcze zalapiemy.
Plus całe noce spała u mnie na rękach bo inne dzieci plakaly, co chwilę do kogoś przychodziła pielęgniarka. Ja myślałam, że oszaleje. Zero snu, dosłownie ZERO przez kilka dni.
-
Ewa88 wrote:Motylku nasz pediatra twierdzi że jak zielone gluty to już stan bakteryjny i lepiej podać 🤔🤔 raz robilismy wymaz i wyszły nam pneumokoki (bo katar chyba z 3 tyg) i wtedy rozumiem ten antybiotyk... Przy następnej infekcji pójdę już do kogoś innego
Suszarka lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Asias86, współczuję nocy i choroby Kuby:( Zostawiasz go w domu?
Herbatko,a może zęby?Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Martt95 wrote:
Matylda tez nie zawsze jadła /je książkowo. Czasem je jedn a butelkę na tzw. 2 tury. Tzn pół teraz, pół później. Ważne, zeby nie była głodna i sikała. -
My na Wigilię mamy zaproszenie do babci. Takze korzystamy, tam też będą moi rodzice. Ale w sumie dobrze. Rodzice męża są niewierzący, więc tu nigdy Wigilii nie będzie a w zeszłym roku mieliśmy koronę i byliśmy sami.
Takze te Swieta zdecydowanie mają być rodzinne
No i dodatkowy plus taki, ze mam upiec tylko ciasto, bo moja babcia i matka do garów mi nie dają dojść (wiecie to typ "my zrobimy lepiej") i spoko, bo lubię ich kuchnieja się nie narobię, przynajmniej w Swieta odpocznę, tak jak należy.
-
Zulu, u nas dziś drzemka trwała 30min, ale nie narzekam bo noc była super
19:40-mleko 4:30-8:40, tak to można żyć ❤️ ciekawa jestem co wyjdzie z Waszego snu nocnego od 16, Iga padła jak zwykle przed 20 😁
Martt, jak Iga miała 7 miesięcy to jadła gdzieś 6x150ml. Mlekiem modyfikowanym się karmi na żądanie, jak nie chce więcej to przecież na siłę jej nie wstrzykniesz 😁 trzymam kciuki za powrót do domu!
W temacie zdrowia dzieci polecam bardzo książkę "Jak zadbać o zdrowie swojego dziecka", dużo praktycznej wiedzy można stamtąd wyciągnąć. Ja teraz chodzę bardziej świadoma na wizyty do pediatry.
A odnośnie jedzonka i świąt - moja teściowa pracuje w knajpie. Robili pod zamówienia cateringowe uszka z 60kg mąki, a naleśniki na krokiety smażyła bez przerwy przez 6.5 godziny 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 21:30
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny