Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w Nowy Rok weszlam tak
I powiem Wam, ze mimo wielu trudności (głównie finansowych), zrealizowałam swoje cele. Mam 0race,ktora lubię i w której zamierzam się rozwinąć. Nie powiedzialam tu ostatniego słowa. Schudlam, może nie do końca tyle ile chciałam, ale jednak już większą część mi się udało i co było moim marzeniem, wejść w cekinową sukienkę w rozmiarze M i to również mi się udało ❤️ mam zdrowe dzieci, mam męża... Czego chcieć więcej 🎊 jest dobrze! A ten rok będzie jeszcze lepszyPcosik_2, Suszarka, Angie1985, dmg111, KarolinaMaria, Nowastaraczka, Tajka lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Dla mnie 2021 również był pięknym rokiem, pełnym wyzwań, wyrzeczeń ale pięknym, pełnym miłości i odkrywania siebie na nowo jako kobieta, mama, żona ❤ jestem bardzo wdzięczna za rodzinę którą posiadam.
Wczoraj z Polundą biegłyśmy nasz pierwszy wspólny bieg, miałam ogromny wzrusz że dziele się z kimś swoją pasją. Niezależnie od tego jaką drogę Pola wybierze ciesze się że pokazuje jej od małego jaki sport jest fajny - mi nikt tego niestety nie pokazywał.
Sylwester spędziliśmy w domu ja, mąż, Pola i półpasiecgrając w planszówki i pijąc piccolo - ja wypilam lampkę prosseco - nie do końca rozumiem fenomen prosecco, wole zwykłe wino wytrawne.
-
Anet.kaa wrote:Ounai, retinol dopiero po skończonym KP. Najlepiej zacząć od najniższego 0.25 i obserwować jak reaguje skóra.
Teoretycznie jakąś alternatywą jest Bakuchiol który można przy KP. Ja teraz zaczęłam stosować z Nacomi 2%. Wiadomo, retinol lepszy ale zawsze coś tam podziała. -
Ounai wrote:Dziękuję, nie wiedziałam nawet. To jeszcze trochę to potrwa, bo póki co walczymy z karmieniami dziennymi. O zejściu z nocnych nawet jeszcze nie marzę.
łącze się w bólu.
U nas dzienne raz 0 a raz z 3. Pola nie potrzebuje w dzień jeść tylko się poprzytulać. Na noc dajemy butlę i mąż ją usypia - ostatnio mamusia do usypiania jest beee (ohh jak mi przykro z tego powodu) więc to ułatwia sprawę, ale o 23 i 6 niestety cycuś jest niezbędny bo jest drama
Co do pielęgnacji to ja kupiłam ostatnio krwawy peeling z the ordinary, kwas z the ordinary i ten Bakuchiol z Nacomi + dobre składowo kremy i już po.kilku dniach widzę różnicę w jakości skóry.
Nie wiem czego Twoja skóra potrzebuje ale da radę o.nią fajnie zadbać bez retinolu. -
Ounai wrote:Dziękuję, nie wiedziałam nawet. To jeszcze trochę to potrwa, bo póki co walczymy z karmieniami dziennymi. O zejściu z nocnych nawet jeszcze nie marzę.
Emdar my też się ekstra wybawiliśmy, ale jakoś kac mnie ominął, bo tak jak Ounai pisze oprocz drinków z TM wypiłam masę wody i elektrolitów. I Mikołaj pospał do 9.30 więc nawet nie było rano ciężko.
Motylku bardzo ładnie wyglądasz w tej sukience. Jak zdrowie Matyldy?
Serio, taki Sylwester jak wczoraj, takie wyszalenie się było mi potrzebne.MoTyLeK🦋, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Z tego co ja wiem to retinoidy w kremach można stosować przy kp -> https://www.arsestetica.pl/blog/pielegnacja-skory-w-trakcie-ciazy-i-karmienia-piersia/
Emdar my też się ekstra wybawiliśmy, ale jakoś kac mnie ominął, bo tak jak Ounai pisze oprocz drinków z TM wypiłam masę wody i elektrolitów. I Mikołaj pospał do 9.30 więc nawet nie było rano ciężko.
Serio, taki Sylwester jak wczoraj, takie wyszalenie się było mi potrzebne.dziękuję, se pytasz!
A Miki po antybiotyku szybko doszedł do siebie? -
Anet.kaa wrote:Skąd ja to znam
łącze się w bólu.
U nas dzienne raz 0 a raz z 3. Pola nie potrzebuje w dzień jeść tylko się poprzytulać. Na noc dajemy butlę i mąż ją usypia - ostatnio mamusia do usypiania jest beee (ohh jak mi przykro z tego powodu) więc to ułatwia sprawę, ale o 23 i 6 niestety cycuś jest niezbędny bo jest drama
Co do pielęgnacji to ja kupiłam ostatnio krwawy peeling z the ordinary, kwas z the ordinary i ten Bakuchiol z Nacomi + dobre składowo kremy i już po.kilku dniach widzę różnicę w jakości skóry.
Nie wiem czego Twoja skóra potrzebuje ale da radę o.nią fajnie zadbać bez retinolu. -
Hej mamusie, przepraszam że tak zamilkłam. My wyszliśmy w środę przed świętami ze szpitala. Mieliśmy powiedziane by święta najlepiej spędzić w małym gronie bo Asia i ja zarazaliśmy norovirusem. Spędzaliśmy je sami w czwórkę. Męża rozłożyło jak jeszcze byliśmy w szpitalu bo bral ubranka do prania które były od wymiocin. Alicję rozłożyło w noc przed wigilia. Wymioty, biegunka i ogólnie 3 dni tylko by leżała. Już doszliśmy do siebie, mam dosyć chorób 😪
W tym Nowym Roku chciałam Wam życzyć dużo, dużo zdrówka. Niech ten rok będzie dla nas wszytskich łaskawy 🥂🎆MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Motylku, jesteś prawdziwą petardą!!! 🧨🧨🧨 Ja pamiętam sylwestra 99/00, pamiętam jak straszyli, że padną systemu komputerowe, że mogą nie ogarnąć przeskoku z 1999 na 2000. Czekaliśmy z rodzicami do 12 i uffff, ulga, nic nie jeb#¥ 🤣
Lalia, MoTyLeK🦋, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Motylku, jesteś prawdziwą petardą!!! 🧨🧨🧨 Ja pamiętam sylwestra 99/00, pamiętam jak straszyli, że padną systemu komputerowe, że mogą nie ogarnąć przeskoku z 1999 na 2000. Czekaliśmy z rodzicami do 12 i uffff, ulga, nic nie jeb#¥ 🤣
-
Ounai wrote:Dyrektorka żłobka wysłała nam informację, że rodzice ktorym nie należy się 1000+ mogą ubiegać się o 400zl na żłobek, czyli np rodzice pierwszego dziecka, lub jedynego. Sprawdźcie yo sobie i poskladajcie wnioski.
-
MoTyLeK🦋 wrote:Tak. My też mieliśmy takie info. Do 14.01 chyba potrzeba złożyć dokumenty w zlobku, czy tam do 17.01. Takze zorientujcie się, zawsze to jakies wsparcie 💪
-
Ounai wrote:Tylko Tobie si3 to nie należy chyba bo Matylda jest Twoim 3 dzieckiem i 2 dzieckiem Twojego męża więc należy Wam sie ten dodatek dla dzieci ponizej 36 msc życia. A to 400zl jest dla tych którzy tego dodatku nie dostaną, bo maja jedno dziecko tylko.
Ounai lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Z tego co ja wiem to retinoidy w kremach można stosować przy kp -> https://www.arsestetica.pl/blog/pielegnacja-skory-w-trakcie-ciazy-i-karmienia-piersia/
Serio, taki Sylwester jak wczoraj, takie wyszalenie się było mi potrzebne.
Jako składnik kremu gdzie retinol jest daleko w składzie może i bym użyła ale jako samodzielne roztworu nie.
-
A my szukaliśmy domu, a w akcie desperacji wrzuciłam w wyszukiwanie mieszkania i natrafiliśmy na taki apartament. Jutro dzwonimy się umówić na oglądanie bo stwierdziliśmy, że sposób Kicka jest calkiem sensowny, czyli w tygodniu mieszkać w centrum i mieć wszedzie blisko a na weekendy kupić działkę w górach i mieć swoją ostoję.
Lalia, Iryska, KarolinaMaria, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość