X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Veritaa ale każdy kto zarabia poniżej 5 tys miesiecznie (rozumiem że brutto) dostanie miesięcznie 425zl? Obojętnie czy zarabia 3500 czy np 4700? Pytam bo jest kalkulator wynagrodzeń na gofin na rok 2022 i tam wychodzi podwyżka w zależności od wysokości wypłaty...ale teraz nie wiem czy to związane z pit 2 czy z polskim ładem czy z czym...
    Nie każdy. Jest dokładny wzór z którego się to liczy a dokładniej dwa wzory w zależności od zarobków. Mało tego niektórzy z nas nic nie dostaną a będą musieli oddać więcej.

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem z Olkiem, chodzi o picie wody. Olek ogarnia picie z bboxa, ale kiedy ma już wodę w buzi, to wtedy zazwyczaj nią pluje zamiast połknąć. Nie wiem, jak temu zapobiec. Już mniejsza z tym, że ciągle jest cały pooblewany i trzeba go przebierać kilka razy dziennie, ale martwię się, że mało pije. Jak mu daję kubeczek doidy to też robi to samo. Macie może pomysł czym to może być spowodowane?

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Dziewczyny, mam problem z Olkiem, chodzi o picie wody. Olek ogarnia picie z bboxa, ale kiedy ma już wodę w buzi, to wtedy zazwyczaj nią pluje zamiast połknąć. Nie wiem, jak temu zapobiec. Już mniejsza z tym, że ciągle jest cały pooblewany i trzeba go przebierać kilka razy dziennie, ale martwię się, że mało pije. Jak mu daję kubeczek doidy to też robi to samo. Macie może pomysł czym to może być spowodowane?
    U mnie Jasiek też lubi pluć wodą. Moim zdaniem dla niego to zabawa. Ja robię tak, że bbox nie jest w jego zasięgu, tylko sama mu co jakiś czas daje do picia to wtedy pije, a nie bawi się.
    Też dzisiaj zastanawiałam się czy nie za mało pije. Ile u Was dzieci wypijają wody?

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka89 wrote:
    U mnie Jasiek też lubi pluć wodą. Moim zdaniem dla niego to zabawa. Ja robię tak, że bbox nie jest w jego zasięgu, tylko sama mu co jakiś czas daje do picia to wtedy pije, a nie bawi się.
    Też dzisiaj zastanawiałam się czy nie za mało pije. Ile u Was dzieci wypijają wody?
    Moja duzo🙈 piersze co się budzi to wypija z bidona. Dziennie 3 x bidon aventa, plus nadal 4x mleko piję po 210-240ml

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Iga wypija bardzo mało, nie więcej niż 100ml wody. Mleko już tylko raz, w nocy, ok. 150ml. Już chyba wszystkiego próbowałam żeby wcisnąć w nią więcej płynów i nic z tego 😭

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, Matylda też tak robiła. Dwa łyki i reszta wody na siebie. Podobnie jak Maminka nie trzymałam bboxa w zasięgu jej ręki, tylko proponowałam picie i jak zaczynała się oblewać to zabierałam. Aż nagle któregoś dnia (może z miesiąc temu) coś jej przeskoczyło i zaczęła normalnie pić i tak jest do tej pory ;) także się nie martw! Co do ilości pitej wody, to nie pije dużo. My też nie mamy ochoty na wodę zimą ;)

Dziewczyny dzieci 1+, czy wasze maluchy w okolicy roczku miały problemy ze snem? U nas nigdy nie było różowo, ale ostatnie dni to koszmar. Mati zasypia po 22 i od 1 już nie śpi, kręci się, trochę cycusia, trochę płaczków, których nigdy w nocy nie było, sen parę minut, za chwilę wszystko od nowa. Dziś nad ranem narzeczony wziął ją do salonu i spała mu na brzuchu jak noworodek, oczywiście z przerwami, ale chociaż ja odespałam. Może to skok, bo widzę nowe umiejętności. Jeśli tak miałyście to ile to u Was trwało? Najbliższy tydzień będę sama, po urodzinach Matyldy będę sama przez 2 tyg. Osiwieję 🥺

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałek też pije mało wody, mało wg mnie, bo może jemu tyle wystarczy, skoro więcej nie chce, a pieluchy ma mokre zawsze. Pije tylko do posiłków, z doidy, ok 50 ml do każdego jedzenia. Bidona nie ogarnia☹️

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szefowa pije mega dużo wody, tak mi się wydaje. Bo dwa bidony dziennie plus mleko. Gdybym jej nie zabierala, to chyba pilaby więcej.
    Ona jak widzi bidon, to pędzi do niego przez całe mieszkanie.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas napewno jest jeden bidon dziennie + czasami dolewka i mleko ok 2x180 i 2x240ml :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn dopiero od tygodnia ogarnal picie z bidonu. Wypija ok 600 ml wody dziennie, plus 3 razy kp w dzień.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek zaszczepiony na covid, na koniec miesiąca druga dawka 💪

Ewa88 , Pcosik_2, Annia, Suszarka, Ladyo, emdar, kic83 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ostatnio pytałam o to samo na innej grupie. Ja już dostaję do głowy. Dziś np. Iga obudziła się z płaczem o 2, dałam jej mleko, usypialam na różne sposoby, później mąż, później u nas w łóżku się kokosiła - finalnie zasnęła o 4:30. Wstała 4h później zwarta i gotowa do zabawy. W dzień spala 0 minut, w związku z czym właśnie padła 😅 ostatnio ma olbrzymie problemy z zasypianiem, a że moje siły są trochę ograniczone, to codziennie w nocy ląduje u nas w łóżku. Przy nas śpi jakby spokojniej - zresztą nawet jak się wybudzi to wystarczy ją pogłaskać i zasypia. Drzemki ma bardzo krótkie, no chyba że śpi mi na rękach.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 11:52

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie albo może inaczej dziwne pytanie i się nie śmiejcie. Mam okazje kupić nowiutki na gwarancji depilator braun za pół ceny (bratowa kupiła sobie i dostała w prezencie drugi identyczny i chcę się jednego pozbyć) i się zastanawiam czy go wziąć bo nie wiem czy w ogóle będę używać. Macie jakieś doświadczenie w temacie?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hyla masakra tak trochę po roczku a potem załadowała aktualizację, ale to by się zgadzało bo ona urodziła się w 39tc czyli skoki powinna mieć później trochę. W okolicach roczku jest skok i nie pocieszę, mam wrażenie że on trwa wieki 😂 albo inaczej, ładowanie aktualizacji płynnie przechodzi w kolejny skok itd

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas jest to samo a moj syn za 2 tyg ma roczek. No masakra jest. Usypiam go w spazmach i krzykach kolo 22 a nawet 23..a od 19 on ledwo na oczy widzi.. . W nocy nie wiem juz ile razy sie budzi ja mma wrazenie ze nie spie w ogole. A rano sie budzi miedzy 7 a 8. Widac ze jest niewyspany, trze oczy juz 30 minut po pobudce... Rece mi opadaja. Mieliśmy swietnie wyregulowany dzien jeszcze niedawno a teraz to jakas masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 19:49

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria ja nie napiszę o naszych nocach nawet. Szkoda gadać. 😒

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Karolina u nas jest to samo a moj syn za 2 tyg ma roczek. No masakra jest. Usypiam go w spazmach i krzykach kolo 22 a nawet 23..a od 19 on ledwo na oczy widzi.. . W nocy nie wiem juz ile razy sie budzi ja mma wrazenie ze nie spie w ogole. A rano sie budzi miedzy 7 a 8. Widac ze jest niewyspany, trze oczy juz 30 minut po pobudce... Rece mi opadaja. Mieliśmy swietnie wyregulowany dzien jeszcze niedawno a teraz to jakas masakra
    Coś osteopata mówił na temat Waszego poblemu ze snem ?
    Nam powiedział, ze niby zawsze jest powod zlego snu i to nie jest tak że "dzieci tak maja".
    Mówił, że często są to alergie pokarmowe, refluks, jakieś niewyregulowane napięcia itp. Itd.

U nas niby "rzucanie sie" w nocy, to kwestia refluksu ukrytego. Niby coś tam poluzowal i miało być lepiej 😁

Ale sama już nie wiem. Póki co nocki przyjmuje na klatę 😁
    Mieliśmy epizod, że pięknie spała i to całkiem niedswni. Liczę, ze prędzej czy później powróci lepszy sen.
    Kwestia snu to temat szeroki jak rzeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 21:04

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas to samo w nocy spałaby podczepiona pod cycka, zasypia Ok godziny zanim zasnie, do tego w dzien ciagle jeczy. Ogarnela swiadome „mama” i teraz wszystko jesg „mama mama” i nikt nie moze nic zrobic tylko ja. Kazda zabawka, radosci i smutki to mnie wola 🙈 a jak nie przychodze to sama przychodzi i mi wpycha glowe mieszy nogi i „mama mama mama”.

🔸28 lat

Wysłany: 6 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Coś osteopata mówił na temat Waszego poblemu ze snem ?
    Nam powiedział, ze niby zawsze jest powod zlego snu i to nie jest tak że "dzieci tak maja".
    Mówił, że często są to alergie pokarmowe, refluks, jakieś niewyregulowane napięcia itp. Itd.

U nas niby "rzucanie sie" w nocy, to kwestia refluksu ukrytego. Niby coś tam poluzowal i miało być lepiej 😁

Ale sama już nie wiem. Póki co nocki przyjmuje na klatę 😁
    Mieliśmy epizod, że pięknie spała i to całkiem niedswni. Liczę, ze prędzej czy później powróci lepszy sen.
    Kwestia snu to temat szeroki jak rzeka.
    Przepraszam, ale takie rady osteopaty są tylko po to, żeby nakręcić sobie biznes bo większość dzieci ma większy lub mniejszy problem ze snem. 😤

Suszarka, KarolinaMaria, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
‹‹ 4595 4596 4597 4598 4599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ