Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego co najlepsze dla Igusi i super mamy 😘😘
Ja też czasem wspominam te pierwsze momenty i żałuję, że tak wyglądały. Miałyście rację. Szkoda było czasu na walkę o cycka.
Zielona, Maja też źle śpi. Też miała podejrzenie refluksu utajonego, bo usg brzuszka wykazało, że ma taką budowę co sprzyja refluksowi, ale nie musi. No ale gastroenterolog jednak to wykluczył. Ale Neurologopeda też to zasugerowała i poleciła, aby na kolację dawać jej np kaszkę a nie mleko. I podłożyć książki pod 2 nogi łóżeczka, żeby jedna strona była wyżej, tak z 10 cm. Ale u nas to niestety nie pomogło. Dalej budzi się kilka razy, zazwyczaj z płaczem. Ale i tak nie jest to to, co było kilka miesięcy temu, po kilkanaście pobudek. Teraz czasem nawet nie ogarniam, że się budzi, bo robie cii, kładę rękę na pupce, głaszcze i zasypia. Czasem mąż rano do mnie mówi, że słaba noc, że tyle razy się budziła, a ja nawet nie pamiętam, bo słabo ogarniam w nocy 😀 ale lepiej śpi, odkąd zaczęła spać na brzuszku. Całą noc tak śpi.
No i zauważyłam, że śpi lepiej odkąd sama zasypia w łóżeczku (że mną obok, często głaszcze). Bo nie raz widzę na kamerce jak się budzi, otwiera oczy, kręci się, ale potrafi sama wrócić dalej do snu.
Jednorozcu, ja mam depilator, ale używam tylko do rąk i czasem nóg bo na innych partiach ciała bardzo mnie boli 😀Suszarka lubi tę wiadomość
-
U nas osteopata sugeruje, że jest jakis problem ponieważ nie jest to "zwykle" budzenie się w nocy. Zresztą pediatra mówi to samo.
Ona śpi i ewidentnie wybudza ja tarcie oczu i rzucanie i walenie nogami. To nie jest tak że ona się budzi w nocy i nie chce spać bo chce się bawić.
I według nich trop,to właśnie ukryty refluks ale nie sądzę. Lub właśnie jakaś alergia pokarmowa lub jeszcze jakieś zaburzenia sensoryczne.
A czy faktycznie tak jest, czy po prostu tak ma?nie wiem. Natomiast mam możliwości wiec na pewno to sprawdzę
Tajka też próbowaliśmy ten patent z lozeczkiem. -
Hejka hejka, możecie mnie zlinczować, ale wzięłam sobie dziś wolne, leze właśnie z kawka w lozku ☕
Matylda wstala po 9, dalam jej mleko i śpi dalej. Ale ostatnio za to ma jedną drzemke w dzien w po południu. No i Matyldzia już praktycznie sama chodzi. Puszcza się wszędzie gdzie się da. Przechodzi sama długość pokoju, skręca, kuca 🤩 wiadomo że jeszcze klapnie na tylek, i wtedy leci na czworakach bo szybciej ale jestem taka dumna... Dopiero co była moja kruszynka, a ona JUŻ chodzi!!! Jezuniu słodki, zatrzymajcie czas 🤩
Moja mama wczoraj zabrała moja 2 starsza do siebie, dzis wieczorem mi ich przywiezie. Zuzka nocowała dziś u kuzynki tu na miejscu, także starzy mogli "odpocząć".
Dzisiaj sobie tylko machnę jakiś obiadek, zrobię pranie i wolne
Mamy też skierowanie z Matylda na morfologie, wyślę w pon lub wtorek męża z nia, bo ja to panikara jestem...
Weekend mam pracujący, ale za to tata zabierze moja 2 na noc (chyba), Zuza też idzie na sob-ndz do mamy, więc będę mieć tylko Tyldzie.
A w pon mam dzien lekarzy... Rano usg piersi, pozniej pobranie krwi na mononukleoze, a później dentysta z Zuzia, bo musimy jej wyrwać 2 żeby bo zakładamy jej aparat i za tydzień ponad będzie miała robiony odcisk. Takze o...
Milego weekendu dziewczyny! Zdecydowanie więcej snu Wam zycze! ❤️emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Suszarko
wszystkiego najlepszego dla Igi i dla dzielnej mamy 😘Suszarka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Trzymajcie kciuki za 3ci dzien adaptacji. Dzis wydłużamy o pół godz - szaleństwo 🤭
Ja też wolę nie chodzic do przychodni za często, tylko mmr nie połączyłam z niczym , bo Wasze dyskusje tu mnie nastraszyly😀 ale u nas łączą z ospą, o pneumo nic nie mówili.
Kic, trzymajcie się swojej intuicji.. a ten drugi żłobek to tez publiczny czy prywatny?
Drugi prywatny z miejscami wykupionymi przez miasto więc tylko jest dzienna stawka żywieniowa 15 zł/mc.Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Meggi Oliwka w koncu poszla do żłobka czy nie? Juz nie kojarzę🤔
Ounai Dmg i mamy żłobkowiczow, przypomnijcie proszę jak u Was wyglądały początku, czy były płaczki i kiedy się skończyły, czy trwają jeszcze np tylko na wejsciu.
Wik jak u Was?
Dziś Tomusia zaprowadza tata:) może tacie tylko pomacha , powie nara see you later😆
Suszarko, wszystjiego najlepszego dla Igi!!!
Emdar, Tymek dostal 1/3 dawki i nie ma zupełnie żadnych objawów, nawet ręką go jie boli.Suszarka lubi tę wiadomość
-
Zulu, to super Wam się Tomek adaptuje! U nas czwartego dnia to nie było mowy o samodzielnym zostaniu. Podobnie jak u Ounai było; długo i płaczliwie. Ounai, może Twoja Marta i mój Julek faktycznie sobie pisani 😘😉
Motyl, jaki hejt kobieto, korzystaj ile wlezie ☕❤😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 13:09
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Tak całościowo, na otwartą buzie, na stopy "lejące" się do środka. Tym sposobem też odwrazliwiamy trochę te miejsca, aby przygotować stopy do tejpów
U nas podciete wedziedelko, napięcie ok. A mimo to w dzień buzia zazwyczaj otwarta.
Na następnej kontroli będę musiała podrazyc temat. -
Ounai dzisiaj cukier na czczo 97, po godzinie od posiłku 157, po 2h 121. Co myślisz?😅 Trochę lepiej jak wczoraj ale wciąż źle. Dziś kawa bez mleka była do śniadania, może to wczorajsze 199 było po mleku 🤔
Długa i kręta droga przede mną 🙈Ounai lubi tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:O widzisz, to fajnie że Wam pomogło.
U nas podciete wedziedelko, napięcie ok. A mimo to w dzień buzia zazwyczaj otwarta.
Na następnej kontroli będę musiała podrazyc temat.
Właśnie chciałam pytać jak u Was z buzią...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo