Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielona nie. Poza tym jesli przyczyną bylby nie wiem refluks to chyba by tak spal caly czas zle a nie ze cyklicznie.
Widac ze ma tzw przepraszam za określenie "rozpier%&$" w glowie, za duzo sie dzieje, za duzo zmian. Dzieci tak po prostu maja.
I zgadzam sie z Annia dzieci po prostu maja takie problemy. To normalne.Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Annia wrote:Przepraszam, ale takie rady osteopaty są tylko po to, żeby nakręcić sobie biznes bo większość dzieci ma większy lub mniejszy problem ze snem. 😤
No właśnie ten osteopata raczej nie jest z tych co nakręca sobie biznes, bo nie ma takiej potrzeby. Nawet jakbym chciała iść do niego jeszcze raz to nie ma opcji bo terminy odległe 😁i za 4m to pewnie ten sen zdazy sie kilka razy zmienić.
Zresztą sam powiedział, że według niego nie ma potrzeby kolejnej wizyty, ewentualnie mamy przyjść kontrolnie jak Szefowa zacznie stawiać pierwsze kroki.
Być może ma takie zdanie na podstawie doświadczenia i swoich pacjentów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 23:07
-
veritaa wrote:Zielona nie. Poza tym jesli przyczyną bylby nie wiem refluks to chyba by tak spal caly czas zle a nie ze cyklicznie.
Widac ze ma tzw przepraszam za określenie "rozpier%&$" w glowie, za duzo sie dzieje, za duzo zmian. Dzieci tak po prostu maja.
I zgadzam sie z Annia dzieci po prostu maja takie problemy. To normalne.
U nas stwierdził, że problem ze snem to skutek uboczny refluksu.
Ale tak jak mówisz-wtedy dziecko powinno ciągle źle spać. A u nas były etapy najpierw super spania, później pogorszenia, później znowu super spanie a teraz znowu loteria.
Nie mówię, że to normlane bądź nie. Po prostu przytoczyłam co mówił osteopata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2022, 23:06
-
Jasne rozumiem. No moj syn nie ma alergii, nie ma refluksu, napięć zlych ponoc tez nie ma więc raczwj wszystko odpada. Mysle ze skoki plus zęby na calego u nas sprowadzjaa sie do takich nocy.
Dzisiaj zasnal o 21 i od 21 obudzil sie juz 4 razy...ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Hej mamuśki, chwilę mnie nie było, leczyłam kaca😉😅 Nie no żartuję,nie tylko,ale trochę miałam na głowie.
Zulu, u nas początki w żłobku były mega mega słabe ( w zasadzie cały wrzesień). Płakał codzienne jak zostawał;szybko się uspokajał,bo dla niego ewidentnie problemem jest moment rozstania ze mną lub mężem ( nie było zbytniej różnicy czy oddawałam go ja czy mąż). Potem zaczął chorować i to też nie pomagało, jak po tygodniu wracał do żłobka:( Naprawdę ok zaczęło być gdzieś w listopadzie. Teraz miał przerwę 5 tygodni( bo najpierw chorował, a potem bałam się kwarantanny na Święta), i w pn i Wt wszedł do sali uśmiechnięty, zrobil pa pa, buziak i heja; a już w środę troszkę chlipał. I ja już wiem,że tak po prostu może być przez Naprawdę długi czas, czyli ze dzień tak a dzień tak. Taki to mój mały wrażliwec z tego Julka ( po mnie, ja byłam takim dzieckiem ). Kciuki za Tomcia❤ I za innych żłobkowiczów też 😘❤
A co do spania...U nas jak wiecie Julek wykręcał coraz to nowe rekordy zarówno w przerwach nocnych jak i w ilości pobudek. I mam wrażenie że najgorzej było tak gdzieś od 13 do 20 msca. Teraz bywa o niebo lepiej ( ostatnio obudził się raz), ale nadal bywa do du...Ale lepszych nocy jest zdecydowanie więcej niż kiedyś. Też uważam że naprawdę większość dzieci gdzieś do 3 r.ż. śpi raczej słabiej niż lepiej, I tylko niektóre od początku śpią ekstra. I podobnie jak Annia uważam, że osteopatia może ale niestety nie musi pomóc, bo to nie jest remedium na wszystkie problemy okołodziecięce ( no np.na niedojrzały układ nerwowy nie pomoże).Wik89, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulu, podobno z tatusiami jest latwiej, ale z tego co pisze Emdar to chyba faktycznie „podobno” 😀
U nas ok, ta adaptacja jest dosc powolna, na adaptacje chodzi moj maz, wiec ja wiem tylko to, co mi przekaze
Np. Gucio nie lubi, jak mu ciocie zmieniaja pieluche, nie lubi = mega placz i krzyk (on tak ma, ze szybko sie „odpala”)
No i zobaczymy jak dzis bedzie, poszli na 8.30 do 11.30 i mąż ma go zostawic na jakis czas samego, jesli bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 09:16
emdar, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
O Iga dziś rok kończy!! Najlepszego dla Ciebie, i dla dzielnej mamy rzecz jasna ❤🥳🎁. Suszarko,jak się czujesz w ogóle? Wszystko ok?
Edit: No i lepszych nocy życzę!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 09:31
Suszarka lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Karolina, dużo siły na samotne noce Ci przesyłam ❤ A jak nie ma Twojego narzeczonego to jest szansa żeby może Twoja mama raz na jakiś czas u Was spała? Czy Matylda w nocy tylko Ciebie akceptuje?42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Meggi Oliwka w koncu poszla do żłobka czy nie? Juz nie kojarzę🤔
Ounai Dmg i mamy żłobkowiczow, przypomnijcie proszę jak u Was wyglądały początku, czy były płaczki i kiedy się skończyły, czy trwają jeszcze np tylko na wejsciu.
Wik jak u Was?
Dziś Tomusia zaprowadza tata:) może tacie tylko pomacha , powie nara see you later😆
Oliwka przez covida grudzień przesiedziała w domu. Wczoraj miała zaległe urodzinki i w poniedziałek idzie pierwszy dzień.O ❤️
Z ❤️ -
Dziękujemy ❤️
Ja od wczoraj co chwilę łapię wzrusz, że to już rok 😭 żałuję że na początku straciłam tyle czasu na łzy i smutek, zamiast się cieszyć, że mam przy sobie wszystko czego pragnęłam. Nie wiedziałam że dostanę tyle miłości od tego małego serduszka. Kocham ją bardzo, była i jest warta każdego poświęcenia ❤️
Zdjęcie nieco obciachowe, jutro imprezka to wrzucimy coś ładniejszego 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 21:04
Maminka89, MoTyLeK🦋, veritaa, Clover, Ounai, calanthe, dmg111, Ladyo lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
emdar wrote:O Iga dziś rok kończy!! Najlepszego dla Ciebie, i dla dzielnej mamy rzecz jasna ❤🥳🎁. Suszarko,jak się czujesz w ogóle? Wszystko ok?
Edit: No i lepszych nocy życzę!!!
U nas wszystko ok, czuję się bardzo dobrze, oby tak zostało do końca 💪Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022