Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaa wrote:Jednorożec maszynka raz na tydzień nogi? Wow zazdro. Ja maszynka to musialam codziennie. Na dfugi dzien juz mialam czarne kropki.
Ja na nogach mam bardzo cienkie włoski i do tego tylko jakieś 10 to te czarne i widać je mniej więcej tak po tygodniu. Nogi to moje błogosławieństwo za to pod pachami po dwóch dniach już widać cholery.
Ounai dziekuje za info. Nie będę się w to pchać zostanę przy moim trymerzeDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ewa, to miłe, że pytasz ❤️
Oluś lepiej, ale katar mu się zmienił na taki mega gęsty i nawet odkurzaczem ciężko odessać to dziadostwo, a jak nie odciagniemy to albo mu spływa i się krztusi albo wybudza bo nie może oddychać. Ma jeszcze taki mokry, bulgoczący kaszel, ale to chyba przez to że leki działają i ta wydzielina się odrywa. We wtorek jedziemy do kontroli 😉
Kicku, zdrówka dla Maksa 💪💙
Dziewczyny, myślę że już mogę się pochwalić, od trzech dni nie mamy karmień w dzień 🙂 karmienia do spania "odstawiliśmy" stopniowo od wakacji, więc na dzień dzisiejszy zostały nam tylko karmienia nocne. Noce są różne, raz lepsze (np.4 pobudki) raz gorsze (tracę rachubę w ilości pobudek), dlatego coraz częściej kiełkuje się we mnie myśl, żeby za tydzień lub dwa spróbować schodzić z karmień nocnych. Uda się to super, nie, to spróbuję później, bo jakoś mi specjalnie nie przeszkadzają 😉Ewa88 , Iryska, Zulugula, MoTyLeK🦋, Suszarka, emdar, Wik89, KarolinaMaria, kic83, Ladyo, Nowastaraczka, dmg111, kar_oliv, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia, super że udało się zejść z karmień w dzień. My też już mamy to za sobą 🙂 Ale ja narazie na pewno zostawię kp nocne bo nie jest uciążliwe dla mnie.
Wczoraj Michałek zrobił kilka kroczków sam, od oparcia kanapy do mnie 😀 ale dziś już nie chciał, jednak raczkowanie i pozycja niedźwiadka są najlepsze 😀
Suszarko, wszystkiego najlepszego dla Igi z okazji roczku ❤️Zulugula, Lalia, Suszarka, emdar, Wik89, KarolinaMaria, kic83, Ladyo, Ewa88 , dmg111, kar_oliv, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Lalia, super że udało się zejść z karmień w dzień. My też już mamy to za sobą 🙂 Ale ja narazie na pewno zostawię kp nocne bo nie jest uciążliwe dla mnie.
Wczoraj Michałek zrobił kilka kroczków sam, od oparcia kanapy do mnie 😀 ale dziś już nie chciał, jednak raczkowanie i pozycja niedźwiadka są najlepsze 😀
Suszarko, wszystkiego najlepszego dla Igi z okazji roczku ❤️
Irysko, ja chcę spróbować chyba dla Olka bardziej niż dla siebie. I chcę to zrobić mega delikatnie, tzn jak się będzie budzić, to najpierw lulać, a dopiero przy następnej pobudce karmić i tak z każdym dniem starać się to karmienie przesuwać coraz później, aż do rana, zobaczymy czy to się sprawdzi, jeśli nie, to trudno. Zobaczę też wtedy jak będą wyglądać noce, może on będzie lepiej spać, spokojniej 🙂
Gratuluję Michasiowi kroczków 🤩
U nas jakaś aktualizacja chyba nastąpiła, bo od Sylwestra Olek zaczął próbować duuużo więcej chodzić i np. wczoraj i dzisiaj potrafił przejść przez dwa pokoje, stosunek chodzenia i czworakowania to praktycznie 50/50 😉Suszarka, Wik89, Iryska, Ewa88 , dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Lalia, super że udało się zejść z karmień w dzień. My też już mamy to za sobą 🙂 Ale ja narazie na pewno zostawię kp nocne bo nie jest uciążliwe dla mnie.
Suszarko, wszystkiego najlepszego dla Igi z okazji roczku ❤️puszcze się wszystkiego i wszędzie tak od około 1 tygodnia 🤩
Iryska lubi tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Oooo to widzę, że ma synchron z Matylda 🤩 brawa dla Michałka! Choć Matylda to śmiga już coraz częściej po pokoju bez trzymanki
puszcze się wszystkiego i wszędzie tak od około 1 tygodnia 🤩
W ogóle on już tak długo raczkuje ,że w niektórych spodniach przetarł sobie dziury na kolanach🤦🏻♀️ Podobno długie raczkownie to najlepsze co może być dla dziecka z asymetrią, więc niech raczkuje ile wlezie 😀Lalia, Suszarka, MoTyLeK🦋, Ewa88 , Nowastaraczka, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
A pochwalę wam się.
Mój stary od tygodnia jest w nowej pracy teraz ma drugie zmiany od 15 do 23 całe przedpołudnie jest w domu więc dzisiaj bez spiny zaliczyłam sobie wizytę u kosmetyczki plus małe zakupy przed południem nie będąc zmęczona po całym dniu z dziećmi sama przyjemnośćLalia, MoTyLeK🦋, Ewa88 , dmg111, Clover lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Iryska, Gucio to samo, juz kilka par zalatwil na kolanach 😅😬
No i Gucio jesxcze nie chodzi. Ale mysle, ze juz tuz tuz
Oby
Gratulacje dla Michałka i Matyldy 🤩Iryska, MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Irysko, Wik piąteczka 😂
Ja odkładam po Olku ubrania dla ewentualnego braciszka (lub siostrzyczki) i niestety ale ze spodniami będzie ciężko 😅 zaczął raczkować jak miał ok.7,5 miesiąca i praktycznie wtedy zaczął nosić też rozmiar 80, który nosi do teraz, a teraz ma 12,5 miesiąca 🤣 więc niestety sporo spodni trafiło w kosz 🤭 -
Jak jesteśmy koło depilacji, to czy któraś z Was ma depilator laserowy? Urządzenie dość drogie i się zastanawiam 🤔
Ounai i jak z Tymkiem? Co psycholog powiedział?
W rodzinie też mam takie bystrzaka, ma 12 lat, płynnie po ang i niemiecku mówi, wszystkie konkury olimpiady matematyczne jego, jak pisze wypracowanie z polskiego to musi nauczycielce tłumaczyć słowa i sformuowania tłumaczyć bo używa takich wyszukanych, że ona ich nie zna. W głowie jajby encyklopedia, każde pojęcie wyrecytuje, książki połyka w sekundy. Ciotka też od małego jeździła z nim po poradniach i żadnych zaburzeń, usłyszała tylko że musi trafić na mądrych nauczycieli żeby go poprowadzili dobrze i wykorzystali jego potencjał.Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Jak jesteśmy koło depilacji, to czy któraś z Was ma depilator laserowy? Urządzenie dość drogie i się zastanawiam 🤔
Ounai i jak z Tymkiem? Co psycholog powiedział?
W rodzinie też mam takie bystrzaka, ma 12 lat, płynnie po ang i niemiecku mówi, wszystkie konkury olimpiady matematyczne jego, jak pisze wypracowanie z polskiego to musi nauczycielce tłumaczyć słowa i sformuowania tłumaczyć bo używa takich wyszukanych, że ona ich nie zna. W głowie jajby encyklopedia, każde pojęcie wyrecytuje, książki połyka w sekundy. Ciotka też od małego jeździła z nim po poradniach i żadnych zaburzeń, usłyszała tylko że musi trafić na mądrych nauczycieli żeby go poprowadzili dobrze i wykorzystali jego potencjał.
Ja dostałam na urodziny w grudniu od męża Lumea 9000.
Nie wiem jeszcze jaka jest skuteczność, bo póki co miałam jedną serię, kolejną w przyszły piątek.
Ja niestety mam ciemne grube włoski i w lato pachy i nogi golę codziennie.
Moja przyjaciółka zrobiła u kosmetyczki 4 zabiegi laserem na pachy i włosy jej całkowicie zniknęły.
Zapewniają że po zabiegach, pierwsze cztery w odstępach co dwa tygodnie, a potem raz w miesiącu po pół roku włosów nie ma.
Ja uważam że warto spróbować, żeby nie męczyć się maszynką codziennie.KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Ja dostałam na urodziny w grudniu od męża Lumea 9000.
Nie wiem jeszcze jaka jest skuteczność, bo póki co miałam jedną serię, kolejną w przyszły piątek.
Ja niestety mam ciemne grube włoski i w lato pachy i nogi golę codziennie.
Moja przyjaciółka zrobiła u kosmetyczki 4 zabiegi laserem na pachy i włosy jej całkowicie zniknęły.
Zapewniają że po zabiegach, pierwsze cztery w odstępach co dwa tygodnie, a potem raz w miesiącu po pół roku włosów nie ma.
Ja uważam że warto spróbować, żeby nie męczyć się maszynką codziennie.
Dobrze ze masz ciemne, bo laser na takie najlepiej działa. Ja kiedyś robiłam u kosmetyczki wąski, z 5 lat temu i jakieś pojedyncze widzę, może że 3-5, więc przydałaby się powtórka. Myślę wlansie o tym philips ale 2tys 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Depilator raz wlaczylam w media markt. Moja mina musiala byc bezcenna bo stary dobrej pory sie smieje 🤣 ja tradycyjnie maszynka, co 2 dzien Bozena i pachy a nogi to jak mi sie zachce 😅 ale ja mam malo wlosow i cienkie. Na glowie niestety tez 😅
Lalia duzo zdrowka dla Olusia, smignelo mi ze jest chory 🥺
My szykujemy sie do przeprowadzki, odwiedzili nas moj brat z siostra i tak mi czas szybko leci ze brak mi czasu na forum. 🙈 podczytuje w wolnej chwili ale napisac cos zazwyczaj nie zdążam 🙈Lalia, MoTyLeK🦋, Ounai, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
W rodzinie też mam takie bystrzaka, ma 12 lat, płynnie po ang i niemiecku mówi, wszystkie konkury olimpiady matematyczne jego, jak pisze wypracowanie z polskiego to musi nauczycielce tłumaczyć słowa i sformuowania tłumaczyć bo używa takich wyszukanych, że ona ich nie zna. W głowie jajby encyklopedia, każde pojęcie wyrecytuje, książki połyka w sekundy. Ciotka też od małego jeździła z nim po poradniach i żadnych zaburzeń, usłyszała tylko że musi trafić na mądrych nauczycieli żeby go poprowadzili dobrze i wykorzystali jego potencjał.
Generalnie na chwilę obecną można podejrzewać autyzm ale też nie musi to być to. Miał badany iloraz inteligencji na różnych plaszczyznach i społecznie jest poniżej normy, bo ma problemy z opowiadaniem. Mówi jedno zdanie I na tym kończy. Ma też problem z definiowaniem rzeczy, np nie potrafi opowiedzieć co to jest sukienka. I to może być spowodowane autyzmem ale jie musi. Pani psycholog powiedziała, że większość dzieci diagnozuje się dopiero w szkole, a niektóre nawet w wieku 15 lat bo wcześniej nie wykazują cech które wskazywałyby na tego typu zaburzenia. A Tymek dla przykładu świetnie funkcjonuje w grupie, rozumie żarty, chce spędzać czas dziećmi, itd. Owszem, mogą nam wydać opinię, ale 9na wątpi czy w pol roku przedszkole coś zdąży zorganizować dla jednego dziecka, a dla dzieci szkolnych jest osobny zespół specjalistów i tak czy siak musi tam przejść od początku diagnozę, więc ona sugeruje żeby poprzez zabawę rozwijać te słabsze strony i obserwować i ewentualnie umówić umówić znowu jak zacznie 1 klasę. Oczywiście decyzja należy do nas.
Poza tym ogólnie iloraz inteligencji wyszedł mu wysoko, bo coś koło 120, a powiedziała, że najczęściej u inteligentnych dzieci wychodzi ok 110, czyli jest ponad normę. Do tego matematycznie iloraz inteligencji u niego wynosi ponad 130 (chyba 133 ale nie pamiętam dokładnie) co odpowiada wiedzy na poziomie 4 klasy. Powiedziała mi, że sugeruje żebyśmy dobrze wybrali szkołę, najlepiej jakąś małą, gdzie kładzie się nacisk na wychowanie emocjonalne bo to wrażliwe dziecko, a poza tym w szkole nauczyciele skupiają się na słabszych dzieciach a te inteligentne sie olewa bo przecież sobie radzą i w efekcie one albo przeszkadzają albo zamykają się w sobie a to jest bardzo złe dla ich rozwoju. Poza tym jesli nie będzie dostawał zadań odpowiednich dla swojego rozwoju to nie będzie uczył się jak się uczyć i kiedy wejdzie w etap trudnych dla niego rzeczy będzie się zniechęcać i odpuszczać.
Ogólnie mimo, że to była tylko godzina wiele rzeczy zrozumiałam i też wiele moich zachowań jako dziecka zrozumiałam, bo javtez matematycznie bylam powyzej średniej i dość mocno się na mnie to odbijało, bo nudziłam sie, przeszkadzałam nauczycielom, a nikt nie rozumiał, że zamiast wstawiać mi kolejne nieodpowiednie zachowanie trzeba mi pomóc.
Tak więc ja polecam korzystać z porad specjalistów nie tylko wtedy kiedy dzieci się źle rozwijają ale szczególnie wtedy kiedy są nad wyraz inteligentne, żebyśmy umieli je dobrze poprowadzićMoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość