X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:08

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak takiemu maluszkowi pobierają, z nosa chyba nie?
    Jak mi wyjdzie pozytyw, to mąż też na kwarantannę, mimo że szczepiony czy jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 11:25

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku dużo zdrowia. Mam nadzieję że to nie jest nic poważnego a właśnie skutek zrzucenia dużej ilości kg. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ✊✊✊

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Meggi jak dziś Oliwka w zlobku?

Trochę lepiej. Mniej płakała, zjadła kisiel z jabłkiem, ale nadal się nie bawiła tylko na rękach u Pań. Była 70 minut. Do końca tygodnia będzie po tej godzinie chodzić. Na dłużej dopiero jak przestanie w ogóle płakać

Lalia, veritaa lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Lekarz mówił że wiarygodny wynik jest z mosogardziela. Oliwka miała tak. Ale u dzieci to delikatniej robią, Oliwka nawet nie zauważyła, na koniec przetarła dwa razy nos, bo zostaje takie uczycie jakby łaskotania

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, mam nadzieję że z każdym dniem będzie coraz lepiej w żłobku 💪

Tajka, wydaje mi się, że teraz jest tak że jak jeden z domowników ma pozytywny test, to reszta niezależnie czy była szczepiona czy nie musi też zrobić test i dopiero wtedy jest nakładana kwarantanna lub nie 🤔

Dziewczyny, my po kontroli w przychodni, wszystko już dobrze z Olciem 👍
    Rozmawiałam z pediatrą o szczepieniach, mamy przed sobą MMR i pneumokoki, ale chciałabym też zaszczepić Nimenrixem, dawką przypominającą Bexsero i na ospę i nie wiem jak to ogarnąć.
    Pediatra zaproponowała dwa rozwiązania:
    1) Pierwsza opcja
    Mmr+ospa (luty)
    Pneumokoki+Nimenrix (marzec)
    Druga dawka ospy (kwiecień/maj)
    6w1+przypominająca Bexsero (maj/czerwiec)
    Powiedziała że takie łączenie szczepionek jest ok, bo one w takich synchronizacjach się lubią i jeśli chcemy szczepić na to wszystko to ona na naszym miejscu zrobiłaby tak. Pytałam czy to MMR+ospa to nie za dużo to powiedziała że chyba za granicą jest szczepionka 4w1 (świnka, odra, różyczka, ospa) i stąd wiadomo że można je łączyć i jest ok.

2) Druga opcja
    MMR+pneumokoki (luty)
    Minimum 4-5tygodni przerwy i ospa (marzec/kwiecień)
    Nimenrix (kwiecień/maj)
    6w1 + Bexsero (maj/czerwiec)
    Druga dawka ospy

Pediatra mówiła że trzecia dawka Bexsero minimum 2 miesiące po drugiej, ale zalecane jest najbardziej jest 5-6 miesięcy.

Czy możecie mi napisać jak u Was maluchy zniosły szczepienie MMR+ospa, a jak MMR+pneumokoki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 11:46

Meggi110818 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, mam że z każdym dniem będzie coraz lepiej w żłobku 💪

Tajka, wydaje mi się, że teraz jest tak że jak jeden z domowników ma pozytywny test, to reszta niezależnie czy była szczepiona czy nie musi też zrobić test i dopiero wtedy jest nakładana kwarantanna lub nie 🤔

Dziewczyny, my po kontroli w przychodni, wszystko już dobrze z Olciem 👍
    Rozmawiałam z pediatrą o szczepieniach, mamy przed sobą MMR i pneumokoki, ale chciałabym też zaszczepić Nimenrixem, dawką przypominającą Bexsero i na ospę i nie wiem jak to ogarnąć.
    Pediatra zaproponowała dwa rozwiązania:
    1) Pierwsza opcja
    Mmr+ospa (luty)
    Pneumokoki+Nimenrix (marzec)
    Druga dawka ospy (kwiecień/maj)
    6w1+przypominająca Bexsero (maj/czerwiec)
    Powiedziała że takie łączenie szczepionek jest ok, bo one w takich synchronizacjach się lubią i jeśli chcemy szczepić na to wszystko to ona na naszym miejscu zrobiłaby tak. Pytałam czy to MMR+ospa to nie za dużo to powiedziała że chyba za granicą jest szczepionka 4w1 (świnka, odra, różyczka, ospa) i stąd wiadomo że można je łączyć i jest ok.

2) Druga opcja
    MMR+pneumokoki (luty)
    Minimum 4-5tygodni przerwy i ospa (marzec/kwiecień)
    Nimenrix (kwiecień/maj)
    6w1 + Bexsero (maj/czerwiec)
    Druga dawka ospy

Pediatra mówiła że trzecia dawka Bexsero minimum 2 miesiące po drugiej, ale zalecane jest najbardziej jest 5-6 miesięcy.

Czy możecie mi napisać jak u Was maluchy zniosły szczepienie MMR+ospa, a jak MMR+pneumokoki?

My za tydzień w czwartek będziemy mieli MMR i pneumokoki, ale nadal się zastanawiam czy ich nie rozdzielić 🤔

O ❤️
    Z ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi to bardzo dobrze Wam idzie. Moj syn pierwsze 2 tyg spedza tylko na rekach u Pan. To jest u wielu dzieci norma :) rzadko ktore od razu na macie sie samo bawi. Tez publiczny zlobek. Na razie chodzi na 2h, od czwartku bedzie na 3h.

To ze cos zjadla to tez duzy krok do przodu, to znaczy ze "zaufala". Serio. Kiedys rozmawialam z psycholog na ten temat i czesto dzieci nie potrafia sie przelamax zeby zjesc w placowkach. Nawet takie male roczniaki :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 11:59

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:

Jesli maz szczepiony i test mu wyjdzie negatyw to zostaje zwolniony z kwarantanny. Mała moze miec test dopiero po skonczeniu Twojej izolacji jesli nie to tydzien dluzej kwarantanna.
    Piszę z autopsji bo jestem +, maż negatyw wiec zwolniony a Leosiowi nie robię testu bedzie mial tydzień dluzej kwarantannę

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po mmr, ale jednak bez pneumokoków bo nie minęło 6 miesięcy od 3. dawki 🤔

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Jesli maz szczepiony i test mu wyjdzie negatyw to zostaje zwolniony z kwarantanny. Mała moze miec test dopiero po skonczeniu Twojej izolacji jesli nie to tydzien dluzej kwarantanna.
    Piszę z autopsji bo jestem +, maż negatyw wiec zwolniony a Leosiowi nie robię testu bedzie mial tydzień dluzej kwarantannę
    Aha, to nie można dziecku zrobić wcześniej, razem z moim testem? A mąż musi test robić jak mi wyjdzie pozytyw czy niezależnie od tego?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy u pediatry i to jednak nie trzydniówka a pęcherzykowe zapalenie gardła. Typowa wirusowka… mam nadzieje ze szybko przejdzie, bo w nocy była cała gorąca jak kaloryfer :( biedactwo! Tajka mam nadzieje ze to nie covid!!! Trzymajcie się! Motyl daj znać po wizycie u lekarza!

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Trochę lepiej. Mniej płakała, zjadła kisiel z jabłkiem, ale nadal się nie bawiła tylko na rękach u Pań. Była 70 minut. Do końca tygodnia będzie po tej godzinie chodzić. Na dłużej dopiero jak przestanie w ogóle płakać
    Moja Marta przez miesiąc siedziała u Pan na rękach a teraz biegnie z radością. Niektóre dzieci potrzebuje trochę więcej czasu po prostu

Meggi110818, veritaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Meggi to bardzo dobrze Wam idzie. Moj syn pierwsze 2 tyg spedza tylko na rekach u Pan. To jest u wielu dzieci norma :) rzadko ktore od razu na macie sie samo bawi. Tez publiczny zlobek. Na razie chodzi na 2h, od czwartku bedzie na 3h.

To ze cos zjadla to tez duzy krok do przodu, to znaczy ze "zaufala". Serio. Kiedys rozmawialam z psycholog na ten temat i czesto dzieci nie potrafia sie przelamax zeby zjesc w placowkach. Nawet takie male roczniaki :) :)

Ufff to mnie pocieszyłaś. Ja myślam że będzie dużo lepiej, bo Oliwka jest z tych dzieci, które do każdego idą, lekarzowi sama się pcha, na basenie też zaczepia. U każdego na rękach, z każdym się bawi. Alllllle zawsze mama albo tata byli na oku, a teraz ich nie ma.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:

Tak? Mąż miał test we wtorek a by robiliśmy już w środę. Wiem że od założenia musi minąć tydzień żeby test był wiarygodny, ale jak ktoś ma objawy to może odrazu zrobić. Ja nie miałam, znaczy miałam 37.00 i robiłam test. Oliwka nic nie miała i też dzień po tacie miała test. Wtedy z kwarantanny przeszłyśmy na izolację i 10 dni.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Aha, to nie można dziecku zrobić wcześniej, razem z moim testem? A mąż musi test robić jak mi wyjdzie pozytyw czy niezależnie od tego?

Jezdzice wszyscy razem na test. Skierowanie z gov pl.

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:08

kic83, Suszarka, Ladyo, KarolinaMaria, Lalia, Meggi110818, Nowastaraczka, emdar, Maminka89, dmg111, Clover, Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakiej firmy polecacie kupić kurtkę jeansową dla dziecka? Tak żeby nie była sztywna. Szukam na vinted i jest tego mega dużo, ale właśnie się dygam żeby była za sztywna..

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Post z cyklu matka wariatka.
    Dzisiaj w żłobku był dzień lizaka i Tomus zrobił swoją pierwszą prace ręczną- robili lizaka (słomka,
    lizak z papieru i na nim ozdoby z cekinow) , wzrusz na maksaaa 😭😭❤❤❤ juz znalazł się na lodówce jak trofeum 😁
    Tomus dziś super w żłobku, nawet się kimnął godzine 😄 jak przyszlam to nawet nie podszedł tylko dalej się bawił ❤ tylko rano zawsze jeszcze płaczki ale przestaje jak tylko pani go weźmie i zagada
    Jak Marta "zrobiła" pracę w żłobku to mój mąż dał jej do zabawy w foteliku jak wracali do domu, żeby mu nie przeszkadzało i zanim dojechali to praca uległa totalnej destrukcji 😂

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Z jakiej firmy polecacie kupić kurtkę jeansową dla dziecka? Tak żeby nie była sztywna. Szukam na vinted i jest tego mega dużo, ale właśnie się dygam żeby była za sztywna..
    Marta ma z Next i niestety jest sztywna

age.png

age.png
‹‹ 4610 4611 4612 4613 4614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ