X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Wszystkiego pięknego dla Matyldy i Oli! 🎂🎂 Jesteście super Mamami :)

Lalia zazdro :) skąd Ty masz tyle urlopu????

Dziewczyny co do wskazywania palcem...u nas dzisiaj pierwszy raz córa pokazała palcem gdzie jest kuchnia, łazienka, mama, baba :) jestem dumna :) w sensie już kiedyś wskazywała na niektóre rzeczy, ale dzisiaj pierwszy raz tak pewnie i świadomie :)

Ewa, ja tak naprawdę nie mam urlopu, w sensie jestem nauczycielką i my nie mamy urlopu wypoczynkowego, bo naszym urlopem są wakacje i ferie, a że ja byłam na L4 w ciąży podczas wakacji a na urlopie macierzyńskim/rodzicielskim podczas ferii i kolejnych wakacji, to muszę odebrać 98 dni tzw urlopu uzupełniającego (98 dni ciągiem, z weekendami i świętami). I dlatego zamiast 17 grudnia, wracam 25 marca 😉

Ewa88 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Ani chodzi o to, że np jak Miki vedxie szedl spać to bedzie się chciał do niej przytulić, albo jak będzie chory to bedzie się np częściej budził w nocy.

U nas było tak: kupiłam Tymkowi łóżko 80x160 żeby było więcej miejsca w pokoju. Na początku bylo spoko. Potem przyszedł okres że trudno mu było zasnąć, chciał się tulic a ja wracałam bardxo zmęczona z pracy i przysypiałam z nim po czym budziłam się polamana. Żeby nie było mam 159cm wzrostu, więc wydawało mi się, że takie łóżko nie bedzie wcale takie małe ale nie pomyślałem, że głową nie dotyka się wezglowia leżąc i tak 30cm w tym łóżku jednak brakuje 😂 a jak był chory i się budził częściej to już w ogóle była masakra albo jak wszedł etap koszmarów nocnych.

Antresoli też nie polecam, teraz Tymek ma łóżko piętrowe i srrasznie to optycznie zmniejsza przestrzeń. Gdybym decydowała drugi raz wstawilabyn normalne pełnowymiarowe łóżko i zabudowała przestrzeń nad nim.

O w ten sposób, pokój optycznie wydawałby się wiekszy przy jednoczesnym, maksymalnym wykorzystaniu przestrzeni do przechowywania. Ale to jeat to co u nas się sprawdziło i nie sprawdziło i jak widać po Lic nie zawsze tak jest bo u nich to małe łóżko się sprawdza

maly-pokoj-dla-dziecka-aranzacja-pokoju-dla-chlopca-widok-na-zabudowe-nad-lozkiem.jpg

Dziewczyny, wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych jubilatek! Dziewczynki są cudowne i obydwie takie slodkie i drobniutkie 😍

KarolinaMaria, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ania, a może kompromis i rozkładane łóżko? Wydaje mi się, że Kic wrzucała kiedyś takie ikeowe rozwiązania z wysuwanym materacem? Ja chyba łóżeczko zmienię właśnie na coś takiego + dorobimy barierkę, ale to nie prędko, bo Jula póki co wariuje w łóżeczku 😀
    Tak ikea ma takie fajne łóżko hemnes i można je kupić wlasnie w wersji rozsuwanej. Wtedy na codzień korzysta się z 1 materaca a jak trzeba to można zrobić łóżko podwójne. W dodatku podobno to łóżko jest baaaardzo wygodne. Jesli dorobimy się nowego lokum kiedyś w koncu to zamierzam takie kupić I w razie czego mieć dodatkowe miejsce do spania:)

dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Nie, ja jestem inżynierem produkcji, po prostu zajmuje się też projektowaniem hali produkcyjnych i stąd ogarniam programy itp., a tak jak Kic napisała - rok temu ogarnialam swoje mieszkanie stąd wiedza z zakresu "domowego" 😀
    A w czym projektujesz? CAD?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 20:37

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia czyli nauczyciele nie mają "normalnego" urlopu wypoczynkowego tego 26 dni na rok? A jak coś ważnego Wam wypadnie w trakcie tygodnia to co wtedy się robi?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te czarne nitki, to prawdopodobnie krew i niestety alergia na bmk i białko jaja. Tak wyszło na panelu i tak obstawia alergolog.
    Natomiast wynik na krew utajona w kale wyszedł ujemny więc trochę zglupialam.

Może macie do polecenia jakieś ciekawe produkty dla dzieci bez bmk?
    Dopiero zaczynam szukać info w tym temacie ponieważ wcześniej nas to nie dotyczyło.
    A szefowa tak uwielbia jogurt naturalny i zwykły twaróg a tu klops.

I czy macie jakieś patenty na zmianę mleka?
    Do tej pory Szefowa piła Bebilon Advence a teraz mamy przepisane Bebilon pepti syneo i nie chce go pic. Próbowałam już mieszać w różnych proporcjach aby powoli się przyzwyczaila ale chyba ma jakiś czuły smak 😁😁

Tajka chyba u Was były podobne przygody ze zmianą mleka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 21:16

klz9df9hix7ly771.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2022, 13:43

Ounai, Lalia, Zulugula, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    U nas te czarne nitki, to prawdopodobnie krew i niestety alergia na bmk i białko jaja. Tak wyszło na panelu i tak obstawia alergolog.
    Natomiast wynik na krew utajona w kale wyszedł ujemny więc trochę zglupialam.

Może macie do polecenia jakieś ciekawe produkty dla dzieci bez bmk?
    Dopiero zaczynam szukać info w tym temacie ponieważ wcześniej nas to nie dotyczyło.
    A szefowa tak uwielbia jogurt naturalny i zwykły twaróg a tu klops.

I czy macie jakieś patenty na zmianę mleka?
    Do tej pory Szefowa piła Bebilon Advence a teraz mamy przepisane Bebilon pepti syneo i nie chce go pic. Próbowałam już mieszać w różnych proporcjach aby powoli się przyzwyczaila ale chyba ma jakiś czuły smak 😁😁

Tajka chyba u Was były podobne przygody ze zmianą mleka?
    Marta ma alergię na bmk i je produkty vege. Jest cała masa z różnych firm. Nawet budyń czekoladowy i wsniliowy vege widziałam. Z twarogiem nie pomogę niestety :(

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Tak, a projekty wnętrz można zrobić w przeglądarkowym programie Autodeska - homestyler. Wrzucasz rzut i projektujesz jak w simsach, dodajesz swoje kafelki, panele, a później dalsze urządzanie 😀
    Ja akurat projektowałam nasze mieszkanie w kazaplanie. Ale szukam czegoś lepszego. Teg9 autodesk nie kojarzę, dzieki za info. CADa mąż coś tam ogarnia, ale wątpię, żeby rysował mi to co mu powiem 😂 prędzej chyba bym się z naszym CADzistą z pracy dogadała 😂 zawsze chciałam się nauczyć całą, ale ze juz jest mi w pracy potrzebny to jakoś tak szkoda mi zwykle czasu.

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata a jaki panel robiliście? Wyszły tylko te dwie alergie?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:52

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:52

Ounai lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myslalam ze Cie DmG zasypię pytaniami! Po urządzaniu naszego domu okazało się,że to mnie kręci i chyba jak już się odkujemy po budowie to podziałam coś w tym kierunku :)

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 13 stycznia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie meblowanie, rzuty itp to kompletnie nie mój a abajka 🙊

Ja za to mogę całe dnie odpisywać na maile 🤣

dmg111 lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś mam kryzys egzystencjonalny. Normalnie bym wzięła, wyszła i nie wróciła. Poszłabym gdzies się wyspać, zresetować, żeby nie myśleć.

Milion mysli na minutę przez moje samopoczucie, dziwne wyniki i ciągle jakieś kwiatki. Teraz jeszcze w cytologii mi coś wyszło 🤦‍♀️ jutro rano mam prywatnie dobrego hematologa, jadę więc na konsultacje z wynikami, zobaczymy co on powie na to wszystko.

W tym tygodniu pracuje do 20, dzieci po 15 sa w domu i za Chiny Ludowe nie mogę się skupić na tym co robię.

Zuzanna ma problemy emocjonalne, ponieważ matka nagle stwierdzila że nie będzie jej wcale zabierac (wtf?!?!?!?!). Więc Zuzka wiadomo, płacz, histeria, żyć się jej nie chce. Robimy co możemy, psycholog też, ale sytuacja jest mega ciezka.

Kornelia dzis z przedszkola wrocila z jelitowka - modlmz się, żeby nikogo więcej nie złapało. A w dodatku mój mąż ma nocki od wczoraj, więc świetnie, jestem sama w domu z dziecmi 🙊 na szczęście Kornela teraz usnela, mam nadzieję, że samy radę przetrwać nockę.

Filip na szczęście jakoś normalnie, bez chorób, totalnie jest okej.

Matyldzia moja też coś tam Gil się pokazał, ale bez szału. Mam nadzieję, że rozejdzie się po kościach.

Ja jak to zwykle przy nerwach i stresie czuje już przeziębienie. Zaczelam kichać, katar mnie wziął i o. Świetnie.

Moj maz czuje się dobrze, ale za to dziś w pracy gość z jego zmiany poinformował o + na covida, także różnie może być. Nie znamy dnia ani godziny 🤦‍♀️

Do tego padły nam hamulce w samochodzie, ja nadal kiepsko się czuje, i szczerze mówiąc chciałabym się zaszyć w weekend i spać do upadłego. No ale... Życie 🤣

Takze ten, ojojajcie mnie trochę i juz bedzie mi lepiej :) hihi :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:10

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, przytulam wirtualnie ❤. Czasem życie potrafi dojechać 😏Jutro będzie lepiej:)

Zulu, oby szybko Tomkowi przeszło ✊. Wiesz co mówią "trzy dni w żłobku, i baza wirusów została zaktualizowana"😒.

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:10

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    To olej cada i zrób w homestylerze, tam ogarniesz bez problemu 😉 Podobno teraz go bardziej rozwinęli, ja ostatni raz używałam rok temu.
    Ja na studiach się uczyłam, ale tak naprawdę w pracy musiałam ogarnąć sama, bo nikt się mnie nie pytał czy potrafię czy nie, tylko kazali mi zacząć projektować w nim 🙈 Za to tak wsiaklam w projekty 2D, że już kompletnie nie pamiętam jak się robiło w 3D. Może w inventorze jeszcze coś bym poklikała, ale w reszcie - nie ma szans 🙈
    Ale sama nie wiem czy docelowo bym się chciała tym zajmować, jako projektowanie hal super - wolę to niż excele i procesy, ale tak dzień w dzień - nigdy 😀
    Ty też jesteś inżynierem procesu, dobrze pamiętam? 😀
    Nie, ja koordynuję budowę części prototypowych ale na linii, żeby sprawdzić co mogłoby pójść nie tak i żeby linia była już przygotowana do produkcji seryjnej i wysyłam je do klienta żeby zdecydował czy ostatecznie będzie wprowadzać taką zmianę.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, tak naprawdę to ciężko jednoznacznie powiedzieć tak lub nie( wiem, nie pomogłam🙄). Ja bym swojego Julka po temp w nocy, nie puściła,bo wiem że po południu/wieczorem byłby chory jak nic( znam już schemat łapania przez niego infekcji).

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4625 4626 4627 4628 4629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ