Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, zdrówka dla Tomcia, a dla Ciebie szybkiej i łatwej diagnozy 💪 może to jakiś zrost? Albo mięśniak?
Malwinko!! Dużo, dużo zdrówka! Radości i uśmiechu! Spełniaj marzenia z odwagą! ❤️❤️❤️ Enigva, swatowo, wszystkiego co najlepsze 😁❤️Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dzięki Dmg. U Tomcia tez wysoka temperatura, innych objawów brak.
A ja byłam u gina i mam coś w macicy, to nic że widział juz to jeden lekarz miesiąc temu co Wam pisalam że boli mnie blizna, i powiedział że jest tu cos ale wszystko jest dobrze- 200zl proszę. Potem bylam jeszcze w przychodni raz i gin mówi, że wszystko ok, tylko nic nie mówiłam o tym "czyms" a nie widzialam ekranu usg. I dzis znow bylam , bo znowu mnie szczypie przy bliznie i ten gin z dzis mnie wysyła dalej do diagnostyki tego. Nawet mówił o rezonansie, także super
Ja mam torbiel na bliźnie cc, ale nie czuję tego. Lekarz mówił żebym się nie martwiła, ale sama nie wiemO ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Dzięki Dmg. U Tomcia tez wysoka temperatura, innych objawów brak.
A ja byłam u gina i mam coś w macicy, to nic że widział juz to jeden lekarz miesiąc temu co Wam pisalam że boli mnie blizna, i powiedział że jest tu cos ale wszystko jest dobrze- 200zl proszę. Potem bylam jeszcze w przychodni raz i gin mówi, że wszystko ok, tylko nic nie mówiłam o tym "czyms" a nie widzialam ekranu usg. I dzis znow bylam , bo znowu mnie szczypie przy bliznie i ten gin z dzis mnie wysyła dalej do diagnostyki tego. Nawet mówił o rezonansie, także super -
U nas dramat. Ja czuję się fatalnie. Robiłam sobie rano test na covid ale negatyw. Kornelia dalej wymiotuję, non stop śpi, coś tam majaczy sobie, nic nie je. Jakby dziecka nie było. Mąż wraca i po drodze kupi drugi test, to jej zrobimy.
Cala reszta się jakoś trzyma... 🤦♀️ -
Dziewczyny, a orientujecie się czy te 60 dni w roku na opiekę można wziąć ciągiem po urlopie?
Bo koleżanka z pracy mi dzisiaj pisała, że moja kierowniczka podsunęła mi taką opcję, że sama korzystała....brała na rehabilitację..
Tylko nie wiem czy chodzi jej właśnie o te 60 dni na opiekę co przysługuje, ale chyba tak, bo innej opcji raczej nie ma
To jest płatne 80 %?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 16:37
-
Tajka wrote:Dziewczyny, a orientujecie się czy te 60 dni w roku na opiekę można wziąć ciągiem po urlopie?
Bo koleżanka z pracy mi dzisiaj pisała, że moja kierowniczka podsunęła mi taką opcję, że sama korzystała....brała na rehabilitację..
Tylko nie wiem czy chodzi jej właśnie o te 60 dni na opiekę co przysługuje, ale chyba tak, bo innej opcji raczej nie ma
To jest płatne 80 %?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 16:47
-
Tajka wrote:Dziewczyny, a orientujecie się czy te 60 dni w roku na opiekę można wziąć ciągiem po urlopie?
To jest płatne 80 %?
Tajka, wydaje mi się że można brać ciągiem bo nasz znajomy kombinował coś podobnego. Tylko przemyśl sobie, co w sytuacji kiedy skończysz macierzyński, zaległy urlop, opiekę i będziesz musiała wrócić do pracy, a Maja odpukać coś by złapała? Z tego co wiem to te 60 dni jest chyba do podziału dla obojga rodziców a nie dla każdego osobno. -
Ok dzięki dziewczyny. Nie wiem czy będę kombinować, chciałam się tylko zorientować czy o to jej chodzi czy jest jakaś dodatkową jeszcze opcja o której nie wiem 😀 swoją drogą to nowa kierowniczka jest spoko, jak sama mi podsuwa taką opcję 😀 męża raczej nie dotyczą te przepisy, on jest na działalności i w sumie bierze wolne kiedy chce tylko wtedy nie ma kasy
A te 60 dni jest w roku kalendarzowym liczone od stycznia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 16:58
-
W ogóle ostatnio pisalyscie o gryzieniu książeczek, moja Maja też #teamgryzoń, ma jedną książeczkę sensoryczną "na łące" gdzie są zwierzaczki z różnymi strukturami (swoją drogą mega, czesto ją zajmuje) i tak się nad nią znęca, już jest cała pogryziona, grube strony już się rozdwajają, elementy w środku poodrywane, w grzbiet też można palec włożyć 😀
W ogóle to jest taka agentka, wszędzie wchodzi, staje już pięknie, nauczyła się ostatnio też ładnie schodzić na kolanko bez upadku, chodzi przy meblach, siada na nóżkach , a nie siada normalnie bez podporu 😀 wczoraj i dzisiaj siadła na chwilę to się cieszyła jak głupi do sera 😀 z mężem mamy taką teorie, że ona umie siadac (bo przecież potrafi, jak siada na nóżkach to plecki ma proste więc ten grzbiet jest gotowy) tylko jej się nie chce, bo ona lubi chodzić i wszędzie jej pełno a siedzenie jest nudne przecież 😀
A jak coś rusza i mówię "niee, nie wolno" to ona krzyczy "a!", pokazuje język i odchodzi z fochem 😀
No i zaczęła się przytulać 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 17:57
-
Tajka wrote:Ok dzięki dziewczyny. Nie wiem czy będę kombinować, chciałam się tylko zorientować czy o to jej chodzi czy jest jakaś dodatkową jeszcze opcja o której nie wiem 😀 swoją drogą to nowa kierowniczka jest spoko, jak sama mi podsuwa taką opcję 😀 męża raczej nie dotyczą te przepisy, on jest na działalności i w sumie bierze wolne kiedy chce tylko wtedy nie ma kasy
A te 60 dni jest w roku kalendarzowym liczone od stycznia? -
Ounai wrote:Tak, masz w każdym roku kalendarzowym 60 dni na chore dziecko i 60 dni na zdrowe. Ale jak masz dziecko na kwarantannie to nie wolno Ci korzystać z tego pakietu co jest na chore dziecko. Chyba że byłoby chore. Przed covidem to miało wiekszy sens, ale teraz naprawdę nie znasz dnia ani godziny kiedy wyladujesz na kwarantannie albo rzad pozamyka przedszkola i żłobki i wtedy właśnie musisz skorzystać z tych 60 dni.
I jak to się składa to pracodawcy, jakiś wniosek, dajmy na to jak zachoruje niania i nie mam opieki to po prostu biorę ten dzień wolny nie dokumentując w żadne sposób, no bo jak 🤔
Edit. Doczytałam na govie 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 18:51
-
Tajka wrote:Aha ok, to tej kierowniczce chyba chodziło o tą opiekę na dziecko chore, bo wspomniała, że muszę posciemniac lekarzowi.... A w drugą stronę, jeśli dziecko chore, to można wykorzystać z pakietu opieki na zdrowe? 🤔
I jak to się składa to pracodawcy, jakiś wniosek, dajmy na to jak zachoruje niania i nie mam opieki to po prostu biorę ten dzień wolny nie dokumentując w żadne sposób, no bo jak 🤔
Edit. Doczytałam na govie 😊😊