Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai ja nie chce siać zamętu bo nie znam sie na tych sprawach do konca ale np jak bralam l4 na dziecko i lekarz mi wystawil to rowniez musialam pisac ten druk... Nie tylko na zdrowe. A pracuje w duzej firmie szpitalu publicznym we Wro.
I to jest 60 +60 jestes pewna?
ja zawsze myslalam ze to jest tzw opieka 60 dni na dziecko w roku kalendarzowym na dziecko chore badz nagla przyczyna wlasnie jak kwarantanna. Nie ma zadnego podzialu na chore i zdrowe.
No i jeszcze zostaje tez te 2 dni opieki ktora nawet na godziny mozna podzielic. Nie wiem jak to sie do konca nazywa. Opieka na dziecko do 13 r.z chyba.
Chyba ze chodzi Ci o to ze rzad zwiekszyl ilosc dni tego zasiłku opiekunczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 19:46
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:Oliwka 2 razy wymiotowała, 2 razy rzadka kupa. Coś mogę dać? Nie wiem czy już jechać do lekarza czy czekać 😬12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Dzięki, mąż pojechał po elektrolity. Ja podaje co chwilę łyżeczkę wody. Ani temperatury, normalnie się zachowuje. Albo ogórek kiszony jej zaszkodził, ale jadła już kilka razy, albo coś że żłobka. Przy wirusie jest temperatura?
Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
veritaa wrote:Ounai ja nie chce siać zamętu bo nie znam sie na tych sprawach do konca ale np jak bralam l4 na dziecko i lekarz mi wystawil to rowniez musialam pisac ten druk... Nie tylko na zdrowe. A pracuje w duzej firmie szpitalu publicznym we Wro.
ja zawsze myslalam ze to jest tzw opieka 60 dni na dziecko w roku kalendarzowym na dziecko chore badz nagla przyczyna wlasnie jak kwarantanna. Nie ma zadnego podzialu na chore i zdrowe.
No i jeszcze zostaje tez te 2 dni opieki ktora nawet na godziny mozna podzielic. Nie wiem jak to sie do konca nazywa. Opieka na dziecko do 13 r.z chyba.
Chyba ze chodzi Ci o to ze rzad zwiekszyl ilosc dni tego zasiłku opiekunczego.
Doczytałam i chyba rzeczywiście jest to łącznie 60 dni na dziecko albo zdrowe albo chore -
Verita, też mi się tak wydaje. Te 60 dni przysługuje do 14 rż, nawet jak ma się l4 od pediatry, to trzeba złożyć pracodawcy specjalny zusowski druk.
veritaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
U nas jutro impreza roczkowa. Z 13 zapalnowanych osób będzie nas... 5 + Mati 🙈 moja kuzynka z rodziną nie przyjedzie z uwagi na pracę jej męża, ale o tym wiedzieliśmy wcześniej. Natomiast teściowie i szwagierka mają same-wiecie-co, więc odpadają kolejne 4 osoby. Będzie tylko mój brat i moi rodzice. Wszystko robimy zgodnie z planem, upiekłam dziś 2 ciasta, zrobiłam gulasz, pojechałam po balony, jak wracałam to nic nie widziałam w tylnej szybie, bo lis mi zasłaniał 🤣, jutro odbieramy tort, dowiozą nam zimną płytę, a po imprezie mój Lucek (dzięki dziewczyny, to idealne pseudo!) zawiezie swoim rodzicom trochę jedzenia z imprezy i zakupy, o które prosili. Teściów i szwagrostwo zaprosimy na afterka za 2 tygodnie
Lalia, Suszarka, Ladyo, kic83, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Zulu, też bym to sprawdziła, nawet jakbym miała zapłacić za rezonans. Pewnie zależy od lekarza i sprzętu usg ;/ to na pewno nic groźnego, ale tak jak piszesz - potrzebujesz bardzo zielonego światła na drugą ciążę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 20:36
'90
06.05.2020 r. II 🦄
veritaa wrote:Ounai ja nie chce siać zamętu bo nie znam sie na tych sprawach do konca ale np jak bralam l4 na dziecko i lekarz mi wystawil to rowniez musialam pisac ten druk... Nie tylko na zdrowe. A pracuje w duzej firmie szpitalu publicznym we Wro.
Chyba ze chodzi Ci o to ze rzad zwiekszyl ilosc dni tego zasiłku opiekunczego. -
Meggi110818 wrote:Dzięki, mąż pojechał po elektrolity. Ja podaje co chwilę łyżeczkę wody. Ani temperatury, normalnie się zachowuje. Albo ogórek kiszony jej zaszkodził, ale jadła już kilka razy, albo coś że żłobka. Przy wirusie jest temperatura?
-
Karolina, szkoda że impreza się trochę "posypała", ale znalazłam kilka plusów:
-mniej garów do zmywania
-będziecie świętować 2x a nie tylko jeden
-więcej dobrego jedzonka dla Was 😁
Czekam na foteczki z imprezy 😁
Zulu, te blizny po CC to niestety problematyczna sprawa, lubi się tam coś robićmasz jakiegoś lekarza godnego zaufania, żeby to jeszvze skonsultować? No i jak Tomek się czuje?
KarolinaMaria, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, mój chłop podsumował to podobnie 'chociaż nie trzeba pożyczać krzeseł' (mieliśmy pożyczyć od sąsiadki) 🤣 wg mnie to nawet lepiej dla Matyldy, nie będzie rozrywana przez wiele osób na raz. Tak jak pisałaś wczoraj, dla mnie ważna jest nasza trójka, chcemy spędzić fajny czas, zrobić pamiątkowe zdjęcia. Reszta niech dochodzi do zdrowia, jeszcze będzie okazja się spotkać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 21:51
Suszarka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Meggi110818 wrote:A mogę dać jej mleko, widać że jest glodna i ciągnie do butelki.
Jak ostatnio Marta miała biegunkę i wymioty to nie chciała jeść żadnych stałych pokarmowego tylko 3 dni spędziła na samym mleku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 22:34
-
Zulugula wrote:Kic, jak Maks mial teraz trzydniowke to jak wysoką temperaturę zanotowaliscie? Miał tylko gorączkę czy coś jeszcze?
Przez trzy dni miał do 38,5 max.
Po tym czasie miał przez dwie doby wysypkę, zaczęło mu lecieć z nosa, wodnisty katar.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
W temacie jeszcze tej opieki warto dodac ze te 60 dni jest na wszystkie dzieci jakie sie posiada... Nie to ze na kazdego osobno 🙈 i łączone z ojcem dziecka.
Karolina wszystko ma plusy i minusy. Przed Wami fajny dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 23:17
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021