Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny
udało się, dostaliśmy się do żłobka prywatnego z miejscami wykupionymi przez miasto, więc tylko będziemy płacili dzienną stawkę żywieniową!
Aaaaaaaa
Zaczynamy za tydzień, a teraz piszę wypowiedzenie do tamtego złobka i zbieram dokumenty do nowego.
Ale się cieszę!💙Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 12:37
KarolinaMaria, Suszarka, Meggi110818, Maminka89, Nowastaraczka, AgataAgatka, Ewa88 , MoTyLeK🦋, Enigvaa, Ladyo, Annia, Ania81, Lalia, Zulugula, dmg111, Clover, emdar, asias86 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Maks jak zwykle prymus w rekturacji, wszystkie warszawskie żłobki się o niego biją! 🥰🤪 gratuluję Kic, jeden stres z głowy mniej!
Mamasito, wstawię jeszcze raz popołudniu jak wyjdę z pracykic83, Nowastaraczka, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ewa88 wrote:Herbata u córki też ostatnio zauważyłam zwiększone tarcie oczu, szczególnie w nocy, oczy ma zamknięte, już prawie śpi a oczy mocno trze...w nocy jak się budzi na mleko to samo...
Kupy też ma różne, raz bardziej żółte, raz bardziej brązowe, ale jakby w niej były jakieś niestrawione kawałki pokarmu. Jest to normalne u rocznych dzieci? RD zaczęliśmy po 5 miesiącu, nie powinno się to już stabilizować?
Herbata robiłaś tylko panel pediatryczny czy coś jeszcze? Szefowa miała też jakieś wysypki, suche placki itp? czy tylko ta krew w kupie i tarcie oczu?
BTW polecicie jakiegoś dobrego laryngologa dziecięcego na Śląsku? Musimy jeszcze sprawdzić 3. migdał...
Robiliśmy IGE całkowite, rozmaz krwi, panel pediatryczny, krew utajona w kale i kalprotektyna w kale.
Ige wyszło prawie 50 co świadczy, że jakaś alergia jest. -
KarolinaMaria wrote:Maks jak zwykle prymus w rekturacji, wszystkie warszawskie żłobki się o niego biją! 🥰🤪 gratuluję Kic, jeden stres z głowy mniej!
Mamasito, wstawię jeszcze raz popołudniu jak wyjdę z pracy
Kochana 😘😍Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
To moim zdaniem diagnoza trafna ale mleko nie służy Twojej córce. Przegadaj z alergologiem jak będziecie na wizycie, nie powinno tak być że mleko pomaga na jedno a szkodzi na drugie. Pewnie będzie zmiana na coś innego.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:U nas nie ma właśnie ani dywanów ani zasłon.
Robot odkurza dwa razy dziennie.
Mamy tez czyszczacz powietrza.
U nas to wszytsko pojawiło się nagle, liczę że tak samo nagle zniknie 🙈
Ile macie zaleocne kropel zyrtecu?
Bioreznonas zalecił Wam lekarz, czy sama ? Daj znać jak będziecie po
5 na wieczór.
Gdzie tam lekarz. Ten biorezonans to jest chyba trochę taki kontrowersyjny temat. Osteopata mówił że mogę spróbować, bo faszerowac lekami cały czas też nie do końca jest dobre. I tak się zastanawiam, bo już sama nie wiem co robić 🤔O ❤️
Z ❤️ -
A biorezonansu nie zleci lekarz. To jest "metoda" z medycyny alternatywnej. Żadne badania naukowe nie potwierdziły skuteczności biorezonansu. Z tego co wiem to np Jerzy Zięba bardzo tę metodę propaguje
Edit: Meggi, nie obraz się, ale osteopata to nie jest lekarz, a już na pewno nie specjalista od alergiiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 12:56
KarolinaMaria, Ounai, Annia, veritaa, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
kic83 wrote:Dziewczyny
udało się, dostaliśmy się do żłobka prywatnego z miejscami wykupionymi przez miasto, więc tylko będziemy płacili dzienną stawkę żywieniową!
Aaaaaaaa
Zaczynamy za tydzień, a teraz piszę wypowiedzenie do tamtego złobka i zbieram dokumenty do nowego.
Ale się cieszę!💙
Super👌
My mielismy 14 dniowy okres wypowiedzienia i akurat na styk się udało. Teraz tylko na zwrot zaliczki na wyżywienie czekamy.
My przez weekendowa jelitowke, bo nie wiem ile może jeszcze zarażać, przełożyłam adaptacje w nowym żłobku 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 13:01
O ❤️
Z ❤️ -
Suszarka wrote:A biorezonansu nie zleci lekarz. To jest "metoda" z medycyny alternatywnej. Żadne badania naukowe nie potwierdziły skuteczności biorezonansu. Z tego co wiem to np Jerzy Zięba bardzo tę metodę propaguje
Edit: Meggi, nie obraz się, ale osteopata to nie jest lekarz, a już na pewno nie specjalista od alergii
On przy okazji swoich 5 dzieci mówił tylko, że walczył też z nieżytem nosa i alergią i że próbował wszystkiego.
Ja na razie nie idę, czekam na opinie koleżanki, która ma iść.
Sama kiedyś miałam to w dzieciństwie, ale nie pamiętam czy pomogło i co z tym się je🙈. Więc dlatego napisałam że to "kontrowersyjny" temat. - zobacz wpis wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 13:13
O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Maks jak zwykle prymus w rekturacji, wszystkie warszawskie żłobki się o niego biją! 🥰🤪 gratuluję Kic, jeden stres z głowy mniej!
Mamasito, wstawię jeszcze raz popołudniu jak wyjdę z pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 13:07
Meggi110818, KarolinaMaria, kic83, Clover, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Motylku, ale skoro jest choćby najmniejsze podejrzenie to czy nie powinien już teraz zlecić dokładniejszych badań? 😳 Tfu tfu trzymam kciuki żeby to nie było to, ale chyba czas odgrywa ogromną rolę
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kawowa, witaj w gronie gorących mamusiek 👍
Opowiedz coś więcej o swojej córci 😁
Anniu, czyli krótko mówiąc leżycie z Mikim na łóżku, on się kokosi aż zaśnie a później przekładacie go do łóżeczka? I pisałaś chyba że w nocy ma pod ręką bboxa, budzi się, sam bierze, pije i idzie sam spać? 😘
Dzięki za przywitanie
Agatka niedługo skończy rok i dwa miesiące. Okolo roku zaczęła nieśmiało tuptać. Aktualnie to mała torpeda. Jest bardzo komunikatywna mimo, że nie mówi dużo (mama, tata, baba, dziadzia, bam i mniam mniam z takich poważniejszych słów), lubi zaczepiać ludzi w sklepie i na spacerach. Uwielbia muzykę i tańce. Nie przepada za jazdą w foteliku i wózku. Spacerówkę na dłużej niż 10 min nauczyła się akceptować dopiero kilka tygodni temu
Enigvaa, Tajka, Nowastaraczka, Zulugula, Lalia, dmg111, Clover, emdar, Suszarka lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Annia
jak ja Ci zazdroszczę tych nocy.
Bije się z myślami, czy nie odstawić Maksa od piersi, bo u nas pobudki co 1,5/2 h to standard od zawsze, już tak długo nie śpię, że czasem zastanawiam się jak ja funkcjonuje...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Kawowa, witaj w gronie gorących mamusiek 👍
Opowiedz coś więcej o swojej córci 😁
Anniu, czyli krótko mówiąc leżycie z Mikim na łóżku, on się kokosi aż zaśnie a później przekładacie go do łóżeczka? I pisałaś chyba że w nocy ma pod ręką bboxa, budzi się, sam bierze, pije i idzie sam spać? 😘Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Matylda pozdrawia Leonsja!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 20:54
MoTyLeK🦋, Lalia, Ladyo, dmg111, Clover, emdar, Nowastaraczka, asias86, kic83, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Suszarka wrote:To moim zdaniem diagnoza trafna ale mleko nie służy Twojej córce. Przegadaj z alergologiem jak będziecie na wizycie, nie powinno tak być że mleko pomaga na jedno a szkodzi na drugie. Pewnie będzie zmiana na coś innego.
Jeszcze zauwazylam, że od kiedy podaje jej nowe mleko, to wszystkie kupy są zielone. Taka ciemna zieleń.