Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina, ale piękna z Was rodzina! 😍
Enigvaa, Wy też jesteście piękni! Widziałam wczoraj zdjęcia
Kicku, super, że Maks się dostał do żłobka! Oby w tym nowym było już wszystko fajnie 😁
Kawowa - witamy w gronie gorących mamusiek 🤗kawowa, Enigvaa, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Herbatko, u nas jak wjechało mleko dla alergików to też były ciemnozielone kupki. Teraz są różne, ale Olek już je mleko tylko przed snem nocnym, czasami rano i sporadycznie w nocy a reszta to posiłki stałe, stąd i kupki inaczej wyglądają. Co do tego mleka Bebilon Pepti Syneo, to Olek jadł je przez miesiąc, miał po nim problemy ze zrobieniem kupki i dodatkowo okazało się "za słabe" dla jego alergii, więc teraz jesteśmy na tym Neocate na receptę. Ono ma przedział od 0 do 12 miesięcy, więc niedługo wybieramy się do alergologa i będziemy się dowiadywać, co dalej.
Clover, nawet nie wiedziałam, że Olus ma alergię, musiałam coś przeoczyć.
Jakie były u Was objawy, robiłaś mu panel pediatryczny, czy same objawy wystarczyły aby zdiagnozować?
Nam przepisała bebilon syneo ponieważ normlanie mamy bebilon.advence. Mówiła, że z bebilonu na bebilon będzie podobny smak i łatwiej się dziecko przedstawi.
No ale martwi mnie pojawienie się refluksu. Zobaczymy za tydzień na wizycie. -
Mi też wszyscy mówią, że każdy miesac dziecka działa z korzyścią na jego sen 😁😁🙈🙈
A jak mówie, że ostatnio nocki słabe, to też robią mega oczy 🙈
Moti dużo energii dla Ciebie! I tak jesteś silna babeczka!! Mam nadzieję, że powoli się wszytsko ułoży i będziesz mogła trochę odetchnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 19:43
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Mi też wszyscy mówią, że każdy miesac dziecka działa z korzyścią na jego sen 😁😁🙈🙈
A jak mówie, że ostatnio nocki słabe, to też robią mega oczy 🙈
Moti dużo energii dla Ciebie! I tak jesteś silna babeczka!! Mam nadzieję, że powoli się wszytsko ułoży i będziesz mogła trochę odetchnąć.
Ja mam wrażenie, że w nocy teraz częściej karmię Agatkę niż, gdy była noworodkiem 🙈. Ale spoko, do osiemnastki się z tym ogarniemy 😂Nowastaraczka, Ladyo, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulu, padłam przy pytaniu do Kawowej żeby się dobrze zastanowiła nad odpowiedzią 🤣🤣 🤣. Super ze Tomek lepiej; może coś się kluło ale nie wykluło? Idzie jutro do żłobka? A dziś był? Żadnej 💩aferki w pracy? Nuuuda🥱🤭😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 20:22
Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
kawowa wrote:Ja mam wrażenie, że w nocy teraz częściej karmię Agatkę niż, gdy była noworodkiem 🙈. Ale spoko, do osiemnastki się z tym ogarniemy 😂
Najpierw wybudzanie co 3h a potem jak już mieliśmy zgodę aby nie budzić, to była jedna pobudka, w najgorszym wypadku dwie 😁😁oj co to było za życie 😅😅Zulugula, kawowa, Ewa88 , Clover, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Kawowa czesc! Jesteś na wychowaczym, pracujesz, żłobek? To ile kaw dziennie wypijasz? 😀 i najważniejsze pytanie- Agatka przesypia noce? (Mocno się zastanów nad odpowiedzią 😤😅)
Cześć! Gratulacje z okazji pierwszego dnia w pracy!
Ja od 3 stycznia jestem znów w pracy. Nowy Rok - nowa ja, jak to mówią. Żłobek jeszcze nie, chociaż w planach jest od wiosny. Póki co młoda jest w domu z tatą.
Teraz to już tylko 3 kawy. W starych, przedciazowych czasach bywało i 5 dziennie.
Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:U nas jak Mała była noworodkiem, to był raj ze spaniem.
Najpierw wybudzanie co 3h a potem jak już mieliśmy zgodę aby nie budzić, to była jedna pobudka, w najgorszym wypadku dwie 😁😁oj co to było za życie 😅😅
U nas też w czasach noworodkowych nocne pobudki były co 3-4 godziny. Byłam taka wyspana. Aż się zastanawiałam czy wszystko ok, bo wszyscy którzy mają dzieci mówili tylko o tym, że z noworodkiem nie pośpię 🤪.
A teraz 10 pobudek to standard. Zdarzają się takie noce, kiedy wydaje mi się że mam już czarny pas w żąglowaniu cyckami 🤹dmg111 lubi tę wiadomość
-
To może i ja się "ujawnie"😬 może ktoś mnie pamięta jeszcze za starych czasów. Podczytuje was sporadycznie jak widzę,że jest poruszony jakiś temat dotyczący chorób, wedzidelek, zabawek czy fotelików😜 macie na prawdę duża widzę dziewczyny I przede wszystkim doświadczenie,więc lubię zerknąć na wasze rady😊
Parę razy chciałam się z wami przywitać,ale zawsze było coś..po poronieniu psychicznie było mi ciężko czytać was,więc odpuscilam wątek staraniowy i przeszłam na wątek po poronieniu (więcej dziewczyn w podobnej sutuacji) potem wy przesioslyscie się tutaj a na innym wątku dziewczyny zaczęły zachodzić w ciaze,więc znowu ucieklam od nich I całkowicie odpuscilam forum. Zaczęłam robić badania I z zapytaniem wróciłam tutaj, po paru dniach okazało się , że jestem w ciąży I tak juz zostałam. W ciąży mogłam dołączyć do was , ale bałam się powtórki, gdy urodziłam to czas na to nie pozwolił I nie chciałam być tutaj tylko z doskoku, jak dołączyć to tylko w aktywnej formie😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 21:32
Lalia, Nowastaraczka, Clover, Ladyo, Suszarka, dmg111, Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
I ja tez podczytuje 🙈 kilka razy pisałam kieeeedys 😊 lubię tutaj jednak do Was wracać bo szczerze żadna dobra dzieciowa koleżanka nie dała mi tyle cennych rad co tutaj się dowiedziałam 😊
A wiec dobry wieczór 😊Lalia, Nowastaraczka, Clover, Ladyo, Suszarka, dmg111, Zulugula, Tajka, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Ooo, kolejne nowe "twarze" 😁
Ona 34, czy Ty nie byłaś pierwszą osobą z którą ja byłam na którymś wątku? 😅😅
Gela, napisz coś o sobie 😁 -
ZielonaHerbata wrote:Clover, nawet nie wiedziałam, że Olus ma alergię, musiałam coś przeoczyć.
Jakie były u Was objawy, robiłaś mu panel pediatryczny, czy same objawy wystarczyły aby zdiagnozować?
Nam przepisała bebilon syneo ponieważ normlanie mamy bebilon.advence. Mówiła, że z bebilonu na bebilon będzie podobny smak i łatwiej się dziecko przedstawi.
No ale martwi mnie pojawienie się refluksu. Zobaczymy za tydzień na wizycie. -
Ewa88 wrote:Kawowa witamy
Clover macie już termin na podcięcie wędzidełka?
Teraz jednak znowu na chwilę musimy odpuścić ten temat, bo mój mąż ma problem z kolanem. Ma niegroźny guzek do wycięcia, miał zaplanowany zabieg na czerwiec 2020 ale zostało to odwołane z powodu covida. Nie bolało go to więc olał temat, ale od kilku dni zaczęło mu to strasznie dokuczać, więc na razie musimy się tym zająć, bo ma problemy z chodzeniem. Jutro ma konsultację u ortopedy, który miał go operować - teściowa załatwiła, bo tak to pewnie byśmy czekali z pół roku. Mam nadzieję, że wyznaczy nową datę zabiegu, bo jeśli nie, to nie wiem, co mamy robić...