X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale piękna z Was rodzina! 😍

Enigvaa, Wy też jesteście piękni! Widziałam wczoraj zdjęcia ;)

Kicku, super, że Maks się dostał do żłobka! Oby w tym nowym było już wszystko fajnie 😁

Kawowa - witamy w gronie gorących mamusiek 🤗

kawowa, Enigvaa, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Herbatko, u nas jak wjechało mleko dla alergików to też były ciemnozielone kupki. Teraz są różne, ale Olek już je mleko tylko przed snem nocnym, czasami rano i sporadycznie w nocy a reszta to posiłki stałe, stąd i kupki inaczej wyglądają. Co do tego mleka Bebilon Pepti Syneo, to Olek jadł je przez miesiąc, miał po nim problemy ze zrobieniem kupki i dodatkowo okazało się "za słabe" dla jego alergii, więc teraz jesteśmy na tym Neocate na receptę. Ono ma przedział od 0 do 12 miesięcy, więc niedługo wybieramy się do alergologa i będziemy się dowiadywać, co dalej.

Clover, nawet nie wiedziałam, że Olus ma alergię, musiałam coś przeoczyć.
    Jakie były u Was objawy, robiłaś mu panel pediatryczny, czy same objawy wystarczyły aby zdiagnozować?

Nam przepisała bebilon syneo ponieważ normlanie mamy bebilon.advence. Mówiła, że z bebilonu na bebilon będzie podobny smak i łatwiej się dziecko przedstawi.
    No ale martwi mnie pojawienie się refluksu. Zobaczymy za tydzień na wizycie.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 17 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wszyscy mówią, że każdy miesac dziecka działa z korzyścią na jego sen 😁😁🙈🙈
    A jak mówie, że ostatnio nocki słabe, to też robią mega oczy 🙈

Moti dużo energii dla Ciebie! I tak jesteś silna babeczka!! Mam nadzieję, że powoli się wszytsko ułoży i będziesz mogła trochę odetchnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 19:43

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawowa witamy :)

Clover macie już termin na podcięcie wędzidełka?

kawowa lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • kawowa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Mi też wszyscy mówią, że każdy miesac dziecka działa z korzyścią na jego sen 😁😁🙈🙈
    A jak mówie, że ostatnio nocki słabe, to też robią mega oczy 🙈

Moti dużo energii dla Ciebie! I tak jesteś silna babeczka!! Mam nadzieję, że powoli się wszytsko ułoży i będziesz mogła trochę odetchnąć.

Ja mam wrażenie, że w nocy teraz częściej karmię Agatkę niż, gdy była noworodkiem 🙈. Ale spoko, do osiemnastki się z tym ogarniemy 😂

Nowastaraczka, Ladyo, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Agatka, 30.11.2020 <3

qdkkqps6qqxbbz3i.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:12

emdar, Lalia, KarolinaMaria, patrycja92, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:13

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, padłam przy pytaniu do Kawowej żeby się dobrze zastanowiła nad odpowiedzią 🤣🤣 🤣. Super ze Tomek lepiej; może coś się kluło ale nie wykluło? Idzie jutro do żłobka? A dziś był? Żadnej 💩aferki w pracy? Nuuuda🥱🤭😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 20:22

Zulugula, Suszarka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawowa wrote:
    Ja mam wrażenie, że w nocy teraz częściej karmię Agatkę niż, gdy była noworodkiem 🙈. Ale spoko, do osiemnastki się z tym ogarniemy 😂
    U nas jak Mała była noworodkiem, to był raj ze spaniem.
    Najpierw wybudzanie co 3h a potem jak już mieliśmy zgodę aby nie budzić, to była jedna pobudka, w najgorszym wypadku dwie 😁😁oj co to było za życie 😅😅

Zulugula, kawowa, Ewa88 , Clover, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:13

Lalia, emdar, Clover, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kawowa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Kawowa czesc! Jesteś na wychowaczym, pracujesz, żłobek? To ile kaw dziennie wypijasz? 😀 i najważniejsze pytanie- Agatka przesypia noce? (Mocno się zastanów nad odpowiedzią 😤😅)

Cześć! Gratulacje z okazji pierwszego dnia w pracy! :)
    Ja od 3 stycznia jestem znów w pracy. Nowy Rok - nowa ja, jak to mówią :). Żłobek jeszcze nie, chociaż w planach jest od wiosny. Póki co młoda jest w domu z tatą.

Teraz to już tylko 3 kawy. W starych, przedciazowych czasach bywało i 5 dziennie.

Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

Agatka, 30.11.2020 <3

qdkkqps6qqxbbz3i.png
  • kawowa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    U nas jak Mała była noworodkiem, to był raj ze spaniem.
    Najpierw wybudzanie co 3h a potem jak już mieliśmy zgodę aby nie budzić, to była jedna pobudka, w najgorszym wypadku dwie 😁😁oj co to było za życie 😅😅

U nas też w czasach noworodkowych nocne pobudki były co 3-4 godziny. Byłam taka wyspana. Aż się zastanawiałam czy wszystko ok, bo wszyscy którzy mają dzieci mówili tylko o tym, że z noworodkiem nie pośpię 🤪.

A teraz 10 pobudek to standard. Zdarzają się takie noce, kiedy wydaje mi się że mam już czarny pas w żąglowaniu cyckami 🤹

dmg111 lubi tę wiadomość

Agatka, 30.11.2020 <3

qdkkqps6qqxbbz3i.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Może przy okazji "ujawnienia " się Kawowej ktoś jeszcze się ujawni co nas tam podczytuje z cichacza 😉?
    Ja czytam 🤪

Lalia, Clover, Ladyo, kic83, dmg111, Iryska, Zulugula, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

• Gela093 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się "ujawnie"😬 może ktoś mnie pamięta jeszcze za starych czasów. Podczytuje was sporadycznie jak widzę,że jest poruszony jakiś temat dotyczący chorób, wedzidelek, zabawek czy fotelików😜 macie na prawdę duża widzę dziewczyny I przede wszystkim doświadczenie,więc lubię zerknąć na wasze rady😊

Parę razy chciałam się z wami przywitać,ale zawsze było coś..po poronieniu psychicznie było mi ciężko czytać was,więc odpuscilam wątek staraniowy i przeszłam na wątek po poronieniu (więcej dziewczyn w podobnej sutuacji) potem wy przesioslyscie się tutaj a na innym wątku dziewczyny zaczęły zachodzić w ciaze,więc znowu ucieklam od nich I całkowicie odpuscilam forum. Zaczęłam robić badania I z zapytaniem wróciłam tutaj, po paru dniach okazało się , że jestem w ciąży I tak juz zostałam. W ciąży mogłam dołączyć do was , ale bałam się powtórki, gdy urodziłam to czas na to nie pozwolił I nie chciałam być tutaj tylko z doskoku, jak dołączyć to tylko w aktywnej formie😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 21:32

Lalia, Nowastaraczka, Clover, Ladyo, Suszarka, dmg111, Iryska, Zulugula lubią tę wiadomość

Starania od 10.2019
    Nl🇳🇱
    14.02 ⏸😍
    15.03❤
    16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
    Starania od nowa 13.06
    04.02.21⏸ maly cud❤
    18.10.21 przyjście na świat Laury👶
    10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶

Laura
    Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕

age.png

Lilianna
    "Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"

age.png
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez podczytuje 🙈 kilka razy pisałam kieeeedys 😊 lubię tutaj jednak do Was wracać bo szczerze żadna dobra dzieciowa koleżanka nie dała mi tyle cennych rad co tutaj się dowiedziałam 😊
    A wiec dobry wieczór 😊

Lalia, Nowastaraczka, Clover, Ladyo, Suszarka, dmg111, Zulugula, Tajka, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, kolejne nowe "twarze" 😁

Ona 34, czy Ty nie byłaś pierwszą osobą z którą ja byłam na którymś wątku? 😅😅

Gela, napisz coś o sobie 😁

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Clover, nawet nie wiedziałam, że Olus ma alergię, musiałam coś przeoczyć.
    Jakie były u Was objawy, robiłaś mu panel pediatryczny, czy same objawy wystarczyły aby zdiagnozować?

Nam przepisała bebilon syneo ponieważ normlanie mamy bebilon.advence. Mówiła, że z bebilonu na bebilon będzie podobny smak i łatwiej się dziecko przedstawi.
    No ale martwi mnie pojawienie się refluksu. Zobaczymy za tydzień na wizycie.
    U nas alergia wyszła szybko, bo już w trzecim miesiącu życia. Nie robiliśmy żadnych dodatkowych badań, bo wtedy Olek jadł tylko mleko moje + mm, objawy miał bardzo typowe, więc ja z polecenia pediatry przeszłam na dietę bezmleczną, a dokarmiać kazała właśnie tym Pepti. Niestety polepszyło się tylko na chwilę, a później objawy alergii zaczęły się nasilać, więc wybraliśmy się do alergologa i ona najpierw chciała przepisać Nutramigen, ale później stwierdziła, że jednak spróbujemy to Neocate. Objawy alergii przeszły jak ręką odjął, a było już bardzo źle, bo pojawiła się silna wysypka praktycznie na całym ciele, najgorzej było na policzkach i brodzie, bo tam pojawiły się już ranki od drapania. No i tak od 4 mż Olka jesteśmy na tym mleku, kazała nam też ostrożnie podchodzić do rozszerzania diety i obserwować, czy nic nie uczula. No i wykryliśmy jeszcze pasternak i białko jaja. Teraz będziemy znowu jechać do niej i zobaczymy, co nam zaleci, bo kazała przyjechać przed roczkiem. Być może będzie nam kazała zrobić jakiś panel, to zrobimy. W sumie jestem ciekawa tej wizyty, bo już trochę czasu minęło od ostatniej.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Kawowa witamy :)

Clover macie już termin na podcięcie wędzidełka?
    Mamy ten bardzo odległy termin, dzwoniłam już kilka razy dowiedzieć się, czy się coś nie zwolniło, ale na razie się nie udało. Jednak myślę, że to kwestia czasu ;)

Teraz jednak znowu na chwilę musimy odpuścić ten temat, bo mój mąż ma problem z kolanem. Ma niegroźny guzek do wycięcia, miał zaplanowany zabieg na czerwiec 2020 ale zostało to odwołane z powodu covida. Nie bolało go to więc olał temat, ale od kilku dni zaczęło mu to strasznie dokuczać, więc na razie musimy się tym zająć, bo ma problemy z chodzeniem. Jutro ma konsultację u ortopedy, który miał go operować - teściowa załatwiła, bo tak to pewnie byśmy czekali z pół roku. Mam nadzieję, że wyznaczy nową datę zabiegu, bo jeśli nie, to nie wiem, co mamy robić...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kawowa Debiutantka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha widzę, że wywołałam lawinę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 22:17

Clover, Suszarka, kic83, Lalia, dmg111, patrycja92, Ewa88 lubią tę wiadomość

Agatka, 30.11.2020 <3

qdkkqps6qqxbbz3i.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe i "nowe stare" dziewczyny! 🤗

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4642 4643 4644 4645 4646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ