Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki też się tak kręcą /kręciły nad ranem? U nas codziennie 5-6 Maja zaczyna się kręcić, przewracać z boku na bok, stękać, mruczeć, puszczać bąki, czasem jakby robiła kupkę, chyba jej jelitka dokuczają. Ale przy tym wszystkim raczej śpi. I to trwa godzinę, czasem dwie, póki nie wstanie na dobre. A ja przez ten czas wisze nad lozeczkiem z przełożoną ręką i głaszcze po pleckach i robię ciiii, i tak wygląda nasz "sen" od 5 rano. Nie śpi dobrze ani ona ani ja. Nie wiem co z tym zrobić, czy w ogóle coś się da?
Podobno nad ranem zaczyna u dziecka pracować układ pokarmowy i tak właśnie się to objawia12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Tajka u mnie mała ma to samo, potrafi godzinę się kręcić bez otwierania oczu przy tym steka, puszcza baczki I kończy się na kupce. Wydaje mi się,że ma problemy z brzuszkiem i I przez te ruchy stara się przesunąć treści w jelitach🤷♀️Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Witam się z Wami i wszystkimi nowymi dziewczynami, fajnie że nasze grono się powiększa. To forum to największa skarbnica wiedzy jaką można otrzymać w ciąży i w macierzyństwie
Gela, Laurka, śliczna słodka dziewczynka 😍
Patrycja, Ona witajcie, rozsiądźcie się wygodnie.
Kawowa,.urodziłyśmy córeczki tego samego dnia 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2022, 09:43
kawowa, Lalia, Nowastaraczka, Gela093 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe mamuśki:)
Tajka, Julek też się tak kręci z godzinę przed przebudzeniem. I u niego to raczej nie jest kwestia kupy/bąków, bo kupa jest przeważnie koło 10:00( serio, zegarki prawie można nastawiać), potem jeszcze po południu ( koło 16-17),i często przed samym snem. Wodę do picia daję przegotowaną.
ZielonaHerbata, już sama nie wiem czy taka zmiana że kiedyś dziecko spało super, a potem się "zepsuło" nie działa na psychę gorzej; niz tak sytuacja jak Julek, który nigdy nie spał dobrze ( nie wiem co znaczy określenie " śpi jak niemowlę"),więc nie boli mnie już tak bardzo to jego beznadziejne spanie.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Gela, mała śliczności 😘 A z tym,że napisałaś że śpi Ci bez przerwy 7h to...stąpasz tu na forum po kruchym lodzie 🤣🤣🤣. Żartuję oczywiście!😉😘. Każda matka nie śpiocha myśli teraz w duchu " zazdroszczę"( ja zazdroszczę bardzo).
KarolinaMaria, Gela093, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja daje wodę albo przegotowaną albo źródlaną. Kilka razy zdarzyła mi się mineralna jak nie miałam źródlanej i pod ręką czajnika.
U nas brak kolejnego epizodu wymiotów, nie wiem co to było tej jednej nocy. Zęby idą ewidentnie bo żarłacz wszystko wpycha do buźki.
Ewa, pytałaś ile Pola ma zębów - dopiero 4, choć ja nie narzekam - mniej do walki o mycie.
Macie jakiś patent na mycie zębów? U nas jest masakra, walka okropna.
Podjeliśmy jednak decyzje że Pola pójdzie do żłoba od września. Zbyt dużo było minusów aby ją teraz dać. Zobaczymy jak to będzie i czy nie zwariuje w domu do maja -
emdar wrote:Witam wszystkie nowe mamuśki:)
Tajka, Julek też się tak kręci z godzinę przed przebudzeniem. I u niego to raczej nie jest kwestia kupy/bąków, bo kupa jest przeważnie koło 10:00( serio, zegarki prawie można nastawiać), potem jeszcze po południu ( koło 16-17),i często przed samym snem. Wodę do picia daję przegotowaną.
ZielonaHerbata, już sama nie wiem czy taka zmiana że kiedyś dziecko spało super, a potem się "zepsuło" nie działa na psychę gorzej; niz tak sytuacja jak Julek, który nigdy nie spał dobrze ( nie wiem co znaczy określenie " śpi jak niemowlę"),więc nie boli mnie już tak bardzo to jego beznadziejne spanie.
Emdar- póki co biorę na klatę 😁i szukam przyczyny i łapie się wszytskiego co może pomóc w lepszym śnie, teraz czekamy na kołderke obciążająca. Rozmawiałam z naszą fizjo i mówiła, że wielu jej małym pacjentom pomogła w lepszym śnie A że u nas jest mały problem z dostymulowaniem, to jakieś minimalne szanse są, że to pomoże. Ale na nic się nie nastawiam aby się nie rozczarowaćemdar lubi tę wiadomość
-
Herbatko, powodzenia! Nam się absolutnie nic nie sprawdziło, po prostu musi wyrosnąć. I tak jest dużo lepiej niż było rok temu, bo zdarzają się noce naprawdę super( super jak dla mnie, wiem że dla innych to nadal byłyby słabe noce).
Gagatka lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Anet.kaa wrote:Witam się z Wami i wszystkimi nowymi dziewczynami, fajnie że nasze grono się powiększa. To forum to największa skarbnica wiedzy jaką można otrzymać w ciąży i w macierzyństwie
Gela, Laurka, śliczna słodka dziewczynka 😍
Patrycja, Ona witajcie, rozsiądźcie się wygodnie.
Kawowa,.urodziłyśmy córeczki tego samego dnia 😍
Czyli jesteśmy parą porodową. Widzę po stopce, że nawet o podobnej godzinie urodziłyśmy - ja przywitałam Agatkę o 20:25.
-
Anetko, łącze się w bólu walki o mycie zębów. Nic nie działa póki co( zabawa, mycie misiowi, mycie mamie, tacie, piosenki, no cuda na kiju🤦♀️); działa jednie rozwiązanie prawie że siłowe 🤷♀️. Wiem ze to przejściowe, I że z tego też wyrośnie.42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Herbatko, powodzenia! Nam się absolutnie nic nie sprawdziło, po prostu musi wyrosnąć. I tak jest dużo lepiej niż było rok temu, bo zdarzają się noce naprawdę super( super jak dla mnie, wiem że dla innych to nadal byłyby słabe noce).
Nie dziekuje 😁😁
Tylko u Was Julek chyba po prostu w nocy buszuje i robi imprezki 😁A u nas problem jest taki, że Mała chce spać ale ewidentnie jej coś przeszkadza. Wybudza ja rzucanie nogami plus tarcie oczu.
Oczy, to prawdopodobnie ta nieszczęsna alergia A kopanie nogami według osteopaty i fizjo, to potrzeba dostymulowania stad pomysł na kołderke.
-
Tajka wrote:Dziewczyny czy wasze maluszki też się tak kręcą /kręciły nad ranem? U nas codziennie 5-6 Maja zaczyna się kręcić, przewracać z boku na bok, stękać, mruczeć, puszczać bąki, czasem jakby robiła kupkę, chyba jej jelitka dokuczają. Ale przy tym wszystkim raczej śpi. I to trwa godzinę, czasem dwie, póki nie wstanie na dobre. A ja przez ten czas wisze nad lozeczkiem z przełożoną ręką i głaszcze po pleckach i robię ciiii, i tak wygląda nasz "sen" od 5 rano. Nie śpi dobrze ani ona ani ja. Nie wiem co z tym zrobić, czy w ogóle coś się da?
-
U nas woda niegazowana Żywiec Zdrój albo z kranu przefiltrowana gotowana
Olek ostatnio zaczął trochę więcej pić, już nie wypluwa wszystkiego tak jak ostatnio. Ale i tak muszę się nakombinować, żeby się napiłNo nic, ważne, że pije. W piątek mamy szczepienie, to pogadam na ten temat z pediatrą.
-
Gela, piękna Twoja Laura! 😍 Słodka dziewczynka, faktycznie jak patrzę na takie maluszki to aż by się chciało znowu być w ciąży 🤭😅
A my mamy trochę wspólnego - ten sam rocznik, no i ja też kiedyś pracowałam przez rok jako kontroler jakości w fabryce kosmetyków 😁Gela093 lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Motyl, wiem że to banał i na pewno dobrze o tym wiesz. Ale pamiętaj, zdrowie jest najważniejsze. Współczuję problemów różnorakich począwszy od logistycznych,a skończywszy na naprawdę upierdliwych ( były mąż). Dacie sobie ze wszystkim radę,pomału i wszystko się ułoży. Pamiętaj, rób tylko to co musisz,I jeśli możesz to proś o pomoc ( Twoi rodzice i babcia nie mogli by jakoś pomóc w logistyce odprowadzania do placówek?). Dużo siły przesyłam ❤
-
Gela093 wrote:No więc mam 28 lat i od prawie 10 lat mieszkam w Holandii. Na pokładzie 3 miesięczna Laura😊 niestety nie jestem celebrytka, pracuje jako kontroler jakości w firmie produkującej kosmetyki🤷♀️. Córka urodziła się przez CC ze względu na poslakowe ułożenie...ogólnie jest cudownym dzieckiem, płacze w ciągu doby jakieś 5/10 min, przesypia w nocy ciągiem 7 godzin (tfu tfu) reszte dnia opowiada I się śmieje..Oczywiście to jest na tą chwile😬
Suszarko widzę,że I Ciebie Mamnezja dopadla😉 super mieć dzieciaki z taką małą różnicą wieku, mam nadzieję że nie będzie wam zbyt ciężko z dwoma maluchami w domu😊
Wrzucam wam na chwilę moja dziewczynkę może i na któraś to zadziała😜
[/url]
I po co te foty?! Aż mi tęskno za takim malusim malusim 🤩