Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Riki wrote:Tak wiem o tym że co drugie tylko mam na myśli że jeżeli wody że mnie dosłownie lunely to jest możliwość że pępowina wypadnie ,zdaza się to zadko ale zdarza się i to że była owinięta pępowina mogło ja udusić i to mam na myśli że lekarze powinni mieć cały czas rękę na pulsie ,bo to są sprawy co można mieć pod kontrolą zwłaszcza jak leży się w szpitalu ,dlatego słowo ruletka jest nie na miejscu zwłaszcza jeżeli chodzi o przypadek Herbatki której też można było zapobiec takich wrażeń gdyby lekarze bardziej się starali .
Ja leżałam w szpitalu dwa ostatnie miesiące więc teoretycznie byłam pod opieką. Ze skrajaca się szyjka, skurczami. Miałam założony pessar. Infekcji nie miałam ponieważ przed założeniem miałam robione badania aby właśnie wykluczyć infekcje.
Wody lały sie ze mnie jak w filmie i to dosłownie.
Nie wiem co poszło nie tak i nie wiem kiedy to się stało. Bo przez cały czas nie było przesłanek, że skończy się w taki sposób.
-
Tzn. Lekarz powiedział, że powodem niedotlenienie było to, że źle oddychalam. Ale czy wtedy na ktg nie powinno pokazać, że coś jest nie tak?
Niestety pewnie nigdy się nie dowiem. Pozostaje mi teraz wierzyć i robic wszytsko co w mojej mocy aby to nieszczęsne niedotlenienie nie zostawilo po sobie żadnych skutków.
-
Zulugula wrote:Dziewczyny jakie macie doświadczenia z wysypką po trzydniowce? Wychodzi faktycznie po ok równo 3 dobach? W którym miejscu ciała?
U nas równo po 3 dobach, wysypka była na rączkach, nóżkach.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
ZielonaHerbata wrote:Tzn. Lekarz powiedział, że powodem niedotlenienie było to, że źle oddychalam. Ale czy wtedy na ktg nie powinno pokazać, że coś jest nie tak?
Niestety pewnie nigdy się nie dowiem. Pozostaje mi teraz wierzyć i robic wszytsko co w mojej mocy aby to nieszczęsne niedotlenienie nie zostawilo po sobie żadnych skutków. -
Karolina, ależ Wy jesteście piękni,😍😍😍
Dziewczyny, zdrówka dla Was i Waszych maluchów 💙💙💙 -
Zulu
Kciuki za pierwszy dzień pracy! 🤞
Karolina
wyglądaliście cudownie! Jeszcze raz wszystkiego dobrego!
Motylku
Dużo zdrówka dla Was!Zulugula, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Karolina, ja Olka nie karmię w dzień od 5 stycznia w ogóle i na początku nie upominał się praktycznie wcale, a w tym tygodniu przez jeden, dwa dni BARDZO, nawet w nocy się budził mówiąc "Mama AM".
Ale ja zrobiłam trochę rozeznanie wśród innych mam i mam teorie, że ok.roku dziecko zalicza jakiś skok rozwojowy który jest głównie skokiem emocjonalnym.
U Olka to się objawia tym, że zaczął się zawstydzać, albo się we mnie wtula, albo zakrywa twarz, czasem się boi nieznanych osób. Wcześniej po przebudzeniu/drzemce dostawał cyca bo liczyłam, że jeszcze dośpi a teraz obowiązkowo musi być przytulony i to wtula się jak noworodek, raz mi nawet zasnął w takiej pozycji. To co jest dla mnie szokiem, to dużo łatwiej jest mu zasnąć jak ma przytulankę, u nas to panda z Ikei, niezależnie czy go usypiam w wózku czy na rękach na piłce. Usypianie na piłce to też nowość, bo wcześniej nie było takiej opcji, teraz nawet daje się dolulać na rękach. Bardzo dobrze rozróżnia kiedy usypia go mama a kiedy tata, jednego wieczoru wyrywał mi się na rękach i w wózku krzycząc Mama AM (domagał się piersi), przyszedł mąż i ululał go w wózku w 5 min. W ogóle jest teraz świadomy że Mama=Korzyść=Pomoc, tzn jak nie może czegoś dosięgnąć to woła Mama, jak jest głodny wola Mama, jak zmęczony to też itp
Nie wiem na ile te zmiany są związane z wiekiem i nabyciem pewnej dojrzałości, a na ile Olek wykształca sobie nowe rytuały i sposoby radzenia z emocjami które rekompensują mu odstawienie od piersi w dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 22:32
-
A u Nas pierwsza noc bez smoczka i powiem, że nawet spoko 😊.
Zamiast dwóch karmień (od paru dni zszedł na 2) były trzy, a nawet trzecie to bardziej cycus w buzi .
Zobaczymy jak dalsze noce i drzemki będą.
U nas nie sprawdziło się obcinanie smoczka, bo o ile w ciągu dnia jakoś mu to nie przeszkadzało, to na zaśnięcie już tak. Uznałam, że zabiorę całkowicie.
Czasami myślę, że smoczek to jest wygoda dla nas, że zamiast usypiania Jaśka w 20min, to smoczek i zasypiał w 5 min. W nocy obudzil się to smoczek i zasypiał.Ladyo lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:A powiedział coś z czego to się bierze albo chociaż czego objawem są te wszystkie rzeczy?
-
MoTyLeK🦋 wrote:Są różne wersje tak naprawdę. Od białaczki po zwykła mocna anemię. Dlatego on woli o czekać 2 mce, porównać wtedy wyniki i zobaczyć co wyjdzie...
Motylku, ale skoro jest choćby najmniejsze podejrzenie to czy nie powinien już teraz zlecić dokładniejszych badań? 😳 Tfu tfu trzymam kciuki żeby to nie było to, ale chyba czas odgrywa ogromną rolę