X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej umieram, nie mam nawet jak wstać z łóżka, nie mam siły. Bylysmy rano z Kornela na wymazie, ale jeszcze nie ma wyników, więc czekamy...

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwi jak zwykle gwiazda. Tort piękny, ja nawet zwykłego kruchego nie umiem zrobić 🥴. Udanej imprezy i samych słodkich chwil dla solenizantki🥰

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Nie zgodzę się z tym ,jeżeli dziecko jest zdrowe i dobrze się rozwija to jest cholerny obowiązek lekarzy ,żeby zrobić wszystko by było dobrze ,nawet choćby na uszach mieli stanąć tu chodzi o życie dziecka i matki . Na a to co piszesz owinięcie pępowina można zrobić cesarkę a na infekcje są antybiotyki więc nie ma wymówki w takich przypadkach .Ja wiedziałam już dużo wcześniej że moje dziecko jest owinięte pępowina i kiedy wody mi odeszły lekarze na luzie podchodzili do tego tylko jeden się do porządku mną zajął i wybadal że coś jest nie tak a reszta mnie odsyłała spać także pępowina mi wypadła i o mały włos moja córka umarłaby gdybym w nocy skurczy dostała .Dostaje cholery ,gdy czytam takie coś bo lekarze muszą mieć rękę na pulsie a nie którzy niestety olewczo podchodzą .Także jeżeli dziecko jest zdrowe w łonie matki to obowiązkiem lekarzy jest żeby przyszło na świat zdrowe i całe .
    Mamaginekolog pisze coś innego na ten temat:

...Oko­ło po­ło­wa dzie­ci ro­dzi się owi­nię­ta pę­po­wi­ną...

.....Jak­by nie było, obie­cu­je wam, że to czy za­ło­ży­cie ko­ra­le, per­ły czy łań­cusz­ki czy bę­dzie­cie świe­cić nagą szyj­ką przez całą cią­żę – nie ma żad­ne­go wpły­wu na to czy dziec­ko bę­dzie owi­nię­te pę­po­wi­ną – u po­ło­wy z was bę­dzie owi­nię­te. I tu aku­rat ana­lo­gia z ko­ra­la­mi jest ade­kwat­na.

Owi­nię­cie pę­po­wi­ną jest po­dob­ne do ko­ra­li, ko­ra­le luź­no opla­ta­ją szy­ję, mu­ska­jąc ją. Ko­ra­le nie du­szą – po­dob­nie jak nie dusi pę­po­wi­na. Co wię­cej, dziec­ko do­sko­na­le po­tra­fi ba­wić się pę­po­wi­ną, na­wet kil­ka razy dzien­nie może się w nią za­wi­nąć i od­wi­nąć – w koń­cu pę­po­wi­na to jego je­dy­na „za­baw­ka” w brzusz­ku. Mię­dzy in­ny­mi, dla­te­go spraw­dza­nie na USG czy dziec­ko jest czy nie jest owi­nię­te pę­po­wi­ną jest ab­so­lut­nie NIE za­sad­ne.

Je­że­li dziec­ko jest zbyt ści­sło owi­nię­te pę­po­wi­ną pod­czas po­ro­du – co zda­rza się bar­dzo spo­ra­dycz­nie – to nie wi­dać tego w USG – wyj­dzie to w za­pi­sie KTG. Je­że­li w trak­cie po­ro­du pę­po­wi­na bę­dzie ha­mo­wa­ła po­stęp po­ro­du i ści­śle opla­ta dziec­ko, to na za­pi­sie KTG po­ka­żą się cha­rak­te­ry­stycz­ne spad­ki tęt­na.

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy/

Iryska, calanthe, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz tort niestety kupny, ale jak na wersję vege przepyszny! Impreza była wczoraj, kameralnie, ale było super. A dziś wreszcie podbiłyśmy salę zabaw. Nie cytujcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 09:07

Meggi110818, veritaa, Iryska, calanthe, Maminka89, Annia, Enigvaa, Zulugula, Ladyo, Clover, Ounai, emdar, Angie1985, Suszarka, dmg111, MoTyLeK🦋, Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piekne Wasze królewny i Wy jako rodziny :) Torty wyglądaja przepieknie.
    Enigvaa czapki z głów jak to mówią :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria 😻 ale wy wszyscy w trójkę jestescie piękni! :) wszystko się udało?Matylda zadowolona z przyjęcia? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 17:26

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super zdjęcie, a Matyldzia mega stylowka🥰. 100 lat dla Młodej damy🎂

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria ale Twoj maz przystojny! 🤩 Oczywiscie Wy tez piekne 😍

🔸28 lat

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki może się orientujecie ile dni Oliwka jeszcze może zakażać, jeśli to była jelitowka?

W piątek wieczorem biegunka i raz wymioty, sobota raz wymioty rano, bez biegunki, kupa raz tyle że wodnista. Dzisiaj kupa raz też wodnista, brak wymiotów. Samopoczucie od początku bez zmian, lata i szaleje, nic po niej nie widać, tyle że nie chciała nic jeść, tylko mleko i w małych ilościach. Dzisiaj zjadła trochę już obiadu, sama się upomniała.
    Jutro mamy zaplanowaną o 15 tą mini adaptacje, żeby poznała ciocie, sale itp.
    Rano muszę zadzwonić i jak myślicie bezpieczniej będzie odwołać, jeśli tak to na ile dni odłożyć to? Nie chce żeby kogoś zaraziła.

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:12

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Mamaginekolog pisze coś innego na ten temat:

...Oko­ło po­ło­wa dzie­ci ro­dzi się owi­nię­ta pę­po­wi­ną...

.....Jak­by nie było, obie­cu­je wam, że to czy za­ło­ży­cie ko­ra­le, per­ły czy łań­cusz­ki czy bę­dzie­cie świe­cić nagą szyj­ką przez całą cią­żę – nie ma żad­ne­go wpły­wu na to czy dziec­ko bę­dzie owi­nię­te pę­po­wi­ną – u po­ło­wy z was bę­dzie owi­nię­te. I tu aku­rat ana­lo­gia z ko­ra­la­mi jest ade­kwat­na.

Owi­nię­cie pę­po­wi­ną jest po­dob­ne do ko­ra­li, ko­ra­le luź­no opla­ta­ją szy­ję, mu­ska­jąc ją. Ko­ra­le nie du­szą – po­dob­nie jak nie dusi pę­po­wi­na. Co wię­cej, dziec­ko do­sko­na­le po­tra­fi ba­wić się pę­po­wi­ną, na­wet kil­ka razy dzien­nie może się w nią za­wi­nąć i od­wi­nąć – w koń­cu pę­po­wi­na to jego je­dy­na „za­baw­ka” w brzusz­ku. Mię­dzy in­ny­mi, dla­te­go spraw­dza­nie na USG czy dziec­ko jest czy nie jest owi­nię­te pę­po­wi­ną jest ab­so­lut­nie NIE za­sad­ne.

Je­że­li dziec­ko jest zbyt ści­sło owi­nię­te pę­po­wi­ną pod­czas po­ro­du – co zda­rza się bar­dzo spo­ra­dycz­nie – to nie wi­dać tego w USG – wyj­dzie to w za­pi­sie KTG. Je­że­li w trak­cie po­ro­du pę­po­wi­na bę­dzie ha­mo­wa­ła po­stęp po­ro­du i ści­śle opla­ta dziec­ko, to na za­pi­sie KTG po­ka­żą się cha­rak­te­ry­stycz­ne spad­ki tęt­na.

https://mamaginekolog.pl/ciaza-i-porod/ciaza-podstawy/racjonalne-wytlumaczenie-nieracjonalnych-zabobonow-o-ciazy/
    Tylko że opinie mamy ginekolog są bardzo wątpliwe ,a ja miałam zupełnie coś innego na myśli moja córka była owinięta pępowina prawie miesiąc i to nie było groźne tylko w momencie porodu powinno być to obserwowane zwłaszcza że wody że mnie wylały się dosłownie ,wtedy grozi to wypadnięciem pępowiny jak i u mnie się stało i to że bylaowinieta w tym momencie było groźne i to powinni lekarze bardzo mieć na uwadze bo są fachmani w swej dziedzinie ,także nie zrozumiałaś co miałam na myśli .

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:59

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:12

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Riki Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem o tym że co drugie tylko mam na myśli że jeżeli wody że mnie dosłownie lunely to jest możliwość że pępowina wypadnie ,zdaza się to zadko ale zdarza się i to że była owinięta pępowina mogło ja udusić i to mam na myśli że lekarze powinni mieć cały czas rękę na pulsie ,bo to są sprawy co można mieć pod kontrolą zwłaszcza jak leży się w szpitalu ,dlatego słowo ruletka jest nie na miejscu zwłaszcza jeżeli chodzi o przypadek Herbatki której też można było zapobiec takich wrażeń gdyby lekarze bardziej się starali .

Starania od 2018
    14-15 tydz💔,8tydz💔,5 ciąż biochemicznych
    Hashimoto,nk 22,kir aa
    👨‍🦱Polimorfizm apal genu igf 2 w obu allelach
    Leki luteina,duphaston,encorton,accofil,heparyna,acard
  • Annia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Tylko że opinie mamy ginekolog są bardzo wątpliwe ,a ja miałam zupełnie coś innego na myśli moja córka była owinięta pępowina prawie miesiąc i to nie było groźne tylko w momencie porodu powinno być to obserwowane zwłaszcza że wody że mnie wylały się dosłownie ,wtedy grozi to wypadnięciem pępowiny jak i u mnie się stało i to że bylaowinieta w tym momencie było groźne i to powinni lekarze bardzo mieć na uwadze bo są fachmani w swej dziedzinie ,także nie zrozumiałaś co miałam na myśli .
    Miałam na myśli to, że nie mając wiedzy medycznej piszesz kategoryczne posty. Owinięcie pępowina a wypadnięcie pępowiny to dwie różne rzeczy. Nieowinięta pępowina też może wypaść. Może mamaginekolog nie jest geniuszem, ale pisanie na forum przez kogoś kto nie jest lekarzem (chyba, że jesteś?), że opinie laski która wiele lat pracuje w Klinice Ginekologii, jest wykładowca akademickim są "wątpliwe" jest dla mnie co najmniej zabawne.
    Przez takie posty jak usłyszałam, że Mikołaj jest owinięty pępowiną byłam przerażona. 3 ginekologów i 2 położne mówiły mi, że to nie jest nic nadzwyczajnego, a raczej norma i nie jest żadnym przeciwwskazaniem do SN.

Ladyo lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 15:00

Zulugula lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riki wrote:
    Tak wiem o tym że co drugie tylko mam na myśli że jeżeli wody że mnie dosłownie lunely to jest możliwość że pępowina wypadnie ,zdaza się to zadko ale zdarza się i to że była owinięta pępowina mogło ja udusić i to mam na myśli że lekarze powinni mieć cały czas rękę na pulsie ,bo to są sprawy co można mieć pod kontrolą zwłaszcza jak leży się w szpitalu ,dlatego słowo ruletka jest nie na miejscu zwłaszcza jeżeli chodzi o przypadek Herbatki której też można było zapobiec takich wrażeń gdyby lekarze bardziej się starali .
    Nie pisałam o niczyim przypadku Nie wiem dokładnie co zaszło u Herbatki i co było przyczyną porodu przedwczesnego i czy lekarze się starali czy nie.
    Ale wiesz, gdyby wszystko było takie proste że wystarczy podać antybiotyk, zrobić cięcie itp to w krajach gdzie opieka medyczna jest na naprawdę wysokim poziomie nie byłoby w ogóle zgonów okołoporodowych, a chyba tak nie jest 😉

Annia, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:53

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, piękne zdjęcia ❤️ idealne liskowe przyjęcie 🦊🎁🎉

Zulu, moja Iga miała wysypane tylko policzki, trochę plecy i pod pieluchą. Gorączkę miała od soboty wieczorem, we wtorek po południu podawałam ostatni raz leki, a w środę rano obudziła się wysypana.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:53

‹‹ 4636 4637 4638 4639 4640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ