Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu i jak tam?
KarolinaMaria u nas duża poprawa nocy. Właściwie śpimy całą noc. Żałuję, że tak późno się na to zdecydowaliśmy, ale myślałam, że to będą tygodnie nieprzespanych nocy... czy to jest samodzielne zasypianie? W sumie nie wiem czy tak bym to nazwała, bo leżymy razem z nim, daję mu np moją rękę do głaskania, bawienia się, przytulam jak chce. Ale finalnie zasypia sam i śpi właściwie całą noc. Po tym jak po 3 godziny w środku nocy nie spaliśmy bo woziliśmy wózek po salonie to ogromna różnica.Zulugula, Nowastaraczka, kic83, Wik89, Ounai, Maminka89, Lalia, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia
jak ja Ci zazdroszczę tych nocy.
Bije się z myślami, czy nie odstawić Maksa od piersi, bo u nas pobudki co 1,5/2 h to standard od zawsze, już tak długo nie śpię, że czasem zastanawiam się jak ja funkcjonuje...Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Mamuśki, pisze do Was z prośbą o poradę. Być może któraś ma jakieś pojęcie w tym temacie.
Szefowa okrutnie tarla oczy i w dzień w nocy. Alergolog stwierdził alergię i dostała Zyrtec, jest poprawa ale nadal się zdarza dość często.
Od miesiąca w kupie zdarzały się czarne nitki, od jakiś 2 tyg praktycznie w kazdej kupie było dość dużo takich nitek. Alergolog stwierdziła,że to alergiczne ale kazała zrobić testy. Zrobiliśmy. W skali od 0 do 5 wyszło 1 na sierść psa i kota, oraz 1 na mleko i białko jaja.
Alergolog powiedziała, że dla takiego malucha to już dość spora alergia i zmieniła nam mleko na bebilon syneo.
Niestety po tym mleku Szefowa ulewa litrami(od jakiś 3m przestała praktycznie ulewac).
Do tego w nocy po wypiciu mleka bardzo mocno płacze, plus strasznie się odgina do tyłu czego wcześniej nigdy nie było.
W chwili zmiany mleka nie wprowadzalam jej żadnych nowych produktów.
Zrobiliśmy też badanie na krew utajona w kale Ale badanie wyszło ujemne. W takim razie o co chodzi z tymi czarnymi nitkami, które według lekarki to na bank strawiona krew?
Trochę mam już mętlik. Biedulka moja ewidentnie się męczy po tym mleku, już sama się zastanawiam, czy faktycznie ona ma alergię.
Będę wdzięczna za Wasze zdanie, jeśli macie jakieś doświadczenia w tym temacie. -
Herbatka, sama walczę z alergią U Oliwki. Ona je nutramigen puramino i akurat bardzo dobrze toleruje od pierwszej butelki. Ale nadal policzki czerwone i spuchnięta sluzowka w nosie, co słychać w nocy i skutkuje często oddychaniem w nocy przez buzię. Wykluczyłam z jedzenia jzu dużo. W domu dywany i zasłony wyleciały. Teraz idę na biorezonans 🤦, wszystkie się łapie już, bo nie mogę jej litrów zyrtexu dawać i sterydów w nos.
dmg111 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Herbata u córki też ostatnio zauważyłam zwiększone tarcie oczu, szczególnie w nocy, oczy ma zamknięte, już prawie śpi a oczy mocno trze...w nocy jak się budzi na mleko to samo...
Kupy też ma różne, raz bardziej żółte, raz bardziej brązowe, ale jakby w niej były jakieś niestrawione kawałki pokarmu. Jest to normalne u rocznych dzieci? RD zaczęliśmy po 5 miesiącu, nie powinno się to już stabilizować?
Herbata robiłaś tylko panel pediatryczny czy coś jeszcze? Szefowa miała też jakieś wysypki, suche placki itp? czy tylko ta krew w kupie i tarcie oczu?
BTW polecicie jakiegoś dobrego laryngologa dziecięcego na Śląsku? Musimy jeszcze sprawdzić 3. migdał...
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zielona, może ten Bebilon jej nie służy? W ogóle macie Pepti Syneo czy zwykły Prosyneo? Może trzeba zmienić na Nutramigen? Wyraźnie się jej cofa, skoro się odgina i płacze
Sama nie wiem, głośno myślę. Jak u Igi było podejrzenie alergii na bmk to pediatra nam od razu wrzuciła Nutramigen. Co do nitek w 💩 niestety nie pomogę, bo nie mam doświadczenia w tym temacie, ale czy one ustąpiły w momencie zmiany mleka?
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć?
Od jakiegoś czasu Was podczytuję, ale nie miałam do tej pory śmiałości tu dołączyć - wyglądacie na mega zgraną paczkę i boję się, że może będzie trudno mi się tu odnaleźć, ale spróbuję.
Jestem mamą rocznej Agatki. Mieszkam w Lublinie i uwielbiam kawę.
asias86, KarolinaMaria, Maminka89, Lalia, Ewa88 , Suszarka, kic83, Nowastaraczka, Tajka, MoTyLeK🦋, Ladyo, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Kurde zastanawiam się czy nie przenieść szczepienia na pneumokoki i MMR, które mamy w czwartek. Oliwka nadal wodniste kupy. Boję się że może to być za dużo dla organizmu, tym bardziej że miesiąc temu przeszła covid, tydzień w szpitalu z antybiotykiem.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Kurde zastanawiam się czy nie przenieść szczepienia na pneumokoki i MMR, które mamy w czwartek. Oliwka nadal wodniste kupy. Boję się że może to być za dużo dla organizmu, tym bardziej że miesiąc temu przeszła covid, tydzień w szpitalu z antybiotykiem.
-
Kawowa, witaj w gronie gorących mamusiek 👍
Opowiedz coś więcej o swojej córci 😁
Anniu, czyli krótko mówiąc leżycie z Mikim na łóżku, on się kokosi aż zaśnie a później przekładacie go do łóżeczka? I pisałaś chyba że w nocy ma pod ręką bboxa, budzi się, sam bierze, pije i idzie sam spać? 😘Annia lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Zielona, może ten Bebilon jej nie służy? W ogóle macie Pepti Syneo czy zwykły Prosyneo? Może trzeba zmienić na Nutramigen? Wyraźnie się jej cofa, skoro się odgina i płacze
Sama nie wiem, głośno myślę. Jak u Igi było podejrzenie alergii na bmk to pediatra nam od razu wrzuciła Nutramigen. Co do nitek w 💩 niestety nie pomogę, bo nie mam doświadczenia w tym temacie, ale czy one ustąpiły w momencie zmiany mleka?
Suszarko, mamy pepti syneo. No właśnie widać, że jej się cofa i refluks wrócił gdzie już od dawna nie mamy z tym problemu.
Tak, póki co nie ma już tych czarnych nitek.
Hmm może muszę jeszcze poczekać, może to za mała próbka czasu ?
Jeszcze czekamy na wyniki kalprotektyny w kale i wtedy znowu do alergologa. -
Meggi110818 wrote:Herbatka, sama walczę z alergią U Oliwki. Ona je nutramigen puramino i akurat bardzo dobrze toleruje od pierwszej butelki. Ale nadal policzki czerwone i spuchnięta sluzowka w nosie, co słychać w nocy i skutkuje często oddychaniem w nocy przez buzię. Wykluczyłam z jedzenia jzu dużo. W domu dywany i zasłony wyleciały. Teraz idę na biorezonans 🤦, wszystkie się łapie już, bo nie mogę jej litrów zyrtexu dawać i sterydów w nos.
U nas nie ma właśnie ani dywanów ani zasłon.
Robot odkurza dwa razy dziennie.
Mamy tez czyszczacz powietrza.
U nas to wszytsko pojawiło się nagle, liczę że tak samo nagle zniknie 🙈
Ile macie zaleocne kropel zyrtecu?
Bioreznonas zalecił Wam lekarz, czy sama ? Daj znać jak będziecie poWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 12:36