Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny na Allegro jest taki użytkownik Pasjonacisklejki i ma fajne kitchenhelpery i te bujaki montessori
dodałam do obserwowanych i jak Amelka dorośnie to jej zamówię. Może któraś z Was zainteresuje
nie wiem jak z jakością ale był polecany na insta przez jedna z matek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2022, 10:25
Zulugula, Nowastaraczka, Suszarka lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Ounai
jakiś czas temu pytałaś czy organizujemy coś na okres wakacji dla Wiki, okazało się że nasze przedszkole czynne jest prawie przez całe wakacje, uff, tylko będzie zamknięte 3 ostatnie tygodnie sierpnia, więc tragedii nie ma. -
Anet.kaa wrote:To Pola 74, kilka rzeczy 80, piżamki bez nóg z 68 HM jedzcze jej zakładam ale to już końcówka bo ma.je nad kostki.
Sama nie wiem co lepsze bo nie nadążam z wymianą garderoby 🤣
Kornelia wskoczyła nagle w 110,wiec teraz zamawiałam jej wszystko w tym rozmiarze i będę się pozbywać 104.
Wystawiam zawsze na Vinted, co pójdzie to pójdzie, a co zostanie to będzie dla Matyldy.
Filip mi wskakuje w 134,wiec tez juz mu wymieniłam tshirty i bluzy, jeszcze spodnie i piżamy ogarniam.
Matylda już połowę garderoby ma wymieniona na 92. Poszukuję jakiejś kurteczki na wiosnę fajnej.
Zuzia z kolei wskoczyła nagle na 140/146 więc też niedawno kupowałam wszystko dla niej, a teraz jak coś fajnego mi wpadnie w oko to zamawiam. -
Motylku, to duża jest Matylda w porównaniu do Michałka. On nosi teraz body 80, i jeszcze niektóre są za luźne na niego, a spodnie nosi 74/80, z 74 dopiero wyrasta 😃
On tak dużo je, czasem co godzinę wola mniam! mniam!, jestem ciekawa ile waży. Ale jak tak patrzę na niego to nie jest za gruby, ma takie cienkie ręce i nogi 😁dmg111, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Olek wybiegał z rozmiarem do przodu jak był grubaskiem, bo wtedy wszystkie spodnie były za wąskie w pasie a koszulki i bluzy wąskie w ramionach 😅
Teraz jest średniaczkiem i to szczuplutkim! Jak siada sobie na naszą wagę to pokazuje 10,2kg a ubrania nosi 80 oraz pojedyncze sztuki 86 😉 -
Zulugula wrote:Ja miałam od nich zamawiać z 2msc temu
wtedy kosztowały 199zl! Później zdrożały i się obraziłam na nich 😄 Trzeba tez patrzec czy dana aukcja to impregnowany czy nie.
Ja chciałam mieć zawsze z ohbabe ale cena przeraża, a dzis kupilam za 265zl 👍
Gdzie ostatecznie zamowilas? -
kic83 wrote:Ounai
jakiś czas temu pytałaś czy organizujemy coś na okres wakacji dla Wiki, okazało się że nasze przedszkole czynne jest prawie przez całe wakacje, uff, tylko będzie zamknięte 3 ostatnie tygodnie sierpnia, więc tragedii nie ma. -
Ladyo wrote:Dziewczyny na Allegro jest taki użytkownik Pasjonacisklejki i ma fajne kitchenhelpery i te bujaki montessori
dodałam do obserwowanych i jak Amelka dorośnie to jej zamówię. Może któraś z Was zainteresuje
nie wiem jak z jakością ale był polecany na insta przez jedna z matek
-
U nas już rozmiar 92 (body i pajace), a spodenki 86. Olek ostatnio bardzo się "wyciągnął", bardziej idzie we wzrost niż w masę 🤭 Jak zaczynał stawiać pierwsze kroki to wszyscy nam mówili, że "niedługo będzie wchodził na stojąco pod stół", tymczasem on już jest za wysoki, żeby pod stół wejść. No, ale my z mężem też do okruszków nie należymy, więc pewnie i z Olka będzie duży chłopak.
-
Ja się właśnie zastanawiam jakie rozmiary zamówić na pozna wiosne/lato. Chciałbym skorzystać z ostatnich wyprzedaży ale nie chce nakupic miliona rzeczy a potem rozjade się z rozmiarami. Tak jak to było od początku 🙈🙈
Teraz Szefowa nosi głównie 74, niektóre 68 ale są już takie na styk.
I zastanawiam się, czy teraz właśnie szybko będzie rosła, czy zastopuje i te 74 starczy jej na dłużej i celowac na lato w 86. -
Meggi110818 wrote:Jak ja czytam ile Wasze dzieci jedzą to zaczynam się martwić że moja tak mało je, nie upomina się o jedzenie, tylko jak jej zaproponuje 😔. Dzisiaj na bilans idziemy to powiem pediatrze.
Meggi, Olek na pewno nie je dużo na raz 😉 zazwyczaj jest to mała miseczka zupy, jajecznica z jednego jajka, jeden naleśnik, jedna parówka, jogurt, tubka, niecały banan. Tyle że on je bardzo często, praktycznie co godzinę 🤣 i zaczęło się to dopiero wtedy, kiedy całkowicie zeszliśmy z karmienia piersią w dzień, więc od odkąd rano wstanie, do momentu kiedy pójdzie spać jest tylko na stałych pokarmach 🙂 -
Jak już o rozmiarach i ubrankach, to mam pytanie do żłobkowych Mam. Janek w maju idzie do Żłobka i chce mu już coś pokupować i co jest bardziej wygodniejsze w żłobku body czy już bluzka/koszulka? Wtedy będzie albo nosił dalej 80 albo będziemy wchodzić 86. Na początku stycznia mierzył dobiero 75cm😊.
-
Meggi110818 wrote:Jak ja czytam ile Wasze dzieci jedzą to zaczynam się martwić że moja tak mało je, nie upomina się o jedzenie, tylko jak jej zaproponuje 😔. Dzisiaj na bilans idziemy to powiem pediatrze.
Nie każdy dorosły je tyle samo, więc nie oczekujmy tego od dzieci które dopiero uczą się jeść.
Polecam Ci książkę Moje dziecko nie chce jeść oraz profil na IG Razem po zdrowie maluszka.
Ja zawsze mam wyobrażenie jak boje się że Pola mało zjadła że żolądek dziecka jest wielkości jego pięści.
My byłyśmy u wielu lekarzy i nikt nam nigdy nie powiedział nic złego/niepokojącego odnośnie wagi.
Żeby nie było nie jestem święta bo jedzenie Poli to mój największy stres macierzyństwa, o ile akceptuje i rozumiem że je mało to zawsze mam stres jak kto inny ma ją nakarmić bo wiem że tylko przy mnie zje normalny a przy innych odrobinkę albo nic.
Zulugula, Clover lubią tę wiadomość